Kommende arrangementer

  Nordkorea

  tirsdag 16 jan 2018 - 19:30

  Af Nadja Sahin Olsen:

  I august 2017 rejste jeg til Nordkorea. Konflikten mellem USA og Nordkorea var på sit højeste og det var usikkert hvordan den ville udvilkle sig. Kom til et spændende foredrag om turen der gik på tvær af Nordkorea og få et mere nuanceret billede af det lukkede land.

  Læs mere...


  Caminoen

  onsdag 17 jan 2018 - 17:30

  I dag er det ikke kun fromme pilgrimme, som vandrer ad den traditionsrige og naturskønne rute til Santiago de Compostela i det nordlige Spanien. I den moderne verden føler mange, mere eller mindre troende mennesker, en trang til at fatte vandrestaven og begive sig af sted.

  Læs mere...


  Krigskorrespondent i verdens brændpunkter

  onsdag 17 jan 2018 - 19:30

  Kom med krigskorrespondenten Lene Frøslev på rejse til nogle af Verdens brændpunkter, og mød nogle af de mennesker, der har en hverdag i krigs-, konflikt- og oprørszoner. Bliv smuglet med ind over Khyber Passet fra Pakistan til Afghanistan i blå burka. Kom med ned i  skyttegravene i Afghanistan i opgør med Taleban. Kør i konvoj til et kaotisk Bagdad efter Saddams fald. Hør hvordan det er at blive beskudt af en israelsk kampvogn i Gaza. Og oplev million-demonstrationerne på Tahrirpladsen i Cairo under Det Arabiske Forår. Lene Frøslev er uddannet journalist og er medlem af De Berejstes Klub og Kvindelige Eventyreres Klub.

  Læs mere...


  Bjergbestigning på Svalbard

  torsdag 18 jan 2018 - 19:00

  Niels Frederiksen viser billeder og fortæller om 3 skiture i årene 2002-2017 med bjergbestigning i Atomfjeldene på Svalbard. Der er lidt om planlægning, træning, at overleve i Arktis, gennemførelse og nye udfordringer på grund af klimaforandringer. Og vi skal høre lidt historie fra den russiske kulbrydning på øgruppen der fortsætter den dag i dag.

  Læs mere...


  Forró Friday at Cafe Globen

  fredag 19 jan 2018 - 15:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.
  Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her:
  https://www.youtube.com/watch?v=PQIY15vJxFc

  Læs mere...


  Indien Ladakh – Trekking og andre rejser i sommeren 2018

  tirsdag 23 jan 2018 - 17:30

  Ladakh, som ligger i Himalaya i det nordligste Indien byder på mange spændende trekkingture og kulturrejser især i juli og august.
  Vi fortæller om vores fantastiske trekkingtur ”Tværs over Ladakh – højsommer trek i det høje Himalaya”.

  Læs mere...


  Bhutan – vandreferie langt fra alfarvej

  tirsdag 23 jan 2018 - 19:30

  Vandreturene i det vestlige Bhutan bringer os tæt på den tibetanske grænse og tæt på kongerigets højeste bjerge, der er over 7.000 meter høje. Vi ser spændende planter og vandrer over øde bjerge og over 5.000 meter høje bjergpas.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 24 jan 2018 - 17:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  onsdag 24 jan 2018 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og ikke mindst akklimatisering, den livsvigtige højdetilvænning.

  Læs mere...


  Vikingeskibet Skjoldungen på Grønland

  torsdag 25 jan 2018 - 19:00

  I sommeren 2016 sejlede vikingeskibet Skjoldungen små 500 sømil eller 900 km i nordboernes kølvand langs Grønlands sydvestkyst.

  Formålet med turen var at sejle i en mindre råsejlsbåd i og mellem de områder, hvor nordboerne havde levet i Grønland. Derfor gik ruten fra deres Østerbygd i syd ved Nanortalik til deres Vesterbygd ved Grøndlandsfjorden og Nuuk i nord.

  Læs mere...


  Balboa på Globen

  fredag 26 jan 2018 - 19:00

  Balboa er en swingdans fra 1920erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Man danser til swing musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Man behøver ikke meget mere end en glat trappesten. Det er sjovt men også elegant. Kom og prøv fra kl 19:30, og dans med os bagefter fra kl 20:30.”

  Læs mere...


