Algeriet

Algeriet

18 jan 2017 - 19:30

Jan Fabricius, Viktors Farmor

Algeriet er et smukt ørkenland, hvor man kan opleve klippemalerier fra Saharas urbefolkning, se romerske ruinbyer, udforske den hvide by – Algier og smage på det velsmagende algierske køkken.

Hovedstaden Algier, der også kaldes for ”Den hvide by” bærer tydelige præg af den franske kolonisering. Her findes bl.a. den byzantinsk inspirerede kirke, Notre Dame d’Afrique også kaldet Madame Afrique. Her bør man også udforske kasbah’en, den gamle bydel med snævre gader, som man kan forvilde sig i. En anden by, man også bør besøge, er oldtidsbyen Tipaza, der blev grundlagt af fønikerne, og blev senere en romersk havneby, og der er tydelige spor af den romerske indflydelse i ruinbyen. Andre romerske ruinbyer man bør besøge i Algeriet, er, Djamila og Timgad, hvoraf Timgad er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Verdens største frilandsmuseum finder du i Algeriet. I Tassili findes klippemalerier fra flere forskellige tidsaldre. De ældste er fra 6000 år f.kr. mens de yngste er 1500 f.kr. Klippemalerierne vidner om flere forskellige kultur, og takket være det rigtige klima har de overlevet tidens tand. Billederne giver også viden om Saharas urbefolkning, nomadernes vandringer og dyreverdens udvikling. De er en slags breve, der fortæller os om vores forfædres verden. Flere af dem forestiller giraffer, elefanter, hjorte, løver og jægere. Mange af klippemalerierne blev afdækket af franskmanden Henri Lhote på hans ekspedition i 1956. I ørkenen kan man også møde tuaregerne, et nomadefolk, der bor i Saharaørkenen. De kender Saharas som deres egen bukselomme, og kan uden problemer finde vej i ørkenen. Et besøg hos dem giver et indblik i, hvordan datidens nomader levede i ørkenen.

Maden er Algeriet er udsøgt, og det algeriske køkken har mange fællestræk med andre nordafrikanske køkkener såsom Marokko og Tunesien. Hovedingredienserne i det algeriske køkken er koriander, persille og hvidløg, og lammekød er det mest populære kød. Landets nationalret er couscous, hvilket man bestemt prøve på en tur til Algeriet. En anden ting man bør prøve er ørken-brød tilberedt på traditionel vis af tuaragerne i Saharaørkenen.

Jan Fabricius: jan-fabricius
Rejseleder Jan Fabricius har en forkærlighed for Nordafrika, og har bl.a. skrevet opgave om tuaregerne i Sahara. Han har læst etnografi og arbejdet som projektleder i bl.a. Saudi Arabien, Irak, Grønland og Kenya. Derudover er han medlem af Adventurers’ Club i Danmark. Han har også ledet rejser til bl.a. Japan, Etiopien, Galapagos, Borneo og New Zealand.

Tilmelding her.