Bestyrelse

Mission

Cafe Globens vision er at være et mangfoldigt samlingssted for mennesker med stor interesse for at rejse. Vores mission er at give vores gæster en god oplevelse i cafeen,gennem en hyggelig atmosfære med fokus på rejseforedrag, events og et bredt udvalgt af drikkevarer der repræsenterer lande i hele verdenen.

Per Danielsen

PerJeg er daglig leder af Café Globen og bestyrelsesformand, men helliger mig nu mest den daglige drift, foruden kvalitetskontrol af vores drikkevarer. Selv om jeg som dreng tilbragte mange timer i Kastrup Lufthavn, så var det først som 24-årig at jeg rejste udenfor Europa til Bangladesh, Indien og Nepal. Hver gang jeg besøger et nyt land, finder jeg ud af hvor meget jeg stadig mangler. Så foruden Indien og Nepal, så har jeg i dag besøgt alle kontinenter (undtagen Antarktis) og været mindst 24 timer i alle europæiske lande undtagen Vatikanet. Det er med tiden blevet til 105 lande og mere end 1000 flyvninger. De kolde og mørke vintermåneder tilbringer jeg helst et varmt sted, som Laos Cambodia, Myanmar, Indien og Sri Lanka. Næste vinter går turen til Vestafrika. Heldigvis bor jeg tæt på caféen og kan ofte findes på den ene eller anden side af baren.

Søren Fodgaard

SoerenAt rejse er en vigtig del af mit liv. At komme ud og opleve fremmede kulturer, og se hvordan samfund kan fungere på andre måder end herhjemme. Med min baggrund som forstkandidat lægger jeg også vægt på at opleve skove og andre naturområder. Jeg nyder at gå rundt i byer præget af gamle bygninger. Og jeg har en svaghed for at bo på hoteller indrettet i ældre ejendomme, eller hoteller der engang har været fine og fornemme, men i dag fremtræder noget nedslidte eller utidssvarende. Og efter alle disse oplevelser er det godt at komme hjem og opleve hvordan den danske hverdag bliver sat i et nyt perspektiv. Jeg rejser så meget som mit job tillader og opsøger som regel – men langt fra altid – nye lande. Når jeg er kommet til et nyt land lægger jeg vægt på at lære det grundigt at kende og bruge flere dage hvert sted frem for at tilbagelægge så lang distance som muligt. Mine rejser er hidtil gået til alle kontinenter – bortset fra Australien – og jeg har svært ved at udpege favoritter. Cafe Globen er også et omdrejningspunkt for mig – stedet hvor man møder andre berejste og har mulighed for at få rejsetips eller selv give gode råd videre til andre. Og høre nogle af de mange foredrag om rejser som man kunne have lyst til at tage med på. Eller høre beretninger om rejsemål som man ikke selv vil opsøge, men det er spændende at høre hvad andre har oplevet. Jeg sidder i Cafe Globens bestyrelse hvor jeg især har ansvaret for indkøb af varer, såvel drikkevarer til salg som de ting der er brug for til drift af cafeen.

Jørgen Retsbo

Jeg elsker at rejse og er gammel gæst i Globen pga, stemningen og rejseforedragene (og ok, de Jørgen Retsbogode fadøller!). Arbejder til daglig med undervisning. Jeg er med i DBK for at lære nye (rejsende) mennesker at kende og blive inspireret og det er også grunden til at jeg tager vagter som bartender. Jeg har tidligere rejst en del som bjergbestiger men min nye passion er cyklen efter at have hørt et foredrag i Cafeen for et par år siden. En god måde at komme tæt på landskab, folk og kultur – men selvfølgelig kun en ud af mange gode rejsemåder:-)
Glæder mig til at møde Jer i Cafeen.

 

Dorte Birnø

Min rejselyst blev grundlagt, da jeg som barn rejste med mine forældre, bl.a. til Italien, og hvor min mor Dortelærte mig at sætte mig ind i de lokale forhold og lære nogle gloser af sproget til at bruge til at gå på indkøb o.l. Senere fik rejselysten et ordentligt spark, da jeg i mine unge år blaffede til Indien og bl.a. opholdt mig i længere tid i Afghanistan, som jeg holdt meget af, samt Nepal og Ceylon (nuværende Sri Lanka). Mange år gik siden med arbejde og familieliv. Rejserne blev ikke så mange – få penge, afhængighed af børnenes skoleferier osv. Men nu, hvor min mand og jeg er gået på pension, er der gang i rejselivet igen. Vi har solgt den store lejlighed på Østerbro for at få en klækkelig rejsekonto. Vi rejser flere gange om året, gerne til varme steder om vinteren, for vi deler heldigvis lysten til at se så meget af denne verden som muligt, mens vi kan.Og så er det forresten rigtig hyggeligt at komme i Globen, bl.a. som bartender, hvor vi frit og uden at vække misundelse, kan snakke rejser.

Kristian Madsen

Foto og tekst på vej

Agnete Dreyer

Foto og tekst på vej