Tidligere Arrangementer

  Rejs i Vietnam – Smukt kulturland med spændende mad

  torsdag 11 jan 2018 - 19:30

  Af Wilfred Gluud – Vietnam ekspert
  Besøg romantiske Hanoi, hovedstaden som er over 1000 år gammel samt den hektiske mega-by Ho Chi Minh City (tidligere Saigon), hvor Vietnam-krigen sluttede for over 42 år siden.

  Læs mere...


  Lukket for tilmeldinger: Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  onsdag 10 jan 2018 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire.

  Læs mere...


  Indien

  onsdag 10 jan 2018 - 17:30

  Indien er et af verdens mest forunderlige rejselande.Indien er mangfoldigt, stort og uoverskueligt. Kipling Travel har kontor i New Delhi og er absolutte eksperter på rejser i Indien. Kom og hør om det mægtige subkontinent, hvor vi koncentrerer os om Rajasthan, Taj Mahal, Varanasi og Ganges-floden, Darjeeling, Ladakh samt i Sydindien Tamil Nadu med Trankebar og skønne Kerala med Backwaters, temarker og Kovalamstranden.

  Læs mere...


  Borneo – et tropisk paradis med indfødte kulturer og natur i særklasse

  tirsdag 9 jan 2018 - 19:30

  Midt på Ækvator ligger grønne Borneo, som med over 1.000 kilometer på hver led faktisk udgør verdens tredjestørste ø. Borneo er en sand kulturel smeltedigel. Man mener, at de første mennesker ankom til Borneo for 40.000 år siden, og i de følgende mange tusinde år ankom grupper af mennesker fra hele regionen til øen. De blandede sig med hinanden og udviklede over tid et utal af unikke kulturer. I dag tilhører en stor del af befolkningen således et af de over 100 forskellige indfødte folkeslag.

  Læs mere...


  Guatemala og Mexico med cykel og bus

  torsdag 4 jan 2018 - 19:00

  Claus Andersen

  Vi har fået den travle Claus Andersen til at holde foredrag på en torsdag om en 2 måneders tur rundt i Guatemala og Mexico, hvor han cyklede en del af vejen og også brugte bus til at komme til forskellige dele af landet. Foredraget handler både om mere kendte steder i de to lande og om meget lidt besøgte områder, af især Mexico.

  Læs mere...


  A Copenhagen Dance Resolution with Salsa Bachata & Zouk event

  tirsdag 2 jan 2018 - 17:00

  We are happy to present this event with the experienced LA DJ and dance teacher Orlan. He is teaching in more styles and this night he will be teaching in Bachata Sensual, zouk and salsa.

  The workshops and party is for all latin dancers, to get to dance and know each other across the dance styles. We believe that the more styles you can dance, the better dancer you become. The classes are not intros, but it workshops with great moves you can also use to fusion your dance with other styles.

  Læs mere...


  På to hjul gennem Vestafrika

  torsdag 28 dec 2017 - 19:00

  Af Henrik Schumacher, medlem af DBK og modtager af “Folkersen-prisen”

  Vestafrika er meget andet end ebola, borgerkrig, fattigdom, malaria og terrorgrupper Følg med når Henrik fortæller om sin tredje cykeltur gennem Vestafrika. Turen starter i ørkenstaten Niger, så mod vest gennem Burkina Faso til Mali, derefter cykles der sydpå til Guinea.

  Læs mere...


  JuleSalsa Meetup

  torsdag 21 dec 2017 - 19:00

  Everybody is welcome to take part, both those who have already mastered the basic steps and those who have never set foot on a dance floor before.
  We start at exactly 19.00 and the first 1½ hour the dance instructor will teach the steps and help everybody getting started. We are dancing with rotations, so that you get to dance with many different people.
  Of course you can involve yourself as much as you want – otherwise you are always welcome to look on and enjoy yourself at the café.

  Bring your friend or go by yourself and have a fun evening at Café Globen.

  Læs mere...


  Kom og dans forró med os

  onsdag 20 dec 2017 - 20:00

  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her:

  https://www.youtube.com/watch?v=PQIY15vJxFc

  Læs mere...


  Iran – oplevelser ud over alle grænser

  tirsdag 19 dec 2017 - 19:30

  Under parolen: ”Helt igennem veludførte rejser med plads til forskellighed og sans for detaljen”, går Søren Bonde og Anna le Dous sammen for første gang om at præsentere Iran. Søren er partner i Panorama Travel, som fra starten har haft Iran som en af sine kernedestinationer og har sendt mange gæster til det spændende land. Søren lægger ud med at præsentere Iran og introducerer nogle af landets højdepunkter. Anna er netop hjemvendt fra en rejse i Iran, som Panorama Travel arrangerede. Hun fortæller om sine oplevelser og udfordringer ved en sådan rejse – set fra en kørestol.

  Læs mere...


  Kom og lær at danse balboa

  fredag 15 dec 2017 - 19:30

  Balboa er en swingdans fra 1920erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Så der er en “lead” og en “follow”. Man danser til jazz musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Man behøver ikke meget mere end en glat trappesten. Det er sjovt men også elegant, og det går hurtigt..men det kan også gå langsomt. Kom og prøv !

  Læs mere...


  Kom og dans forró med os

  onsdag 13 dec 2017 - 20:00

  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her:

  https://www.youtube.com/watch?v=PQIY15vJxFc

  Læs mere...


  Cafe Globen julefrokost – sidste tilmelding 30. nov

  lørdag 9 dec 2017 - 18:00

  Igen i år holder Café Globen julefrokost for bartendere,anpartshavere og stamgæster. Så kom og mød din yndlingsbartender, medanpartshaver eller stamgæst, som du gerne vil have en god aften sammen med.

  Læs mere...


  Retten til at blive hørt – oprindelige folks kamp for deres rettigheder

  torsdag 7 dec 2017 - 18:30

  Niels Boels nye film handler om oprindelige folks kamp for deres rettigheder i det mellemamerikanske land Honduras. Filmen tager udgangspunkt i mordet sidste år på den internationalt anerkendte menneskerettighedsforkæmper Berta Cáceres.

  Læs mere...


  Columbia

  tirsdag 5 dec 2017 - 19:30

  Colombias helt fantastiske placering i det nordvestlige Sydamerika med adgang til både Stillehavet og Det Caribiske Hav, Andesbjergene og Amazonas giver muligheder langt udover det sædvanlige. Colombia, der grænser op til Venezuela, Ecuador, Peru, Brasilien og Panama i Mellemamerika har omtrent 48 mio indbyggere, hvor en stor del er centreret omkring hovedstaden Bogota.

  Læs mere...


  Peru og Inkariget

  tirsdag 5 dec 2017 - 17:30

  Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed.  Den kendte attraktion er et af emnerne for foredraget, men også andre spektakulære oplevelser er på agendaen. Den højtliggende Titicacasø og lavtliggende Amazonas er to andre juveler, der fortjener omtale. Kulturen i Peru er ganske fascinerende, og Inka-arven kommer man bestemt ikke udenom.

  Læs mere...


  Når gamle mænd går cykel-amok

  torsdag 30 nov 2017 - 19:00

  Per Allan Jensen

  Jeg har altid drømt om at gennemføre en lang cykeltur, og i august-september 2017 lykkedes det så endelig. Kom og hør om, hvordan jeg – sammen med min cykelmakker Ole Melballe – i løbet af 34 dage cyklede 3.357 km. fra Kbh. gennem Tyskland, Tjekkiet, Østrig, Slovenien og Kroatien til det sydligste Italien. Jeg vil – ud over at fortælle om de steder, som vi passerede – også fortælle lidt om de praktiske forhold omkring sådan en tur (såvel forinden som undervejs), herunder ting som pakning, rutefinding og overnatning. Samt om fornøjelsen ved at spise sig gennem en masse dejlig mad og så alligevel tabe fem kilo og komme i super form.

  Læs mere...


  Kom og dans forró med os

  onsdag 29 nov 2017 - 20:00

  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her:

  https://www.youtube.com/watch?v=PQIY15vJxFc

  Læs mere...


  Island og Alaska set fra en Super Cub

  tirsdag 28 nov 2017 - 20:00

  Af Thomas Jøhnk:
  Det sidste halvandet år har jeg været i Alaska fire gange, hver gang med det ene formål at flyve rundt i små fly med overdimensionerede hjul eller ski. Jeg har i dag min egen Super Cub i Alaska, og I Island er jeg medlem af flyklubben Thytur som har specialiseret sig i bushflyvning med halehjulsfly. Anekdoter og billeder fra flyvninger over Alaska Range (bjergkæden med Denali), langs Yukon River, over fantastiske gletschere og udtrækte tundralandskaber, om landing på strande, sand- og grusbanker, gletschere, højland, veje og små håbløse baner. Om indflyvning til Westmannaøerne. Om overflyvning af Bárðarbunga udbruddet (seneste aktive vulkan i Island). Om flyvning ind til og bestigning af Herðubreið, den smukke stejle gletschervulkan (tablemountain) tæt ved Askja.

  Læs mere...


  Bhutan – vandreferie langt fra alfarvej

  tirsdag 28 nov 2017 - 18:45


  Vandreturene i det vestlige Bhutan bringer os tæt på den tibetanske grænse og tæt på Kongerigets højeste bjerge, der er over 7.000 meter høje. Vi ser spændende planter og vandrer over øde bjerge og over 5.000 meter høje bjergpas. Der er et interessant dyreliv, som bl.a. omfatter himalaya blåfår og flere rovfuglearter samt Bhutans meget særprægede nationaldyr, takinen.

  Læs mere...


  Dolpo trek Nepal

  tirsdag 28 nov 2017 - 17:30

  En udfordring og en storslået oplevelse i Nepal

  I maj måned 2017 gennemførte vi et fantastisk gruppetrek i det lavere og øvre Dolpo. En månedlang tur med 23 dages trek i nogle af de mest storslåede bjerglandskaber og i nogle af de mest afsidesliggende landsbyer i hele Himalaya.

  Læs mere...


  Black Salsa Meetup

  fredag 24 nov 2017 - 19:00

  Everybody is welcome to take part, both those who have already mastered the basic steps and those who have never set foot on a dance floor before.
  We start at exactly 19.00 and the first 1½ hour the dance instructor will teach the steps and help everybody getting started. We are dancing with rotations, so that you get to dance with many different people.
  Of course you can involve yourself as much as you want – otherwise you are always welcome to look on and enjoy yourself at the café.

  Bring your friend or go by yourself and have a fun evening at Café Globe

  Læs mere...


  Film "Akrobat" Dansk Mongolsk Selskab

  torsdag 23 nov 2017 - 18:00

  Dansk Mongolsk Selskab arrangerer et medlemsmøde torsdag den 23. november 2017 kl. 18.00 – 20.00. Mødet er åben til alle interesserede.

  Vi har inviteret filminstruktør Jens Pedersen til at fortælle om baggrunden for dokumentarfilmen Akrobat, som i år er udvalgt til Den Internationale Filmfestvial i Amsterdam IDFA og Chicago International Children’s Film Festival. Efter introduktionen viser vi filmen.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og bjergbestigninger

  onsdag 22 nov 2017 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende.

  Læs mere...


  Bhutan og Tibet

  onsdag 22 nov 2017 - 17:30

  Vi begynder i Beijing for at tage Himmeltoget til Lhasa, inden vi fortsætter tværs gennem hele Tibet og Himalaya med Gyantse, Shigatse, Everest Base Camp og alle de små bygder undervejs. Efter Tibet tager vi til verdens sidste Shangri-La – Bhutan.

  Læs mere...


  Caminoen

  tirsdag 21 nov 2017 - 17:30

  I dag er det ikke kun fromme pilgrimme, som vandrer ad den traditionsrige og naturskønne rute til Santiago de Compostela i det nordlige Spanien. I den moderne verden føler mange, mere eller mindre troende mennesker, en trang til at fatte vandrestaven og begive sig af sted.

  Læs mere...


  DrikPortvinsBar

  fredag 17 nov 2017 - 17:30

  DrikPortvin inviterer til Portvinsbar for en aften Vi har lånt Café Globen i Købehavn for en enkelt aften. Det er for at give dig en hyggelig aften i byen, med mulighed for at smage en masse forskellig portvin til gode priser.

  Læs mere...


  Expedition to Denali

  torsdag 16 nov 2017 - 19:00

  IN ENGLISH
  Like every high-altitude mountain expedition and this one requires a lot of planning. Mountaineers patiently made their permits and visas as well as checked their equipment. Furthermore, systematic physical preparation  made of outdoor activities and high intensity interval training is basically a must.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  onsdag 15 nov 2017 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse.

  Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire.

  Læs mere...


  Borneo

  onsdag 15 nov 2017 - 17:30

  Man kan næsten ikke sige Borneo uden at tænke på orangutang, havskildpadder, dværgelefanter og næseaber. Oplev det nordøstilgste Borneo – Sabahs fantastiske natur og dyreliv på nært hold. Vi møder de æglæggende havskildpadder på Selingan Island, orangutanger i Sepilok og et storslået dyreliv i regnskov og jungle ved Kinabatanganfloden og det unikke Tabin reservat. Og selvfølgelig nogle af de dejlige strande. Kom og hør om en forrygende destination i skøn natur.

  Læs mere...


  Brazil in Crisis – About a New Economic Agenda, Political Bargaining and Those Who Pay the Bill

  tirsdag 14 nov 2017 - 19:30

  Georg Wink – lektor ved KU

  No sooner had Dilma Rousseff (Workers’ Party) been reelected as Brazil’s president in 2014 when the political opposition, aided by the mass media, stimulated broad public support and started to work towards overthrowing the president in order to impose their own political agenda and economic policies.

  Læs mere...


  På to hjul gennem Vestafrika

  torsdag 9 nov 2017 - 19:00

  Af Henrik Schumacher, medlem af DBK og modtager af “Folkersen-prisen”

  Vestafrika er meget andet end ebola, borgerkrig, fattigdom, malaria og terrorgrupper

  Følg med når Henrik fortæller om sin tredje cykeltur gennem Vestafrika. Turen starter i ørkenstaten Niger, så mod vest gennem Burkina Faso til Mali, derefter cykles der sydpå til Guinea.

  Læs mere...


  Kom og dans forró med os

  onsdag 8 nov 2017 - 20:00

  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her:

  https://www.youtube.com/watch?v=PQIY15vJxFc

  Læs mere...


  Præsentation af rejsetilbud fra De Berejstes Klub

  onsdag 8 nov 2017 - 17:30

  Her har du mulighed for at høre mere om nogle af de rejsetilbud, der er i øjeblikket. Man kan høre om rejser til Østbuthan, Amazonas og syv Mellemamerikanske lande.

  Læs mere...


  Japan, Taiwan og Sydkorea i kørestol

  tirsdag 7 nov 2017 - 19:30

  Anna le Dous

  Rigtig meget kan lade sig gøre, hvis man er stædig og holder ved ens drømme   og hvis man er klar til at tage forhindringer som udfordringer. Selv om man sidder i elektrisk kørestol, aldrig har følt jorden under sine fødder, og ikke kan vende sig selv i sengen om natten, kan man godt rejse ud og opleve verden Jeg er 100% afhængig af andres hjælp døgnets 24 timer   Alligevel har jeg indtil videre rejst i 52 lande, og der kommer hele tiden nye lande på listen. Hør om min rejse i foråret 2017 som gik til Japan, Sydkorea og Taiwan. Jeg vil fortælle om oplevelser, jeg havde undervejs på denne rejse. Men indimellem vil jeg også komme med praktiske oplysninger, om det at rejse når man har et handicap.

