Kommende arrangementer

  Jordan på langs

  onsdag 23 maj 2018 - 20:00

  Af Asger og Pernille.

  Kom og se billeder og hør fortællinger om vores vandretur : Jordan på langs – 650 km ad Jordan Trail.

  Vi gik fra Grænsen til Syrien i nord til det Røde hav i syd. Alene. Gennem ørken, wadier, floder, Saladins borge, bjerge, Petra, romerske landeveje, varmekilder, Jesus hule og landsbyer hvor beboerne aldrig har set turister før.

  Læs mere...


  Farverige Sudan

  torsdag 24 maj 2018 - 19:00

  Jørgen Retsbo

  Farverige Sudan var i årene efter Muhammed tegningerne lukket land for danskere men giver nu gode rejsemuligheder for den eventyrlystne. Befolkningen hører til verdens mest gæstfrie og den spæde turisme er stort set begrænset til den nordlige Nildal.

  Læs mere...


  The Hippie Trail – vejen til Paradis

  tirsdag 29 maj 2018 - 19:00

  Erik Pontoppidan

   I foråret 1969 rejste jeg til Nepal langs “The Hippie Trail” med offentlig transport gennem Europa, Tyrkiet, Iran, Afghanistan, Pakistan og Indien. Den første del af togrejsen til Istanbul startede på Københavns Hovedbanegård på en iskold, sen aften i februar 1969 med Østersø-ekspressen med kurs mod det daværende Østberlin over Gedser.

  Læs mere...


  Togrejser – den ultimative rejseform

  tirsdag 29 maj 2018 - 20:00

  Erik Pontoppidan

  Som syvårig var det min store drøm at blive lokomotivfører. Det blev dog ved tanken, men jeg har fået udlevet lidt af min fascination af jernbaner på utallige, lange togrejser. Når man kører med tog, får man sjælen med. Og i modsætning til bus- eller flyrejser kan man bevæge sig rundt, som man har lyst, snakke med sine medpassagerer, kigge ud af vinduet eller læse. Og når man bor og sover i en togkupé på en længere rejse, føler man sig isoleret fra resten af verden på en eventyrlig måde.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 30 maj 2018 - 17:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  onsdag 30 maj 2018 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning.

  Læs mere...


  Peru og Alberto Fujimori: fortid, nutid og fremtid

  torsdag 31 maj 2018 - 19:30

  Vi ser på historien om Alberto Fujimori og hans særlige variant af populisme, hans ambivalente forhold til omverdenen og hans ambivalente forhold til menneskerettigheder og nye former for autoritær styre, og så på hans fald og the Peruvian spring, og hans fangeskab. Baggrunden for hans indulto mht. Fujimorismens genopfindelse igennem hans børn, og korruptionsskandalerne der satte hele indulto processen i gang. Med et lille blik på fremtiden.

  Læs mere...


  Impro-Comedy lørdag i Globen

  lørdag 2 jun 2018 - 18:30

  Cafe Globen inviterer igen til Impro-Comedy Show 1. lørdag i måneden. Som altid til Impro-Comedy, bliver det hele totalt uforudsigeligt. For alt er jo improviseret og sker kun denne ene aften. Skuespillerne får input fra publikum og skaber de mest spøjse scener, hvor man aldrig ved hvilke følelser eller persontyper som kommer frem. Det bliver vildt sjovt og en fantastisk start på en lørdag aften !

  Læs mere...


  Hawaii

  torsdag 7 jun 2018 - 19:00

  Hawaii er nok mest kendt for smukke strande, surfere, konkylier og hulu dans. Hawaii har meget mere at byde på end det, og især storslåede naturoplevelser – både over og under havoverfladen. Kom med på snorkletur med djævlerokker, hør om synet af de store pukkelhvaler samt skildpadder, der får sig et hvil på stranden. Til lands besøges Hawaiis eneste UNESCO område på Big Island med vulkanen, der i denne tid viser tænder med jordskælv og glødende lava.  Øerne byder også på forrevne kyststrækninger og imponerende vandfald.

  Læs mere...


  Through the wilderness of Gobi Desert in a Soviet UAZ

  onsdag 13 jun 2018 - 19:30

  In English

  By Patrycja i Lukasz Kocewiak

  Gobi Desert is a place where a man learned to live in harmony with austere nature. We decided to check it by ourselves. Together with charming Mr. Dambee, a person who spent basically entire life there, we decided to pack few gallons of water and drive half thousand of kilometers with an old Soviet UAZ. We experienced breathtaking landscapes like Singing Dunes, Flaming Cliffs and Yolyn Am. We were drinking hot tea in sweltering heat, got stuck in the desert with broken axle, assisted in goat milking and shaman rites in nomad’s settlement.

  Læs mere...


  Gin tonic aften

  fredag 15 jun 2018 - 18:00

  Du kan godt begynde at glæde dig og skrive datoen ind i kalenderen, for vi har været til stor gin tonic smagning og udvalgt nogle spændende gin og fundet den rigtige tonic dertil.

  Læs mere...


  Livet langt Indiens landeveje

  onsdag 20 jun 2018 - 19:30

  Villads Kok Mortensen

  Globetrotteren Villads Kok Mortensen viser billeder og fortæller om sine mange motorcykelrejser i Indiens Himalayabjerge, som er noget er verdens mest storslåede og ufremkommelige terræn. Aftenens foredrag handler om at samle lokale blaffere op i 4500 meters højde, at lade sig rive med af stemningen og rytmerne ved farverige hinduistiske bryllupper, drikke saltet the og bo hos en lokal muslimsk familie i Kashmir og tage til morgenbøn med monoton munkesang i antikke klostre i buddhistiske Ladhak.

  Læs mere...


  Balboa på Globen

  fredag 22 jun 2018 - 19:00

  Balboa er en swingdans fra 1920’erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Man danser til swing musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Man behøver ikke meget mere end en glat trappesten. Det er sjovt men også elegant. Kom og prøv fra kl 19:30, og dans med os bagefter fra kl 20:30.

  Læs mere...


  Spirituel praksis og pilgrimsfærd i Himalaya-regionen: Bhutan, Nepal & Tibet

  onsdag 27 jun 2018 - 19:30

  Om Sisse: Sisse Budolfsen holder denne aften et spændende foredrag om
  spirituel praksis og pilgrimsfærd i Himalaya-regionen, mere specifikt med
  udgangspunkt i Nepal, Bhutan og Tibet.

  Læs mere...


  Danmark møder Papua

  torsdag 28 jun 2018 - 19:30

  Efter 3 år på en ø ud for Papua ny Guinea’s kyst er Alexia og Morten Jacobsen vendt hjem med bagagen fyldt af historier.

  Stammekrig, vulkanudbrud, jordskælv, oversvømmelser, “black magic”, incest, trusler, afskårne lemmer og dødsfald -livet som HR og produktionschef i Papua byder på mange udfordringer.

  Læs mere...