Kommende arrangementer

  Bhutan – Fra tradition til moderne demokrati

  tirsdag, d. 28. september 2021 - kl. 19:00

  Ved Jan Mogensen:

  Efter en kort gennemgang af hvordan Bhutan er kommet igennem Covid-19 pandemien, skal vi høre om hvordan det lille kongerige i de østlige Himalayabjerge prøver at balancere mellem gamle traditioner og kultur og en moderne udvikling. På vores rejser er der fokus på hvordan Bhutan på mange måder ønsker at følge med udviklingen, samtidig med at man beskytter naturen og søger at bevare de traditionelle værdier. Befolkningen er overvejende buddhister, og de fleste lever meget traditionelt.

  Læs mere...


  Nordlys, isbjørne, enorme isbjerge og masser af pingviner

  onsdag, d. 29. september 2021 - kl. 19:30

  I dette spændende foredrag vil der være fokus på rejser til Norges fantastiske øer, Svalbard der strækker sig helt op over 80 grader nord. Forholdsvis nemt at rejse til og fyldt med isbjørne, hvalrosser og sæler. Et af de mest unikke steder i verden til at opleve den ægte polarverden.
  Desuden vil der være billeder fra Nordøstgrønland, der er noget af det mest øde i arktis og meget mindre besøgt end det mere ”turistede” Vestgrønland.

  Læs mere...


  Zimbabwe 1980-2021: et demokratisk eksperiment som slog fejl

  torsdag, d. 30. september 2021 - kl. 19:00

  Af Senioerer uden grænser:

  I bogen ”VI TROR VI KAN MÅLE ALT” fra april 2021 fortæller Bjørn Førde om udviklingen i Zimbabwe som en rutsjebanetur for et land, hvor befolkningen plages af dyb fattigdom, voldsom arbejdsløshed, grænseoverskridende korruption, og ikke mindst et autoritært, voldeligt og undertrykkende politiske styre.

  Læs mere...


  Forró på Cafe Globen

  fredag, d. 1. oktober 2021 - kl. 20:00

  English below // Português abaixo

  Kom og dans forró med os!

  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien. Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her

  20:00-20:30: Crash Course – en lille hurtig gennemgang af basistrinene

  20:30 Dansegulvet åbner og der spilles dejlig forró musik

  01:00: Baren lukker og musikken slukker

  50 kr. Entré (inklusiv en drink)

  40 kr. Entré for medlemmer af Forró Copenhague/studerende/under 31 (inklusiv en drink)

  Bemærk; Kun betaling med kort

  Læs mere...


  Rodrigo & venner m/Stand-Up og Impro-Comedy

  lørdag, d. 2. oktober 2021 - kl. 20:00

  1. lørdag i måneden = Comedy i Globen ! Denne gang med Rodrigo og venner, som vil optræde med stand-up og impro-comedy. Entré: 225,- kr. Show og lækker Pizzabuffet m/ 1øl/vand. 100,- Show (125,- kr. i døren) Døren åbner kl. 18.00. Maden serveres kl. 18.15, showet starter kl. 20.00. Billetter

  Læs mere...


  I kejserpingvinernes og isbjørnenes verden – to rejser til Nord – og Sydpolen i samme år

  tirsdag, d. 5. oktober 2021 - kl. 19:00

  Af DBK medlem Elsebeth Finnick: Verdens poler rummer nogle af verdens smukkeste landskaber og mest interessante dyr – Kejserpingviner, Isbjørne og meget andet. Der er svært ikke at blive betaget af stederne. Samtidig gemmer de på spændende historier om både død og sejr. En følelse man fornemmer, når man står der, selvom turen dertil er…

  Læs mere...


  Senegal live. Alternative oplevelser i Vestafrika

  onsdag, d. 6. oktober 2021 - kl. 19:00

  Af DBK medlem Erik Pontoppidan:

  Efter at have kendt hinanden i to år blev jeg den 24. december 2020 gift med en pige fra Senegal, og i marts 2021 købte vi en stor grund tæt på Atlanterhavet. Foreløbig har vi fået ryddet grunden, gravet en brønd og bygget et hus, og på sigt er det planen, at vi vil åbne et lille Bed and Breakfaststed for turister, som prioriterer naturen og den lokale kultur højere end barer, diskoteker og swimmingpools. Kom og hør om mine oplevelser i Senegal, om et par fra to enormt forskellige kulturer, der beslutter at gifte sig, og om, hvorfor jeg har taget den beslutning.

