Kommende arrangementer

  Med offentlig transport i Benin og Malawi og glimt fra valgkampen i Zimbabwe

  tirsdag 25 sep 2018 - 17:30

  Anette Bjørsted

  Omkring nytår var jeg efter et par dage i Lagos i Nigeria en tur i Benin.I juli rejste jeg i Zimbabwe og Malawi. På begge ture var mine oplevelser præget af udfordringerne med at finde offentlig eller delt transport. I Zimbabwe foregik rejsen den 6.-22. juli i Harare med National Heroes Acre, Nyanga med Ziwa ruinerne, Gweru med Military Aircraft Museum, Bulawayo med Railway Museum og Victoria Falls.

  Læs mere...


  Mit liv i et kommunistisk Cuba

  tirsdag 25 sep 2018 - 19:30

  NETLA inviterer indenfor, når cubanske Dibuichen Cruz fortæller om sin opvækst på den kommunistiske ø og hvordan han har oplevet udviklingen i landet siden 1980’erne. Indledningsvis vil NETLA kort præsentere et rids af den politiske situation netop nu og de helt overordnede historiske linjer siden den kommunistiske magtovertagelse i 1959.

  Læs mere...


  Full-time Sailing in the Baltic and the Mediterranean

  onsdag 26 sep 2018 - 17:30

  IN ENGLISH.

  For the last 4 years New Zealander Liam Naden and his Danish partner Malene Hoyer have visited 14 countries and travelled more than 10,000 miles throughout Europe by yacht. They divide their time between their 2 yachts, one in Denmark and the other in the Med.

  Læs mere...


  Vietnam idag, Vietnam krigen

  onsdag 26 sep 2018 - 19:30

  Af Wilfred Gluud:

  Kom i god tid, sidst var der ikke plads til dem der kom for sent.

  Spændende rejseland Venlig befolkning, kultur samt dejlig mad.

  Læs mere...


  Japan rundt på en Nimbus motorcykel

  torsdag 27 sep 2018 - 19:00

  For nogle år siden kørte Kim Scholer det meste af Japan rundt på en gammel Nimbus motorcykel. Hør ham fortælle om de folk han mødte, om ‘Fredsmuseet for kamikaze piloter’, og om hvordan man kommunikerer i et land hvor ikke overvældende mange taler og forstår engelsk. 

  Læs mere...


  Balboa på Globen

  fredag 28 sep 2018 - 19:00

  Balboa er en swingdans fra 1920’erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Man danser til swing musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Man behøver ikke meget mere end en glat trappesten. Det er sjovt men også elegant. Kom og prøv fra kl 19:30, og dans med os bagefter fra kl 20:30.

  Læs mere...


  Foredrag om Peru, Bolivia & Galapagos

  tirsdag 2 okt 2018 - 17:30

  Tilmelding her

  Læs mere...


  Foredrag om Tobago

  onsdag 3 okt 2018 - 19:00

  Tilmelding her

  Læs mere...


  Impro-Comedy Lørdag i Globen

  lørdag 6 okt 2018 - 18:30

  Juuuuuhuuuu, så det igen 1. lørdag i måneden, hvilket betyder Impro-Comedy show i Cafe Globen. Det bliver bare fuldkommen uforudsigeligt, vanvittigt, skørt, fjollede (kan du blive ved….), ja ukontrollerbart !

  Læs mere...


  Ecuador og Galapagos

  tirsdag 9 okt 2018 - 17:30

  Ecuador finder du to af verdens allerstørste naturoplevelser, med verdens nok mest kendte regnskov, nemlig den i Amazonas, og Galapagos med sit fascinerende dyreliv. Vi fortæller om alle de spændende muligheder i det sydamerikanske land og forsøger at inspirere dig til at finde en drømmerejse af rang.

  Læs mere...


  Peru og Inkariget

  tirsdag 9 okt 2018 - 19:30

   Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed.  Den kendte attraktion er et af emnerne for foredraget, men også andre spektakulære oplevelser er på agendaen. Den højtliggende Titicacasø og lavtliggende Amazonas er to andre juveler, der fortjener omtale. Kulturen i Peru er ganske fascinerende, og Inka-arven kommer man bestemt ikke udenom.

  Læs mere...


  Indien

  onsdag 10 okt 2018 - 17:30

  Indien er et af verdens mest forunderlige rejselande.Indien er mangfoldigt, stort og uoverskueligt. Kipling Travel har kontor i New Delhi og er absolutte eksperter på rejser i Indien. Kom og hør om det mægtige subkontinent, hvor vi koncentrerer os om Rajasthan, Taj Mahal, Varanasi og Ganges-floden, Darjeeling, Ladakh samt i Sydindien Tamil Nadu med Trankebar og skønne Kerala med Backwaters, temarker og Kovalamstranden.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 10 okt 2018 - 19:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Fra Øst til Vest med den Transsibiriske jernbane

  torsdag 11 okt 2018 - 19:00

  Niels Vognsen, medlem af De Berejstes Klub

  Efter ca. 3 år på farten vender Niels retur til Danmark i slutningen af august, og hvorfor ikke gøre det med den transsibiriske jernbane.

