Nepal – et land i forandring og efter jordskælvene

torsdag 20 august, 2015 - 19:00

Nepal: Den politiske, økonomiske og sociale udvikling – ikke mindst i lyset af jordskælvene i 2015

Jan Møller Hansen – medlem af De Berejstes Klub – holder et spændende og aktuelt foredrag om Nepal. Jan er souschef på den danske ambassade i Nepal og samtidig en passioneret socialdokumentarisk fotograf. Han har et indgående kendskab til Nepal og dets befolkning og taler nepalesisk.

EO1Q7037-2 2

Nepal er et af verdens mest diverse og mangfoldige lande med over 100 etniske grupper og næsten lige så mange forskellige sprog og dialekter. Den historiske, kulturelle, etniske og geografiske diversitet afspejles i høj grad i landets nutidige politiske, økonomiske og sociale udvikling. Nepal blev den 25. april og 12. maj 2015 ramt af to kraftige jordskælv efterfulgt af hundredvis af efterskælv i månederne der fulgte.

Nepal er kendt af mange, som landet langs den betagende Himalaya bjergkæde, jungler, de mange buddhistiske og hinduistiske templer og rige kulturelle og religiøse traditioner. Nepal blev fornylig ramt af kraftige jordskælv, som har stor indvirkning på landets udvikling og økonomi. Nepal er også et land, som for få år siden oplevede en blodig borgerkrig mellem maoisterne og staten, og et land hvor store dele af befolkningen bliver nødt til at forlade landet for at finde arbejde og måske skabe sig en ny tilværelse udenfor landet. Nepal står overfor mange store og komplekse udfordringer i det 21. århundrede – ikke mindst efter jordskælvene.

Hvad sker der politisk i Nepal? Hvor er Nepal økonomisk og socialt på vej hen? Det er det som foredraget handler om.

Foredraget vil blive krydret med Jans egne billeder fra Nepal, som illustrerer mindre kendte sider af det fascinerende land.eo1q6265-1 1

eo1q9004-2 1