  Fiji og retur

  tirsdag 30 jan 2018 - 19:30

  Af Sofie von Arenstorff:

  Efter et semester i Irans hovedstad tog Sofie rygsækken på ryggen og gik verden smilende i møde. Hør om Sofies 2½ år lange eventyr, der strakte sig gennem Mellemøsten, Sydøstasien og helt til Australien og Fiji-øerne.

  Læs mere...


  Fortællinger om en glemt krig

  onsdag 31 jan 2018 - 19:30

  Balkan rummer med sine vilde bjerge nogle af Europas allersmukkeste landskaber med bjørne, ulve og vildsvin i de dybe skove og vajende palmer langs Adriaterhavskysten. Kræs for enhver rejselysten med hang til eventyr. Det er samtidig det område i Europa, der har den blodigste historie. Krigen i 1990erne var lige så nådesløs og brutal, som jugoslavernes indbyrdes krig-i-krigen under 2. Verdenskrig og som de to Balkankrige 1912-13.

  Læs mere...


  Gennem Botswana og Namibia – med 6 dage i en himbalandsby

  torsdag 1 feb 2018 - 19:00

  Jytte Kristensen og Ann Kledal

  Vi var 8 kvinder, der havde fået arrangeret et ophold i en himbalandsby i det nordlige Namibia gennem en antropolog, Ann kendte. 4 af os fløj først til Livingstone og tog så turen gennem Botswana, dels for at se Chobe NP, men især for at opleve Okawango deltaet. Herfra gik turen videre til sandfolkets hulemalerier ved Tsodillo Hills og ind i Namibia. Videre med busser nordpå i Namibia til Oshkati, hvor vi mødtes med de 4 andre kvinder.

  Læs mere...


  Borneo

  onsdag 7 feb 2018 - 17:30

  Man kan næsten ikke sige Borneo uden at tænke på orangutang, havskildpadder, dværgelefanter og næseaber. Oplev Borneos fantastiske natur og dyreliv på nært hold. Vi møder de æglæggende havskildpadder på Selingan Island, orangutanger i Sepilok og et storslået dyreliv i regnskov og jungle ved Kinabatanganfloden og det unikke Tabin reservat. Og selvfølgelig nogle af de dejlige strande. Kom og hør om en forrygende destination i skøn natur.

  Læs mere...


  Sri Lanka

  onsdag 7 feb 2018 - 19:30

  Sri Lanka er Sydasiens grønne og frodige ø, hvor der er forbavsende rigdomme. I hjertet ligger de grønne bjerge og centrale højland med skønne byer og tempelområder og en utrolig natur med bjergsøer, vandfald og de smukke temarker.

  Læs mere...


  Velkommen til Saudi Arabien

  torsdag 8 feb 2018 - 19:00

  Lise Rasmussen

  Der er ikke noget der hedder turist visa til Saudi og derfor er det svært at komme ind i landet. Og hvad har Saudi egentligt at byde på og hvorfor i det hele taget tage til Saudi? Der er overraskelser, højdepunkter og skuffelser for der er ikke så mange sights. Det er et stort land og afstanden imellem de forskellige steder er stor.

  Læs mere...


  Impro-comedy lørdag i Café Globen

  lørdag 10 feb 2018 - 19:00

  Denne aften som en hel særlig hyldest til Café Globen og venner af stedet. ImproKlinikken starter festen og optræder med det skøre improviseret teater show, hvor skuespillerne får input fra publikum og skaber de mest fantasifulde karakterer, følelser, stemmer. Ja, alt. Det skal bare opleves, for det er super sjovt.

  Læs mere...


  Vinsmagning af vine fra Bordeaux uden tilsætningsstoffer og sminke

  tirsdag 13 feb 2018 - 19:00

  Bag det store Bordeaux gemmer sig penge og magt. Bag de små rigtige vinperler gemmer sig et menneske, et håndværk, det oprindelige terroir og en kvalitet der stadigvæk, den dag i dag, er unik på markedet!

  Læs mere...


  Fra Nordkap til Sydafrika på motorcykel

  torsdag 15 feb 2018 - 19:00

  Flemming Ehlert Jørgensen fortæller om turen til Nordkap og videre ned gennem Europa til Gibraltar.  Den spændende og udfordrende tur starter, da han kører af færgen fra Tarifa til Tanger. Herfra står indtryk, oplevelser, udfordringer og fantastiske hændelser i kø, indtil han sætter sig i flyet fra Johannesburg fire måneder senere.

  Læs mere...