  Læs mere...


  Kulturnatten med foredrag om oplevelser med dyr

  fredag 12 okt 2018 - 18:00

  På rejser møder man tit nogle spændende dyr. På Kulturnatten vil medlemmer af De Berejstes Klub holde foredrag om deres oplevelser med dyr på deres mange rejser.

  Læs mere...


  Foredrag om Italien

  tirsdag 16 okt 2018 - 17:30

  Tilmelding her

  Læs mere...


  Foredrag om Bali

  onsdag 17 okt 2018 - 17:30

  Tilmelding her

  Læs mere...


  Foredrag om Thailand

  onsdag 17 okt 2018 - 19:30

  Tilmelding her

  Læs mere...


  Nilen – fra udspring til delta

  torsdag 18 okt 2018 - 19:00

  Foredrag med Lene Kohlhoff Rasmussen, medlem af De Berejstes Klub

  Verdens længste flod emmer af eventyr og historier om vilde afrikanske dyr, oprindelige stammefolk, golde ørkner, faroer og pyramider. Det sydligste udspring ligger i Burundi. Der er der bygget en lille pyramide, som skal symbolisere Nilen, og på dette sted starter ekspeditionen. Nilen har tiltrukket eventyrer og opdagelsesrejsende siden tidernes morgen, og der emmer stadig af eventyr.

  Læs mere...


  Gin Tonic Aften 2. runde

  fredag 19 okt 2018 - 17:30

  Selvfølgelig skal vi gentage vores succesfulde gin tonic aften mellem 1730 og 19:30, og denne gang kommer der et par nye gin med, som endnu ikke er valgt.

  Læs mere...


  Foredrag om Bali & Papua New Guinea

  tirsdag 23 okt 2018 - 17:30

  Tilmelding her

  Læs mere...


  Vietnam, Cambodja og Laos

  tirsdag 23 okt 2018 - 19:30

  Vietnam er nok bedst kendt for den skønne kalkstensdottede Halong bugt, guerillagruppen Viet Congs underjordiske tunneler fra Vietnam-krigen og så de senere år for gastronomien fra en del TV-udsendelser om deres smagfulde folkekøkken. Rejseforedraget vil introducere at Vietnam byder på andre seværdigheder, og ikke mindst at man som rejsende vil møde et virkelysten og imødekommende folkefærd. Ligeledes præsenteres Cambodja og Laos med de steder og spændende attraktioner, som man kan besøge her.

  Læs mere...


  Foredrag om krydstogt i Rusland

  onsdag 24 okt 2018 - 17:30

  Tilmelding her

  Læs mere...


  Foredrag om den Transsibiriske jernbane

  onsdag 24 okt 2018 - 19:30

  Tilmelding her

  Læs mere...


  Bom dia Angola

  torsdag 25 okt 2018 - 19:00

  Lise Rasmussen – medlem af De Berejstes Klub

  Det er ikke mange turister der besøger Angola årligt, med de få der gør det møder store kontraster imellem de mange stammer der lever og klæder sig traditionelt og olie- og diamantindustrien. Stammerne lever afsides i bushen i det sydlige Angola og det kræver guider med stort lokalt kendskab at finde vej til dem, og der er kun dette ene team af guider, der tager 2-3 hold årligt dertil. Det er især kvinderne og ikke mindst deres frisure der viser hvilken stamme de tilhører, og de vil kun fotograferes imod kontant betaling i begrænset tid.

  Læs mere...


  DrikPortvinsBar

  fredag 26 okt 2018 - 17:30

  DrikPortvin inviterer til Portvinsbar for en aften Vi har lånt Café Globen i Købehavn for en enkelt aften. Det er for at give dig en hyggelig aften i byen, med mulighed for at smage en masse forskellig portvin til gode priser.

  Læs mere...


  Foredrag om Formel 1 rejser

  tirsdag 30 okt 2018 - 17:30

  Tilmelding her

  Læs mere...


  Foredrag om Formel 1 rejser

  tirsdag 30 okt 2018 - 19:30

  Tilmelding her

  Læs mere...


  Burma

  onsdag 31 okt 2018 - 17:30

  I Burma har tiden stået stille gennem mange år. Dette gør det til et specielt Asiatisk møde med et smukt land og en umådelig venlig befolkning. Det tidligere så lukkede land er i gang med en række af forbedringer og reformer. Der hersker derfor ingen tvivl om, at vores besøg er værdsat og vil være med til at åbne vinduet mod verden. En rejse i Burma, er som en rejse tilbage i tiden. Det er et unikt land, hvor man i modsat til andre lande, kan opleve en helt uberørt verden i forhold til mere kendte lande som Thailand, Vietnam, Malaysia osv. Et unikt møde i et helt specielt land. Svært ikke at falde pladask for.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og bjergbestigning

  onsdag 31 okt 2018 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og ikke mindst akklimatisering, den livsvigtige højdetilvænning.

