Kommende arrangementer

  Balboa

  fredag, d. 22. oktober 2021 - kl. 19:30

  Så er det tid til efterårets anden Balboa aften på Globen. Der vil være learn the moves fra 19:30 og socialdans fra kl. 20:30. Balboa er en dans fra 1920erne, som man danser til swing musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Det er både sjovt og elegant.…

  Læs mere...


  Kizomba på Cafe Globen

  tirsdag, d. 26. oktober 2021 - kl. 18:00

  October 26th we are dancing kizomba on Cafe Globen. We will start at 18 o’clock with a intro with Daniella Horta from Copenkiz. Its open level so new dancers are welcome. After intro: Dance and socializing. We are playing all kinds of kiz music Come and join for at cosy evening. There is also a…

  Læs mere...


  Above 8000 meters – Manaslu solo climb

  torsdag, d. 28. oktober 2021 - kl. 19:00

  In English Is it possible to climb solo 8000-meter mountain in commercial Himalayas? Where does the magnetism of the eight thousand come from? Where is the border between passion and obsession? We will try to find answers to these questions during the meeting with Łukasz Kocewiak, who climbed Manaslu solo. Łukasz will also talk about…

  Læs mere...


  Sydsudan – oprindelige folk i verdens yngste land

  fredag, d. 29. oktober 2021 - kl. 19:00

  Søren Bonde, partner i Panorama Travel, tager dig med på en enestående rejse i verdens yngste land.
  Det er en ekspedition ind i en region til oprindelige folk, som sjældent får besøg udefra, og derfor er oplevelserne meget autentiske.

  I sin korte levetid har Sydsudan allerede oplevet sin del af konflikt og trauma, men landet er i øjeblikket forholdsvis roligt igen. De senere års politisk uro og dårlig infrastruktur har gjort, at både landskaberne og den oprindelige befolkning stadig lever ret uberørt.

  Læs mere...


  Bogreception – Kvinde kend din karat

  søndag, d. 31. oktober 2021 - kl. 14:00

  Læs mere...


  Bogreception – Udspring i evigheden

  søndag, d. 31. oktober 2021 - kl. 16:00

  Så skete det! Min første rejsebog, Udspring i evigheden, er blevet trykt på rekordtid, og jeg har modtaget 200 ex. fra trykkeriet. Det er som juleaften! Bogen udkommer officielt senere på måneden, men den kan forudbestilles lige her til en speciel pris på kun 150 kr. Jeg holder reception på Cafe Globen i Kbh 31.…

  Læs mere...


  Med Sirius Patruljen og Asger Fredslund på rejse gennem Østgrønland og på rejse i din egen udvikling som menneske

  tirsdag, d. 2. november 2021 - kl. 19:00

  Vi får besøg af en af landets mest efterspurgte foredragsholdere, Asger Fredslund. Asger er forfatter og stifter af SiriusPartner. Flere af Asgers foredrag tager udgangspunkt i hans erfaringer fra slædepatruljen Sirius, hvor han selv har gjort værdifulde og nødvendige erkendelser.

  Når du er på vej gennem Grønlands smukke, barske og vidtstrakte landskab, bliver dine daglige rutiner sat ud af spil – og nye udfordringer dukker hele tiden op. Ingen kan forudse dagsordenen. Dette giver dig en unik mulighed for personlig udvikling.

  Læs mere...


  Rejser gennem Afrika under pandemien

  onsdag, d. 3. november 2021 - kl. 19:00

  Af DBK medlem Mette Ehlers:

  Libyen, Burkina Faso, Niger, Sao Tomé, Guinea Buissau, Sudan, Syd Sudan, den Centralafrikanske Republik, Uganda, Rwanda, Den Demokratiske Republik Congo, Republikken Congo, Mali og Mauretanien. løbet af det seneste år har mange lande i Afrika været til at rejse i, hvis man testede inden ankomst. Mette har rejst i dem alle i løbet af det sidste år. Få inspiration og praktiske råd til selv at komme dertil nu. Få indsigt i hvordan livet er i de forskellige afrikanske lande lige nu, og hvordan rejselivet er der. Der er garanti for gode rejsehistorier, billeder, masser af nysgerrighed på og kærlighed til lande, mennesker og natur, samt lidt om hvordan det kan lade sig gøre stadig at rejse eller komme igang igen med dette kontinent.

  Læs mere...


  Forró på Cafe Globen

  fredag, d. 5. november 2021 - kl. 20:00

  English below // Português abaixo

  Kom og dans forró med os!

