Kommende arrangementer

  Balboa på Globen

  fredag 18 jan 2019 - 19:30

  Balboa er en swingdans fra 1920erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Man danser til swing musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Man behøver ikke meget mere end en glat trappesten. Det er sjovt men også elegant. Kom og prøv (gratis) fra kl 19:30, og dans med os bagefter fra kl 20:30..

  Læs mere...


  Forró Saturday at Cafe Globen

  lørdag 19 jan 2019 - 20:00

  Kom og dans forró med os! Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  På motorcykel over verdens højeste bjergpas

  tirsdag 22 jan 2019 - 17:30

  Globetrotteren, Villads Kok Mortensen, har brugt de sidste 11 år af sit liv på at slide vejene tynde på motorcykel i Peru, Madagaskar, Indien, Nepal, Bhutan, Vietnam og i mange andre lande. Denne aften fortæller han om sin yndlingsmotorcykelrejsedestination: Indiens Himalaya, som har noget af verdens mest storslåede og ufremkommelige terræn.

  Læs mere...


  Bhutan – Trek, valg og street festival

  tirsdag 22 jan 2019 - 19:30

  I september 2018 vandrede jeg med en lille gruppe i det nordvestlige Bhutan langs grænsen til Tibet, men rejsen, og dermed dette foredrag, handler ligeså meget om det lille kongeriges buddhistiske kultur og det valg som vi blev vidner til i Laya, som er landets mindste valgdistrikt med kun godt 1.100 indbyggere.
   
  Det var kun tredje gang der blev afholdt valg i Bhutan efter kongen indførte parlamentariske valg i 2008, og alt tyder på at det var et fair valg uden valgsvindel. Bhutans valglove findes ikke magen til andre steder.

  Læs mere...


  Ikke flere pladser: Nepal

  onsdag 23 jan 2019 - 17:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i godt 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og bjergbestigning

  onsdag 23 jan 2019 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og ikke mindst akklimatisering, den livsvigtige højdetilvænning.

  Læs mere...


  Tibetanske heste og nonner i 4000 meters højde

  torsdag 24 jan 2019 - 19:00

  Gerner Thomsen og Jytte Kristensen, medlemmer af De Berejstes Klub

  Den store tibetanske hestefestival i Litang var i mange år et kæmpe tilløbsstykke, hvor tibetanerne fremviste deres fænomenale ridekundskaber og fantastiske klædedragter og smykker. Festivalen var dog ikke blevet afholdt siden 2008, da det år bød på seriøs tibetansk modstand mod kinesisk undertrykkelse. 2018 skulle dog blive året, hvor tibetanerne igen fik lov til at afholde den legendariske festival, og Gerner og Jytte var med, da festivalen løb af stablen i 4000 meters højde omgivet af tibetanere, heste og massivt opbud af kinesisk militær og politi.

  Læs mere...


  Over stok og sten – og endelig over 6.000 meter

  tirsdag 29 jan 2019 - 19:00

  Per Allan Jensen – Medlem af De Berejstes Klub

  Jeg har i snart mange år haft en ambition – grænsende til en mani – omkring det at bringe mig selv op på en bjergtop i over 6.000 meters højde. Det startede for 15-20 år siden, da jeg blev interviewet til et eller andet blad, og på spørgsmålet om mine rejsemæssige ambitioner svarede jeg – ud over at jeg naturligvis håbede på en masse dejlige rejser – at jeg gik efter mindst hundrede lande, samtlige syv kontinenter og en bjergtop over 6.000 meter. Jeg ved ikke rigtigt, hvor det kom fra, men på det tidspunkt syntes jeg det lød ret smart.

  Foredraget er en gentagelse af foredraget afholdt den 8. november, 2018.

  Læs mere...


  800 km på Caminoen – Den indre Rejse

  onsdag 30 jan 2019 - 19:30

  Lone Røssel

  I efteråret 2017 gik jeg for første gang 800 km fra Saint-Jean-Pied-de-Port i Frankrig til Santiago.  Jeg tog afsted stort set fra den ene dag til den anden og vidste ikke hvad jeg egentlig gik ind til. Jeg vidste kun, at jeg måtte gøre det. Det blev en enestående rejse på det ydre – og særligt på det indre plan.