  Læs mere...


  Algeriet

  torsdag, d. 7. oktober 2021 - kl. 19:00

  Ved dbk medlem Bo Løvschall:

  Selv om Algeriet er Afrikas største land, så er der ikke mange som tager hertil – og slet som individuel rejsende.

  Måske fordi Algeriet har et ry for at være farligt eller måske fordi rejseinformation simpelthen mangler (Lonely Planets nyeste guidebog er fra 2007).

  Læs mere...


  Berejst bar

  fredag, d. 8. oktober 2021 - kl. 17:00

  Så er der igen Berejst Bar i Cafe Globen. Medlemmer og venner af DBK (og alle andre) kan møde op for en hyggelig snak om de seneste rejser og planer for de kommende rejser. Har du brug for råd om et eller andet mystisk sted er der sikkert en som lige har været der og…

  Læs mere...


  Oktoberfest

  lørdag, d. 9. oktober 2021 - kl. 18:00

  Ingen oktober uden oktoberfest i Café Globen, krydret med veldrejet schlager musik. Der er garanti for en god og sjov fest, og den bliver bare sjovere hvis du kommer i lederhosen eller Heidi kostume, men det er ikke et krav for at deltage.

  Læs mere...


  Bogreception – Gennem alle verdens lande

  søndag, d. 10. oktober 2021 - kl. 14:00

  Kom glad. Inkl. ca 45 min foredrag med udgangspunkt i et par af bogens billeder – samt lidt om bogens tilblivelse. Der bydes på lidt vin / sodavand og mad/snacks. Øl og andre drikkevarer kan købes i baren. 7 min. gang fra Nørreport / 10 min gang fra Forum. Gratis parkering da det er søndag.…

  Læs mere...


  Nordkorea

  tirsdag, d. 12. oktober 2021 - kl. 19:00

  Af Karen Hammer, medlem af Kvindelige Eventyrers klub:

  I 2012 rejste jeg med Venskabsforeningen -Nordkorea-Danmark på en 11 dages tur til Nordkorea i anledning af Kim Il-sungs 100 års dag.
  Det var en fin og meget interessant tur, hvor vi kom godt rundt i landet, oplevede snestorm nær det hellige bjerg Packtusan, og en imponerende parade af Nordkoreas moderne krigsmateriel.

  Læs mere...


  Netla Semiario Permanente

  onsdag, d. 13. oktober 2021 - kl. 19:00

  Vi får besøg af de to journalister Lasse Yde Hegnet og Nemo Hensing, der nylig har oprettet podcasten ”Det Andet Amerika”.
  De vil tale om aktuelle emner i Latinamerika. Ligesom os i Netla nyder de begge stor passion og interesse for Latinamerika, med fokus på menneskerne, der bor netop der, hvor begivenhederne finder sted.

  Læs mere...


  Panorama Travel v/ Henning Andersen. Vulkaner i Italien og Island

  torsdag, d. 14. oktober 2021 - kl. 19:00

  Vulkaneksperten Henning Andersen er rejseleder og vulkanguide på Panorama Travels rejser med fokus på vulkaner i 2022. Panorama Travel har korte ture til Islands vulkaner, hvor der er udbrud i øjeblikket, og til Italiens klassiske vulkaner omkring Napoli.

  Island og Italien har hver sine spændende vulkaner, og Henning vil vise flotte billeder af vulkanerne og fra udflugtsstederne.

  Læs mere...


  Kulturnat

  fredag, d. 15. oktober 2021 - kl. 18:00

  PROGRAM for KULTURNATTEN fredag d. 15. oktober 2021, arrangeret af De Berejstes Klub og afholdt i Cafe Globen, Turesensgade 2B, 1368 K Kl 18. Elsebeth Finnick: Med is og kejserpingviner i blodet (Antarktis, besøg hos kejserpingviner og en tur til Sydpolen) Kl 19. Gerner Thomsen: Jamal for altid (Rusland, om nomader på Jamal halvøen i…

  Læs mere...


  Kulturnat. DBK medlem Jacob Linaa. Udspring i evigheden – oplevelser på Vanuatu

  fredag, d. 15. oktober 2021 - kl. 22:00

  I dette foredrag tager forfatteren dig med til Vanuatu, som han har
  besøgt to gange.

