Marokko

Marokko

11 okt 2016 - 19:30

Jan Fabricius, Viktors Farmor

”Marokko er som et træ, hvor rødderne ligger i Afrika, men bladene ånder Europa”. Sådan beskrev nu afdøde kong Hassan sit land, og det er netop denne fascinerende kombination af det traditionsbundne og det moderne, der gør Marokko så interessant.

Marokko er kendt for sit delikate og velsmagende køkken med smagsnuancer af bl.a. safran, mynte, oliven og citron. Det marokkanske køkken er en blanding af arabisk, andalusisk og berbisk madkultur. Hvad enten man smager Marokkos nationalret couscous, tangine, søde kager med ekstrakt af orangeblomstervand eller blot et glas myntete, så skuffer det marokkanske køkken bestemt ikke.

Landet har en masse spændende gamle byer som den røde by Marrakesh, middelalderbyen Fez og pittoreske Essaouria. I den lokale bazar kan man købe alt hvad hjertet begærer fx kunsthåndværk, tæpper, krydderier, sølv og arganolie.  Det at forhandle og prutte om prisen er en kunst, som man hurtigt får afprøvet.img_1395

En eventyrlig måde at overnatte på i Marokko er ved at bo i riads, der er gamle borgehuse, der er blevet omdannet til hoteller. Her kan man nyde atriumgården med springvand, blomster og planter, der fungerer som en rolig oase midt i de pulserende byer.

På en rejse til Marokko kan du også møde det oprindelige folkefærd Berberne. De bebor store dele af det nordvestlige Afrika, og deres sprog er skrevet ind i Marokkos forfatning som officielt sprog. De bor bl.a. på bjergsiden i Atlasbjergene, og et besøg hos dem er en spændende kontrast til det øvrige Marokko.

Foredragsholder Jan Fabricius har læst etnografi på universitet, og har skrevet opgave om tuaregerne i Sahara. Han har boet og arbejdet som projektleder i bl.a. Grønland, Saudi Arabien, Kenya og Pakistan. Han er medlem af Adventurer’s Club i Danmark, og desuden har han lang erfaring som rejseleder i bl.a. Peru, Japan, Costa Rica, Uganda og Borneo.

Tilmelding her.