Kommende arrangementer

  Min virkelige verden

  torsdag 21 mar 2019 - 19:00

  Vi gentager succesen om, hvordan medlem af De Berejstes Klub Niels Vognsen fandt sin “virkelige verden”. Efter mange år med karriereræs, arbejdspres osv., valgte han at opsige jobbet, sælge sine ejendele og pakkede rygsækken. Han skulle rejse jorden rundt. Planen var 1,5 år, men efter nogle måneder på farten, gik det op for ham, at han ikke ville være bundet af en fast hjemkomstdato. Han var fri!

  Det bliver en version 3.0 af foredraget, der blev afholdt d. 10. januar 2019.

  Læs mere...


  DrikPortvinsbar

  fredag 22 mar 2019 - 17:30

  DrikPortvin inviterer til Portvinsbar for en aften Vi har lånt Café Globen i Købehavn for en enkelt aften. Det er for at give dig en hyggelig aften i byen, med mulighed for at smage en masse forskellig portvin til gode priser.

  Læs mere...


  Luftforureningsproblemer i Mongoliets hovedstad Ulaanbaatar

  tirsdag 26 mar 2019 - 19:00

  Dansk Mongolsk Selskab arrangerer en medlemsaften den 26. marts kl. 19.00-21.00 i Cafe Globen, hvor fotograf Rasmus Degnbol vil holde foredrag om luftforurening i Ulaanbaatar efterfulgt med sine flotte billeder.

  Læs mere...


  Eventyrlige beretninger og inciterende musik fra mit 20 årige ophold i Afrika.

  torsdag 28 mar 2019 - 19:00

  Af Heinz-Josef Scherers.

  Menneskehedens, videnskabens, religionens og civilisationens  vugge.

  Hvis Afrika i starten var først, hvorfor er kontinentet så bagest i dag?

  Læs mere...


  Balboa på Globen

  fredag 29 mar 2019 - 19:30

  Balboa er en swingdans fra 1920erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Man danser til swing musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Man behøver ikke meget mere end en glat trappesten. Det er sjovt men også elegant. Kom og prøv (gratis) fra kl 19:30, og dans med os bagefter fra kl 20:30.

  Læs mere...


  Sicilien

  tirsdag 2 apr 2019 - 17:30

  Italiens øer gemmer på oplevelser, vin og mad i verdensklasse. Vi tager udgangspunkt i små hyggelige agriturismoer og kommer på oplevelse i den klassiske histories vugge, men ikke mindst en natur i verdensklasse. Vi kommer på storbybesøg, ser nogle af Europas bedste strande, begiver os ud på vulkanvandring, tjekker vin og mad og vandreturene på Sicilien. Kort sagt – Italiens øer i verdensklasse.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  tirsdag 2 apr 2019 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende.

  Læs mere...


  Danskere i Argentina

  onsdag 3 apr 2019 - 19:30

  Nicolás Jacobsen og Trine Lund Thomsen

  Fra midt i 1800-tallet til midt i 1900-tallet udvandrede omtrent 400.000 danskere for at slå sig ned i fremmede verdensdele. Mens USA modtog hovedparten af de danske udvandrere (over 300.000), valgte resten at rejse til lande som Argentina, Australien, Canada, New Zealand og Sydafrika. Tallene varierer meget, men et betydeligt antal, nemlig mellem 13.000 og 18.000 danskere, drog til Argentina.

  Læs mere...


  Sahara – Kameler, monoton hede, sandstorme og miserable mænd

  torsdag 4 apr 2019 - 19:00

  Elsebeth Finnick, modtager af Folkersen prisen 2018

  For nogle år siden fulgte Elsebeth Finnick en kamel-saltkaravane fra Timbuktu 800 km mod nord til saltminerne i Taoudenni. Det var en tur gennem golde områder i stor monotoni i selskab med ugæstfri karavanefolk og mødet med ørkenens sandstorme.

  Læs mere...


  Forro Friday at Cafe Globen

  fredag 5 apr 2019 - 20:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Impro-Comedy Lørdag i Globen

  lørdag 6 apr 2019 - 18:30

  Impro-Comedy i Cafe Globen, hver den 1. lørdag i måneden. Den sjoveste opvarmer til en skøn aften i København !

  Læs mere...


  På motorcykel over verdens højeste bjergpas

  tirsdag 9 apr 2019 - 17:30

  Globetrotteren, Villads Kok Mortensen, har brugt de sidste 11 år af sit liv på at slide vejene tynde på motorcykel i Peru, Madagaskar, Indien, Nepal, Bhutan, Vietnam og i mange andre lande. Denne aften fortæller han om sin yndlingsmotorcykelrejsedestination: Indiens Himalaya, som har noget af verdens mest storslåede og ufremkommelige terræn.

  Læs mere...