  Første gang fik han lov at opleve det berømte naghol, udspring fra 30 meter høje bambustårne, der har inspireret det moderne bungeejump.

  Læs mere...


  Sri Lanka

  onsdag, d. 20. oktober 2021 - kl. 19:00

  DBK medlem Hans Jayatissa holder et spændende personligt foredrag om Sri Lanka. Hans har familie på øen og har besøgt den mange gange. Foredraget er derfor ikke et decideret rejseforedrag, men en fortælling om Sri Lanka i 12 kapitler bl.a. om dyrelivet, buddhismen, de gamle ruinbyer, højlandet, hovedstaden.

  Læs mere...


  Afrika

  torsdag, d. 21. oktober 2021 - kl. 19:00

  Heinz-Josef Scherers er en af de danskere, der har rejst meget i Afrika. Det har han gjort til såvel mange lande og igennem mange år. Han har opbygget usædvanlig stor viden om Afrika, de 54 lande, menneskene og naturen. Derfor har vi haft frit slag med emner for foredragene og har valgt en lille foredragsrække…

  Læs mere...


  Sydsudan – oprindelige folk i verdens yngste land

  fredag, d. 29. oktober 2021 - kl. 19:00

  Søren Bonde, partner i Panorama Travel, tager dig med på en enestående rejse i verdens yngste land.
  Det er en ekspedition ind i en region til oprindelige folk, som sjældent får besøg udefra, og derfor er oplevelserne meget autentiske.

  I sin korte levetid har Sydsudan allerede oplevet sin del af konflikt og trauma, men landet er i øjeblikket forholdsvis roligt igen. De senere års politisk uro og dårlig infrastruktur har gjort, at både landskaberne og den oprindelige befolkning stadig lever ret uberørt.

  Læs mere...


  Med Sirius Patruljen og Asger Fredslund på rejse gennem Østgrønland og på rejse i din egen udvikling som menneske

  tirsdag, d. 2. november 2021 - kl. 19:00

  Vi får besøg af en af landets mest efterspurgte foredragsholdere, Asger Fredslund. Asger er forfatter og stifter af SiriusPartner. Flere af Asgers foredrag tager udgangspunkt i hans erfaringer fra slædepatruljen Sirius, hvor han selv har gjort værdifulde og nødvendige erkendelser.

  Når du er på vej gennem Grønlands smukke, barske og vidtstrakte landskab, bliver dine daglige rutiner sat ud af spil – og nye udfordringer dukker hele tiden op. Ingen kan forudse dagsordenen. Dette giver dig en unik mulighed for personlig udvikling.

  Læs mere...


  Forró på Cafe Globen

  fredag, d. 5. november 2021 - kl. 20:00

  English below // Português abaixo

  Kom og dans forró med os!

  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien. Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her

  20:00-20:30: Crash Course – en lille hurtig gennemgang af basistrinene

  20:30 Dansegulvet åbner og der spilles dejlig forró musik

  01:00: Baren lukker og musikken slukker

  50 kr. Entré (inklusiv en drink)

  40 kr. Entré for medlemmer af Forró Copenhague/studerende/under 31 (inklusiv en drink)

  Bemærk; Kun betaling med kort

  Læs mere...


  Støt Café Globen – Intimkoncert m/Chili goes Chili og Impro-Comedy

  lørdag, d. 6. november 2021 - kl. 20:00

  I aften støtter vi Café Globen !
  Corona har været hård, også ved Globens økonomi.
  Derfor har vi stablet denne støtteaften på benene, så du kan have en hyggelig aften i byen med musik og comedy, samtidig med du støtter cafe’en.
  Alle optrædende optræder derfor gratis.
  Entre 100,-

  Læs mere...


  Skt. Petersborg: Tidsrejse i ukendt land med arkitekt Jens Frederiksen

  onsdag, d. 10. november 2021 - kl. 19:00

  Skt. Petersborg, Petrograd, Leningrad og nu igen St. Petersborg. Grundlagt 1703 af Peter d. Store i Neva-flodens mudrede delta som zarrigets nye, pragtfulde hovedstad og gennem de næste to århundreder en af Europas vigtigste metropoler, et dynamisk kraftcenter for kunst og kultur.