  Arrangementet er sponsoret af gigtskolen og tilmelding er påkrævet til ktkontor.21@gmail.com med navn, fødselsdato, addresse eller tlf. nr.

  Læs mere...


  Om at rejse i blinde

  tirsdag 7 nov 2017 - 17:30

  Er du nysgerrig på at høre om hvordan det er et at rejse og opleve verden når man er svagtseende eller blind? Ved denne inspirationsaften fra Sanserejser kombinerer vi et oplæg om vores næste destination: Thailand, med et inspirations-oplæg om hvordan man kan rejse og opleve verden selv om man ikke ser.

  Læs mere...


  Ølentusiasternes ØJ-dag

  torsdag 2 nov 2017 - 17:00

  Torsdag d. 2. november er det en af årets højtider, ØJ dag Ølentusiasternes Julebrygdag. Dagen hvor vi ikke skal nøjes med Tuborgs Snebajer, men kan få et stort udvalg af spændende danske mikrobryg og udenlandske specialøl, brygget op til jul. Vi har bestilt et større antal forskellige, både på flaske og fad. Vi kan ikke have det hele på hanerne og i køleskabet; men det betyder jo at der er noget nyt hver gang du kommer i cafeen op til jul!

  Læs mere...


  Kom og dans forró med os

  onsdag 1 nov 2017 - 20:00

  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her:

  https://www.youtube.com/watch?v=PQIY15vJxFc

  Læs mere...


  Sagn og myter om vulkaner

  tirsdag 31 okt 2017 - 19:30

  Vulkaner er verden over blevet forklaret med religiøse myter og sagnlegender. Inden videnskaben kunne besvare spørgsmålene gennem myter, tro og overtro.

  Henning Andersen har i sin nye bog, som udkommer i slutningen af januar– hans 12. bog om vulkaner hyldet de gamle sagnlegender og myter om vulkanerne rundt om på vores jordklode. I hans research har han bevæget mig rundt hos boghandlere på Java og fundet beskrivelser frem, der ikke før er oversat til dansk, og han har valgt at tage et bredt udsnit af disse historier med.

  Læs mere...


  Vestafrika aften

  lørdag 28 okt 2017 - 18:00

  Efteråret er over os og vi afholder en aften med Vestafrikansk mad og musik  på Cafe Globen. Restaurant Dan Afrika sørger for en en varieret og ægte afrikansk buffet med mulighed for at købe en Nigeria Guiness. Senere på aftenen kommer der trommegruppen Afrikan Perkution med Mamadou Tondé forbi. I løbet af aftenen kan du møde folk fra Vest Afrika og få rejsetips fra folk fra regionen.

  Læs mere...


  Kom og lær at danse Balboa

  fredag 27 okt 2017 - 19:30

  Balboa er en swingdans fra 1920erne, som man danser to og to, hvor en leder og en anden følger. Så der er en “lead” og en “follow”. Man danser til jazz musik, og fordi trinene er små, kan man danse hurtigt og på lidt plads. Man behøver ikke meget mere end en glat trappesten. Det er sjovt men også elegant, og det går hurtigt..men det kan også gå langsomt. Kom og prøv !

  Læs mere...


  På ørkensafari i Algeriet og MC offroad adventure på Filippinerne

  torsdag 26 okt 2017 - 19:00

  Erik Pontoppidan fortæller om en ørkensafari i det sydlige Algeriet og Mark “Rideren” tager os med på en MC adventure tur på Filippinerne.

  Hvis nogen opfatter Sahara som en flad og ensformig sandørken, så er det en sandhed med modifikationer. Tassili-bjergene og deres omgivelser i det sydlige Sahara hører til blandt de flotteste landskaber, jeg har oplevet i mit mangeårige rejseliv, og det siger ikke så lidt.

  Læs mere...


  Peru og Inkariget

  onsdag 25 okt 2017 - 19:30

  Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed.

  Den kendte attraktion er et af emnerne for foredraget, men også andre spektakulære oplevelser er på agendaen. Den højtliggende Titicacasø og lavtliggende Amazonas er to andre juveler, der fortjener omtale. Kulturen i Peru er ganske fascinerende, og Inka-arven kommer man bestemt ikke udenom.

  Læs mere...


  Ecuador og Galapagos

  onsdag 25 okt 2017 - 17:30

  I Ecuador finder du to af verdens allerstørste naturoplevelser, med verdens nok mest kendte regnskov, nemlig den i Amazonas, og Galapagos med sit fascinerende dyreliv. Vi fortæller om alle de spændende muligheder i det sydamerikanske land og forsøger at inspirere dig til at finde en drømmerejse af rang.

  Læs mere...


  På motorcykel gennem Afrika

  onsdag 25 okt 2017 - 15:00

  I forbindelse med udgivelsen af bogen “På motorcykel gennem Afrika” inviterer vi til reception. Eventyreren Flemming Ehlerth Jørgensen fra Haderslev fortæller, i ny bog, om sin tur Danmark-Nordkap-Cape Town, der udover store oplevelser, også gav ham et revideret syn på Afrika og ikke mindst afrikanerne.

  Læs mere...


  Peru, fyrstegrave, inkaer og mumier – Lukket for tilmelding

  tirsdag 24 okt 2017 - 19:30

  Peru er landet, der har alt. Langs Stillehavskysten afbrydes tørre, gråbrune ørkener af frugtbare floddale, hvor store kulturer udviklede sig ved hjælp af kunstvandingssystemer. Længere inde i landet ligger Andesbjergene med sine svimlende dybe dale og majestætiske sneklædte bjergtinder. På de østlige bjergskråninger begynder den tættere skovbevoksning– et af de områder her på jorden, der rummer den største variation af plante-og dyrearter, og som i den tropiske del af Sydamerika ender i Amazonas jungle.

  Læs mere...


  The Windsled Project and a 4300km Circumnavigation of the Greenland Icecap

  tirsdag 24 okt 2017 - 17:30

  IN ENGLISH:

  A peak into the world of arctic expeditions onboard a remarkable vehicle “The Windsled” .

  Tales from two expeditions on the Greenland Icecap a 4300km Circumnavigation and a 1900km crossing over the icecap summit that I (Karin Moe Bojsen) was lucky to participate in.
  These expeditions are a part of the Inuit Windsled Project, lead and invented by spanish explorer Ramon Larramendi. A unique project that enables clean and low cost exploration of Greenland and Antarctic Icecaps.

  Læs mere...


  Caribisk idyl og kolonihistorie

  torsdag 19 okt 2017 - 19:00

  Lene Kohlhoff Rasmussen

  Man kan hurtig blive til fals for caribisk tropeidyl med eksotiske strande, grønne bakker, glitrende blåt hav, masser af sol og lokal kolorit. I dag er mange af øerne et paradis for krydstogtsturister, men der findes også øer, der er øde og uspolerede, og andre som er farverige, fattige og overbefolkede. De caribiske øer er en smeltedigel af forskellige kulturer og kolonihistorie. I dette foredrag dykker Lene Kohlhoff Rasmussen ned i den caribiske kolonihistorie og viser billeder fra et stort udvalg af caribiske øer.

  Læs mere...


  Kom og dans forró med os

  onsdag 18 okt 2017 - 20:00

  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her:

  https://www.youtube.com/watch?v=PQIY15vJxFc

  Læs mere...


  Kaos i Venezuela

  onsdag 18 okt 2017 - 18:00

  Jørgen Laurvig – journalist, tidligere DR-korrespondent og ekspert i Latinamerika – vil fortælle om den aktuelle udvikling i Venezuela. Et land på randen af borgerkrig.

  Læs mere...


  Cykling i Portugal

  tirsdag 17 okt 2017 - 17:30

  Foredraget af Jens Erik Larsen beskriver 2 cykelrejser gennemført indenfor de sidste par år.

  Læs mere...


  XANDELE live at Café Globen – Sing Along

  lørdag 14 okt 2017 - 21:00

  This evening Cafe Globen will be hosting the brazilian singer Xandele on his guitar and with support on percussion/drums. 

  Xandele will be playing and singing MPB (Brazilian Popular Music) and there will be the possibility to sing along as some of the texts of the songs will be shown with a projector.

  Læs mere...


  Kulturnatten om at rejse på tommelfingeren

  fredag 13 okt 2017 - 18:00

  Medlemmer af De Berejstes Klub vil holde foredrag om at rejse på tommelfingeren og “The Hippie Trail”

  I løbet af aftenen kan man høre fire foredrag om at rejse på tommelfingeren i bl.a. Yemen og Makedonien. Man kan også høre om en rejse i 1969 over land fra Københavns Hovedbanegård til Himalaya.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 11 okt 2017 - 19:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster!

  Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Indien

  onsdag 11 okt 2017 - 17:30

  Indien er et af verdens mest forunderlige rejselande. Indien er mangfoldigt, stort og uoverskueligt. Kipling Travel har kontor i New Delhi og er absolutte eksperter på rejser i Indien. Kom og hør om det mægtige subkontinent, hvor vi koncentrerer os om Rajasthan, Taj Mahal, Varanasi og Ganges-floden, Darjeeling, Ladakh samt i Sydindien Tamil Nadu med Trankebar og skønne Kerala med Backwaters, temarker og Kovalamstranden.

  Læs mere...


  Vinsmagning med italienske vine

  tirsdag 10 okt 2017 - 19:00

  Til vinsmagningen vil der være mulighed for at smage en håndfuld vine af forskellige årgange fra La Mano Verde. Til vinsmagningen vil der blive servere brød, ost samt pølser fra Italien.

  La Mano Verde producerer biologiske vine af barbera druer i Italien. Barbera d´Asti.  Vi producerer 3 forskellige vine, af samme drue, med hver sin metode, historisk, klassisk og moderne  Terra Rossa som lagres på Terra Cotta krukker, Cento Ceppi som lagres på Fransk egefad og Sumá Ansema som lagres på stålfade. Vi har to vingårde, hvor vi også lejer lejligheder ud.

  Læs mere...


  Kom og dans forró med os

  onsdag 4 okt 2017 - 20:00

  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her:

  https://www.youtube.com/watch?v=PQIY15vJxFc

  Læs mere...


  Ekspeditioner og bjergbestigninger

  tirsdag 3 okt 2017 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning.

  Læs mere...


  Burma

  tirsdag 3 okt 2017 - 17:30

  I Burma har tiden stået stille gennem mange år. Dette gør det til et specielt Asiatisk møde med et smukt land og en umådelig venlig befolkning. Det tidligere så lukkede land er i gang med en række af forbedringer og reformer. Der hersker derfor ingen tvivl om, at vores besøg er værdsat og vil være med til at åbne vinduet mod verden.

  Læs mere...


  Cafe Globen holder kobberbryllup

  fredag 29 sep 2017 - 18:00

  Vær med til at fejre at Café Globen i dag har været sammen med sine glade gæster i 12 1/2 år. Det fejrer vi med et glas bobler, lidt snack og forhåbentlig en masse røverhistorier.

  Læs mere...


  Besøg på Tjernobyl Atomkraftværk

  torsdag 28 sep 2017 - 19:00

  Claus Søndergaard

  Den 26. april 1986 eksploderede reaktor 3 på Tjernobyl Atomkraftværk. En ulykke der fik uanet indflydelse på både miljøet, den politiske verdensorden, og ikke mindst mange tusinde mennesker i nærområdet. Hvad skete der egentlig den forårsdag i1986 og tiden derefter. Jeg vil prøve at kaste lidt lys på, hvad der skete og hvor farligt det egentligt var og stadigvæk er. Der er fotos fra en tur til reaktoren (tæt på i hvert fald) og fra spøgelsesområderne omkring reaktoren, samt et af østblokkens sagnomspundne mega-konstruktioner – DUGA radaren.

  Læs mere...


  Kom og dans forró med os

  onsdag 27 sep 2017 - 20:00

  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her:

  https://www.youtube.com/watch?v=PQIY15vJxFc

  Læs mere...


  Min partner forstår mig ikke – men forstår jeg egentlig mig selv?

  tirsdag 26 sep 2017 - 19:30

  Min optagethed af relationer og kommunikation opstod i Afrika, Kenya, men det er ikke det, der har fokus som sådan i foredraget.
   
  Kender du det
  – at du har lyst til at skælde ud over ting, du godt selv kan høre virker urimelige
  – at det er som om din partner ind imellem får din værste side frem
  – at du føler dig alene med det, du synes er allermest vigtigt.
  – at ”de andre” nærmest tilhører en helt anden kultur end du selv gør, selvom I kommer fra samme baggrund.
  På dette foredrag vil du blive præsenteret for, hvordan typeværktøjet, enneagrammet, ser på vores forskellige overlevelsesinstinkter og de spændinger, der kan opstå, når det ene instinkt møder det andet.

  Læs mere...


  To generationer i Sri Lanka på egen hånd

  torsdag 21 sep 2017 - 19:00

  I sommeren 2017 var jeg tre uger i Sri Lanka med min kæreste og min far.
  Turen var planlagt helt på egen hånd, og gik både til nogen af de mest besøgte seværdigheder og lidt uden for “the beaten track”.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  onsdag 20 sep 2017 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse.

  Læs mere...


  Sri Lanka

  onsdag 20 sep 2017 - 17:30

  Sri Lanka er Sydasiens grønne og frodige ø, hvor der er forbavsende rigdomme. I hjertet ligger de grønne bjerge og centrale højland med skønne byer og tempelområder og en utrolig natur med bjergsøer, vandfald og de smukke temarker.

  Læs mere...


  Gennem Botswana og Namibia – med 6 dage i en himbalandsby

  torsdag 14 sep 2017 - 19:00

  Jytte Kristensen og Ann Kledal

  Vi var 8 kvinder, der havde fået arrangeret et ophold i en himbalandsby i det nordlige Namibia gennem en antropolog, Ann kendte. 4 af os fløj først til Livingstone og tog så turen gennem Botswana, dels for at se Chobe NP, men især for at opleve Okawango deltaet. Herfra gik turen videre til sandfolkets hulemalerier ved Tsodillo Hills og ind i Namibia. Videre med busser nordpå i Namibia til Oshkati, hvor vi mødtes med de 4 andre kvinder.

  Læs mere...


  Vinsmagning af økologiske og biodynamiske vine fra Bordeaux

  tirsdag 12 sep 2017 - 19:00

  Dette populære arrangement er afholdt fire gange tidligere for fuldt hus, så nu er der endnu en chance for at smage de gode vine og den tilhørende servering. Denne gang er der også nye vine.

  Læs mere...


  Danmark i troperne

  torsdag 7 sep 2017 - 19:00

  Denne aften skal vi en tur rundt og besøge tidligere danske besiddelser i troperne sammen med Ib Larsen, medlem af De Berejstes Klub

  Foredraget vil dække besøg i Tranquebar, Serampore, Canton og Vestindien, strækkende sig fra besøg i Tranquebar i 1987 til besøg i Vestindien næsten 30 år senere.

  Læs mere...


  Kom og dans fórro med os

  onsdag 6 sep 2017 - 20:00

  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her:

  https://www.youtube.com/watch?v=PQIY15vJxFc

  Læs mere...


  Uganda og Rwanda – safari, chimpanser og gorillaer

  tirsdag 5 sep 2017 - 19:30

  Kunne du tænke dig at opleve bjerggorillaer på helt tæt hold? Så er Uganda og Rwanda lige sagen, for her er der virkelig naturoplevelser i højsædet. Vi kører over savannen og ser de store afrikanske pattedyr på tæt hold og i perfekt selskab med en biolog. Vi trekker i regnskoven og oplever chimpanser (vores nærmeste slægtning), og vi oplever også de helt store menneskeaber, bjerggorillaerne, i Bwindis skove.

  Læs mere...