  Oplevelser en måned i en landsby i det sydlige Senegal (obs. ny dato)

  onsdag 10 apr 2019 - 19:30

  Erik Pontoppidan, medlem af de Berejstes Klub

  At ankomme ad en sandet jordvej til landsbyen Abene i det sydlige Senegal i januar 2019 efter otte timers flyvning fra det vinterkolde Danmark og to timers bilkørsel fra lufthavnen i Gambia var som at lande på en fremmed planet. Vanvittig eksotisk! Der var meget få turister i byen, og det var absolut ikke mainstream-turister. Ikke ret mange af dem var unge backpackere. De fleste var ældre, hvide turister, der rejste alene eller som par. Her var stor fattigdom, men meget stor venlighed og ikke ret meget af den irriterende ”hustling”, som man finder i flere af de afrikanske lande oppe ved Middelhavet.

  Læs mere...


  Mentalt helbred v/ Thea Braüner-Møller og tidl. Kaptajn Jacob Michaelsen

  torsdag 11 apr 2019 - 18:00

  Som bare 25-årig drog Thea til Afghanistan, for sammen med en kollega at drive KFUMs Soldaterhjem i Camp Bastion. Her blev livet som civil ansat i Forsvaret udfoldet blandt ørkensand, filmaftner, kaffe og kage.

  Læs mere...


  Berejst Bar

  fredag 12 apr 2019 - 17:00

  Fredag d. 12 april er der igen Berejst Bar i Cafe Globen. Medlemmer og venner af DBK (og alle andre) kan møde op for en hyggelig snak om de seneste rejser og planer for de kommende rejser. Har du brug for råd om et eller andet mystisk sted er der sikkert en som lige har været der og kan hjælpe dig på vej med et godt råd

  Læs mere...


  VINSMAGNING MED ØKOLOGISKE ITALIENSKE VINE

  tirsdag 16 apr 2019 - 19:00

  Til vinsmagningen vil der være mulighed for at smage vine af forskellige årgange fra La Mano Verde. (fra 2007 til 2015) Til vinsmagningen vil der blive serveret brød, ost samt pølser fra Italien.

  Læs mere...


  Smilets ambassadør

  tirsdag 23 apr 2019 - 19:00

  Med eventyrer, forfatter, tryllekunstner og samfundsdebattør på TV2-Østjylland. Jesper Grønkjær har gjort det til sin mission at drage ud til klodens fjerneste afkroge, for at vise at smilet er det sprog vi alle taler.

  Han har en særlig evne til at få folk til at åbne sig op. Han mødes med narkomaner, præster, politikere, kræftpatienter og mange andre. Hør blandt andet om hans møde med den frygtede kvindelige massemorder “Hun-Djævelen”, med 400 liv på samvittigheden.

  Læs mere...


  Mit livs rejse – 80 dage med min datter til Patagonien, Antarktis og Påskeøen

  onsdag 24 apr 2019 - 19:30

  Jørgen og Line Retsbo

  Præcis 80 dages eventyr i Patagonien, Antarktis og på Påskeøen var det ikke svært at lokke Line med på efter hendes vel afsluttede uddannelse og det blev en tur for livet.
  Den var kun løst planlagt hjemmefra og trak undervejs store veksler på vor omstillingsevne, bl.a. fordi vi gik efter et last minute offer til det syvende kontinent! Men alligevel, da vi sad i flyet hjemad var alle drømmene gået i opfyldelse – med en enkelt undtagelse. Foredraget har tidligere været holdt den 14. marts, 2019.

  Læs mere...


  ¿Culturas de México? ¡Qué padre!

  torsdag 25 apr 2019 - 19:30

  Suzan Desezar

  Mexico er et af verdens mest mangfoldige lande, både hvad angår kulturer, sprog og biodiversitet, og netop i år fokuserer UNESCO på oprindelige sprog som Verdenskulturarv.

  Læs mere...


  Forro Friday at Cafe Globen

  fredag 26 apr 2019 - 20:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Ecuador og Galapagos

  tirsdag 30 apr 2019 - 17:30

  I Ecuador finder du to af verdens allerstørste naturoplevelser, med verdens nok mest kendte regnskov, nemlig den i Amazonas, og Galapagos med sit fascinerende dyreliv. Vi fortæller om alle de spændende muligheder i det sydamerikanske land og forsøger at inspirere dig til at finde en drømmerejse af rang.

  Læs mere...


  Bhutan og Tibet

  tirsdag 30 apr 2019 - 19:30

  Vi begynder i Beijing for at tage Himmeltoget til Lhasa, inden vi fortsætter tværs gennem hele Tibet og Himalaya med Gyantse, Shigatse, Everest Base Camp og alle de små bygder undervejs.

  Efter Tibet tager vi til verdens sidste Shangri-La – Bhutan.

  Måske er Bhutan et af verdens mest oversete rejselande og hvilken skam – for det er formodentlig et af de bedste.

  Læs mere...


  Balboa på Globen

  fredag 3 maj 2019 - 19:30

  Balboa er en swingdans fra 1920erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Man danser til swing musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Man behøver ikke meget mere end en glat trappesten. Det er sjovt men også elegant. Kom og prøv (gratis) fra kl 19:30, og dans med os bagefter fra kl 20:30.

