Kommende arrangementer

  Forró Fredag på Cafe Globen

  fredag 28 feb 2020 - 20:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Sicilien

  tirsdag 3 mar 2020 - 17:30

  Italiens øer gemmer på oplevelser, vin og mad i verdensklasse. Vi tager udgangspunkt i små hyggelige agriturismoer og kommer på oplevelse i den klassiske histories vugge, men ikke mindst en natur i verdensklasse. Vi kommer på storbybesøg, ser nogle af Europas bedste strande, begiver os ud på vulkanvandring, tjekker vin og mad og vandreturene på Sicilien. Kort sagt – Italiens øer i verdensklasse.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  tirsdag 3 mar 2020 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende.

  Læs mere...


  Turkmenistan – skrid, det er en lukket fest!

  torsdag 5 mar 2020 - 19:00

  Ved Gerner Thomsen og Jytte Kristensen

  ”Er I klar til noget ørken-rally?”, spurgte den lokale turoperatør, inden vi tog af sted. Det var vi, for med landjorden dækket af 80 procent ørken, må det at krydse Karakum være én af Turkmenistans helt store attraktioner, tænkte vi – det blev dog nok ikke helt på den måde, som vi havde forventet.

  Læs mere...


  At rejse er at leve: En musikalsk odyssé

  fredag 6 mar 2020 - 19:30

  Om at opleve den store forunderlige verden. Fra Kilimanjaros snedækkede tinde, over Kaukasus, Ukraine, USA, Frankrig til Budapest og Danmark.
  Nye sange af Jan Kjær Andersen, som spiller guitar og synger.

  Læs mere...


  Comedy i Globen: Oliver Stanescu & ImproKlinikken

  lørdag 7 mar 2020 - 20:00

  Stand-up med Oliver Stanescu og venner.

  Herefter impro-comedy med ImproKlinikken.

  Entre 75,- (eller 100,- i døren)

  Døren åbner kl 18.00, hvor du har mulighed for at spise din medbragte mad. Showet starter kl. 20.00 og forventes færdig ca. kl. 22.00.

  Læs mere...


  Aflyst: En samtale om Children's ger

  tirsdag 10 mar 2020 - 19:00

  Children’s Ger i den vestlige udkant af Ulaanbaatar giver udstødte og fattige børn og unge en chance for at lære at læse, skrive og regne, og de værst stillede familier får hjælp til at klare hverdagen. Children’s Ger er en unik kombination af skole og socialt arbejde.

  Over 1.200 børn har færdiggjort grundskolen på Children’s Ger, snesevis af familier har fået – og får – en håndsrækning til at klare skærene, når det ser værst ud. Gennem næsten 25 år har to seje kvinder, Saraa og Tungaa, været krumtappen i undervisningen og i det sociale arbejde.

  Læs mere...


  Saudi Arabien

  torsdag 12 mar 2020 - 19:00

  Af DBK medlem Jørgen Retsbo
   
  Jørgen Retsbo benyttede det nye turistvisum til at besøge landet, som vi i Danmark elsker at hade (når vi da ikke lige handler med dem). Indtrykkene er mange og modsætningsfyldte.
  Den karismatiske kronprins Mohamed Bin Salman, bedst kendt for mordet på kommentatoren Khashoggi og ansvarlig for bombardementerne af civile i Yemen og kørekortet til kvinder, står for Vision 2030 – masterplanen der skal føre Saudi Arabien ud af olieafhængigheden.

  Læs mere...


  Berejst bar

  fredag 13 mar 2020 - 17:00

  Så er der igen Berejst Bar i Cafe Globen. Medlemmer og venner af DBK (og alle andre) kan møde op for en hyggelig snak om de seneste rejser og planer for de kommende rejser. Har du brug for råd om et eller andet mystisk sted er der sikkert en som lige har været der og…

  Læs mere...