  Om at rejse i blinde

  tirsdag 5 sep 2017 - 17:00

  Er du nysgerrig på at høre om hvordan det er et at rejse og opleve verden når man er svagtseende eller blind? Ved denne inspirationsaften fra Sanserejser kombinerer vi et oplæg om vores næste destination: Marokko, med et inspirations-oplæg om hvordan man kan rejse og opleve verden selv om man ikke ser.

  Læs mere...


  Pisco Sour aften

  fredag 1 sep 2017 - 18:00

  18. september er det Chiles nationaldag. I år er det en mandag aften og der er DBK-møde. Vi skal dog ikke snydes for at fejre den – derfor holder vi PISCO SOUR fredag aften den 1. september med Lars Hastrup bag baren! Denne fantastiske drink som består af: pisco (chilensk grappa), friskpresset lime, flormelis og æggehvider vil blive serveret fra kl 18:00

  Læs mere...


  Iran i øjenhøjde

  torsdag 31 aug 2017 - 19:00

  Jørgen Retsbo

  Iran er et land fuld af skønhed og gæstfrihed og det vil jeg søge at formidle i et strejftog med billeder og små fortællinger.  Vi hopper på den transiranske jernbane til den grønne kaspiske kyst, står på ski ved hovedstaden Teheran, rejser i familiekupé til ørkenbyen Yazd, centrum for Zarahustras traditionelle religion og på couchsurfing i Esfahan, ”den halve Verden” før vi siger farvel med et kort besøg i digternes by Shiraz hvor perserrigets vugge Persepolis stod. Undervejs vil jeg give rejsetips om at rejse solo i landet for billige penge.

  Læs mere...


  Løberejser – Island og Færøerne: UDSAT TIL NY DATO

  onsdag 30 aug 2017 - 19:30

  Denne aften byder B&P Sportsrejser og Løberejser.dk på et spændende rejseforedrag til dig, der vil Hopleve den barske natur på tættere hold.

  Læs mere...


  Guatemala og Mexico med cykel og bus

  søndag 27 aug 2017 - 19:00

  Claus Andersen

  Vi har fået den travle Claus Andersen til at holde foredrag på en søndag om en 2 måneders tur rundt i Guatemala og Mexico, hvor han cyklede en del af vejen og også brugte bus til at komme til forskellige dele af landet. Foredraget handler både om mere kendte steder i de to lande og om meget lidt besøgte områder, af især Mexico.

  Læs mere...


  Livet langs Indiens landeveje

  torsdag 24 aug 2017 - 19:00

  Villads Kok Mortensen

  Globetrotteren Villads Kok Mortensen viser billeder og fortæller om sine mange motorcykelrejser i Indiens Himalayabjerge, som er noget er verdens mest storslåede og ufremkommelige terræn. Aftenens foredrag handler om at samle lokale blaffere op i 4500 meters højde, at lade sig rive med af stemningen og rytmerne ved farverige hinduistiske bryllupper, drikke saltet the og bo hos en lokal muslimsk familie i Kashmir og tage til morgenbøn med monoton munkesang i antikke klostre i buddhistiske Ladhak.

  Læs mere...


  Kom og dans forró med os

  onsdag 23 aug 2017 - 20:00

  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her:

  https://www.youtube.com/watch?v=PQIY15vJxFc

  Læs mere...


  Påskeøen

  torsdag 17 aug 2017 - 19:00

  Om Niels: Niels Vognsen opsagde sit job som revisor igennem 16 år i foråret 2015, solgte sin lejlighed etc. og påbegyndte sin jordomrejse i efteråret samme år. Han besøger Danmark til august inden han fortsætter sit eventyr i Asien til september.

  8 måneder i Mendoza, frivilligt arbejde som vinbonde i forbindelse med høsten og afsted det gik mod Santiago de Chile og derfra videre til Rapa Nui (Påskeøen).

  Læs mere...


  Spirituel praksis og pilgrimsfærd i Himalaya-regionen: Nepal & Tibet

  tirsdag 15 aug 2017 - 19:00

  Om Sisse: Sisse Budolfsen holder denne aften et spændende foredrag om spirituel praksis og pilgrimsfærd i Himalaya-regionen, mere specifikt med udgangspunkt i Nepal og Tibet.

  Sisse har i løbet af de sidste tolv år levet i Kathmandu, Nepals hovedstad, hvor hun har studeret buddhistisk filosofi og tibetansk sprog, ligeså vel som hun har arbejdet med forskellige internationale organisationer med sin uddannelse og professionelle baggrund inden for konfliktløsning og fredsstudier i post-konflikt Nepal, ligeså vel som rundt omkring i verden med ActionAid Danmark (MS).

  Læs mere...


  Forró

  fredag 23 jun 2017 - 19:30

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien. 

  Læs mere...


  Livet langs Indiens landeveje

  torsdag 22 jun 2017 - 19:00

  Villads Kok Mortensen

  Globetrotteren Villads Kok Mortensen viser billeder og fortæller om sine mange motorcykelrejser i Indiens Himalayabjerge, som er noget er verdens mest storslåede og ufremkommelige terræn. Aftenens foredrag handler om at samle lokale blaffere op i 4500 meters højde, at lade sig rive med af stemningen og rytmerne ved farverige hinduistiske bryllupper, drikke saltet the og bo hos en lokal muslimsk familie i Kashmir og tage til morgenbøn med monoton munkesang i antikke klostre i buddhistiske Ladhak.

  Læs mere...


  IKKE FLERE PLADSER Vinsmagning med foredrag om Argentina og Chile

  torsdag 15 jun 2017 - 19:00

  Irene Hellvik

  Denne aften hos Viktors Farmor vil Irene Hellvik fortælle om Argentina og Chile, som er to lande på størrelse med hele Europa uden Rusland og hver for sig er flere lande på grund af regionale forskelle. Begge lande hører til nogle af verdens længste lande og har dermed fra subtropisk til arktisk klima helt nede ved Antartisk, hvilket giver fantastiske naturperler i det indiansk-prægede nord og barske Patagonien og Ildlandet i syd. Kulturelt og kulinarisk er Argentina og Chile er vidt forskellige imellem sig og fra by til land. Argentina kaldes landet med de seks kontinenter på grund af den varierede natur og geografi. Chile har som Norge hele den sydlige del præget af sidste istid med en labyrint af fjorde og gletsjer-dale

  Læs mere...


  Forró

  onsdag 14 jun 2017 - 19:30

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her:

  https://www.youtube.com/watch?v=PQIY15vJxFc

  Læs mere...


  Nye udviklingstendenser i Afrika og synet på Afrika

  onsdag 14 jun 2017 - 15:00

  Stig Jensen, Lektor ved Center for Afrikastudier, KU

  Foredragsholderens forskningsaktiviteter omfatter udviklingsbistanden både i den danske debat og implikationer for Afrika med særlig fokus på de allerfattigste. Demokratisering og demokratiseringsprocesser især med fokus på Zimbabwe, herunder også Robert Mugabe. Videregående uddannelse og kapacitetsopbygning i Afrika. Stig Jensen har en  omfattende felterfaring i en land række lande i Afrika.

  Læs mere...


  Argentina rundt med bus og bil

  torsdag 8 jun 2017 - 19:00

  Finn Torben Sørensen

  Fra det tango glade Buenos Aires går turen syd over til ruinbyen Epicuen, videre langs Atlanterhavets kyst til halvøen Valdés med et rigt dyreliv bl.a. med hvaler langs kysten. På vej syd på til Argentinas sydligste by, Ushuaia passeres Punta Tombo, med en pingvinkoloni, og et naturreservat ved Sarmiento med forstenede træ. Her efter køres der ad rute 40 fra Rio Gallegos vider nord på langs Andesbjergene, hvor turistbyerne El Calafate og El Chaltén passeres frem til Cueva de las Manos.

  Læs mere...


  En verden fuld af sprog

  tirsdag 6 jun 2017 - 19:00

  Quiz, foredrag, diskussion.

  I hvilke lande er det sværest, eller mest interessant, at rejse – set fra et sprogligt synspunkt? Vi kommer godt rundt i sprogverdenen på forskellige kontinenter og dykker også ned i lidt historie. Deltagerne er velkomne til at bidrage med deres viden.

  P.S. Hvor mange sprog i billedet kan du genkende?

  Læs mere...


  Mongolske kvindelige nomader, traditioner og gøremål

  onsdag 31 maj 2017 - 19:00

  Chalotte Vad, Dansk Mongolsk Selskab

  Foredraget handler om mongolske kvindelige nomaders traditioner og daglige gøremål. Og den mongolske Ger, typer, praktiske formål, hvordan de laves og af hvem.

  Læs mere...


  Ny kultur under eget tag

  tirsdag 30 maj 2017 - 19:30

  Signe Ejersbo, YFU

  Hvordan er det at være værtsfamilie for en ung teenager som kommer fra en helt anden kultur, med andre normer og værdier end vi har her i danmark?

  Youth For Understanding er en non profit frivillig-forening, som siden 1951 har fokuseret på gensidig respekt og værdsættelse af kulturelle forskelle. Det gør de igennem udveksling af studerende, nationale som internationale. YFU Danmark, tager imod mange studenter fra hele verden, som bor ved danske værtsfamilier.

  Læs mere...


  Forró

  onsdag 24 maj 2017 - 19:30

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Forró

  fredag 19 maj 2017 - 19:30

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Til dig der endnu ikke kender Forró, så tag et kig her:

  https://www.youtube.com/watch?v=PQIY15vJxFc

  Læs mere...


  Så lidt skal der til

  torsdag 18 maj 2017 - 19:00

  Cosmopolit v. foredragsholder Camilla Kornerup

  Foredrag og billeder er baseret på en række ophold i Tranquebar siden 2013.

  På mine rejser og ophold i den tredje verden, møder jeg ofte mennesker med store udfordringer og svære levevilkår. De ønsker alle at give deres børn en bedre fremtid, så de kan bygge et stærkere samfund. Jeg har besøgt skoler, børnehjem og forskellige sociale projekter, talt med folk der lever på gaden for en dollar om dagen, og atter andre der pga. sygdom og handicap er håbløst fattige.

  På baggrund af mine oplevelser arbejder jeg med sociale projekter blandt verdens fattigste, og har dedikeret mig til skoleprojekter for børn i Indien.

  Læs mere...


  Etiopien er både Afrika og Mellemøsten

  tirsdag 16 maj 2017 - 19:00

  Søren Fodgaard

  Etiopien er på mange måder en blanding af Afrika og Mellemøsten, både historisk, kulturelt og etnisk. Dertil er det ret nemt og sikkert at rejse rundt i landet, især sammenlignet med mange andre lande i Afrika.

  Læs mere...


  The Rainbow Nation – Sydafrika

  torsdag 11 maj 2017 - 19:30

  Ved rejsekonsulent Ulla B. Fregerslev, som har rejst flittigt i Sydafrika siden 1991.

  The Rainbow Nation eller Hele Afrika i Et Land – Sydafrika er uden tvivl det afrikanske kontinents mest komplette rejsemål, som byder på et væld af forskellige oplevelser og attraktioner.

  Læs mere...


  Syrien – før krigen

  torsdag 4 maj 2017 - 20:00

  Per Danielsen

  De færreste nåede at besøge Syrien inden krigen brød ud. Syrien var et fantastisk land at rejse i og foredraget vil derfor omhandle nogle af de steder, som man i dag i nyhederne ser som krigsskuepladser. Et af højdepunkterne var oasebyen Palmyra, som blev grundlagt af romerne. Set udefra var var det et fredeligt land med en gæstfri befolkning, men under det gæstfri lag lurede undertrykkelsen. Det mærkede man ikke som turist.

  Læs mere...


  Tanzania – mere end safari

  torsdag 4 maj 2017 - 19:00

  Jørgen Retsbo

  Min rejse var i udgangspunktet en flugt fra den danske vinter men udviklede sig hurtigt til nogle spændende møder såvel i det afrikanske Tanganyika som på Zanzibar. Alle sanser sættes på prøve og historien taler ud af murene i Stonetown, det gamle sultanat Zanzibars hovedstad, som i dag har erstattet slavehandel med fredelig turisme og salg af krydderier.

  Læs mere...


  Film "Le grand voyage" avec conférence de Kamel Benkaaba

  søndag 30 apr 2017 - 19:00

  Vu le succès précédent des projections de film avec conférence, nous continuons dans cette série avec le film “Le grand voyage” d’Ismael Ferroukhi.

  Læs mere...


  Koncert med Alai

  fredag 28 apr 2017 - 20:00

  Alai spiller Orientalsk musik fra mellemøsten, tyrkiet og grækenland. Deres instrumenter er også traditionelle, nogen af dem bygget selv som tyrkiske Tanbur og egyptiske Rebab som er lavet af konservesdåser og fiske snøre. Desuden spilles der på arabisk/tyrkisk Oud og Klarimeje.

  Læs mere...


  ¡La Ultima Marcha! Colombias nye udfordring: Transformering fra FARC guerillasoldater til civile

  torsdag 27 apr 2017 - 19:30

  Jairo Munive, DIIS

  I denne præsentation vil Jairo Munive, senior forsker fra DIIS, forklare hvad Demobilisering og Reintegrations programmer er for en størrelse, og han vil kigge nærmere på de udfordringer og muligheder der er knyttet til reintegrationsprocessen af tidligere FARC guerillasoldater i Colombia.

  Læs mere...


  Vinsmagning af økologiske og biodynamiske vine fra Bordeaux

  tirsdag 25 apr 2017 - 19:00

  Dette populære arrangement er afholdt tre gange tidligere for fuldt hus, så nu er der endnu en chance for at smage de gode vine og den tilhørende servering. Denne gang er der også nye vine.

  Læs mere...


  MC offroad adventure på Filippinerne

  torsdag 20 apr 2017 - 19:30

  Mark “Rideren”

  Mark fortæller om en opfyldt drengedrøm om at komme på tour på crossmaskine. Det blev Filippinerne, ud i junglen, henover bjerge og gennem floder og landsbyer. Cebu island samt Bohol island. Foredraget er bygget op af billeder samt video og lidt røverhistorier.

  Læs mere...


  Forró

  onsdag 19 apr 2017 - 19:30

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien. 

  Læs mere...


  Forró

  onsdag 12 apr 2017 - 19:30

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien. 

  Læs mere...


  Sprog ude i den store verden

  tirsdag 11 apr 2017 - 19:00

  Quiz, foredrag, diskussion.

  I hvilke lande er det sværest, eller mest interessant, at rejse – set fra et sprogligt synspunkt?

  Vi kommer godt rundt i sprogverdenen på forskellige kontinenter og dykker også ned i lidt historie.

  Deltagerne er velkomne til at bidrage med deres viden.

  Læs mere...


  Patagonien

  torsdag 6 apr 2017 - 19:00

  Kom og hent viden om de enorme vidder, markante bjerge og vældige gletsjere i Patagonien. Det sydlige Argentina og Chile byder på en imponerende natur, der tiltrækker både vandrere og gængse rejsende. Gennem tiden har Patagonien tiltrukket legendariske eventyrere.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  onsdag 5 apr 2017 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 5 apr 2017 - 17:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Salsa

  tirsdag 4 apr 2017 - 19:30

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Den første time vil instruktøren introducere alle til dansen og vise grundtrinene. Vi danser med partnerrotation, så du har en masse dansepartnere til den ”fri dans”. Efter introduktionen kan folk finde en ny makker eller blive ved med at danse med deres partner. Der vil hele tiden være hjælp at hente hos instruktøren, og musikken er begyndervenlig.

  Læs mere...