  Læs mere...


  Impro-Comedy Lørdag i Globen

  lørdag 3 nov 2018 - 18:30

  Juuuuuu, så det igen 1. lørdag i måneden, hvilket betyder Impro-Comedy show i Cafe Globen.

  Det bliver bare fuldkommen uforudsigeligt, vanvittigt, skørt, fjollede (kan du blive ved….), ja ukontrollerbart.

  Alt hvad vi laver er improviseret og sker i nuet på scenen, så to shows er aldrig ens. Til gengæld lover vi sjov og “risiko for latterkramper”. Hvis du kan være med til at “hyle os ud af den”, så bliver det også en særlig oplevelse for os.

  Læs mere...


  Over stok og sten – og endelig over 6.000 meter

  torsdag 8 nov 2018 - 19:00

  Per Allan Jensen – medlem af De Berejstes Klub

  Jeg har i snart mange år haft en ambition – grænsende til en mani – omkring det at bringe mig selv op på en bjergtop i over 6.000 meters højde. Det startede for 15-20 år siden, da jeg blev interviewet til et eller andet blad, og på spørgsmålet om mine rejsemæssige ambitioner svarede jeg – ud over at jeg naturligvis håbede på en masse dejlige rejser – at jeg gik efter mindst hundrede lande, samtlige syv kontinenter og en bjergtop over 6.000 meter. Jeg ved ikke rigtigt, hvor det kom fra, men på det tidspunkt syntes jeg det lød ret smart.

  Læs mere...


  Borneo

  onsdag 14 nov 2018 - 17:30

  Man kan næsten ikke sige Borneo uden at tænke på orangutang, havskildpadder, dværgelefanter og næseaber. Oplev Borneos fantastiske natur og dyreliv på nært hold. Vi møder orangutanger i Sepilok og et storslået dyreliv i regnskov og jungle ved Kinabatanganfloden og det unikke Tabin reservat samt Danum Valley. Og selvfølgelig nogle af de dejlige strande. Kom og hør om en forrygende destination i skøn natur.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  onsdag 14 nov 2018 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang.

  Læs mere...


  Sri Lanka

  onsdag 21 nov 2018 - 17:30

  Sri Lanka er Sydasiens grønne og frodige ø, hvor der er forbavsende rigdomme. I hjertet ligger de grønne bjerge og centrale højland med skønne byer og tempelområder og en utrolig natur med bjergsøer, vandfald og de smukke temarker.

  Læs mere...


  Bhutan og Tibet

  onsdag 21 nov 2018 - 19:30

  Kom med på en uforglemmelig rejse. Vi begynder i Beijing for at tage Himmeltoget til Lhasa, inden vi fortsætter tværs gennem hele Tibet og Himalaya med Gyantse, Shigatse, Everest Base Camp og alle de små bygder undervejs.

  Læs mere...


  Hunde rundt omkring i Verden

  tirsdag 27 nov 2018 - 19:30

  Lene Topp har arbejdet med naturbevarelse i tropiske egne og dermed også med rigtigt mange dyr lige fra bjerggorillaer til hvalhajer. Men i aften vil hun fortælle om en anden passion – HUNDE.

  Læs mere...


  Peru og Inkariget

  tirsdag 4 dec 2018 - 17:30

  Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed.  Den kendte attraktion er et af emnerne for foredraget, men også andre spektakulære oplevelser er på agendaen. Den højtliggende Titicacasø og lavtliggende Amazonas er to andre juveler, der fortjener omtale. Kulturen i Peru er ganske fascinerende, og Inka-arven kommer man bestemt ikke udenom.

  Læs mere...


  K2 base camp – verdens næsthøjeste bjerg

  torsdag 6 dec 2018 - 19:30

  Kom og hør om trekkingturen tværs gennem Karakorums nådesløse bjergegne på det som af mange kaldes “Verdens flotteste trekkingtur”. Karakorum der ligger fjernt fra alfarvej og er stadig ganske uberørt – byder på det vildest tænkelige bjergsceneri. Overvældende og imponerende er de rette ord for denne ekspedition til foden af verdens næsthøjeste bjerg K2 på 8.612 meter.

  Læs mere...


  Med Latinamerika som speciale

  tirsdag 11 dec 2018 - 19:00

  NETLA har inviteret nogle specialestuderende til at komme og fortælle om deres projekter om Latinamerika. De vil fortælle om, hvordan det er at fordybe sig i et nicheområde, give os den nyeste forskning på området og på den måde dele ud af den viden, som de har fået efter mange måneders hårdt arbejde.

  Læs mere...