Romsmagning 2 AFLYST

lørdag 31 oktober, 2015 - 18:00

Så er der igen et tilbud til de mere erfarne romdrikkere. ”Rom Thomsen” kommer og laver en smagning specielt for Cafe Globens rom-venner. Det er en smagning der henvender sig til kendere.

Der vil således ikke blive gået i detaljer med hvordan man laver rom, men blive koncentreret fokus på de 8 ”top-rom” der er udvalgt.

Man tilmelder sig til arrangementet nederst på siden og indbetaler 400 kr. for hver deltager til reg. 5017 kontonr. 1200954. Husk at skrive navn. Tilmeldingen er først gyldig, når beløbet er betalt. Begrænset antal pladser, så hurtig tilmelding tilrådes.

Vi smager disse 8 perler

Rum Nation Peruano 8 år 42%PeruDet italienske firma der stå bag romserien “Rum nation” har haft god respons på deres rom og har derfor sendt idémanden Fabio Rossi rundt i det Caribiske område. Han har lavet en afstikker til Peru hvor han har fundet nogle gode tønder, der udgør denne nye rom. Lige kommet til Danmark. Placerer sig smagsmæssigt midt mellem de søde og tørre rom. Med en stor krydret fylde.
Ron Botran Grand Reserva solera 18 årGuatemalaLavet på samme destilleri som den berømte bror Ron Zacapa Lagres i 2300 meters højde i Guatemalas bjerge, hvilket giver en harmonisk og jævn modning. Rommen skifter egetræsfade 4 gange i lagringen og sluttes på en blanding af sherryfade fra Spanien og portvinsfade fra Portugal. Rommen er nu et blend af rom med alder mellem 5 og 18 år.
English Harbour 21 år 40%.AntiguaHer er en af Caribiens mindste romproducerende lande Antigua & Barbuda. De producerer rom på 3, 5, 10 og så denne særligt sjældne 21 år, er ikke normalt til salg i Danmark, men Rom Thomsen har skaffet denne flaske fra en hollandsk importør. Regnes som en af verdens top 20 rom af det amerikanske Forbes Magazine
Rum Nation – Caroni (1998 – 2014) 16 år 55%TrinidadRum Nation Caroni er destilleret i 1998 og aftappet i 2014. Da Caroni destilleriet i Trinidad er lukket, vil disse udgivelser fra gamle fade altid være begrænsede udgaver og guf for samlere. Rum Nation Caroni 1998 har en intens duft af træ, nellike, cola, kaffe og aromatiske krydderier. Smag: sødmen er begrænset, og man finder i stedet noter af træ, kaffe, lakrids, ensian og kamille. Rum Nation Caroni 1998 har en lang og intens eftersmag.
Santa Lucia Rum 1931 43%Santa LuciaSanta Lucia Rum 1931 er en Super premium rom – og samtidig en Jubilæumsrom, kreeret i forbindelse med fejringen af Santa Lucias 80 år for romproduktion. Hvert år skifter etiketten farve, og rommen ændrer sig en smule. 1931, der er lavet i et begrænset antal flasker, er et blend af destillater fra Coffey og Pottstill fra årene 1999 og 2004, lagret på syv fade amerikansk hvid eg og to fade, hvorpå der tidligere har lagret portvin.
Diplomatico Single Vintage 2001 43%VenezuelaEn sjælden perle af de helt store. Den er ”storebror” til Ron Diplomatico Eksklusiva 12 år Den blev lanceret i Europa i slutningen af 2013 og er næsten udsolgt. Lavet af den anerkendte Master Destiller, Tito Cordero Efter 12 års lagring i hvide egetræsfade, er den blevet efterlagret 2 år i Pedro Ximinez fade. Sidste år smagte vi vintage 2000.
Dos Maderas Luxus 10+5 år 40%Blended fra Caribien og lagret i SpanienHer er ”storebror” til Dos Maderas, hvilket man straks smager. Blendes af et gammelt Sherryhus der har vundet stort anerkendelse for deres sherry, brandy og nu også for rom.Master blenderen udvælger nøje mellem de mest eksklusive rom fra Barbados og Guyana. Når den ønskede blanding er fundet, lagre man rommen 10 år i Caribien.Efter denne del af lagringsprocessen, bliver blandingen sejlet over Atlanten, til Williams & Humbert i Spanien, hvor anden del af lagringen begynder. Rommen bliver nu lagret 3 år egetræs fade, som har været brugt tidligere til at modne ”Dos Cartados” (Oloroso) sherryHerefter flyttes den til fade der i over 20 år har indeholdt Don Guido (Pedro Ximénez) sherry. Derved får den 5 år i carribien og 5 år i SpanienDen ”fede” sherry sætter er spændende præg på denne rom.
Plantation Rum Trinidad 25 Års – 53 %TrinidadDenne Rom stammer fra Trinidad og er en 25 år gammel Single Cask rom med finish fra Pierre Ferrand Cognac Vintage 1973. Rommen har en dejlig smag af æggesnaps med kakao og vanilje, chokolade brownies, smeltet smør og vaniljesukker. Til sidst en let raffineret tørhed med krydret prikkende egefad. Det er en UNIK ENKELTFADSAFTAPNING. Plantation rom udvælger enkelte romfade med særlig ‑fin karakter og efterlagrer dem i deres cognackælder i Frankrig.