  Travelling to India as a female solo traveller

  tirsdag 4 apr 2017 - 17:30

  India and Nepal : awakening my senses

  A journey that woke up my senses in a magic and alert way. This is a summary of what it meant for me to travel alone (and as a woman ) to the most magical and stimulating places in the world. How I managed my anxiety and fears before travelling, how I could demistify that India is a dangerous country , how I have learnt to use common sense to take decision along the way when I felt confuse , and what it meant for my self finding inner balance in the middle of the “chaos” that these lands represents.
   
  Speaker: Johanna Vitrano, Italian/Argentinean
  with the colaboration of Ruta Naujokaite, Lithuanian

  Læs mere...


  Oplevelser og historier fra Etiopien

  torsdag 30 mar 2017 - 19:00

  Jørgen Retsbo

  Foredraget er en let omarbejdet udgave af mit foredrag fra november 2015. Den store Danmarksindsamling til sultende børn har bragt landet i mediernes fokus men det byder så sandelig også på en meget spændende befolkning og ekstreme naturoplevelser til den rejsende. Vi skal helt tæt på en af verdens fem boblende lavasøer i det glohede Danakil og i syd besøge Mursierne  og en indvielsesceremoni hos Hamerfolket i den truede Omodal i syd. Vi møder de lokale og hører om den sidste kejser Haile Selassie og hvordan det gik til at han blev forgudet af reggaebevægelsen og inspirator for den sorte frihedskamp i Amerika. Endelig bliver der selvfølgelig også tid til et hurtigt kik på de unikke klippekirker i Lalibela.

  Læs mere...


  Forró

  onsdag 29 mar 2017 - 19:30

  Kom og dans forró med os!  Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien. 

  Læs mere...


  Amerika fra nord til syd på motorcykel

  torsdag 23 mar 2017 - 19:00

  Kyösti Schmidt fortæller om sin tur på motorcykler sammen med sin søn. De kører fra New York og op til Canada og derfra ned gennem Mexico, Centralamerika og Sydamerika til Tierra del Fuego. En tur på otte måneder og 38.000 km med alt fra møder med fantastiske, hjælpsomme og gæstfrie mennesker, smuk natur og motorhavari til væbnet røveri.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  onsdag 22 mar 2017 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang.

  Læs mere...


  Peru og Inkariget

  onsdag 22 mar 2017 - 17:30

  Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed. Den kendte attraktion er et af emnerne for foredraget, men også andre spektakulære oplevelser er på agendaen.

  Læs mere...


  AFLYST PGA SYGDOM La influencia de América Latina en el pensamiento crítico en Europa

  tirsdag 21 mar 2017 - 19:30

  Erick Palomares, ph.d., Universidad Complutense de Madrid

  El agitado ciclo político latinoamericano de las últimas décadas ha abierto nuevas perspectivas de reflexión y acción política. Iniciada con la tradición emancipatoria europea, América Latina ofrece hoy nuevas lógicas de resistencia ejemplarizadas tanto en las comunidades zapatistas, como en la tradición reformista con sus casos de innovación social a nivel local, y la “revolución democrática” de los gobiernos populares.

  Læs mere...


  Enke på Harley

  tirsdag 21 mar 2017 - 17:30

  Esther Jensen er til daglig er kromutter på Borbjerg Mølle Kro v/Holstebro..
  Gennem de seneste 20 år har hun som SOS børnebyfadder været sponsor for 4 forældreløse børn i Afrika og i Indien, og de sidste 12 år siddet i SOS børnebyernes danske bestyrelse.

  Læs mere...


  DrikPortvinsBar

  fredag 17 mar 2017 - 00:00

  DrikPortvin inviterer til Portvinsbar for en aften Vi har lånt Café Globen i Købehavn for en enkelt aften. Det er for at give dig en hyggelig aften i byen, med mulighed for at smage en masse forskellig portvin til gode priser.

  Læs mere...


  Fra Nordkap til Sydafrika på motorcykel

  torsdag 16 mar 2017 - 19:00

  Flemming Ehlert Jørgensen fortæller om turen til Nordkap og videre ned gennem Europa til Gibraltar.  Den spændende og udfordrende tur starter, da han kører af færgen fra Tarifa til Tanger. Herfra står indtryk, oplevelser, udfordringer og fantastiskehændelser i kø, indtil han sætter sig i flyet fra Johannesburg fire måneder senere. Foredraget er en gentagelse af foredraget den 5. januar.

  Læs mere...


  AFLYST Uganda og Rwanda – safari, chimpanser og gorillaer

  onsdag 15 mar 2017 - 19:30

  Foredraget er flyttet til 5 sept. kl. 19.30

  Kunne du tænke dig at opleve bjerggorillaer på helt tæt hold? Så er Uganda og Rwanda lige sagen, for her er der virkelig naturoplevelser i højsædet. Vi kører over savannen og ser de store afrikanske pattedyr på tæt hold og i perfekt selskab med en biolog. Vi trekker i regnskoven og oplever chimpanser (vores nærmeste slægtning), og vi oplever også de helt store menneskeaber, bjerggorillaerne, i Bwindis skove.

  Læs mere...


  Vinsmagning for alle livsnydere – Få pladser tilbage

  tirsdag 14 mar 2017 - 18:00

  Har du lyst til at smage og høre om Syditalienske vine fra Calabrien, der er lidt mere kraftfulde med god afbalanceret syre og mineralitet uden at du behøver at falde om? Så har du chancen for at smage gode vine fra to af de bedste producenter fra Calabrien. Vinene bliver naturligvis ledsaget med lækkerier fra Calabrien.

  Læs mere...


  Drømmen om palmeøerne

  torsdag 9 mar 2017 - 19:00

  Martin Houlberg Jensen

  Om at springe ud i det, tage på sejlads jorden rundt også selvom man ikke har båd eller endda ret meget erfaring, men bare fordi man har lyst og lærer undervejs. Jordomsejling som gast på ”deltid” – uden egen båd og med en helt almindelig hverdag ved siden af. Alligevel venter masser af fantastiske oplevelser derude – på alle der har lyst.

  Læs mere...


  AFLYST Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  onsdag 8 mar 2017 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang.

  Læs mere...


  AFLYST Nepal

  onsdag 8 mar 2017 - 17:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Colombia – Caribien, kultur og karneval

  tirsdag 7 mar 2017 - 19:30

  Panorama Travel v/Rasmus Nielsen

  Colombia er det nye sort indenfor rejser i Latinamerika. Landet har i næsten 50 år været plaget af guerillakrig og narkobaroner men er nu fredeligt og HELT sikkert at rejse i. Colombias regering har de sidste mange år slået hårdt ned på kriminalitet for at sikre landet, og i dag kan den bryste sig med at have klaret opgaven. Vi besøger udvalgte højdepunkter, men får samtidig et indblik i den colombianske kultur og møder landets fantastisk varme og imødekommende befolkning. Vi skal selvfølgelig også med til verdens næststørste karneval. Med alle sine farver, passion, kultur og historie danner Colombia rammerne for helt nye rejseoplevelser. Gå ikke glip af at opleve et af de smukkeste lande i Latinamerika, inden alle andre når at opleve det!

  Læs mere...


  *FULDBOOKET* Camino de Santiago

  tirsdag 7 mar 2017 - 17:30

  Gratis foredrag om Jakobsvejen. I dag er det ikke kun fromme pilgrimme, som vandrer ad den traditionsrige og naturskønne rute til Santiago de Compostela. I den moderne verden føler mange, mere eller mindre troende mennesker en trang til at fatte vandrestaven og begive sig af sted. Kom og hør en turleder fortælle om sine personlige oplevelser på Caminoen – krydret med historier, traditioner og billeder af landskaberne og byerne fra den legendariske pilgrimsrute.

  Læs mere...


  Safarirejser til Afrika

  torsdag 2 mar 2017 - 19:30

  Glæd dig til et spændende foredrag, hvor du på godt 2 timer bliver præsenteret for de mange spændende safarimuligheder i Afrika og Det Indiske Ocean.

  Med et væld af billeder og video får du et godt indblik i de mange feriemuligheder i lande som Kenya, Botswana, Sydafrika, Tanzania, Uganda og Madagaskar samt de mange badeferiemuligheder på Zanzibar, Kenyakysten, Seychellerne og Mauritius.

  Læs mere...


  Iran indefra

  onsdag 1 mar 2017 - 19:30

  Panorama Travel v/Søren Bonde

  Få lande får så negativ presse som Iran. En rejse i Iran er en invitation til at skrælle lagene af et land, som stadig har et blakket ry. Fordommene og billederne er mange: Ayatollah Khomeini, kvinder i chador, revolution og studenteroprør, muslimske fundamentalister og atomprogram. De skaber et forvredet og negativt indtryk af Iran og dets meget venlige og nysgerrige befolkning. Som rejsende vil man med garanti opleve Iran som en positiv overraskelse. Det gamle, eventyrlige Persien er nemlig en sand skatkiste af historiske vidundere og imødekommende mennesker.

  Læs mere...


  Magiske Island byder på naturfænomener i særklasser – og meget mere!

  tirsdag 28 feb 2017 - 19:30

  Björn Snorri Gudmundsson Bøg, Viktors Farmor

  Island er indbegrebet på arktiske og geotermiske naturfænomener, der gang på gang tager pusten fra en. Men Island er meget mere end den rå mytiske natur. Her møder du en befolkning der har passion for arkitektur kunst, kultur, musik og ikke mindst gastronomi i absolut særklasse. Alt sammen inspireret af den islandske historie og kulturarv, og den barske natur der konstant fylder ens horisont.

  Læs mere...


  Peru og de mytiske inkaer

  tirsdag 28 feb 2017 - 17:30

  Gudik Holm, Viktors onkel

  Det måske mest spændende rejseland i Sydamerika er et overflødighedshorn af highlights. Peru er forunderligt og fantastisk og man kan nemt miste pusten i den gamle inkahovedstad Cuzco. Både på grund af højden  (3399 m.) og på  grund af skønheden og historiens vingesus.

  Læs mere...


  Salsa

  fredag 24 feb 2017 - 19:00

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Læs mere...


  Libanon? Er det ikke der de kaster bomber efter hinanden?

  torsdag 23 feb 2017 - 19:00

  Allan Roneklint

  Er det ikke farligt at rejse sådan et sted?” og klassikeren ”Hvad vil I dog der?” var nogle af de ting der mødte os da det blev kendt i omgangskredsen at vi ville tage 14 dage til Libanon.. Et af de helt store brandpunkter i Mellemøsten indenfor, ja endda indenfor min egen levetid.

  Læs mere...


  Burma

  onsdag 22 feb 2017 - 19:30

  I Burma har tiden stået stille gennem mange år. Dette gør det til et specielt Asiatisk møde med et smukt land og en umådelig venlig befolkning. Det tidligere så lukkede land er i gang med en række af forbedringer og reformer. Der hersker derfor ingen tvivl om, at vores besøg er værdsat og vil være med til at åbne vinduet mod verden.

  Læs mere...


  Sicilien

  onsdag 22 feb 2017 - 17:30

  Italiens øer gemmer på oplevelser, vin og mad i verdensklasse.  Vi tager udgangspunkt i små hyggelige agriturismoer og kommer på oplevelse i den klassiske histories vugge, men ikke mindst en natur i verdensklasse.

  Læs mere...


  Bhutan & Tibet

  tirsdag 21 feb 2017 - 19:30

  Kom med på en uforglemmelig rejse.

  Vi begynder i Beijing for at tage Himmeltoget til Lhasa, inden vi fortsætter tværs gennem hele Tibet og Himalaya med Gyantse, Shigatse, Everest Base Camp og alle de små bygder undervejs.

  Læs mere...


  CAMINO DE SANTIAGO

  tirsdag 21 feb 2017 - 17:30

  Gratis foredrag om Jakobsvejen.

  I dag er det ikke kun fromme pilgrimme, som vandrer ad den traditionsrige og naturskønne rute til Santiago de Compostela. I den moderne verden føler mange, mere eller mindre troende mennesker en trang til at fatte vandrestaven og begive sig af sted. Kom og hør en turleder fortælle om sine personlige oplevelser på Caminoen – krydret med historier, traditioner og billeder af landskaberne og byerne fra den legendariske pilgrimsrute.

  Læs mere...


  Silkevejen – Fra Beijing til Istanbul

  torsdag 16 feb 2017 - 19:00

  Lene Kohlhoff Rasmussen startede i foråret 2013 ud på en otte måneders rejse fra Beijing til Istanbul. I dette foredrag giver hun en spændende beretning om sin rejse i fodsporene af svunden tiders handels- og opdagelsesrejsende.  Rejsen foregik over land med moderne højhastighedstog, gamle ramponerede busser, dele taxaer, til fods og til hest. Undervejs boede hun bor hos nomadefamilier og bjergbønder både i Kina, Centralasien og Iran.

  Læs mere...


  Forró

  onsdag 15 feb 2017 - 19:00

  Forró Copenhague byder velkommen til endnu en sæson med Forró på Café Globen. Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Fisk og dykning i tropiske områder

  torsdag 9 feb 2017 - 19:00

  Lars Anker er marinbiolog og har gennem de sidste 20 år dykket i mange forskellige tropiske områder og har for nyligt udgivet en ny dansk guide til fisk på koralrevene. Foredraget handler derfor om hvilke fisk man typisk kan se ved snorkling og dykning i troperne – og eksempler på tropiske dykkersteder som Maldiverne, Laccadiverne, Sulawesi og Filippinerne.

  Læs mere...


  Sri Lanka

  onsdag 8 feb 2017 - 19:30

  Sri Lanka er Sydasiens grønne og frodige ø, hvor der er forbavsende rigdomme. I hjertet ligger de grønne bjerge og centrale højland med skønne byer og tempelområder og en utrolig natur med bjergsøer, vandfald og de smukke temarker.

  Læs mere...


  Borneo

  onsdag 8 feb 2017 - 17:30

  Man kan næsten ikke sige Borneo uden at tænke på orangutang, havskildpadder, dværgelefanter og næseaber. Oplev Borneos fantastiske natur og dyreliv på nært hold. Vi møder de æglæggende havskildpadder på Selingan Island, orangutanger i Sepilok og et storslået dyreliv i regnskov og jungle ved Kinabatanganfloden og det unikke Tabin reservat. Og selvfølgelig nogle af de dejlige strande. Kom og hør om en forrygende destination i skøn natur.

  Læs mere...


  Vinsmagning for kvindelige livsnydere

  tirsdag 7 feb 2017 - 18:00

  Har du lyst til at smage og høre om Syditalienske vine fra Calabrien, der er lidt mere kraftfulde med god afbalanceret syre og mineralitet uden at du behøver at falde om? Så har du chancen for at smage gode vine fra to af de bedste producenter fra Calabrien. Vinene bliver naturligvis ledsaget med lækkerier fra Calabrien.

  Læs mere...


  Sprogquiz

  søndag 5 feb 2017 - 15:00

  Når man rejser rundt i verden kommer man uvægerlig i kontakt med forskellige sprog. Derfor denne sprogquiz, hvor vi kommer godt rundt i sprogverdenen.Deltagerne sidder i små grupper og “gætter”, og efter hvert spørgsmål er der plads til diskussion og evt. små røverhistorier.

  Læs mere...


  UDSOLGT Rejs jorden rundt med gode gin og tonics

  lørdag 4 feb 2017 - 18:00

  Kom og smag fem gode gin & tonics og få nogle tips til hvordan man blander en god gin og tonic, inklusiv tilbehør. Vi har valgt nogle fantastiske gins fra rundt omkring på kloden og med på rejsen får du lidt historie om ginens historie og en ide om hvorfor hvorfor gin er så hot i disse år. Rejsen slutter med en tur til Nordjylland, hvor Eventyreren Anders Bilgram, CEO and Master Distiller for Nordisk Brænderi fortæller om sin spændende gin og hvordan den hænger sammen med rejseriet.