  Ecuador og Galapagos

  onsdag 18 mar 2020 - 17:30

  I Ecuador finder du to af verdens allerstørste naturoplevelser, med verdens nok mest kendte regnskov, nemlig den i Amazonas, og Galapagos med sit fascinerende dyreliv. Vi fortæller om alle de spændende muligheder i det sydamerikanske land og forsøger at inspirere dig til at finde en drømmerejse af rang.

  Læs mere...


  Bhutan – mellem tradition og modernitet – www.OplevBhutan.dk v/Jan Mogensen

  onsdag 18 mar 2020 - 19:30

  Bhutan er et lille kongerige gemt godt i de utilgængelige østlige Himalayabjerge. Det er et land med gamle traditioner og en rig kultur. Befolkningen er buddhister, og de fleste lever meget traditionelt.
  På vores rejser er fokus på hvordan Bhutan på mange måder ønsker at følge med udviklingen, samtidig med at man søger at bevare de traditionelle værdier.

  Læs mere...


  Algeriet

  torsdag 19 mar 2020 - 19:00

  Ved dbk medlem Bo Løvschall:

  Selv om Algeriet er Afrikas største land, så er der ikke mange som tager hertil – og slet som individuel rejsende.

  Måske fordi Algeriet har et ry for at være farligt eller måske fordi rejseinformation simpelthen mangler (Lonely Planets nyeste guidebog er fra 2007).

  Læs mere...


  Forró Fredag på Cafe Globen

  fredag 20 mar 2020 - 20:00

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Med krigskorrespondent Lene Frøslev i verdens brændpunkter

  lørdag 21 mar 2020 - 15:00

  Kom med krigskorrespondenten Lene Frøslev på rejse til nogle af Verdens brændpunkter. Mød nogle af de mennesker, der har en hverdag i krigs-, konflikt- og oprørszoner. Bliv smuglet med ind over Khyber Passet fra Pakistan til Afghanistan i blå burka. Kom med ned i skyttegravene i Afghanistan i opgøret med Taleban. Kør i konvoj til et kaotisk Bagdad efter Saddams fald. Hør hvordan det er at blive beskudt af en israelsk kampvogn i Gaza. Og oplev million-demonstrationerne på Tahrirpladsen i Cairo under Det Arabiske Forår.

  Læs mere...


  Vinsmagning med Italienske økologiske vine

  tirsdag 24 mar 2020 - 19:00

  La Mano Verde producer 3 forskellige vine af Barbera druer på vingården som er beliggende i Asti distriktet, derfor bliver vinen til Barbera d´Asti

  Ved smagningen serveres 6 forskellige vine.

  Læs mere...


  KORTLÆGNING AF ØKOSYSTEMER I MONGOLIET

  onsdag 25 mar 2020 - 19:00

  Narangerel Davaasuren er specialist i anvendelsen af moderne GIS-værkstøjer til kortlægning af kommunegrænser og miljøforvaltning i Mongoliet (GIS = Geografisk Informationssystem). Hun vil give os et indblik i sit arbejde med ved hjælp af geospatiale data at fastlægge administrative grænser i Arkhangai Aimag og kortlægning af økosystemer i Khövsgöl Aimag.

  Læs mere...


  På motorcykel over verdens højeste bjergpas

  torsdag 26 mar 2020 - 19:30

  Globetrotteren, Villads Kok Mortensen, har brugt de sidste 11 år af sit liv på at slide vejene tynde på motorcykel i Peru, Madagaskar, Indien, Nepal, Bhutan, Vietnam og i mange andre lande. Denne aften fortæller han om sin yndlingsmotorcykelrejsedestination: Indiens Himalaya, som har noget af verdens mest storslåede og ufremkommelige terræn.

  Læs mere...


  Netla – Børn skaber forandring i Bolivia og Nicaragua

  onsdag 1 apr 2020 - 19:30

  Jane Bruslund Jensen er antropolog og programkoordinator i International Børnesolidaritet. International Børnesolidaritet arbejder sammen med lokale partnere i Bolivia og Nicaragua mhp. at gøre børn socialt og mental “stærke”, så de blive i stand til at stille basale krav om egne rettigheder, herunder at udvikle/forandre egne livsbetingelser.

