Romsmagning 1 – stadig ledige pladser

lørdag 12 september, 2015 - 18:00

Når nu mange har ferieminderne friske kan det være en god ide at holde dem ved lige med lidt god rom. Vi har endnu en gang overtalt ”Rom Thomsen til at være vores romguide på denne smagning.

Han vil planlægge turen så ”nye romdrikkere” kan være med. Der vil blive gennemgået hvordan man laver rom og vi kommer gennem de 4 stilarter i rom:

  • Den Cubansk stil
  • Demerara stilen
  • Den franske Rhum Agricole
  • Den stærke Pott still også kaldet Sømandsrom.

Smagningen ledsages af over 200 billeder og tager ca. 3½ time og vi smager 2 cl af nedenstående rom.

Man kan evt. forberedes sig ved at gå til ”Rom Thomsens” hjemmeside: www.RomThomsen.dk

Man tilmelder sig til arrangementet ved at udfylde tilmeldingen længere nede på siden og indbetale 250 kr. for hver deltager til reg. 5017 kontonr. 1200954. Husk at skrive navn. Tilmeldingen er først gyldig, når beløbet er betalt. Begrænset antal pladser, så hurtig tilmelding tilrådes.

 

Presidente Martí 23 år Solera 40%Dominikanske RepublikForholdsvis ny rom i Danmark som findes i en 15 års udgave og så denne storebror på 23 år. Udviklet af rommagerne Oliver & Oliver som vi kender fra Opthimus og mange andre gode rom. Denne er opkald efter Cubas frihedskæmper Jose Martí som døde i 1895 i kampen mod Spanien.
 rom2 Abuelo Anejo Rum 12 år 40%PanamaHar fået bronzemedalje i Miami. Produceres i Panama af Varela Hermanos, som oprindeligt har lært romhåndværket i Cuba. Meget rund og blød, medium sød. Indbegrebet af imødekommende Caribisk rom, men med tydelig fadpræg.Næse: Fyldig duft, orange og kandis.Smag: kompleks, sukkeret spiller godt med krydderierne gør rommen spændende. Det gode egetræ fra amerikanske bourbonfade mærkes tydeligt.
Rum Nation – Martinique “Hors d’Age”43%MartiniqueMartinique er en fransk koloni og rom her bliver lavet efter streng kontrol, som vi kender fra Cognac og fransk vin.De har også deres egen måde at lave rom på. Den laves på frisk presset sukkerrørssaft og lagres på nye franske egetræsfade, hvilket betyder at rommen får en meget tør eftersmag som cognac. Stilen kaldes Rhum Agricole
Smith & Cross Traditional Jamaica Rum 57%JamaicaHold på hat og briller!! 57% fyldt med smag. Her er en rom der rykker. En Traditionel Jamaica Rum indeholder udelukkende pot still rom-destillater, og denne rom er kendt for sine noter af eksotisk frugt og krydderier. Smith & Cross Traditional Jamaica Rum er ikke kølefiltreret, da man ønsker at bevare den høje kompleksitet og den fulde romsmag, der ofte forsvinder i denne proces. Bruges ofte til Cocktails, da romsmagen kan trænge igennem alt!
La Hechicera 40%ColombiaLa Hechicera Fine Aged Rum fra Columbia er solera lagret rom fra fade af amerikansk hvid-eg. Rommen har noter af toffee, appelsinskal, tobak og ristet kaffe. La Hechicera Fine Aged Rum er fremstillet uden nogen form for farve- og smagstilsætning. Her har vi en colombiansk rom, der demonstrerer, at landet kan lave god rom udover Dictador. Det er i øvrigt en meget tiltalende flaske med flot indgravering og voksmærke
Dos Maderas Caribbean Double Aged Rum 5+5 år 40%Blended fra Caribien og lagret i SpanienBlendes af et gammelt Sherryhus der har vundet stort anerkendelse for deres sherry, brandy og nu også for rom.Der udvælges rom fra Barbados og Guyana. Der lagres 5 år i Caribien.Efter denne del af lagringsprocessen, bliver den sejlet til Williams & Humbert i Spanien, hvor rommen bliver nu lagret 5 år på egetræs fade, som har været brugt til at modne P/X sherry. Den ”fede” sherry sætter en spændende præg på denne rom.
El Dorado 15 år 43% Guyana El Dorado Special Reserve er en blend af udsøgt rom, der er mindst 15 år gammel. For at opnå den runde smag, gyldne farve og nøddeagtige bouquet er rommen lagret på egetræsfade Fabrikken Diamond distillery har hele 10 forskellige destillations-kedler og har brugt rom fra 4 af disse for at lave denne rom. Bla. fra Enmore kedlen som er verdens eneste kolonne lavet af træ. Den har lavet rom i 130 år.
Rum Nation – Panama 21 år Decanter 40% PanamaNy Rom fra forår 2012.I 1980’erne emigredere Cubas store Master Ronero Francisco “Pancho” Fernandez til Panama – hvor han begyndte at destillere og grundlægge den romkælder, som efter mere end 20 års lagring skulle blive til denne rom.Rum Nation Panama Decanter 21 år er en vellagret rom, der manøvrerer friskheden på trods af alderen. Den forbliver stimulerende og livlig samtidig med, at den ikke har en god balance med smag fra fadet. Rum Nation Panama Decanter 21 år smagsnoter. Næse: frisk og sød på samme tid. Smag: fløjlsblød – slet ikke for skarp eller for fed. Chokolade, kandiseret appelsin og orangelikør. Tørrede figner og blandede tropiske frugter. Meget behagelig at drikke. Eftersmag: en smule pebret i kontrast til det bløde. Moderat sødme og lethed.