  Læs mere...


  Salsa

  fredag 3 feb 2017 - 19:00

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Læs mere...


  Andualems ETIOPIEN – stammefolk og historie

  torsdag 2 feb 2017 - 19:00

  Panorama Travel v/Søren Bonde

  Foredraget tager udgangspunkt i forestående rejse til maj/juni for De Berejstes Klub med venner. Dyk ned i et ret ukendt hjørne af Afrika på en fabelagtig rejse, som er opdelt i to halvdele: Etiopiens stammefolk i syd, og de historiske seværdigheder og flotte landskaber i nord. Søren er selv rejseleder på turen. Han har rejst i store dele af Omodalen og kender flere af stammerne særdeles godt.

  Læs mere...


  Forró

  onsdag 1 feb 2017 - 19:30

  Forró Copenhague byder velkommen til endnu en sæson med Forró på Café Globen. Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  tirsdag 31 jan 2017 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire.

  Læs mere...


  Peru – Mangfoldighedernes Land

  tirsdag 31 jan 2017 - 17:30

  Kom og hør et spændende foredrag om Peru, der i den grad er mangfoldighedernes land, både geografisk og kulturelt. Peru har alt; fra Stillehavskysten til Andesbjergene og fra ørken til Amazonas junglen. Landet er især kendt for det store Inkaimperium og Machu Picchu, men Peru er så meget mere end det, og der er virkelig noget for alle; for den historisk interesserede, for natur- og aktivmennesket, for livsnyderen, for backpackeren, osv., osv.

  Læs mere...


  Zouk, Blues and Kizomba Night af Café Globen

  fredag 27 jan 2017 - 18:30

  This night is for all the people, that loves to dance and that are open minded and open hearted  We will start the night with a 90 minutes workshop where we will work with connections, musicality, rhythm and some basic steps that are easy for all to follow. This is to give us a base how to dance with people dancing a different style. 

  Læs mere...


  Fra Danmark til Alaska på motorcykel langs Vitus Berings rute

  torsdag 26 jan 2017 - 19:00

  Arkitekten, forfatteren og eventyreren John Andersen fortæller om sin 12000 km lange motorcykelrejse som strakte sig over fire måneder, fra Danmark til Sankt Petersborg, gennem Rusland og Sibirien til Kamtjatka og Alaska. Opgaven og målet var at følge den rute som Vitus Bering benyttede på Den Første Kamtjatka ekspedition fra 1725 til 1730.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  onsdag 25 jan 2017 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 25 jan 2017 - 17:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Italienske vulkaner er populære

  tirsdag 24 jan 2017 - 19:30

  Henning Andersen, Viktors Farmor

  Vesuv – Etna og Stromboli hedder Italiens tre verdensberømte vulkaner. Ud af jordens 2500 vulkaner har de italienske vulkaner spillet en stor rolle i historien. Her  begyndte vulkanforskningen med det ældste beskrevne vulkanudbrud på jorden af Vesuv, og selve ordet vulkan har vi fået fra Vulcano, en lille vulkanø nord for Sicilien, hvor ildguden Vulcanus havde sin smedje.

  Læs mere...


  Forró

  fredag 20 jan 2017 - 19:30

  Forró Copenhague byder velkommen til endnu en sæson med Forró på Café Globen. Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Bella España

  torsdag 19 jan 2017 - 19:00

  Per Allan Jensen

  Tag med på en tur rundt i tre meget forskellige spanske regioner; Andalusien, Gran Canaria samt Asturien og Galicien. Først Andalusien, der – så snart man kommer lidt væk den betoninficerede Solkyst – byder sig til med smukke hvide landsbyer og de imponerende sneklædte Sierra Nevada bjerge.

  Læs mere...


  Algeriet

  onsdag 18 jan 2017 - 19:30

  Jan Fabricius, Viktors Farmor

  Algeriet er et smukt ørkenland, hvor man kan opleve klippemalerier fra Saharas urbefolkning, se romerske ruinbyer, udforske den hvide by – Algier og smage på det velsmagende algierske køkken.

  Læs mere...


  Sri Lanka – Det genfødte paradis

  tirsdag 17 jan 2017 - 19:30

  Sri Lanka ligger som en lille dråbeformet juvel ud for Indiens sydøst kyst og er velsignet med en overdådig variation af landskaber, natur og farverige kulturer. I dag ånder der fred og ro i det lille land med den stormomsuste fortid, og man mødes overalt af venlige og smilende mennesker.

  Læs mere...


  Townships i det sydlige Afrika

  torsdag 12 jan 2017 - 19:00

  Anette Bjørsted

  Med udgangspunkt i min rejse i Sydafrika samt tilstødende lande i maj-juli 2016 fortælles om en række besøg i townships, som jeg var på. En del af townshippenes historie hænger klart sammen med Apartheid styrets ønske om at kontrollere de ikke-hvide befolkningsgrupper. Der er meget fattigdom i townshippene. Selv besøgte jeg townshippene med en række lokale guides.

  Læs mere...


  Forró

  onsdag 11 jan 2017 - 19:30

  Forró Copenhague byder velkommen til endnu en sæson med Forró på Café Globen. Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Via Francigena – pilgrimsruten til Rom

  onsdag 11 jan 2017 - 17:30

  Kom og hør når David Grønbæk fra Vagabond Tours fortæller om “Via Francígena” – pilgrimsvejen til Rom. Ruten er omgivet af et enestående kulturlandskab og smuk natur og går igennem middelalderlandsbyer. Til foredraget fortælles om rutens kulturhistorie og natur og der vises billeder fra strækningen fra Siena til Monte Fiascone. Er du nysgerrig på ruten og vil gerne høre mere, så tilmeld dig foredraget allerede nu.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  tirsdag 10 jan 2017 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire.

  Læs mere...


  Indien

  tirsdag 10 jan 2017 - 17:30

  Indien er et af verdens mest forunderlige rejselande.

  Læs mere...


  Fra Nordkap til Sydafrika på motorcykel

  torsdag 5 jan 2017 - 19:00

  Flemming Ehlert Jørgensen fortæller om turen til Nordkap og videre ned gennem Europa til Gibraltar.  Den spændende og udfordrende tur starter, da han kører af færgen fra Tarifa til Tanger. Herfra står indtryk, oplevelser, udfordringer og fantastiskehændelser i kø, indtil han sætter sig i flyet fra Johannesburg fire måneder senere.

  Læs mere...


  Gennem Indien på cykel

  tirsdag 3 jan 2017 - 19:00

  Claus Andersen

  Et foredrag om en cykeltur fra Delhi til Kolkata. Jeg er faktisk undervejs på turen lige nu og kommer hjem den 1. januar. Så det en tur som lige er overstået, som jeg vil fortælle om. Ruten er i store træk Delhi-Agra-Varanasi-Kolkata. Så kom forbi Cafe Globen og hør om en 1900 kilometer cykeltur gennem Indien og få en rejse og en cykelsnak.

  Læs mere...


  Forró

  fredag 30 dec 2016 - 19:30

  Forró Copenhague byder velkommen til endnu en sæson med Forró på Café Globen. Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Forró

  onsdag 21 dec 2016 - 19:30

  Forró Copenhague byder velkommen til endnu en sæson med Forró på Café Globen. Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  Læs mere...


  Salsa med Salsa4Water

  fredag 16 dec 2016 - 19:00

  Salsa4water presents: Salsa night at Café Globen. This time besides salsa intro class we will offer a reggaeton workshop!! If you like a cosy atmosphere, good beer, affordable drinks, lovely people enjoying Cuban salsa, bachata and reggaeton music then you don’t want to miss this evening!

  Læs mere...


  Livet langs Indiens landeveje

  torsdag 15 dec 2016 - 19:00

  Globetrotteren Villads Kok Mortensen viser billeder og fortæller om sine mange motorcykelrejser i Indiens Himalayabjerge, som er noget er verdens mest storslåede og ufremkommelige terræn. Aftenens foredrag handler om at samle lokale blaffere op i 4500 meters højde, at lade sig rive med af stemningen og rytmerne ved farverige hinduistiske bryllupper, drikke saltet the og bo hos en lokal muslimsk familie i Kashmir og tage til morgenbøn med monoton munkesang i antikke klostre i buddhistiske Ladhak.

  Læs mere...


  Forró

  onsdag 14 dec 2016 - 19:30

  Forró Copenhague byder velkommen til endnu en sæson med Forró på Café Globen. Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  19:30 : Dansegulvet åbner og husets DJ spiller dejlig Forró musik

  23:30 : Baren begynder at lykke ned og musikken slukker

  Læs mere...


  Tegne i Spanien

  onsdag 14 dec 2016 - 17:30

  Tegnekursus i Spanien, for begyndere og også for de øvede, som gerne vil vide mere. Vera Barros er tegnelærer, som i øjeblikket underviser hos FOF og i den nye undervisningsafdeling hos Stelling, på Gl. Kongevej, Frederiksberg. Hun underviser både børn og voksne og har 30 års erfaring i det. Hun taler spansk, fransk og portugisisk, og derfor vil de 3 sydlandske lande være  målet i hendes vinterkurser.

  Læs mere...


  Irakisk kurdistan

  tirsdag 13 dec 2016 - 19:30

  Tore Rørbæk

  Jeg har over flere omgange været i Kurdiske del af Irak som freelance journalist, hvor jeg har skrevet om regionens konflikter for JP og Kristeligt Dagblad. Jeg har især været omkring PKK, hvis baser og træningslejre jeg har besøgt oppe i Qandil bjergene. Jeg har været i de nyligt befriede Kristene byer syd for Mosul, og jeg har været på Sinjarbjerget, hvor tusindvis af Yezidier bor som flygtninge efter at have været udsat for en massakre. Jeg vil især fortælle om de mange etniske og religiøse konflikter, og om hvordan man sagtens kan rejse sikkert i landet, uden at skulle frygte for sit liv.

  Læs mere...


  IKKE FLERE PLADSER: Café Globen Julefrokost

  lørdag 10 dec 2016 - 18:00

  Igen i år holder Café Globen julefrokost for bartendere, anpartshavere, stamgæster og resten af verden. Så kom og mød din yndlingsbartender eller stamgæst, som du gerne vil have en god aften sammen med.

  Læs mere...


  De flygtede fra FARC og endte på Møn

  torsdag 8 dec 2016 - 19:00

  Journalist Ebbe Fischer

  Ebbe Fischer giver indledningsvis en update på den seneste udvikling i Colombia angående den nyligt indgåede fredsaftale med FARC, hvorefter han vil interviewe herboende colombianere, der er flygtet fra FARC’s vold.

  Læs mere...


  Peru og Inkariget

  onsdag 7 dec 2016 - 19:30

  Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed. Den kendte attraktion er et af emnerne for foredraget, men også andre spektakulære oplevelser er på agendaen. Den højtliggende Titicacasø og lavtliggende Amazonas er to andre juveler, der fortjener omtale. Kulturen i Peru er ganske fascinerende, og Inka-arven kommer man bestemt ikke udenom.

  Læs mere...


  Colombia

  onsdag 7 dec 2016 - 17:30

  Colombias helt fantastiske placering i det nordvestlige Sydamerika med adgang til både Stillehavet og Det Caribiske Hav, Andesbjergene og Amazonas giver muligheder langt udover det sædvanlige. Colombia, der grænser op til Venezuela, Ecuador, Peru, Brasilien og Panama i Mellemamerika har omtrent 48 mio indbyggere, hvor en stor del er centreret omkring hovedstaden Bogota.

  Læs mere...


  Camino de Santiago

  tirsdag 6 dec 2016 - 19:30

  Gratis foredrag om Jakobsvejen.

  I dag er det ikke kun fromme pilgrimme, som vandrer ad den traditionsrige og naturskønne rute til Santiago de Compostela. I den moderne verden føler mange, mere eller mindre troende mennesker en trang til at fatte vandrestaven og begive sig af sted. Kom og hør en turleder fortælle om sine personlige oplevelser på Caminoen – krydret med historier, traditioner og billeder af landskaberne og byerne fra den legendariske pilgrimsrute. Vagabond Tours har gennem en årrække specialiseret sig i vandreture ad Caminoen i Spanien, som går fra Pyrenæerne 800 km gennem Nordspanien til Santiago de Compostela og videre til Finisterre – Verdens Ende ved Atlanterhavskysten.

  Læs mere...


  Salsa med Salsa4Water

  fredag 2 dec 2016 - 19:00

  Everybody is welcome to take part, both those who have already mastered the basic steps and those who have never set foot on a dance floor before.

  Læs mere...


  Med De Berejstes Klub i Bhutan

  torsdag 1 dec 2016 - 19:00

  Bodil Johanne Jørgensen fortæller om klubrejsen til Bhutan i oktober måned 2016, og viser flotte fotos fra rejsen. En helt unik rejse med fokus på møder med lokale, naturen, klostre, bjergkørsel og skønheden i landet. Måske verdens smukkeste land med en venlig og imødekommende befolkning. I lufthavnen i Paro blev vi mødt af folk i nationaldragter, mænd i nederdel og kvinder med lange nederdele i de smukkeste vævede mønstre.

  Læs mere...


  Forró

  onsdag 30 nov 2016 - 19:30

  Forró Copenhague byder velkommen til endnu en sæson med Forró på Café Globen. Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  19:30 : Dansegulvet åbner og husets DJ spiller dejlig Forró musik

  23:30 : Baren begynder at lykke ned og musikken slukker

  Læs mere...


  Vandring ad Inkastier i Peru

  tirsdag 29 nov 2016 - 19:30

  Inkastien er den mest kendte, men ikke eneste vandrerute til Machu Picchu, inkaernes hellige by. I dette foredrag hører du både om den klassiske fire dage lange Inkastien og de kortere og længere alternative ruter. Hvis du overvejer at tage til Peru at vandre, får du her et godt grundlag for at kunne vælge den rute, der passer dig.

  Læs mere...


  Ved Verdens Ende

  tirsdag 29 nov 2016 - 17:30

  Gerner Thomsen

  Eventyrer, rejseskribent og fotograf Gerner Thomsen kommer i sin nye bog helt ind på livet af nenetserne, et nomadefolk, der lever på et af de mest ugæstfri steder på jorden: Jamalhalvøen i Sibirien. Et sted, hvor rå lever skylles ned med varmt rensdyrblod, og hvor kvinderne syr tøj i rensdyrskind med tråd af dyrenes sener, så familien kan overleve den kolde vinter med temperaturer ned til minus 50 grader.

  Læs mere...


  Noshaq expediton, i.e. Afghanisthan seen by an European guy

  torsdag 24 nov 2016 - 19:00

  Lukasz Kocewiak

  At the beginning of August I did manage to happily return from the mountains and Afghanistan. It is not so easy to get back to normal after a long trip and separation from civilization. However meanwhile many things have happened and I can’t wait to tell you about them. I would like to tell you how it is to be completely alone in mountains, how crows ate my last food resources, how to evade landmines left by Mujaheddins, how it is to fight the whole night with the wind supporting the tent and much more. Besides I will tell a secret how to effectively loose weight in three weeks, because i lost 8kg.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  onsdag 23 nov 2016 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning.

  Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende.

  Læs mere...


  Bhutan og Tibet

  onsdag 23 nov 2016 - 17:30

  Kom med på en uforglemmelig rejse.

  Vi begynder i Beijing for at tage Himmeltoget til Lhasa, inden vi fortsætter tværs gennem hele Tibet og Himalaya med Gyantse, Shigatse, Everest Base Camp og alle de små bygder undervejs.

  Læs mere...