  Læs mere...


  Det eneste forudsigeligt ved en bjørn er, at den er uforudsigelig

  torsdag 31 jan 2019 - 19:00

  Denne aftens foredrag handler om en ekspedition til fods, tværs over Kodiak Island i Alaska. Hvordan en friluftsvejleder, en femkamp mester, en crossfit instruktør og en filosof tager skridtet ud i det ufremkommeligt terræn, hvor jungleloven hersker, og bjørnene bestemmer.

  Læs mere...


  Caféen er lukket

  fredag 1 feb 2019 - 00:00

  Læs mere...


  Impro-Comedy Lørdag i Globen

  lørdag 2 feb 2019 - 18:30

  Så det igen 1. lørdag i måneden, hvilket betyder ImproKlinikkens Impro-Comedy Klub, hvor vi inviterer en anden gruppe med på scenen i Café Globen.

  Læs mere...


  Borneo

  tirsdag 5 feb 2019 - 17:30

  Man kan næsten ikke sige Borneo uden at tænke på orangutang, havskildpadder, dværgelefanter og næseaber. Oplev det nordøstilgste Borneo – Sabahs fantastiske natur og dyreliv på nært hold. Vi møder de æglæggende havskildpadder på Selingan Island, orangutanger i Sepilok og et storslået dyreliv i regnskov og jungle ved Kinabatanganfloden og det unikke Tabin reservat. Og selvfølgelig nogle af de dejlige strande. Kom og hør om en forrygende destination i skøn natur.

  Læs mere...


  Sri Lanka

  tirsdag 5 feb 2019 - 19:30

  Sri Lanka er Sydasiens grønne og frodige ø, hvor der er forbavsende rigdomme. I hjertet ligger de grønne bjerge og centrale højland med skønne byer og tempelområder og en utrolig natur med bjergsøer, vandfald og de smukke temarker.

  Læs mere...


  Farverige Sudan

  torsdag 7 feb 2019 - 19:00

  Jørgen Retsbo, medlem af De Berejstes Klub

  Farverige Sudan var i årene efter Muhammed tegningerne lukket land for danskere men giver nu gode rejsemuligheder for den eventyrlystne. Befolkningen hører til verdens mest gæstfrie og den spæde turisme er stort set begrænset til den nordlige Nildal.

  Læs mere...


  Eftermiddagskaffe med kage og foredrag

  søndag 10 feb 2019 - 13:57

  Kom til eftermiddagskaffe lavet på udsøgte kaffebønner og slow-brygget efter japansk forbillede, spis dertil 3 slags hjemmebagt kage imens du hører et oplæg hvor Vibeke Rieneck fra Coofee Hub fortæller om sine kafferejser til Columbia.

  Læs mere...


  Forro Friday at Cafe Globen

  fredag 15 feb 2019 - 00:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Sicilien

  onsdag 20 feb 2019 - 17:30

  Italiens øer gemmer på oplevelser, vin og mad i verdensklasse.  Vi tager udgangspunkt i små hyggelige agriturismoer og kommer på oplevelse i den klassiske histories vugge, men ikke mindst en natur i verdensklasse. Vi kommer på storbybesøg, ser nogle af Europas bedste strande, begiver os ud på vulkanvandring, tjekker vin og mad og vandreturene på Sicilien. Kort sagt – Italiens øer i verdensklasse.

  Læs mere...


  Burma

  onsdag 20 feb 2019 - 19:30

  I Burma har tiden stået stille gennem mange år. Dette gør det til et specielt Asiatisk møde med et smukt land og en umådelig venlig befolkning. Det tidligere så lukkede land er i gang med en række af forbedringer og reformer. Der hersker derfor ingen tvivl om, at vores besøg er værdsat og vil være med til at åbne vinduet mod verden.

  Læs mere...


  Balboa på Globen

  fredag 22 feb 2019 - 19:30

  Balboa er en swingdans fra 1920erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Man danser til swing musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Man behøver ikke meget mere end en glat trappesten. Det er sjovt men også elegant. Kom og prøv (gratis) fra kl 19:30, og dans med os bagefter fra kl 20:30..

  Læs mere...


