Kommende arrangementer

  Fem kjoler og en abaya

  torsdag 22 mar 2018 - 19:00

  Det første Lise Rasmussen gør når hun kommer til et nyt land er at købe noget lokalt tøj, som hun derefter går klædt med hele tiden. Det giver nogle andre oplevelser og hun bliver inviteret indenfor samt bliver mere en del af landet i stedet for at stå udenfor og betragte folk i almindeligt “danskertøj”. Vi skal se tøjet og hører historier fra Mali, Gambia, Senegal, Mauritanien, Sudan, Djibuti, Somaliland, Gabon, Ækvatorial Guinea, Commorerne, Iran, Irak, Yemen, Kuwait og Saudi Arabien.

  Læs mere...


  Balboa på Globen

  fredag 23 mar 2018 - 19:00

  Balboa er en swingdans fra 1920erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Man danser til swing musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Man behøver ikke meget mere end en glat trappesten. Det er sjovt men også elegant. Kom og prøv fra kl 19:30, og dans med os bagefter fra kl 20:30.”

  Læs mere...


  Den fri rejse: Indien

  onsdag 28 mar 2018 - 19:30

  Af Jonas Wilson Schnack

  Indien vælter de fleste rejsende bagover. Først med sit tilsyneladende kaos, og siden med sit dybe og insisterende nærvær. Indien overrumpler og betager. Og jeg er ingen undtagelse.

  Over de sidste 10 år har jeg foretaget omkring 20 rejser i Indien og tilbagelagt tusindevis af kilometer. Med tog, i bus og på ladet af pick-up trucks blandt høns og syngende kvinder. Indien har sat dybe rødder i mit hjerte.

  Læs mere...


  På to hjul gennem Vestafrika

  tirsdag 3 apr 2018 - 19:00

  Henrik Schumacher, medlem af DBK og modtager af “Folkersen-prisen”

  Vestafrika er meget andet end ebola, borgerkrig, fattigdom, malaria og terrorgrupper Følg med når Henrik fortæller om sin tredje cykeltur gennem Vestafrika. Turen starter i ørkenstaten Niger, så mod vest gennem Burkina Faso til Mali, derefter cykles der sydpå til Guinea.

  Læs mere...


  TIBET OG LABRANG – MED HIMMELEKSPRESSEN OVER VERDENS TAG

  onsdag 4 apr 2018 - 19:30

  Det tibetansk-etniske område er enormt og strækker sig fra Ladakh i vest til de kinesiske provinser Qinghai, Sichuan og Gansu i øst. Vores rejse begynder i det tidligere Østtibet i Qinghai og slutter i selve Tibet.

  Læs mere...


  Det lykkelige Arabien

  torsdag 5 apr 2018 - 19:00

  Foredragsholder og eventyrer Rasmus Krath dokumenterer nutidens Arabiske Verden, trækker tråde til historien og giver sine bud på situationen i regionen, der de sidste flere tusind år har spillet en afgørende rolle i verdensordenen. Med afsæt i egne rejser fra 2007-2017, underholder, oplyser og udfordrer Rasmus publikum med det overordnede mål at gøre tilhørerne klogere på den del af verden, vi i det globalpolitiske spil er så afhængige af på godt og ondt.

  Læs mere...


  Forró Friday at Cafe Globen

  fredag 6 apr 2018 - 20:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Libanon? Er det ikke der, de kaster bomber efter hinanden?

  tirsdag 10 apr 2018 - 19:30

  Allan Roneklint

  Er det ikke farligt at rejse sådan et sted?” og klassikeren ”Hvad vil I dog der?” var nogle af de ting der mødte os da det blev kendt i omgangskredsen at vi ville tage 14 dage til Libanon.. Et af de helt store brandpunkter i Mellemøsten indenfor, ja endda indenfor min egen levetid.

  Læs mere...


  Gorillaer, drager, pingviner og hvaler – tour de fantastiske dyr

  onsdag 11 apr 2018 - 19:30

  Jacob Gowland Jørgensen

  Nogle af de største rejseoplevelser kommer i selskab med dyrene. Imponerende, fjollede, skræmmende og dybt fascinerende dyr, der i deres egne omgivelser byder dig ind til at dele deres verden. Jacob giver dig tips og tricks til hvordan – og hvor – du bedst møder bjerggorillaen, magellan-pingvinen, komodo-varanen (også kendt som Komodo-dragen) og ikke mindst selve blåhvalen i deres naturlige omgivelser. Han tager dig med til nationalparker og mindre kendte hjørner af store rejselande.

  Læs mere...


  Besøg på Tjernobyl atomkraftværk

  torsdag 12 apr 2018 - 19:00

  Claus Søndergaard

  Den 26. april 1986 eksploderede reaktor 4 på Tjernobyl Atomkraftværk. En ulykke der fik uanet indflydelse på både miljøet, den politiske verdensorden, og ikke mindst mange tusinde mennesker i nærområdet. Hvad skete der egentlig den forårsdag i1986 og tiden derefter. Jeg vil prøve at kaste lidt lys på, hvad der skete og hvor farligt det egentligt var og stadigvæk er. Der er fotos fra en tur til reaktoren (tæt på i hvert fald) og fra spøgelsesområderne omkring reaktoren, samt et af østblokkens sagnomspundne mega-konstruktioner – DUGA radaren.

  Læs mere...