  AFLYST PGA SYGDOM Historier fra regnskoven og videre ud i livet

  tirsdag 22 nov 2016 - 19:30

  Simon Christian Larsen

  I efteråret 2015 siger jeg mit kontorjob op og køber en enkeltbillet til Costa Rica. Her skulle jeg arbejde frivilligt i Finca Bellavista, et såkaldt “sustainable treehouse community”. Det blev starten på en længere dannelsesrejse.

  Læs mere...


  Geocaching og alverdens musikinstrumenter

  torsdag 17 nov 2016 - 19:00

  Foredrag af Ole Nordstrøm, tidligere formand for Center for Tibetansk Buddhisme i Danmark, samt tidligere formand for Københavns Musiklærerforening.

  Ole har rejst meget i hele Europa og Østen, og især besøgt klostre og templer i de buddhistiske lande som Indien, Tibet, Nepal, Bhutan, Thailand, Sydkorea og Myanmar. I de sidste 8 år har Ole også dyrket Geocaching ud fra www.geocaching.com og har fundet og lagt mange cacher/skatte med GPS.

  Læs mere...


  Forró

  onsdag 16 nov 2016 - 19:30

  Forró Copenhague byder velkommen til endnu en sæson med Forró på Café Globen. Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  19:30 : Dansegulvet åbner og husets DJ spiller dejlig Forró musik

  23:30 : Baren begynder at lykke ned og musikken slukker

  Læs mere...


  Cuba

  onsdag 16 nov 2016 - 17:30

  Brian Rasmussen

  Cuba har i mere end 55 år frem for noget andet stået for sundhed og uddannelse. Men det er også et land, som gennem århundreder har haft resten af verdens bevågenhed. Dette gælder ikke mindst i disse år, hvor der er lagt op til en opblødning af forholdet mellem Cuba og USA.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  tirsdag 15 nov 2016 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire.

  Læs mere...


  Borneo

  tirsdag 15 nov 2016 - 17:30

  Man kan næsten ikke sige Borneo uden at tænke på orangutang, havskildpadder, dværgelefanter og næseaber. Oplev Borneos fantastiske natur og dyreliv på nært hold. Vi møder de æglæggende havskildpadder på Selingan Island, orangutanger i Sepilok og et storslået dyreliv i regnskov og jungle ved Kinabatanganfloden og det unikke Tabin reservat. Og selvfølgelig nogle af de dejlige strande. Kom og hør om en forrygende destination i skøn natur.

  Læs mere...


  Roadtrip i Sydafrika, Lesotho og Swaziland

  torsdag 10 nov 2016 - 19:00

  Jørgen Retsbo

  Jeg besøgte de tre lande en måned i sommeren 16 sammen med Erik Hermansen fra De Berejstes Klub med det formål at opsøge både deres natur og kultur. Landene har en spændende fælles historie præget af rivalisering og krig mellem de forskellige indvandringsgrupper men er også meget forskellige bl.a fordi Swaziland og Lesotho undgik apartheidsystemet.

  Læs mere...


  Zika-børn i Brasilien fylder 1 år

  onsdag 9 nov 2016 - 19:30

  Journalist Arne Skadhede

  Der er gået et år, siden der opstod panik i det nordøstlige Brasilien, fordi hundredevis af børn pludselig blev født med små hoveder og store hjerneskader. Zika-virus kom på alles læber og FN udråbte zika til en trussel mod verdenssundheden. Nu et år efter er epidemien klinget af i Brasilien, men for mindst 1835 brasilianske familier, der har fået et multihandicappet barn, er udfordringerne først lige begyndt. Arne Skadhede fortæller efter et ophold i Recife i staten Pernambuco, hvor han mødte en lang stribe børn med Zika Syndrom og talte med læger og familier, der har haft katastrofen inde på livet.

   

  Læs mere...


  US Presidential Election Party 2016

  tirsdag 8 nov 2016 - 17:00

  Café Globen follows US celebrations – this time the PRESIDENTIAL ELECTION! Tuesday the 8th of November starting at 17:00 (5 pm). Participation in Café Globen’s bash costs nothing – and we have the screen running all the time! Drinks such as beer, wines, snacks and food, coffee for the late hours and breakfast can be provided. So turn up at Café Globen!

  Læs mere...


  Rejsequiz

  søndag 6 nov 2016 - 15:00

  Kom til rejsequiz i Café Globen søndag den 6. november, hvor du vil kunne vise hvor meget du ved om fremmede lande; ikke kun i Europa, men i hele verden.Dem der får flest rigtige får en gratis fadøl, en lille flaske vin eller andet efter eget ønske.

  Læs mere...


  Forró

  fredag 4 nov 2016 - 00:00

  Forró Copenhague byder velkommen til endnu en sæson med Forró på Café Globen. Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  19:30 : Dansegulvet åbner og husets DJ spiller dejlig Forró musik

  23:30 : Baren begynder at lykke ned og musikken slukker

  Læs mere...


  Kvinde alene i Gulfen

  torsdag 3 nov 2016 - 19:00

  Sofie López Højsteen

  Kan man som ene kvinde rejse alene i Gulf-landene?  Mange ville nok have sagt nej, og dette var blot én af grundene til at denne teori måtte afprøves. Hør Sofie fortælle om hendes påske-eventyr, som alene kvinde i Bahrain, Kuwait & Qatar.

  Læs mere...


  Facebook for sociale iværksættere

  onsdag 2 nov 2016 - 19:30

  Carsten Thrane

  I dette foredrag får du de bedste staldtips til at blive kraftigt eskponeret på facebook. Vi snakker om hvordan man får de første 1000 likes på FB, så dine events bliver set af flest muligt og antallet af gæster til sociale events stiger. Foredraget er meget relevant for rejsearrangører, sociale værksættere, festarrangører, foreningsledere med flere

  Læs mere...


  Camino de Santiago

  onsdag 2 nov 2016 - 17:30

  Gratis foredrag om Jakobsvejen.

  I dag er det ikke kun fromme pilgrimme, som vandrer ad den traditionsrige og naturskønne rute til Santiago de Compostela. I den moderne verden føler mange, mere eller mindre troende mennesker en trang til at fatte vandrestaven og begive sig af sted. Kom og hør en turleder fortælle om sine personlige oplevelser på Caminoen – krydret med historier, traditioner og billeder af landskaberne og byerne fra den legendariske pilgrimsrute. Vagabond Tours har gennem en årrække specialiseret sig i vandreture ad Caminoen i Spanien, som går fra Pyrenæerne 800 km gennem Nordspanien til Santiago de Compostela og videre til Finisterre – Verdens Ende ved Atlanterhavskysten.

  Læs mere...


  Fiskerejser til Fjerne Lande

  tirsdag 1 nov 2016 - 19:30

  B&P Fiskerejser

  Lystfiskere er nysgerrige mennesker, som altid lige skal se, hvad der gemmer sig bag det næste sving i åen eller den næste pynt ved kysten. For det kunne jo være, at fiskeriet var bedre dér – efter devisen, at græsset jo altid er grønnere på den anden side! Lystfiskere har også altid været rejselystne – af de selvsamme årsager. For selv om man måske bor lige ved drømmevandet, så er verden jo fyldt med andre drømmevande. Fiskevande, som måske byder på flere eller større fisk end dem, man har derhjemme. Eller eksotiske fiskearter, som man nødvendigvis må rejse langt for at sætte en krog i.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 28 okt 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Mauritius, Reunion og Seychellerne

  torsdag 27 okt 2016 - 19:00

  Per Allan Jensen

  Det lyder meget eksotisk, og det er det også. Det lyder også utrolig dyrt, men det behøver det ikke nødvendigvis at være, selv om man dog ikke skal regne med den helt billige ferie på de kanter.

  Læs mere...


  AFLYST: Hjælp! Jeg skal til Afrika

  torsdag 27 okt 2016 - 19:00

  Kim Højgaard Rasmussen, som har boet og arbejdet i Afrika i mere end 22 år (Elfenbenskysten, Tanzania, Nigeria og Ghana) og har rejst på kontinentet siden 1979, holder foredrag i Café Globen.

  Læs mere...


  Peru og Inkariget

  onsdag 26 okt 2016 - 19:30

  Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed.

  Læs mere...


  Ecuador og Galapagos

  onsdag 26 okt 2016 - 17:30

  I Ecuador finder du to af verdens allerstørste naturoplevelser, med verdens nok mest kendte regnskov, nemlig den i Amazonas, og Galapagos med sit fascinerende dyreliv.

  Læs mere...


  Quiz for børn og unge

  søndag 23 okt 2016 - 14:00

  Har du lyst til at teste din viden om geografi og rejser? Så er der Quiz for børn og unge ca. 12 – 18 år i Cafe Globen søndag den 23.10.2016 fra 14-16.30.

  Læs mere...


  Efterårssalsa

  fredag 21 okt 2016 - 19:00

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Læs mere...


  Til OL i Brasilien

  torsdag 20 okt 2016 - 19:00

  Johnny Jensen

  Som alle nok ved, så har der lige været afholdt OL i Rio de Janeiro/Brasilien, og jeg var heldig at være en del af denne fantastiske fest. Jeg vil i dette foredrag fortælle om alle de spændende ting jeg personligt oplevede under OL i Brasilien, lige fra kaos i den offentlige transport til Håndboldfinalen for mænd, som vi nok ved hvem der vandt.

  Læs mere...


  Forró

  onsdag 19 okt 2016 - 19:30

  Forró Copenhague byder velkommen til endnu en sæson med Forró på Café Globen. Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  19:30 : Dansegulvet åbner og husets DJ spiller dejlig Forró musik

  23:30 : Baren begynder at lykke ned og musikken slukker

  Læs mere...


  Infomøde om muligheden for at rejse til Guatemala med Seniorbrigaden

  tirsdag 18 okt 2016 - 19:00

  Vil du med til Guatemala i efteråret 2017? Er du efterlønner, pensionist, eller har du andre muligheder for at rejse i ca. 2 måneder? Er du interesseret i at støtte folkelige bevægelser både på landsbyniveau og i byer? Du behøver ikke kunne spansk, for der vil være mulighed for at starte med intensivt sprogskole. Så kom og hør mere om denne nye mulighed for at rejse i en lille gruppe til Guatemala med Mellemamerika Komiteen.

  Læs mere...


  Kulturnatten

  fredag 14 okt 2016 - 18:00

  Medlemmer af De Berejstes Klub vil holde foredrag om bjerge. Der vil i løbet af aftenen blive holdt rejseforedrag om blandt andet Tibet, Andersbjergene, Madeira, Pamir Highway og første dansker, som har besteget Seven Summits.

  Læs mere...


  Angola – Afrikas ukendte diamant

  torsdag 13 okt 2016 - 19:00

  Claus Qvist Jessen

  Visse lande elsker turister og lever ligefrem af dem, mens andre gør alt, hvad de kan, for at undgå den slags fremmed indflydelse. Angola i Sydvestafrika tilhører klart den sidste gruppe, for de har gjort det både megadyrt og hulens besværligt at få et turistvisum, og når først man er sluppet gennem nåleøjet, skal man vel også slås med en masse kriminalitet, et sovjetisk koldkrigsniveau af bureaukrati, tårnhøje priser og en ikkeeksisterende infrastruktur.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 12 okt 2016 - 19:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster!

  Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Indien

  onsdag 12 okt 2016 - 17:30

  Indien er et af verdens mest forunderlige rejselande. Det er mangfoldigt, stort og uoverskueligt.

  Læs mere...


  Marokko

  tirsdag 11 okt 2016 - 19:30

  Jan Fabricius, Viktors Farmor

  ”Marokko er som et træ, hvor rødderne ligger i Afrika, men bladene ånder Europa”. Sådan beskrev nu afdøde kong Hassan sit land, og det er netop denne fascinerende kombination af det traditionsbundne og det moderne, der gør Marokko så interessant.

  Læs mere...


  Drikportvinsbar

  fredag 7 okt 2016 - 18:00

  Lukket for forhåndstilmelding

  DrikPortvin inviterer til Portvinsbar for en aften Vi har lånt Café Globen i Købehavn for en enkelt aften. Det er for at give dig en hyggelig aften i byen, med mulighed for at smage en masse forskellig portvin til gode priser.

  Læs mere...


  Kongeriget Bhutan – Et paradis i Himalaya?

  torsdag 6 okt 2016 - 19:00

  Jan Mogensen

  Et foredrag der på baggrund af foredragsholderens vandretur gennem store dele af det bjergrige Bhutan kommer grundigt rundt om landets unikke kultur og historie, der ofte smelter sammen med religion og myter. Det diskuteres bl.a. hvordan et af verdens økonomisk fattigste lande, sammen med Danmark kan ligge i toppen på FNs årlige opgørelse over lykkelige nationer.

  Læs mere...


  ASEM-topmødet og dansk-mongolsk samarbejde

  torsdag 6 okt 2016 - 16:30

  Danmarks engagement i Mongoliet har ændret sig fra primært at handle om udviklingsbistand til nu at have fokus på udenrigspolitisk og økonomisk samarbejde.  Mette Strand Gjerløff, chefkonsulent i Udenrigsministeriet, vil holde et oplæg om sommerens ASEM-topmøde i Mongoliet, hvor Danmark var repræsenteret ved udenrigsminister Kristian Jensen.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  onsdag 5 okt 2016 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning.

  Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende.

  Læs mere...


  Burma

  onsdag 5 okt 2016 - 17:30

  I Burma har tiden stået stille gennem mange år. Dette gør det til et specielt Asiatisk møde med et smukt land og en umådelig venlig befolkning. Det tidligere så lukkede land er i gang med en række af forbedringer og reformer. Der hersker derfor ingen tvivl om, at vores besøg er værdsat og vil være med til at åbne vinduet mod verden.

  Læs mere...


  Taste of Africa – på den lokale måde

  tirsdag 4 okt 2016 - 18:00

  Til dig der elsker den ægte lokale oplevelse med alt det bedste Tanzania kan.

  Hanne Kamp har arrangeret sin afrikanske ven Daudi til at give dig en aften med det bedste fra det afrikanske køkken, nyere African dance music, skønne afrikanske sange og ikke mindst en fortælling om, hvordan du på en ferie kan opnå at være en lokal afrikaner samtidig med et tilvalg af en safari eller en bjergbestigning.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 30 sep 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Costa Rica med Nicaragua og Panama

  torsdag 29 sep 2016 - 19:30

  Hanne Christensen, Viktors Farmor

  Få steder på Jorden findes så rigt et dyre- og fugleliv som i Mellemamerika. Det skyldes områdets enestående geografi og klima, som tilsammen giver en utrolig variation af naturtyper. I Costa Rica, der ikke er meget større end Danmark, kan man opleve over 850 fuglearter og over 200 arter af pattedyr. I lavlandet er prægtige tropiske regnskove, løvfældende tørskove og betagende kystlandskaber. Bjerge og aktive vulkaner på over 3000 meters højde over havet danner en imponerende rygrad fra nord til syd. I bjergene findes de fortryllende tågeskove, som man kan opleve fra hængebroer spændt ud mellem træerne; og over trægrænsen møder man en nærmest alpin natur.

  Læs mere...


  Cuba er som en vidunderlig og velsmagende ”salsa”

  onsdag 28 sep 2016 - 19:30

  Dina Overgaard , Viktors Farmor

  Salsa betyder både sauce og dans, og det er på alle måde hvad Cuba er; En velsmagende sauce, fyldt med lækre ingredienser og smagsnuancer samt en lidenskabelig dans som giver sved på panden, varme i kroppen og ømme fødder.

  Læs mere...


  Vinsmagning af økologiske og biodynamiske vine fra Bordeaux

  tirsdag 27 sep 2016 - 19:00

  Ikke flere pladser

  Læs mere...