  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien. Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her

  20:00-20:30: Crash Course – en lille hurtig gennemgang af basistrinene

  20:30 Dansegulvet åbner og der spilles dejlig forró musik

  01:00: Baren lukker og musikken slukker

  50 kr. Entré (inklusiv en drink)

  40 kr. Entré for medlemmer af Forró Copenhague/studerende/under 31 (inklusiv en drink)

  Bemærk; Kun betaling med kort

  Læs mere...


  Støt Café Globen – Intimkoncert m/Chili goes Chili og Impro-Comedy

  lørdag, d. 6. november 2021 - kl. 20:00

  I aften støtter vi Café Globen !

  Corona har været hård, også ved Globens økonomi.

  Derfor har vi stablet denne støtteaften på benene, så du kan have en hyggelig aften i byen med musik og comedy, samtidig med du støtter cafe’en.
  Alle optrædende optræder derfor gratis.
  Entre 100,-

  Læs mere...


  NETLA, Seminario Permanente

  tirsdag, d. 9. november 2021 - kl. 19:00

  In Spanish / På spansk: Tirsdag den 9. november kl. 19.00-21.00 afholder Netla dette efterårs 3. Seminario Permanente. Aftens emne foregår på spansk og vil omhandle Peru. Den peruanske antropolog Salvador Palomino vil reflektere omkring eksistentielle betragtninger, omkring sit hjemland, nu hvor Peru har fået en præsident af indiansk herkomst, præsident Pedro Castillo, indsat i…

  Læs mere...


  Skt. Petersborg: Tidsrejse i ukendt land med arkitekt Jens Frederiksen

  onsdag, d. 10. november 2021 - kl. 19:00

  Skt. Petersborg, Petrograd, Leningrad og nu igen St. Petersborg. Grundlagt 1703 af Peter d. Store i Neva-flodens mudrede delta som zarrigets nye, pragtfulde hovedstad og gennem de næste to århundreder en af Europas vigtigste metropoler, et dynamisk kraftcenter for kunst og kultur.

  Læs mere...


  Afrika – Et blik på menneskehedens vugge

  torsdag, d. 11. november 2021 - kl. 19:00

  Heinz-Josef Scherers er en af de danskere, der har rejst meget i Afrika. Det har han gjort til såvel mange lande og igennem mange år. Han har opbygget usædvanlig stor viden om Afrika, de 54 lande, menneskene og naturen. Derfor har vi haft frit slag med emner for foredragene og har valgt en lille foredragsrække…

  Læs mere...


  Singlefest

  lørdag, d. 13. november 2021 - kl. 18:00

  Den 11.11 er det international single dag og det fejrer vi på Café Globen lørdag den 13.11 kl. 18. Først skal vi høre lidt om hvordan man rejser alene og dernæst skal vi mikse cocktails. Du får to cocktails for en cocktails pris, og så kan du dele dem med en af de øvrige deltager,…

  Læs mere...


  Panorama Travel v/ Lene Kohlhoff. Silkevejen – gennem Kina, Kirgisistan og Usbekistan

  tirsdag, d. 16. november 2021 - kl. 19:00

  Silkevejsruterne var fra oldtiden hovedfærdselsåren mellem Europa og Asien. I aftenens foredrag vil rejseleder Lene Kohlhoff Rasmussen præsentere et par unikke rejsemål langs denne legendariske handelsrute.

  Vi begynder i Kinas gamle hovedstad, Xian, hvor kejser Qin Shi Huang blev begravet sammen med sin mægtige hær af terrakottasoldater for mere end 2.000 år siden. Herfra følger vi Silkevejen gennem Xinjang-provinsen til karavanebyen Kashgar langt mod vest og videre over Torugart-passet til Kirgisistan – nomadernes land.

  Læs mere...


  På motorcykel over verdens højeste bjergpas

  torsdag, d. 18. november 2021 - kl. 19:00

  Globetrotteren, Villads Kok Mortensen, har brugt de sidste 11 år af sit liv på at slide vejene tynde på motorcykel i Peru, Madagaskar, Indien, Nepal, Bhutan, Vietnam og i mange andre lande. Denne aften fortæller han om sin yndlingsmotorcykelrejsedestination: Indiens Himalaya, som har noget af verdens mest storslåede og ufremkommelige terræn.

  Læs mere...


  Balboa

  fredag, d. 19. november 2021 - kl. 19:30

  Så er det omsider endelig allerede blevet tid til Balboa på Globen igen – efter næsten halvandet års pause. Der vil være learn the moves fra 19:30 og dans bagefter fra kl. 20:30. Balboa er en swingdans fra 1920erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Man danser til…

  Læs mere...


  Kipling Travel – Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  onsdag, d. 24. november 2021 - kl. 17:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse.

  Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire.

  Læs mere...


