Dead and Alive Project

torsdag, d. 5. september 2019 - kl. 19:00

De fleste danskere har aldrig set et dødt menneske. Vi holder døden på afstand, og vi overlader det ofte til professionelle at gøre den døde i stand og klar til begravelse eller bisættelse, selv når det er en af vores nærmeste, det handler om.

Mange steder i verden er døden anderledes nærværende i det daglige liv, og det er ofte familiens pligt at sørge for, at afdøde kommer videre på rette vis. Lig bliver behandlet med stor nænsomhed og omhu, for sjælen skal sendes godt afsted.
Fotograf Klaus Bo har siden 2010 rejst verden tynd og fotograferet døderitualer og hvordan vi forholder os til døden på tværs af kulturer og landegrænser. Det er efterhånden blevet til verdens største samling af billeder om emnet under titlen Dead and Alive Project.

Med stor indlevelse tager Klaus Bo os med til nogle af de mest intime og private øjeblikke hos familier, der siger farvel til deres kære eller fejrer deres forfædre rundt om i verden. Klaus Bo går tæt på – meget tæt på, og alligevel oser hans billeder af respekt for både de døde og de levende. Klaus Bo udstiller jævnligt, og hans billeder har været bragt af de fleste danske medier samt blandt andet National Geographic og senest over 14 sider i det internationale New Philosopher Magazine.
Klaus Bo er i løbet af de sidste par år blevet en erfaren foredragsholder, og der er garanti for et spændende foredrag, når han viser billeder og fortæller om sine oplevelser på sine månedlange rejser. Der kan ikke reserveres plads, så kom gerne i god tid. www.deadandaliveproejct.com
Insta: @deadandaliveproject