  Læs mere...


  Afrika – Et blik på menneskehedens vugge

  torsdag, d. 11. november 2021 - kl. 19:00

  Heinz-Josef Scherers er en af de danskere, der har rejst meget i Afrika. Det har han gjort til såvel mange lande og igennem mange år. Han har opbygget usædvanlig stor viden om Afrika, de 54 lande, menneskene og naturen. Derfor har vi haft frit slag med emner for foredragene og har valgt en lille foredragsrække…

  Læs mere...


  Singlefest

  lørdag, d. 13. november 2021 - kl. 18:00

  Den 11.11 er det international single dag og det fejrer vi på Café Globen lørdag den 13.11 kl. 18. Først skal vi høre lidt om hvordan man rejser alene og dernæst skal vi mikse cocktails. Du får to cocktails for en cocktails pris, og så kan du dele dem med en af de øvrige deltager,…

  Læs mere...


  Panorama Travel v/ Lene Kohlhoff. Silkevejen – gennem Kina, Kirgisistan og Usbekistan

  tirsdag, d. 16. november 2021 - kl. 19:00

  Silkevejsruterne var fra oldtiden hovedfærdselsåren mellem Europa og Asien. I aftenens foredrag vil rejseleder Lene Kohlhoff Rasmussen præsentere et par unikke rejsemål langs denne legendariske handelsrute.

  Vi begynder i Kinas gamle hovedstad, Xian, hvor kejser Qin Shi Huang blev begravet sammen med sin mægtige hær af terrakottasoldater for mere end 2.000 år siden. Herfra følger vi Silkevejen gennem Xinjang-provinsen til karavanebyen Kashgar langt mod vest og videre over Torugart-passet til Kirgisistan – nomadernes land.

  Læs mere...


  Indonesiens ildøer

  torsdag, d. 25. november 2021 - kl. 19:00

  Min bog ”Indonesiens Ildøer” udkom i januar i år. Interessen har været stor.

  Mit foredrag om ”Indonesiens ildøer” handler om nogle af de voldsomste vulkanudbrud på jordkloden i historisk tid, der har fundet sted i Indonesien. Indonesiens befolkning lever i harmoni og samliv med vulkanerne. Vulkanerne gøder jorden med sine udbrudsprodukter af lava og aske, men samtidig med så er vulkanerne også en øjeblikkelig trussel mod indonesernes liv, specielt dem, der bor tættest på vulkanerne.

  Læs mere...


  Return to Whatever

  lørdag, d. 27. november 2021 - kl. 20:00

  Return to Whatever består af Anette Ernst på sang, Asger Eir på trommer, Jakob Schiøler på keyboard, Martin Berg på bas og Niels Beck på guitar.Return to Whatever spiller både numre med sang og instrumentalnumre.

  Læs mere...


  Pakistan – Hunzadalen og karakoram highway

  tirsdag, d. 30. november 2021 - kl. 19:00

  Søren Bonde, partner i Panorama Travel, tager dig med på et enestående road-trip gennem nogle af verdens smukkeste bjerge i det nordlige Pakistan.

  I firehjulstrækkere følger vi den legendariske Karakoram Highway i et af verdens barskeste men også mest storslåede områder.

  Læs mere...


  Forró på Cafe Globen

  fredag, d. 3. december 2021 - kl. 20:00

  English below // Português abaixo

  Kom og dans forró med os!

  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien. Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her

  20:00-20:30: Crash Course – en lille hurtig gennemgang af basistrinene

  20:30 Dansegulvet åbner og der spilles dejlig forró musik

  01:00: Baren lukker og musikken slukker

  50 kr. Entré (inklusiv en drink)

  40 kr. Entré for medlemmer af Forró Copenhague/studerende/under 31 (inklusiv en drink)

  Bemærk; Kun betaling med kort

  Læs mere...


  Afrika – Lad os tage en tur til den afrikanske vestkyst

  torsdag, d. 9. december 2021 - kl. 19:00

  Heinz-Josef Scherers er en af de danskere, der har rejst meget i Afrika. Det har han gjort til såvel mange lande og igennem mange år. Han har opbygget usædvanlig stor viden om Afrika, de 54 lande, menneskene og naturen. Derfor har vi haft frit slag med emner for foredragene og har valgt en lille foredragsrække…

  Læs mere...