  Læs mere...


  Ø-HOP I Stillehavet, V/Jysk Rejsebureau

  tirsdag 7 apr 2020 - 19:00

  Kom med til en aften i det sydlige Stillehavet, hvor vi skal på ø-hop mellem de forskellige øer. Her venter der oplevelser for livet med alt fra aktive vulkaner og lokale stammer til paradisstrande og krystal blå laguner. Jeg vil tage jer på en rejse gennem de forskellige ø-riger og guide jer gennem deres forskelligheder og mange muligheder.

  Læs mere...


  One way ticket til Honolulu!

  torsdag 23 apr 2020 - 19:00

  Mit foredrag handler om at turde følge sin impulser, og lade verden uddanne, heale og udfordre en. Efter min første mand omkom i et biluheld, var min eneste tanke, at jeg skulle tage til Honolulu.
  Lyder måske lidt vanvittigt, men jeg endte med at tage afsted. Det blev en rejse i at turde overgive mig til universet ledetråde, gå linen ud økonomisk og turde komme hjem til Danmark igen, efter 13 år i udlandet.

  Læs mere...


  Mit livs rejse

  onsdag 29 apr 2020 - 19:00

  Af Per Allan Jensen:

  Jeg var i begyndelsen af trediverne, havde færdiggjort min uddannelse som civilingeniør, havde et godt og stabilt job, havde bil og ejerlejlighed, kort sagt, jeg var lidt på vej i den retning, som min
  opvækst altid havde skubbet mig mod. Af uransagelige årsager kom jeg til at melde mig til et kursus i “intuitiv massage”, hvilket skulle vise sig at føre til grænseoverskridende oplevelser med en karseklippet buddhistpige.

  Læs mere...


  Bhutan – mellem tradition og modernitet – www.OplevBhutan.dk v/Jan Mogensen

  onsdag 6 maj 2020 - 19:00

  Bhutan er et lille kongerige gemt godt i de utilgængelige østlige Himalayabjerge. Det er et land med gamle traditioner og en rig kultur. Befolkningen er buddhister, og de fleste lever meget traditionelt.
  På vores rejser er fokus på hvordan Bhutan på mange måder ønsker at følge med udviklingen, samtidig med at man søger at bevare de traditionelle værdier.

  Læs mere...


  Trekking, kultur og pilgrimsvandring i Japan v Jysk Rejsebureau. Dansk rejseleder

  tirsdag 12 maj 2020 - 19:00

  Japan er et fantastisk land med store kontraster, og på Jysk Rejsebureaus aktive rundrejse med dansk rejseleder oplever vi både de travle storbyer og den smukke natur når vi trekker ad nogle af landets gamle post- og pilgrimsruter.

  Læs mere...


  Bhutan og Himalaya, V/Jysk Rejsebureau

  onsdag 13 maj 2020 - 19:00

  Dette foredrag giver dig et godt indblik i mulighederne i Himalaya, der har så meget at byde på. Vi skal primært høre om det lille kongerige, Bhutan. Et land, hvor velstanden måles i lykke, og hvor befolkningen holder fast i at udvikle sig mod et moderne samfund i deres eget tempo. Samtidigt skal vi også høre om de omkringliggende muligheder i Himalaya-regionen. Vi skal forbi Nepal, som er oplagt at kombinere med en tur til Bhutan – men jeg vil også fortælle om Himalayaregionens mere utraditionelle perler, som Sikkim og Ladakh.

  Læs mere...


  Koncert med pop og jazz – gratis – tag din mad med

  søndag 7 jun 2020 - 15:30

  Return to Whatever består af Asger Eir på trommer, Jakob Schiøler på keyboard, Martin Berg på el-bas, Niels Beck på guitar og Anette Ernst på sang.

  Læs mere...


Cafe Globen ApS, Turesensgade 2B, DK-1368 København K- CVR 28299346 – Tlf: 33 93 00 77 – info@cafegloben.dk

© 2004-2018 Copyright Cafe Globen. All rights reserved.