  Salsa

  fredag 23 sep 2016 - 19:00

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Læs mere...


  Indokina – helt tæt på i Anton Le´s fodspor

  torsdag 22 sep 2016 - 19:00

  Kom og hør den spændende beretning fra Top Tours´ dygtige og meget populære guide, Anton Le der som 12 årig bådflygning flygtede til Danmark. Om hans kamp for at komme væk fra Vietnam, der efter Vietnamkrigen havde indført en stram kommunistisk linje, der gjorde livet svært for mange vietnamesere i 70´erne og 80´erne.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  onsdag 21 sep 2016 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse.

  Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire.

  Læs mere...


  Sri Lanka

  onsdag 21 sep 2016 - 17:30

  Sri Lanka er Sydasiens grønne og frodige ø, hvor der er forbavsende rigdomme. I hjertet ligger de grønne bjerge og centrale højland med skønne byer og tempelområder og en utrolig natur med bjergsøer, vandfald og de smukke temarker.

  Læs mere...


  Galapagos-øerne med Ecuador

  tirsdag 20 sep 2016 - 19:30

  Hanne Christensen

  Galapagos-øerne blev af de første europæiske søfarere omtalt som “Las islas encantadas” – de fortryllede øer! Og det med rette, da disse øer ganske er enkelt fuldstændig uden for kategori, dels hvad angår dyre- og planteliv, hvor mange af øernes dyr, fugle og planter ikke findes andre steder på Jorden. Men også øernes særegne landskaber og helt specielle skønhed, brænder sig ind på nethinden for resten af livet. Superlativerne står i kø, når øerne skal beskrives. Selvom mange mennesker i dag besøger øerne, er det hele så veltilrettelagt og området så stort, at det aldrig føles “overrendt”.

  Læs mere...


  Med Servas bor du hos nogen

  tirsdag 20 sep 2016 - 17:30

  Tirsdag den 20. september er medlemmer af Servas til stede i Café Globen. Kom og hør, hvordan du kan komme i nærkontakt med folk i over 130 lande i verden ved at bo i deres hjem, måske komme med dem på arbejde – eller følge med til deres fritidsinteresser.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 16 sep 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Ved Verdens Ende

  torsdag 15 sep 2016 - 19:00

  Eventyrer, rejseskribent og fotograf Gerner Thomsen kommer i sin nye bog helt ind på livet af nenetserne, et nomadefolk, der lever på et af de mest ugæstfri steder på jorden: Jamalhalvøen i Sibirien.

  Et sted, hvor rå lever skylles ned med varmt rensdyrblod, og hvor kvinderne syr tøj i rensdyrskind med tråd af dyrenes sener, så familien kan overleve den kolde vinter med temperaturer ned til minus 50 grader.

  Læs mere...


  Den store Sydamerika rundrejse

  onsdag 14 sep 2016 - 19:30

  På denne unikke rundrejse kommer vi til at se højdepunkterne fra hele fem lande, Peru, Bolivia, Chile, Argentina og Brasilien. Vi begynder i Perus hovedstad, Lima, der var centrum for spaniernes vicekongedømme og fortsætter til højlandet, hvor Amerikas til dato største imperium havde deres hovedstad. Inka-riget og den smukke historiske by Cuzco. Vi skal videre ind i den hellige dal og se den forsvundne by Machu Picchu.

  Læs mere...


  Peru og Bolivia

  onsdag 14 sep 2016 - 17:30

  Denne rejse er nærkontakt med det imponerende inka-rige og civilisation, der regerede et enormt område fra det sydlige Colombia til det nordlige Argentina og Chile fra 1100 til omkring 1535.

  Læs mere...


  Argentina og Chile Explorer

  tirsdag 13 sep 2016 - 19:30

  18 dage med storby og ufattelig smukke naturscenarier ved verdens ende i det sydligste Sydamerika og verdens største vandfald Iguazú. Turen begynder i den argentinske hovedstad Buenos Aires også kendt som Sydamerikas Paris med gode restauranter, museer og en unik atmosfære af gammelt og nyt.

  Læs mere...


  Peru og Amazonas

  tirsdag 13 sep 2016 - 17:30

  Peru er et utroligt smukt og spændende land . Denne 17 dages rejse tager os med på et eventyr vi sent vil glemme.

  Læs mere...


  Supporters Of All 4 U.S President Candidates In A Debate

  søndag 11 sep 2016 - 14:00

  Supporters of U.S. President Candidates Gary Johnson from the Libertarian Party, Donald Trump from the Republican party, Jill Stein from the Green Party and Hillary Clinton from the Democratic Party will have one supporter for each candidate participating in this maybe heated at times debate.

  Læs mere...


  Kap Verde Øerne – indtryk fra en rejse i januar 2016

  torsdag 8 sep 2016 - 19:00

  Foredrag af Janet Bramson

   Kap Verde-øerne ligger langt ude fra Vestafrikas kyst og tjente i sin tid til udskibning af slaver under Portugal. I 1975 blev øerne selvstændige og viser nu et stort potientiale som rejsemål, det være sig til daseferie, kitesurfing, vandreture som så meget andet. Øgruppens ni beboede øer har hvert deres særpræg, fra de mest sandblæste mod øst til de frodigste mod vest.

  Læs mere...


  Peru og Amazonas

  onsdag 7 sep 2016 - 19:30

  Peru er et utroligt smukt og spændende land – denne 17 dages rejse tager os med på et eventyr vi sent vil glemme.

  Læs mere...


  Den store Sydamerika rundrejse

  onsdag 7 sep 2016 - 17:30

  På denne unikke rundrejse kommer vi til at se højdepunkterne fra hele fem lande, Peru, Bolivia, Chile, Argentina og Brasilien. Vi begynder i Perus hovedstad, Lima, der var centrum for spaniernes vicekongedømme og fortsætter til højlandet, hvor Amerikas til dato største imperium havde deres hovedstad. Inka-riget og den smukke historiske by Cuzco. Vi skal videre ind i den hellige dal og se den forsvundne by Machu Picchu.

  Læs mere...


  Via Francigena – pilgrimsruten til Rom

  tirsdag 6 sep 2016 - 19:30

  Ikke flere pladser

  Læs mere...


  Argentina og Chile Explorer

  tirsdag 6 sep 2016 - 17:30

  18 dage med storby og ufattelig smukke naturscenarier ved verdens ende i det sydligste Sydamerika og verdens største vandfald Iguazú.

  Læs mere...


  Rejsequiz

  søndag 4 sep 2016 - 14:00

  Hvad ved du egentligt om Frankrig?

  Kom til rejsequiz i Café Globen søndag den 4. september kl. 14.00, hvor du vil kunne vise hvor meget du ved om fremmede lande; ikke kun i Europa, men i hele verden.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 2 sep 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Til Beijing uden jetlag

  torsdag 1 sep 2016 - 19:00

  Per Danielsen

  Da jeg skulle til Beijing og havde god tid opstod ideen om at få en gammel drøm opfyldt; nemlig med den Transsibiriske jernbane til Beijing. Turen fra Moskva til Beijing kan gøres på ”kun” syv dage, hvis man kører non-stop. Vi valgte dog at stoppe undervejs ved verdens største ferskvandssø; Bajkalsøen og i Mongoliet.

  Læs mere...


  Forró

  onsdag 31 aug 2016 - 19:30

  Forró Copenhague byder velkommen til endnu en sæson med Forró på Café Globen. Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  19:30 : Dansegulvet åbner og husets DJ spiller dejlig Forró musik

  23:30 : Baren begynder at lykke ned og musikken slukker

  Læs mere...


  Livet langs Indiens landeveje

  torsdag 25 aug 2016 - 19:00

  Villads Kok Mortensen

   5000 km motorcykelrejse gennem Indiens Himalaya.

  Villads Kok Mortensen fortæller om et 11 måneders ophold i Indien ved helt alene at køre 5000 km gennem Indiens Himalayabjerge på en gammel engelsk motorcykel. Det blev til et begivenhedsrigt møde med et fascinerende folkeliv og måske nogle af verdens mest gæstfri mennesker.

  Læs mere...


  Forró

  onsdag 24 aug 2016 - 19:30

  Forró Copenhague byder velkommen til endnu en sæson med Forró på Café Globen. Forró er en dejlig livsglad pardans som stammer fra Nordøstbrasilien.

  19:30 : Dansegulvet åbner og husets DJ spiller dejlig Forró musik

  23:30 : Baren begynder at lykke ned og musikken slukker

  Entré :
  40 ,- / 30 ,- (studerende el. under 30 år)

  Læs mere...


  Nepal

  tirsdag 23 aug 2016 - 19:30

  Få lande i verden byder på så store geografiske og kulturelle forskellige oplevelser som Nepal – fra det tropiske lavland på grænsen til Indien – til verdens højeste bjerge på grænsen til Tibet. Men mindst lige så fascinerende er det kludetæppe af folkeslag, sprog og religioner, som også udgør Nepal. Blandt landets ca. 28. mio. indbyggere findes 59 etniske grupper og 120 sprog. Hver etnisk gruppe har sin unikke kultur. Nepalesisk fungerer som det fælles nationale tungemål, der gør det muligt for alle at kommunikere med hinanden.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 19 aug 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  How to travel 60-90 days a year – even if you work full time

  onsdag 17 aug 2016 - 19:00

  Mario Scian – only 29 – has traveled to 101 different countries while still working 9-5 for companies such as Maersk and Carlsberg. In this presentation, you’ll hear the exact, step-by-step framework he has used to go to places such as Japan, Uzbekistan, Bolivia and Zimbabwe – all while he kept – and progressed in – his job and career.

  Læs mere...


  Malawi

  onsdag 10 aug 2016 - 19:00

  Søren Fodgaard

  Malawi er et af Afrikas mindste lande og overset af de fleste. Jeg besøgte landet i juli i godt to uger og besøgte en nationalpark med store flokke af elefanter, flodheste og impalaer. Jeg sejlede på Malawisøen og snorklede omgivet af cichlider og så havørn der fanger fisk, og vandrede i bjergområder med fyrreskove. Jeg besøgte flere fisker landsbyer og var flere gange hjemme hos lokale og spiste middag. Og en overraskelse – den første hvide mand i landet var David Livingstone som er højt respekteret.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 5 aug 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Rejsequiz

  torsdag 4 aug 2016 - 19:00

  Hvad ved du egentligt om Frankrig?

  Kom til rejsequiz i Café Globen torsdag den 4. august kl. 19.00, hvor du vil kunne vise hvor meget du ved om fremmede lande; ikke kun i Europa, men i hele verden.

  Læs mere...


  Sommerlukket 11-28 juli

  mandag 11 jul 2016 - 00:00

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 8 jul 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 24 jun 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Livet langs Indiens landeveje UDSAT TIL 25 AUGUST

  torsdag 23 jun 2016 - 19:00

  Villads Kok Mortensen

   5000 km motorcykelrejse gennem Indiens Himalaya.

  Villads Kok Mortensen fortæller om et 11 måneders ophold i Indien ved helt alene at køre 5000 km gennem Indiens Himalayabjerge på en gammel engelsk motorcykel. Det blev til et begivenhedsrigt møde med et fascinerende folkeliv og måske nogle af verdens mest gæstfri mennesker.

  Læs mere...


  Skt. Hans aften LUKKET

  torsdag 23 jun 2016 - 00:00

  Læs mere...


  Spirituel praksis og pilgrimsfærd i Himalaya-regionen

  onsdag 22 jun 2016 - 19:30

  Sisse Budolfsen holder denne aften et spændende foredrag om spirituel praksis og pilgrimsfærd i Himalaya-regionen, mere specifikt med udgangspunkt i Nepal og Tibet.

  Med denne aften vil Sisse fortælle om dét som så mange er draget af i Danmark og Vesten i forholdet til Østen, nemlig baggrunden for den rige åndelige tradition som er hel unik for Himalaya regionen, og den buddhistiske tilgang til livet, ligeså vel som til døden. Via egne billeder fra Nepal og Tibet og en kort video, vil Sisse tage os på en rejse gennem det filosofiske og åndelige landskab af Himalaya-kulturen der gør sig gældende i Nepal og Tibet.

  Læs mere...


  SALSA

  tirsdag 21 jun 2016 - 19:00

  19.00-20.30 gratis salsa-intro, gratis entre, meget fin ølbar, www.cafegloben.dk, plads til alle som kommer.

  Åbent dansegulv fra kl 20.30-22.30

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Læs mere...


  På fodrejse gennem Bosnien

  torsdag 16 jun 2016 - 19:00

  Bogen med titlen Bosniske Brødre er en rejseberetning om eventyreren Bjørn Harvigs langsomme fodrejse alene gennem Bosnien. Bjørn bruger sommeren på at vandre fra by til by, hus til hus, menneske til menneske. Bjørn takker aldrig nej til en invitation, for han er overbevidst om, at alle mennesker bærer på en spændende historie. Det gælder bare om, at de får den fortalt til nogen, som giver sig tid til at lytte.

  Læs mere...


  Inspirationsaften om Motorcykelrejser i Asien

  onsdag 15 jun 2016 - 19:00

  Denne aften er der inpirationsaften på Cafe Globen, hvor det skal handle om motorcykelrejser til følgende destinationer: Indien, Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Bhutan, Laos, Cambodia og Madagaskar.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 10 jun 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Nepal: Hvordan går det i det kendte bjergland et år efter jordskælvene?

  torsdag 9 jun 2016 - 19:00

  Jan Møller Hansen – medlem af De Berejstes Klub – holder et spændende og aktuelt foredrag om Nepal. Jan er tidligere udviklingsarbejder for MS/CARE og souschef på den danske ambassade i Nepal samt fotograf med interesse for visuel historiefortælling og social dokumentation. Han har et indgående kendskab til Nepal og dets befolkning og taler nepalesisk. Jan har boet sammenlagt syv år i Nepal og har derudover besøgt landet utallige gange som turist og i forbindelse med arbejde.

  Læs mere...


  SALSA

  tirsdag 7 jun 2016 - 19:00

   

  19.00-20.30 gratis salsa-intro, gratis entre, meget fin ølbar, www.cafegloben.dk, plads til alle som kommer.

  Åbent dansegulv fra kl 20.30-22.30
  www.newmoves.dk

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Læs mere...


  Forro

  fredag 3 jun 2016 - 20:00

  Cafe Globen kan hver anden fredag byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med at lære de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 31 maj 2016 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 27 maj 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Kap Verde øerne – indtryk fra en rejse i januar 2016

  torsdag 26 maj 2016 - 19:00

  Læs mere...


  Podemos og Latinamerika

  onsdag 25 maj 2016 - 19:30

   Oscar García Agustín

  Det nye parti Podemos stormede ind i det spanske parlament ved valget d. 20. december 2015 med over 20% af stemmerne, og partiet står dermed med muligheden for at få afgørende indflydelse på spansk og dermed også europæisk politik. Podemos er et godt eksempel på et europæisk parti, som har hentet megen inspiration fra Latinamerikas sociale bevægelser. I dette oplæg vil forsker, Oscar García, gøre rede for nogle af de mange forbindelser til Latinamerika, der den dag i dag påvirker spansk politik.

  Læs mere...


  SALSA

  tirsdag 24 maj 2016 - 19:00

   

  19.00-20.30 gratis salsa-intro, gratis entre, meget fin ølbar, www.cafegloben.dk, plads til alle som kommer.

  Åbent dansegulv fra kl 20.30-22.30
  www.newmoves.dk

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Vi starter præcis kl. 19.00, og den første 1½ time vil instruktøren introducere alle til dansen og vise grundtrinene. Vi danser med partnerrotation, så du har en masse dansepartnere til den ”fri dans” efter kl. 20.30! Efter introduktionen kan folk finde en ny makker eller blive ved med at danse med deres partner. Der vil hele tiden være hjælp at hente hos instruktøren, og musikken er begyndervenlig.