  Silkevejen

  tirsdag 20 feb 2018 - 17:30

  Silkevejen er aktuel! Kineserne vækker den til live igen med en milliardinvestering i motorveje og jernbaner. Men langs den gamle Silkevej finder du stadig eventyret. Tag med på en foredrags-rejse fra Samarkand i Uzbekistan til Den kinesiske mur nær Beijing. På kamel-karavanernes tid varede rejsen 2 år, og rundede byer som Samarkand og Bukhara, der var nogle af Silkevejens mest levende centre for handel mellem Europa og Asien.

  Læs mere...


  Peru og de mystiske inkaer

  tirsdag 20 feb 2018 - 19:30

  Det måske mest spændende rejseland i Sydamerika er et overflødighedshorn af highlights. Peru er forunderligt og fantastisk og man kan nemt miste pusten i den gamle inkahovedstad Cuzco. Både på grund af højden (3399 m.) og på grund af skønheden og historiens vingesus. Byen blev formet som en puma, hvor en kæmpe fæstning dannede hovedet. Man fornemmer inkaernes storhed og ser spaniolernes flotte bygningsværker fra kolonitiden.

  Læs mere...


  Sicilien

  onsdag 21 feb 2018 - 17:30

  Italiens øer gemmer på oplevelser, vin og mad i verdensklasse.  Vi tager udgangspunkt i små hyggelige agriturismoer og kommer på oplevelse i den klassiske histories vugge, men ikke mindst en natur i verdensklasse. Vi kommer på storbybesøg, ser nogle af Europas bedste strande, begiver os ud på vulkanvandring, tjekker vin og mad og vandreturene på Sicilien. Kort sagt – Italiens øer i verdensklasse.

  Læs mere...


  Burma

  onsdag 21 feb 2018 - 19:30

  I Burma har tiden stået stille gennem mange år. Dette gør det til et specielt Asiatisk møde med et smukt land og en umådelig venlig befolkning. Det tidligere så lukkede land er i gang med en række af forbedringer og reformer. Der hersker derfor ingen tvivl om, at vores besøg er værdsat og vil være med til at åbne vinduet mod verden.

  Læs mere...


  Når gamle mænd går cykel-amok

  torsdag 22 feb 2018 - 19:00

  Per Allan Jensen

  Jeg har altid drømt om at gennemføre en lang cykeltur, og i august-september 2017 lykkedes det så endelig. Kom og hør om, hvordan jeg – sammen med min cykelmakker Ole Melballe – i løbet af 34 dage cyklede 3.357 km. fra Kbh. gennem Tyskland, Tjekkiet, Østrig, Slovenien og Kroatien til det sydligste Italien. Jeg vil – ud over at fortælle om de steder, som vi passerede – også fortælle lidt om de praktiske forhold omkring sådan en tur (såvel forinden som undervejs), herunder ting som pakning, rutefinding og overnatning. Samt om fornøjelsen ved at spise sig gennem en masse dejlig mad og så alligevel tabe fem kilo og komme i super form.

  Læs mere...


  Cambodia og Laos

  onsdag 28 feb 2018 - 19:30

  Tag med dybt ind i de to mindst kendte lande i Indokina i selskab med Viktors Farmors rejseleder Claus Christensen. Maleriske landsbyer, hellige templer, eventyrlig natur og farverige markeder. Laos og Cambodia rummer både store attraktioner og egne, der ligger langt fra turismens hovedstrøg. Byen Luang Prabang i det nordlige Laos er udnævnt til verdenskulturarv, og i Cambodia kan man opleve det berømte tempel, Angkor Wat, som engang var hovedstad i et enormt khmer-rige. Mekong-floden løber som en pulsåre gennem begge lande og giver liv og føde til 60 millioner mennesker. Op mod 25 % af al ferskvandsfiskeri på kloden sker langs Mekong, hvor sammenhængen mellem økosystem og menneske er tydelig.

  Læs mere...


  Rejs jorden flad med Risager

  torsdag 1 mar 2018 - 19:00

  Tag med en tur Jorden Rundt i 74 lande på 600 dage 2015-2017. Jeg har besøgt Nordkorea, Somalia, Afrika, Papua New Guinea, Australien, New Zealand, Iran, Sydamerika, Cuba, Haiti og mange flere.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 7 mar 2018 - 17:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  onsdag 7 mar 2018 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire.

  Læs mere...