  Læs mere...


  Expect the Unexpected. It is Papua New Guinea

  torsdag 9 maj 2019 - 19:00

  Foredraget omfatter et udpluk af indtryk fra 12 dages oplevelser i højlandet af Papua Ny Guinea, som bragte foredragsholderne Anne-Marie Nielsen og Erik Hermansen fra Goroka i øst til Porgera i vest. Ved ankomsten til Mount Hagen blev vi mødt af Ben, som viste sig at være en glimrende chauffør til trods for hans ene arm var ophængt i en slynge om halsen. Han havde i en stridighed fået den hugget over af en machete. Armen var nu skruet sammen igen. Dette var egentlig en meget beskrivende start på vores øvrige oplevelser de næste 12 dage i højlandet. Expect the unexpected!

  Læs mere...


  Berejst bar

  fredag 10 maj 2019 - 17:00

  Fredag d. 10 maj er der igen Berejst Bar i Cafe Globen.

  Medlemmer og venner af DBK (og alle andre) kan møde op for en hyggelig snak om de seneste rejser og planer for de kommende rejser. Har du brug for råd om et eller andet mystisk sted er der sikkert en som lige har været der og kan hjælpe dig på vej med et godt råd

  Læs mere...


  Rejseloppemarked

  søndag 12 maj 2019 - 10:00

  Nu er det loppemarked sæson og selvfølgelig holder vi også rejseloppemarked i Cafe Globen med alt hvad der er rejse- og udlandsorienteret.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 15 maj 2019 - 17:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  onsdag 15 maj 2019 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende.

  Læs mere...


  Forro Friday at Cafe Globen

  fredag 24 maj 2019 - 20:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Latinamerika: Det glemte kontinent i International Politik

  tirsdag 28 maj 2019 - 19:30

  Maiken Gelardi

  International Politik en disciplin domineret af gamle hvide mænd. Ikke-vestlige forskere har derfor svært ved at blive hørt på den internationale scene, og det betyder også at der er debatter og teorier, som vi slet ikke hører om i Europa. Men hvilke problemer og debatter er de vigtigste, hvis vi kigger rundt i verden? Og er der nogle anderledes måder at anskue tingene på, som vi overser? Disse spørgsmål vil være omdrejningspunkt for foredraget, og de vil blive diskuteret ud fra et latinamerikansk perspektiv.

  Læs mere...


  Smag en god rosévin

  fredag 31 maj 2019 - 17:30

  Stol ikke på et økologi mærket, det afspejler ikke altid dine idylliske tanker, idet den kun fortæller hvordan druen er dyrket,  ikke hvordan vinen er lavet, det er der ingen regler for. Den rosé vi byder på er dyrket og produceret ud fra økologisk og til dels biodynamisk principper, den er fremstillet med et minimum af tilsat sulfitter og selvfølgelig ingen kemikalier, men ikke officielt certificeret i protest mod manglerne i reglerne. Certificeringen Haute Valeur Environemental afspejler de håndværksmæssige værdier der bliver arbejdet med hos Chateau les Maubats.

  Læs mere...


  Berejst bar

  fredag 7 jun 2019 - 17:00

  Fredag d. 7 juni er der igen Berejst Bar i Cafe Globen.

  Medlemmer og venner af DBK (og alle andre) kan møde op for en hyggelig snak om de seneste rejser og planer for de kommende rejser. Har du brug for råd om et eller andet mystisk sted er der sikkert en som lige har været der og kan hjælpe dig på vej med et godt råd

  Læs mere...


  Balboa på Globen

  fredag 7 jun 2019 - 19:30

  Balboa er en swingdans fra 1920erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Man danser til swing musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Man behøver ikke meget mere end en glat trappesten. Det er sjovt men også elegant. Kom og prøv (gratis) fra kl 19:30, og dans med os bagefter fra kl 20:30.

  Læs mere...


  Gin tonic aften

  fredag 28 jun 2019 - 17:30

  Selvfølgelig skal vi gentage vores succesfulde gin tonic aften mellem 17:30 og 19:30, og denne gang kommer der et par nye gin med, som endnu ikke er valgt. Desuden vil der være lejlighed til at smage andre drinks med gin uden tonic.

  Læs mere...


  Balboa på Globen

  fredag 28 jun 2019 - 19:30

  Balboa er en swingdans fra 1920erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Man danser til swing musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Man behøver ikke meget mere end en glat trappesten. Det er sjovt men også elegant. Kom og prøv (gratis) fra kl 19:30, og dans med os bagefter fra kl 20:30.

  Læs mere...


  DrikPortvinsbar

  fredag 25 okt 2019 - 17:30

  DrikPortvin inviterer til Portvinsbar for en aften Vi har lånt Café Globen i Købehavn for en enkelt aften. Det er for at give dig en hyggelig aften i byen, med mulighed for at smage en masse forskellig portvin til gode priser.

  Læs mere...