  Guinea-Bissau – A turist destination

  torsdag 28 feb 2019 - 19:00

  Republikken Guinea-Bissau ligger på den afrikanske vestkyst mellem 10,59 og 12,20 nordlig bredde og 13,40 og 16,40 vestlig længde. Mod øst og mod syd grænser landet op til Guinea-Conakry, mod vest ud til Atlanterhavet og mod nord mod Senegal og med et areal på 36.125 kvadratkilometer.

  Læs mere...


  Forro Friday at Cafe Globen

  fredag 1 mar 2019 - 20:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Nepal

  tirsdag 5 mar 2019 - 17:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  tirsdag 5 mar 2019 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire.

  Læs mere...


  Peru og Inkariget

  onsdag 20 mar 2019 - 17:30

  Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed. Den kendte attraktion er et af emnerne for foredraget, men også andre spektakulære oplevelser er på agendaen. Den højtliggende Titicacasø og lavtliggende Amazonas er to andre juveler, der fortjener omtale. Kulturen i Peru er ganske fascinerende, og Inka-arven kommer man bestemt ikke udenom.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  onsdag 20 mar 2019 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire.

  Læs mere...


  DrikPortvinsbar

  fredag 22 mar 2019 - 17:30

  DrikPortvin inviterer til Portvinsbar for en aften Vi har lånt Café Globen i Købehavn for en enkelt aften. Det er for at give dig en hyggelig aften i byen, med mulighed for at smage en masse forskellig portvin til gode priser.

  Læs mere...


  Sicilien

  tirsdag 2 apr 2019 - 17:30

  Italiens øer gemmer på oplevelser, vin og mad i verdensklasse.

  Vi tager udgangspunkt i små hyggelige agriturismoer og kommer på oplevelse i den klassiske histories vugge, men ikke mindst en natur i verdensklasse. Vi kommer på storbybesøg, ser nogle af Europas bedste strande, begiver os ud på vulkanvandring, tjekker vin og mad og vandreturene på Sicilien. Kort sagt – Italiens øer i verdensklasse.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  tirsdag 2 apr 2019 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende.

  b

  Læs mere...


  Sahara – Kameler, monoton hede, sandstorme og miserable mænd

  torsdag 4 apr 2019 - 19:00

  Elsebeth Finnick, modtager af Folkersen prisen 2018

  For nogle år siden fulgte Elsebeth Finnick en kamel-saltkaravane fra Timbuktu 800 km mod nord til saltminerne i Taoudenni. Det var en tur gennem golde områder i stor monotoni i selskab med ugæstfri karavanefolk og mødet med ørkenens sandstorme.

  Læs mere...


  Forro Friday at Cafe Globen

  fredag 5 apr 2019 - 20:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Forro Friday at Cafe Globen

  fredag 26 apr 2019 - 20:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Ecuador og Galapagos

  tirsdag 30 apr 2019 - 17:30

  I Ecuador finder du to af verdens allerstørste naturoplevelser, med verdens nok mest kendte regnskov, nemlig den i Amazonas, og Galapagos med sit fascinerende dyreliv. Vi fortæller om alle de spændende muligheder i det sydamerikanske land og forsøger at inspirere dig til at finde en drømmerejse af rang.

  Læs mere...


  Bhutan og Tibet

  tirsdag 30 apr 2019 - 19:30

  Vi begynder i Beijing for at tage Himmeltoget til Lhasa, inden vi fortsætter tværs gennem hele Tibet og Himalaya med Gyantse, Shigatse, Everest Base Camp og alle de små bygder undervejs.

  Efter Tibet tager vi til verdens sidste Shangri-La – Bhutan.

  Måske er Bhutan et af verdens mest oversete rejselande og hvilken skam – for det er formodentlig et af de bedste.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 15 maj 2019 - 17:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  onsdag 15 maj 2019 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende.

  Læs mere...


  DrikPortvinsbar

  fredag 25 okt 2019 - 17:30

  DrikPortvin inviterer til Portvinsbar for en aften Vi har lånt Café Globen i Købehavn for en enkelt aften. Det er for at give dig en hyggelig aften i byen, med mulighed for at smage en masse forskellig portvin til gode priser.

  Læs mere...