  Kipling Travel Nepal

  onsdag, d. 24. november 2021 - kl. 19:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster!

  Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Indonesiens ildøer

  torsdag, d. 25. november 2021 - kl. 19:00

  Min bog ”Indonesiens Ildøer” udkom i januar i år. Interessen har været stor.

  Mit foredrag om ”Indonesiens ildøer” handler om nogle af de voldsomste vulkanudbrud på jordkloden i historisk tid, der har fundet sted i Indonesien. Indonesiens befolkning lever i harmoni og samliv med vulkanerne. Vulkanerne gøder jorden med sine udbrudsprodukter af lava og aske, men samtidig med så er vulkanerne også en øjeblikkelig trussel mod indonesernes liv, specielt dem, der bor tættest på vulkanerne.

  Læs mere...


  Return to Whatever

  lørdag, d. 27. november 2021 - kl. 20:00

  Return to Whatever består af Anette Ernst på sang, Asger Eir på trommer, Jakob Schiøler på keyboard, Martin Berg på bas og Niels Beck på guitar.Return to Whatever spiller både numre med sang og instrumentalnumre.

  Læs mere...


  Pakistan – Hunzadalen og karakoram highway

  tirsdag, d. 30. november 2021 - kl. 19:00

  Søren Bonde, partner i Panorama Travel, tager dig med på et enestående road-trip gennem nogle af verdens smukkeste bjerge i det nordlige Pakistan.

  I firehjulstrækkere følger vi den legendariske Karakoram Highway i et af verdens barskeste men også mest storslåede områder.

  Læs mere...


  Forró på Cafe Globen

  fredag, d. 3. december 2021 - kl. 20:00

  English below // Português abaixo

  Kom og dans forró med os!

  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien. Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her

  20:00-20:30: Crash Course – en lille hurtig gennemgang af basistrinene

  20:30 Dansegulvet åbner og der spilles dejlig forró musik

  01:00: Baren lukker og musikken slukker

  50 kr. Entré (inklusiv en drink)

  40 kr. Entré for medlemmer af Forró Copenhague/studerende/under 31 (inklusiv en drink)

  Bemærk; Kun betaling med kort

  Læs mere...


  Afrika – Lad os tage en tur til den afrikanske vestkyst

  torsdag, d. 9. december 2021 - kl. 19:00

  Heinz-Josef Scherers er en af de danskere, der har rejst meget i Afrika. Det har han gjort til såvel mange lande og igennem mange år. Han har opbygget usædvanlig stor viden om Afrika, de 54 lande, menneskene og naturen. Derfor har vi haft frit slag med emner for foredragene og har valgt en lille foredragsrække…

  Læs mere...


  "Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie” – foredrag med eventyrer og naturfotograf Henrik Egede-Lassen

  onsdag, d. 15. december 2021 - kl. 19:00

  Henrik Egede-Lassen kommer og fortæller om baggrunden for sin anmelderroste bog ”Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie”.
   
  Det bliver en aften med vilde historier om de sidste nomader på Borneo, en dødelig fejldiagnose, komodovaraner, vovemod, tilfældigheder og humor. Foredraget ledsages af filmklip, fraklip, fotos og eventyrlige fortællinger.

  Læs mere...


  Et liv med Kina

  torsdag, d. 16. december 2021 - kl. 19:00

  Henrik Bjørn har siden 1982 opholdt sig 22 år i Asien, heraf 14 år i Kina. Har over fire årtier og efter sammenlagt 140 rejser ind i landet besøgt hovedparten af de kinesiske provinser. Taler kinesisk og er kinesisk gift. Er mag.art i etnografi og socialantropologi med fokus på Kina og exam.art i Østasien Områdestudium.

  Læs mere...


  Balboa

  fredag, d. 17. december 2021 - kl. 19:30

  Så er det omsider endelig allerede blevet tid til Balboa på Globen igen – efter næsten halvandet års pause. Der vil være learn the moves fra 19:30 og dans bagefter fra kl. 20:30. Balboa er en swingdans fra 1920erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Man danser til…

  Læs mere...


  Nordlys, isbjørne, enorme isbjerge og masser af pingviner

  onsdag, d. 23. februar 2022 - kl. 19:00

  I dette spændende foredrag vil der være fokus på rejser til Norges fantastiske øer, Svalbard der strækker sig helt op over 80 grader nord. Forholdsvis nemt at rejse til og fyldt med isbjørne, hvalrosser og sæler. Et af de mest unikke steder i verden til at opleve den ægte polarverden.
  Desuden vil der være billeder fra Nordøstgrønland, der er noget af det mest øde i arktis og meget mindre besøgt end det mere ”turistede” Vestgrønland.

  Læs mere...