  Sicilien

  onsdag 18 apr 2018 - 17:26

  Italiens øer gemmer på oplevelser, vin og mad i verdensklasse.  Vi tager udgangspunkt i små hyggelige agriturismoer og kommer på oplevelse i den klassiske histories vugge, men ikke mindst en natur i verdensklasse. Vi kommer på storbybesøg, ser nogle af Europas bedste strande, begiver os ud på vulkanvandring, tjekker vin og mad og vandreturene på Sicilien. Kort sagt – Italiens øer i verdensklasse.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  onsdag 18 apr 2018 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning.

  Læs mere...


  Livet langs Indiens landeveje

  torsdag 19 apr 2018 - 19:00

  VILLADS KOK MORTENSEN

  Globetrotteren Villads Kok Mortensen viser billeder og fortæller om sine mange motorcykelrejser i Indiens Himalayabjerge, som er noget er verdens mest storslåede og ufremkommelige terræn. Aftenens foredrag handler om at samle lokale blaffere op i 4500 meters højde, at lade sig rive med af stemningen og rytmerne ved farverige hinduistiske bryllupper, drikke saltet the og bo hos en lokal muslimsk familie i Kashmir og tage til morgenbøn med monoton munkesang i antikke klostre i buddhistiske Ladhak.

  Læs mere...


  Forró Friday at Cafe Globen

  fredag 20 apr 2018 - 20:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Rwanda, et af Afrikas reneste lande

  torsdag 26 apr 2018 - 19:00

  Camilla Kornerup

  Rwanda er et af Afrikas reneste lande, for hver fjerde lørdag er Umuganda, national rengøringsdag. På umagand er butikker og restauranter lukkede og trafikken står stille. I stedet trækker alle arbejdsdygtige indbyggere inklusiv præsidenten i arbejdstøjet og deltager i oprydning af gader og stræder. Nogle klipper hæk og slår græs i parker og langs veje, mens andre renser vandløb og grøfter eller svinger malerkosten på skoler. Både på landet og i byerne stimler folk sammen om denne borgertjeneste, som er en ældgammel tradition, der med stor succes blev genindført i 1990erne.

  Læs mere...


  Bhutan – Verdens venligste folk

  tirsdag 1 maj 2018 - 19:30

  Kom og hør om Bhutaneserne som verdens lykkeligste og venligste folk. Det lille kongerige i Himalayabjergene forsøger at bevare den oprindelige kultur, men tingene går også stærkt her. Det er nu, du skal besøge det smukke bjergrige land inden det også forandrer sig.

  Læs mere...


  Ecuador og Galapagos

  onsdag 2 maj 2018 - 17:30

  I Ecuador finder du to af verdens allerstørste naturoplevelser, med verdens nok mest kendte regnskov, nemlig den i Amazonas, og Galapagos med sit fascinerende dyreliv. Vi fortæller om alle de spændende muligheder i det sydamerikanske land og forsøger at inspirere dig til at finde en drømmerejse af rang.

  Læs mere...


  Peru og inkariget

  onsdag 2 maj 2018 - 19:30

   Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed.  Den kendte attraktion er et af emnerne for foredraget, men også andre spektakulære oplevelser er på agendaen. Den højtliggende Titicacasø og lavtliggende Amazonas er to andre juveler, der fortjener omtale. Kulturen i Peru er ganske fascinerende, og Inka-arven kommer man bestemt ikke udenom.

  Læs mere...


  Andesbjergenes højdepunkter og hemmeligheder – fra Patagonien til Machu Picchu

  tirsdag 15 maj 2018 - 19:30

  Af foredragsholder Hans Erik Rasmussen

  Få inspiration til rejser i verdens længste bjergkæde, der strækker sig 7.000 kilometer fra Kap Horn til Caribien.

  Andesbjergenes natur omfatter gletsjere, kaktusskove, kløfter, snedækkede tinder og ørkener. De kulturelle kontraster spænder fra dagligt levede indianske traditioner til arkæologiske komplekser og ultramoderne subkulturer – der flere steder eksisterer side om side.

  Læs mere...


  Rejsen til verdens ende – syd om Kap Horn og til Antarktis

  torsdag 17 maj 2018 - 19:00

  Tag med Jakob Linaa Jensen på en tur rundt om det sydlige Sydamerika.
  Turen starter i Valparaiso, Chile og går til den sagnomspundne ø Chiloe, gennem Chiles fjorde og gennem Magellanstrædet til Ushuaia. Herefter går det forbi Kap Horn og over det berygtede Drakestræde til Antarktis, hvor pingviner, isbjerge og sæler venter. Neumaier Channel, Lemaire Channel og Paradise Harbour er nogle af de steder, Jakob besøger på sin anden tur til det isbelagte kontinent. Efter skønne dage på det syvende kontinent går det tilbage mod Sydamerikas, hvor turen efter et smut på Falklandsøerne sluttes af i Buenos Aires. Der er garanti for skrøner og flotte billeder!

  Læs mere...


  Forró Friday at Cafe Globen

  fredag 18 maj 2018 - 20:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Forró Friday at Cafe Globen

  fredag 18 maj 2018 - 20:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 30 maj 2018 - 17:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  onsdag 30 maj 2018 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning.

  Læs mere...


  Gin tonic aften

  fredag 15 jun 2018 - 18:00

  Gin tonic aften med 3 spændende luksus GT for 200,00, eller man kan selvfølgelig også købe vores standard GT til 45,00, og vi har selvfølgelig altid øl i hanerne og på flasker.

  Læs mere...