Kommende arrangementer

  Nyhedsbrev fra Café Globen

  onsdag, d. 25. marts 2020 - kl. 00:00

  Nyhedsbrev fra Café Globen   Kære venner! Coronaen er over os og vi har derfor lukket – det ved I. Ingen af os rejser for tiden. Det ville have været svært at forestille sig for få måneder siden. Især for os, der netop holder af at mødes i en rejse-café. Nu skal vi sikre, at…

  Læs mere...


  COVID-19 – Midlertidigt lukket – 12. marts til og med 13. april

  onsdag, d. 25. marts 2020 - kl. 17:00

  Som konsekvens af regeringens udmelding om bekæmpelse af Covid-19, hvor alle værtshuse, caféer o.lign. opfordres til at holde lukket, har bestyrelsen for Café Globen besluttet at holde lukket til og med d. 13. april 2020.   Vi beklager lukningen over for alle gæster, foredragsholdere mv.   Vi tager senere stilling til hvornår caféen kan åbne…

  Læs mere...


  AFLYST – Covid-19: Netla – Børn skaber forandring i Bolivia og Nicaragua

  onsdag, d. 1. april 2020 - kl. 19:30

  Jane Bruslund Jensen er antropolog og programkoordinator i International Børnesolidaritet. International Børnesolidaritet arbejder sammen med lokale partnere i Bolivia og Nicaragua mhp. at gøre børn socialt og mental “stærke”, så de blive i stand til at stille basale krav om egne rettigheder, herunder at udvikle/forandre egne livsbetingelser.

  Læs mere...


  AFLYST (Covid-19) Tag med 4270 km vandreeventyr på Pacific Crest Trail

  fredag, d. 3. april 2020 - kl. 19:00

  Et foredrag om eventyr under åben himmel, mental udvikling og om at rykke sine personlige grænser

  Mit navn er Mikkel Mandrup Fogt, kendt på trailen som ‘Biz’, og i 2019 vandrede jeg 158 dage fra Mexico til Canada på den storslåede, amerikanske langdistance-vandresti Pacific Crest Trail.

  Læs mere...


  Aflyst (Covid-19) Ø-HOP I Stillehavet, V/Jysk Rejsebureau

  tirsdag, d. 7. april 2020 - kl. 19:00

  Kom med til en aften i det sydlige Stillehavet, hvor vi skal på ø-hop mellem de forskellige øer. Her venter der oplevelser for livet med alt fra aktive vulkaner og lokale stammer til paradisstrande og krystal blå laguner. Jeg vil tage jer på en rejse gennem de forskellige ø-riger og guide jer gennem deres forskelligheder og mange muligheder.

  Læs mere...


  Med krigskorrespondenten Lene Frøslev til verdens brændpunkter

  tirsdag, d. 21. april 2020 - kl. 19:00

  Kom med krigskorrespondenten Lene Frøslev på rejse til nogle af Verdens brændpunkter. Mød nogle af de mennesker, der har en hverdag i krigs-, konflikt- og oprørszoner. Bliv smuglet med ind over Khyber Passet fra Pakistan til Afghanistan i blå burka. Kom med ned i skyttegravene i Afghanistan i opgøret med Taleban. Kør i konvoj til…

  Læs mere...


  One way ticket til Honolulu!

  torsdag, d. 23. april 2020 - kl. 19:00

  Mit foredrag handler om at turde følge sin impulser, og lade verden uddanne, heale og udfordre en. Efter min første mand omkom i et biluheld, var min eneste tanke, at jeg skulle tage til Honolulu.
  Lyder måske lidt vanvittigt, men jeg endte med at tage afsted. Det blev en rejse i at turde overgive mig til universet ledetråde, gå linen ud økonomisk og turde komme hjem til Danmark igen, efter 13 år i udlandet.

  Læs mere...


  Fra Danmark til Thailand på en gammel motorcykel

  tirsdag, d. 28. april 2020 - kl. 19:00

  Først købte han motorcyklen, derefter sagde han jobbet op, og så tog han mc-kørekortet. I foråret 2015 voksede en idé sig fra kun at være en drøm til at være et sandt eventyr blot få måneder senere. På en gammel ukrainsk sidevognsmotorcykel fra 1986 kørte Kenneth Olesen i det tidlige efterår 2015 fra Danmark, i…

  Læs mere...


  Mit livs rejse

  onsdag, d. 29. april 2020 - kl. 19:00

  Af Per Allan Jensen:

  Jeg var i begyndelsen af trediverne, havde færdiggjort min uddannelse som civilingeniør, havde et godt og stabilt job, havde bil og ejerlejlighed, kort sagt, jeg var lidt på vej i den retning, som min
  opvækst altid havde skubbet mig mod. Af uransagelige årsager kom jeg til at melde mig til et kursus i “intuitiv massage”, hvilket skulle vise sig at føre til grænseoverskridende oplevelser med en karseklippet buddhistpige.

  Læs mere...


  Bhutan – mellem tradition og modernitet – www.OplevBhutan.dk v/Jan Mogensen

  onsdag, d. 6. maj 2020 - kl. 19:00

  Bhutan er et lille kongerige gemt godt i de utilgængelige østlige Himalayabjerge. Det er et land med gamle traditioner og en rig kultur. Befolkningen er buddhister, og de fleste lever meget traditionelt.
  På vores rejser er fokus på hvordan Bhutan på mange måder ønsker at følge med udviklingen, samtidig med at man søger at bevare de traditionelle værdier.

  Læs mere...


  Trekking, kultur og pilgrimsvandring i Japan v Jysk Rejsebureau. Dansk rejseleder

  tirsdag, d. 12. maj 2020 - kl. 19:00

  Japan er et fantastisk land med store kontraster, og på Jysk Rejsebureaus aktive rundrejse med dansk rejseleder oplever vi både de travle storbyer og den smukke natur når vi trekker ad nogle af landets gamle post- og pilgrimsruter.

  Læs mere...


  Bhutan og Himalaya, V/Jysk Rejsebureau

  onsdag, d. 13. maj 2020 - kl. 19:00

  Dette foredrag giver dig et godt indblik i mulighederne i Himalaya, der har så meget at byde på. Vi skal primært høre om det lille kongerige, Bhutan. Et land, hvor velstanden måles i lykke, og hvor befolkningen holder fast i at udvikle sig mod et moderne samfund i deres eget tempo. Samtidigt skal vi også høre om de omkringliggende muligheder i Himalaya-regionen. Vi skal forbi Nepal, som er oplagt at kombinere med en tur til Bhutan – men jeg vil også fortælle om Himalayaregionens mere utraditionelle perler, som Sikkim og Ladakh.

  Læs mere...


  Koncert med pop og jazz – gratis – tag din mad med

  søndag, d. 7. juni 2020 - kl. 15:30

  Return to Whatever består af Asger Eir på trommer, Jakob Schiøler på keyboard, Martin Berg på el-bas, Niels Beck på guitar og Anette Ernst på sang.

  Læs mere...