  Costa Rica, Nicaragua og Panama

  tirsdag 13 mar 2018 - 17:30

  Med Viktors Farmor rejser til Mellemamerika får man et grunddigt indblik i tidligere tiders såvel som den nutidige historie og selvfølgelig er der masser af naturindtryk fra en mangfoldighed af farverige fugle, adstadige dovendyr til vandringer i aktive vulkan landskaber. En ny verden af oplevelser.

  Læs mere...


  Peru og Inkariget

  onsdag 21 mar 2018 - 17:30

  Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed.  Den kendte attraktion er et af emnerne for foredraget, men også andre spektakulære oplevelser er på agendaen. Den højtliggende Titicacasø og lavtliggende Amazonas er to andre juveler, der fortjener omtale. Kulturen i Peru er ganske fascinerende, og Inka-arven kommer man bestemt ikke udenom.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  onsdag 21 mar 2018 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire.

  Læs mere...


  Fem kjoler og en abaya

  torsdag 22 mar 2018 - 19:00

  Det første Lise Rasmussen gør når hun kommer til et nyt land er at købe noget lokalt tøj, som hun derefter går klædt med hele tiden. Det giver nogle andre oplevelser og hun bliver inviteret indenfor samt bliver mere en del af landet i stedet for at stå udenfor og betragte folk i almindeligt ”danskertøj”. Vi skal se tøjet og hører historier fra Mali, Gambia, Senegal, Mauritanien, Sudan, Djibuti, Somaliland, Gabon, Ækvatorial Guinea, Commorerne, Iran, Irak, Yemen, Kuweit og Saudi Arabien.

  Læs mere...


  Balboa på Globen

  fredag 23 mar 2018 - 19:00

  Balboa er en swingdans fra 1920erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Man danser til swing musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Man behøver ikke meget mere end en glat trappesten. Det er sjovt men også elegant. Kom og prøv fra kl 19:30, og dans med os bagefter fra kl 20:30.”

  Læs mere...


  Den fri rejse: Indien

  onsdag 28 mar 2018 - 19:30

  Af Jonas Wilson Schnack

  Indien vælter de fleste rejsende bagover. Først med sit tilsyneladende kaos, og siden med sit dybe og insisterende nærvær. Indien overrumpler og betager. Og jeg er ingen undtagelse.

  Over de sidste 10 år har jeg foretaget omkring 20 rejser i Indien og tilbagelagt tusindevis af kilometer. Med tog, i bus og på ladet af pick-up trucks blandt høns og syngende kvinder. Indien har sat dybe rødder i mit hjerte.

  Læs mere...


  Det lykkelige Arabien

  torsdag 5 apr 2018 - 19:00

  Foredragsholder og eventyrer Rasmus Krath dokumenterer nutidens Arabiske Verden, trækker tråde til historien og giver sine bud på situationen i regionen, der de sidste flere tusind år har spillet en afgørende rolle i verdensordenen. Med afsæt i egne rejser fra 2007-2017, underholder, oplyser og udfordrer Rasmus publikum med det overordnede mål at gøre tilhørerne klogere på den del af verden, vi i det globalpolitiske spil er så afhængige af på godt og ondt.

  Læs mere...


  Sicilien

  onsdag 18 apr 2018 - 17:26

  Italiens øer gemmer på oplevelser, vin og mad i verdensklasse.  Vi tager udgangspunkt i små hyggelige agriturismoer og kommer på oplevelse i den klassiske histories vugge, men ikke mindst en natur i verdensklasse. Vi kommer på storbybesøg, ser nogle af Europas bedste strande, begiver os ud på vulkanvandring, tjekker vin og mad og vandreturene på Sicilien. Kort sagt – Italiens øer i verdensklasse.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  onsdag 18 apr 2018 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning.

  Læs mere...


  Ecuador og Galapagos

  onsdag 2 maj 2018 - 17:30

  I Ecuador finder du to af verdens allerstørste naturoplevelser, med verdens nok mest kendte regnskov, nemlig den i Amazonas, og Galapagos med sit fascinerende dyreliv. Vi fortæller om alle de spændende muligheder i det sydamerikanske land og forsøger at inspirere dig til at finde en drømmerejse af rang.

  Læs mere...


  Sydafrika

  onsdag 2 maj 2018 - 19:30

  I hjertet af safarilandet mellem Drakensbjergene og Krüger Nationalpark ligger det storslåede Makutsi Private Nature Reserve i den store sammenslutning med Balule, Lourene med direkte adgang til Krüger Nationalpark.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 30 maj 2018 - 17:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  onsdag 30 maj 2018 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning.

  Læs mere...