Kommende arrangementer

  Fede tider på hippieruten – dengang og 40 år efter

  tirsdag 21 maj 2019 - 19:00

  Thomas Ubbesen – journalist, forfatter og meget andet – har været ung engang, og dengang gjorde han, som man gjorde, hvis man var hip, tåbelig, cool, nysgerrig og havde et par tusind kroner at gøre godt med: Han tog på tommelfingeren ned gennem det delte Europa, videre gennem Tyrkiet, Iran, Afghanistan og Pakistan, hele vejen til Indien med chillum i baglommen, langt blafrende, rødt hår og stor lyst til lidt af hvert. 40 år senere har Thomas gentaget turen, stort set ad samme rute, stort set på samme, lave budget – og fået en fantastisk oplevelse ud af det.

  Læs mere...


  Debat om fredsprocessen i Colombia

  onsdag 22 maj 2019 - 19:30

  v. dansk ambassadør i Colombia

  Den 22. maj afholder vi debatarrangement med den danske ambassadør i Colombia Mogens Pedersen om fredsprocessen i Colombia

  I november 2016 underskrev guerillagruppen FARC og regeringen en fredsaftale efter mere end 50 års væbnet konflikt. Det skete efter næsten fem års forhandlinger i Habana.

  Læs mere...


  Vesuv – en udødelig vulkan

  torsdag 23 maj 2019 - 19:00

   

  Foredrag med vulkaneksperten Henning Andersen i anledning af udgivelsen af hans nye bog om Vesuv . Vulkanen har lagt navn til en af de kendteste vulkankatastrofer i verden, hvor den romerske by Pompeji blev begravet i pimpsten og aske i året 79. e.Kr.

  Læs mere...


  Forro Friday at Cafe Globen

  fredag 24 maj 2019 - 20:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  At være ung i dagens Mongoliet

  tirsdag 28 maj 2019 - 17:30

  præsenteret af en gruppe af yngre mediefolk fra Mongoliet, der er på besøg i Danmark. Foredraget kombineres med billedfremvisninger.

  Læs mere...


  Latinamerika: Det glemte kontinent i International Politik

  tirsdag 28 maj 2019 - 19:30

  Maiken Gelardi

  International Politik en disciplin domineret af gamle hvide mænd. Ikke-vestlige forskere har derfor svært ved at blive hørt på den internationale scene, og det betyder også at der er debatter og teorier, som vi slet ikke hører om i Europa. Men hvilke problemer og debatter er de vigtigste, hvis vi kigger rundt i verden? Og er der nogle anderledes måder at anskue tingene på, som vi overser? Disse spørgsmål vil være omdrejningspunkt for foredraget, og de vil blive diskuteret ud fra et latinamerikansk perspektiv.

  Læs mere...


  Rejsende i katastrofer og én krig

  onsdag 29 maj 2019 - 19:30

  Ea arbejder i Røde Kors som rådgiver og som psykosocial nødhjælpsarbejder og har været udsendt før, under og efter katastrofer siden 2008. Hun har blandt det arbejdet i lande som Myanmar, Haiti, Pakistan, Nepal, Bangladesh, Afghanistan, Libanon, Syrien og Mali.

  Læs mere...


  Smag en god rosévin

  fredag 31 maj 2019 - 17:30

  Stol ikke på et økologi mærket, det afspejler ikke altid dine idylliske tanker, idet den kun fortæller hvordan druen er dyrket,  ikke hvordan vinen er lavet, det er der ingen regler for. Den rosé vi byder på er dyrket og produceret ud fra økologisk og til dels biodynamisk principper, den er fremstillet med et minimum af tilsat sulfitter og selvfølgelig ingen kemikalier, men ikke officielt certificeret i protest mod manglerne i reglerne. Certificeringen Haute Valeur Environemental afspejler de håndværksmæssige værdier der bliver arbejdet med hos Chateau les Maubats.

  Læs mere...


  Impro-Comedy Lørdag i Globen

  lørdag 1 jun 2019 - 17:30

  1. lørdag i måneden = Impro-Comedy Lørdag i Cafe Globen. Og denne lørdag er der jo også Champions League Finale, så vi har valgt at fremrykke tidspunktet for vores show, så man kan nå begge dele.

  Læs mere...


  Berejst bar

  fredag 7 jun 2019 - 17:00

  Fredag d. 7 juni er der igen Berejst Bar i Cafe Globen.

  Medlemmer og venner af DBK (og alle andre) kan møde op for en hyggelig snak om de seneste rejser og planer for de kommende rejser. Har du brug for råd om et eller andet mystisk sted er der sikkert en som lige har været der og kan hjælpe dig på vej med et godt råd

  Læs mere...


  Balboa på Globen

  fredag 7 jun 2019 - 19:30

  Balboa er en swingdans fra 1920erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Man danser til swing musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Man behøver ikke meget mere end en glat trappesten. Det er sjovt men også elegant. Kom og prøv (gratis) fra kl 19:30, og dans med os bagefter fra kl 20:30.

  Læs mere...


  "Skakmesteren fra Tirana" – Albanien tur retur

  torsdag 13 jun 2019 - 19:00

  I efteråret 1927 i en lille by i Albanien fejres brylluppet mellem to af byens børn.
  Under bryllupsfesten forærer gommen sin smukke brud et armbånd. Mange år efter bliver armbåndet fundet under en politiaktion i København. Armbåndet åbner op for en dramatisk familiehistorie, som indtil da havde været holdt hemmelig. Det bringer os vidt omkring, tilbage til det kommunistiske diktatur, som i mere end 40 år holdt Albanien isoleret fra omverdenen, og ender i København.

  Læs mere...


  Forró Friday at Café Globen

  fredag 21 jun 2019 - 20:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Gin tonic aften

  fredag 28 jun 2019 - 17:30

  Selvfølgelig skal vi gentage vores tidligere succesfulde gin aftener, og denne gang kommer der både et par nye gins og en ny tonic med.

  Læs mere...


  Balboa på Globen

  fredag 28 jun 2019 - 19:30

  Balboa er en swingdans fra 1920erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Man danser til swing musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Man behøver ikke meget mere end en glat trappesten. Det er sjovt men også elegant. Kom og prøv (gratis) fra kl 19:30, og dans med os bagefter fra kl 20:30.

  Læs mere...


  Pacific Crest Trail: 4.265 kilometer tilbage til mig selv

  torsdag 12 sep 2019 - 19:00

  Da Gitte Holtze besluttede at gå fra Mexico til Canada, var hun et sort sted i sit liv. Hun var nogle år forinden blevet skilt, hendes far var død, hun havde mistet sit drømmejob og med det den identitet, hun havde lagt i det, og så havde hun det sidste år været fanget i et giftigt forhold til en mand, der havde slået buler i hendes selvværd.

  Læs mere...


  DrikPortvinsbar

  fredag 25 okt 2019 - 17:30

  DrikPortvin inviterer til Portvinsbar for en aften Vi har lånt Café Globen i Købehavn for en enkelt aften. Det er for at give dig en hyggelig aften i byen, med mulighed for at smage en masse forskellig portvin til gode priser.

  Læs mere...