  Man er selvfølgelig med i det omfang man har lyst – ellers er man altid velkommen til at se på og hygge i caféen.

  Ta’ din ven under armen eller kom alene og få en sjov aften I Café Globen.

  www.facebook.com/events/795156723951450

  Læs mere...


  Forro

  fredag 20 maj 2016 - 20:00

  Cafe Globen kan hver anden fredag byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med at lære de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Rejser i Myanmar

  torsdag 19 maj 2016 - 19:00

  Ib Larsen

  Denne aften vil der blive fortalt om 2 rejser til Myanmar omkring år 2000, der fandt sted mens vestens embargo stadig kastede sine skygger over landet, og der stadig blev kæmpet mellem regeringstropperne og flere stammefolk. Den anden rejse var med danske Railtours; en tur, som aftenens foredragsholder havde hjulpet bureauet med at planlægge.

  Læs mere...


  Motorcykel Safaritur i Tanzania

  onsdag 18 maj 2016 - 19:00

  Foredrag med Stefan Jacobsen

  MC-Safari arrangerer motorcykelture for grupper på 5-6 personer som har mod på en ekspedition, en fuldstændig autentisk og anderledes motorcykeltur i det østafrikanske land Tanzania. Vi kører motorcykel, vi oplever naturen og menneskene, vi spiser og sover rimeligt, men der er ingen luksus. Jeg arrangerer nemlig det hele, så alle har råd til at udleve drømmen om Afrika.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 17 maj 2016 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  2. pinsedag lukket

  mandag 16 maj 2016 - 00:00

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 13 maj 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Sydindien, Sri Lanka og Maldiverne

  torsdag 12 maj 2016 - 19:00

  Per Allan Jensen

  Min årlige flugt fra den danske jul bragte mig i år til den sydindiske delstat Kerala samt Sri Lanka og Maldiverne. Disse tre områder hænger godt sammen rent transportmæssigt og har det til fælles, at de byder på masser af lys, sol og varme samt anderledes kulturer, smukke landskaber, dejlig mad og overkommelige priser. Samtidig er der nogle markante forskelle derved, at Kerala er overvejende hinduistisk (dog med store mindretal af muslimer og kristne) og Sri Lanka er overvejende buddhistisk (med stort mindretal af muslimer), mens Maldiverne er 100% muslimsk.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og bjergbestigninger

  onsdag 11 maj 2016 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning.

  Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 11 maj 2016 - 17:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster!

  Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Vinsmagning af økologiske og biodynamiske vine fra Bordeaux

  tirsdag 10 maj 2016 - 19:00

  Ikke flere ledige pladser

  David Wagner, færdiguddannet fødevareingeniør, er født og opvokset et lille spring syd for Bordeaux i det sydvestlige Frankrig og driver virksomheden La Barrique Vert’, som sælger udvalgt økologisk og biodynamisk vin fra netop Bordeaux egnen. Han byder på en hyggelig aften med baguettes, ost, charcuterie og selvfølgelig en god håndfuld vine at smage på. David vil i løbet af aftenen fortælle om de vinbønder, han samarbejder med, og som han alle kender personligt.

  Læs mere...


  Forro

  fredag 6 maj 2016 - 20:00

  Cafe Globen kan hver anden fredag byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med at lære de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 3 maj 2016 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 29 apr 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Sydafrika

  torsdag 28 apr 2016 - 19:00

  Lene Dyrbak Holst-Christensen, Hiking Viking ApS

  Hvad kender du egentligt til det? Kom og hør om landet, og de mange muligheder, der er for en helt uforglemmelig ferie. Landet byder på ufatteligt smukke og varierende landskaber, et rigt dyreliv, bjerge og kyster.

  Læs mere...


  Jorden rundt i kørestol

  onsdag 27 apr 2016 - 19:00

  Anna Le Dous

  Rigtig meget kan lade sig gøre, hvis man er stædig og holder ved ens drømme – og hvis man er klar til at tage forhindringer som udfordringer. Selv om man sidder i elektrisk kørestol, aldrig har følt jorden under sine fødder, og ikke kan vende sig selv i sengen om natten. Hør om mine rejser bl.a. til USA, Fiji, New Zealand, Australien og Kina. Jeg vil fortælle om oplevelser, jeg har haft undervejs. Men indimellem vil jeg også komme med praktiske oplysninger, om det at rejse når man har et handicap.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  tirsdag 26 apr 2016 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire.

  Læs mere...


  Warm up: Forro Copenhague Festival

  torsdag 21 apr 2016 - 21:00

  Forró Copenhague would like to invite all forrozeiros coming to the Forró Copenhague  and arriving in town already Thursday 21st April to a warm-up party at Café Globen.

  No ticket necessary. The admittance is free, but we accept donation to the festival !

  Læs mere...


  Argentina på ny liberal kurs – godt eller skidt?

  onsdag 20 apr 2016 - 19:30

  Siden Mauricio Macri blev valgt til præsident i november er der sket store forandringer i Sydamerikas næststørste land. Protektionisme er afløst af liberalisme, og en ny optimisme omkring Argentina mærkes i nationale og internationale erhvervsfora.

  Læs mere...


  IKKE FLERE PLADSER: Camino de Santiago

  onsdag 20 apr 2016 - 17:30

  Gratis foredrag om Jakobsvejen.

  I dag er det ikke kun fromme pilgrimme, som vandrer ad den traditionsrige og naturskønne rute til Santiago de Compostela. I den moderne verden føler mange, mere eller mindre troende mennesker en trang til at fatte vandrestaven og begive sig af sted. Kom og hør en turleder fortælle om sine personlige oplevelser på Caminoen – krydret med historier, traditioner og billeder af landskaberne og byerne fra den legendariske pilgrimsrute. Vagabond Tours har gennem en årrække specialiseret sig i vandreture ad Caminoen i Spanien, som går fra Pyrenæerne 800 km gennem Nordspanien til Santiago de Compostela og videre til Finisterre – Verdens Ende ved Atlanterhavskysten.

  Foredraget gentages den 2. november og 6. december.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 19 apr 2016 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 15 apr 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Vintereventyr down under

  torsdag 14 apr 2016 - 19:00

  Erik Pontoppidan

  Med tog fra Perth til Sydney, jul og nytår i Sydneys højsommer og rundtur med trekking på New Zealands nordø. I december 2015 rejste jeg med tog fra Perth til Sydney sammen med min kæreste Susanne med “The Great Indian Pacific Railway” tværs over Australien, vel at mærke på den lange led. Turen fra Perth til Sydney er på 4.352 kilometer og kan i dag køres med tog på 3 døgn uden skift undervejs, blandt andet gennem den enorme Nullabor-ørken.

  Læs mere...


  Peru og Inkariget

  onsdag 13 apr 2016 - 19:30

  Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed.

  Den kendte attraktion er et af emnerne for foredraget, men også andre spektakulære oplevelser er på agendaen. Den højtliggende Titicacasø og lavtliggende Amazonas er to andre juveler, der fortjener omtale. Kulturen i Peru er ganske fascinerende, og Inka-arven kommer man bestemt ikke udenom.

  Læs mere...


  Ecuador og Galapagos

  onsdag 13 apr 2016 - 17:30

   Ecuador finder du to af verdens allerstørste naturoplevelser, med verdens nok mest kendte regnskov, nemlig den i Amazonas, og Galapagos med sit fascinerende dyreliv.

  Vi fortæller om alle de spændende muligheder i det sydamerikanske land og forsøger at inspirere dig til at finde en drømmerejse af rang.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  tirsdag 12 apr 2016 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire.

  Læs mere...


  Sr Lanka

  tirsdag 12 apr 2016 - 17:30

  Sri Lanka er Sydasiens grønne og frodige ø, hvor der er forbavsende rigdomme. I hjertet ligger de grønne bjerge og centrale højland med skønne byer og tempelområder og en utrolig natur med bjergsøer, vandfald og de smukke temarker.

  Langs kysten er der i hundreder af kilometers dejlige strande, hvoraf Unawatuna, Mirissa og Negombo er nogle af de mest berømte.

  Læs mere...


  Forro

  fredag 8 apr 2016 - 20:00

  Cafe Globen kan hver anden fredag byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med at lære de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Beretningen om et folk, som forgæves råbte om hjælp

  torsdag 7 apr 2016 - 19:00

  I august 2014 indledte Islamisk Stat en udrensning mod Nordiraks mange minoritetsreligioner. Blandt de befolkningsgrupper, der blev ramt, var de kurdiske ezidier, der blev udsat for tortur, voldtægt, slaveri, menneskehandel og drab. De ezidier, der undslap Islamisk Stat, måtte flygte fra det land, deres religion er knyttet til. Peter Wiingaard besøgte ezidiernes Nordirak før katastrofen.

  Læs mere...


  Blues aften med Leif Willumsen – en musiker af Guds nåde

  onsdag 6 apr 2016 - 19:00

  Kom og nyd blues musik en onsdag aften med Leif Willumsen.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 5 apr 2016 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 1 apr 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Rejsen alene i Afrika

  torsdag 31 mar 2016 - 19:00

  – sammen med alle de lokale og dem, som vil have oplevelser ligesom dig selv.

  Hanne Kamp

  Det var en gammel drøm om bare at rejse ud på må og få og tage hver eneste dag som en ny oplevelse. Ikke så mange planer, men blot være til stede i alt, hvad der er anderledes og fremmed. Det blev et eventyr af dimensioner. Kom og bliv inspireret af det jeg gjorde, og hør hvordan du kan få leveret oplevelser hele tiden for meget små penge i Afrika.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 30 mar 2016 - 19:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster!

  Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Burma

  onsdag 30 mar 2016 - 17:30

  I Burma har tiden stået stille gennem mange år. Dette gør det til et specielt Asiatisk møde med et smukt land og en umådelig venlig befolkning. Det tidligere så lukkede land er i gang med en række af forbedringer og reformer. Der hersker derfor ingen tvivl om, at vores besøg er værdsat og vil være med til at åbne vinduet mod verden. En rejse i Burma, er som en rejse tilbage i tiden. Det er et unikt land, hvor man i modsat til andre lande, kan opleve en helt uberørt verden i forhold til mere kendte lande som Thailand, Vietnam, Malaysia osv. Et unikt møde i et helt specielt land. Svært ikke at falde pladask for.

  Læs mere...


  Historier fra regnskoven og videre ud i livet

  tirsdag 29 mar 2016 - 19:00

  Simon Christian Larsen

  I efteråret 2015 siger jeg mit kontorjob op og køber en enkeltbillet til Costa Rica. Her skulle jeg arbejde frivilligt i Finca Bellavista, et såkaldt “sustainable treehouse community”. Det blev starten på en længere dannelsesrejse.

  Læs mere...


  Forro

  fredag 25 mar 2016 - 20:00

  Cafe Globen kan hver anden fredag byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med at lære de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 22 mar 2016 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 18 mar 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og bjergbestigninger

  torsdag 17 mar 2016 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning.

  Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende.

  Læs mere...


  Borneo

  torsdag 17 mar 2016 - 17:30

  Man kan næsten ikke sige Borneo uden at tænke på orangutang, havskildpadder, dværgelefanter og næseaber. Oplev Borneos fantastiske natur og dyreliv på nært hold. Vi møder de æglæggende havskildpadder på Selingan Island, orangutanger i Sepilok og et storslået dyreliv i regnskov og jungle ved Kinabatanganfloden og det unikke Tabin reservat. Og selvfølgelig nogle af de dejlige strande. Kom og hør om en forrygende destination i skøn natur.

  Læs mere...


  Viljestyrke eller vanvid

  onsdag 16 mar 2016 - 19:00

  Kom og oplev et stærkt foredrag af Ole Mose Nielsen, som har svømmet fra Europa til Afrika, løbet 7 maratons på 7 dage på 7 kontinenter, cyklet 1260 km bl.a. på Dødens Landevej i Bolivia og besteget Mt. Everest – uden pause imellem! Oplev intensiteten og passionen, det ufattelige hårde slid og viljestyrken, der tager over, når al energi er brugt op. Et hæsblæsende eventyr, en enorm drivkraft – men også opnåelse af en masse viden og erfaringer, der formidles til tilhørerne, og som kan bruges af alle i hverdagen.

  Læs mere...


  Forro

  fredag 11 mar 2016 - 20:00

  Cafe Globen kan hver anden fredag byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med at lære de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  I Himba og Hereros fodspor

  torsdag 10 mar 2016 - 19:00

  Kim Lund Nielsen er antropolog. Han er i øjeblikket på et års rejse rundt i verden med sin familie. Rejsen startede i Afrika, hvor de fulgte i Himba og Hereros fodspor fra Tanzania til Namibia. I marts er han hjemme på et lynvisit for at fortælle i Café Globen.

  For lang tid siden udvandrede Himba og Herero som et samlet folk hen over kontinentet og slog sig ned i Namibia. Siden har de udviklet hver deres særlige levevis og fysiske udtryk. Foredraget handler om den lange vandring, om deres kvægdrift, religion og forfædrekult, slægtskab, tøj og kropsudsmykning, m.m.

  Læs mere...


  Nicaragua

  onsdag 9 mar 2016 - 19:30

  Viktors Farmor

  Vulkaner, grøn regnskov, koloniale byer, hvide strande og en markant historie: Nicaragua har det hele. Mere end 30 år er passeret siden revolutionen i 1979. Landet er fredeligt og frodigt med en meget åben, livlig og venlig befolkning og dertil musik og kulturliv. Bortset fra byerne Granada og Leon møder man ikke mange udenlandske turister.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 8 mar 2016 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  IKKE FLERE LEDIGE PLADSER: Camino de Santiago

  tirsdag 8 mar 2016 - 17:30

  Foredraget gentages den 20. april.

  I dag er det ikke kun fromme pilgrimme, som vandrer ad den traditionsrige og naturskønne rute til Santiago de Compostela. I den moderne verden føler mange, mere eller mindre troende mennesker en trang til at fatte vandrestaven og begive sig af sted. Kom og hør en turleder fortælle om sine personlige oplevelser på Caminoen – krydret med historier, traditioner og billeder af landskaberne og byerne fra den legendariske pilgrimsrute. Vagabond Tours har gennem en årrække specialiseret sig i vandreture ad Caminoen i Spanien, som går fra Pyrenæerne 800 km gennem Nordspanien til Santiago de Compostela og videre til Finisterre – Verdens Ende ved Atlanterhavskysten.

  Læs mere...


  In NepalNOW | Still Amazing

  søndag 6 mar 2016 - 19:00

  Hør fra Raj, som driver Social Tours i Nepal. Raj har arbejdet med nødhjælpsarbejde og genopbygning efter jordskælvene i foråret 2015, og har spillet an aktiv rolle i at genoprette turismen. Socialtours er førende indenfor ansvarlig turisme i regionen, og har udviklet interessante erfaringer og udvidelser i Nepal, Bhutan, Tibet og Indien. Spørg eksperten lige her i din by!

  Læs mere...


  Kunsteftermiddag

  søndag 6 mar 2016 - 15:00

  Kom til “lille kunstmesse” på Cafe Globen når 7 kunsthåndværkere udstiller keramik, maleri, glas, smykker, fotografi m.v.  Mød kunstnerne og få en snak om deres kunstværker.
  Mulighed for at købe direkte hos kunstnerne.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 4 mar 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Vi fortjener alle at være lykkelige

  torsdag 3 mar 2016 - 19:00

  BODIL JOHANNE JØRGENSEN

  I Bhutan måler man bruttonationallykke og mener, det er mere værd end landets bruttonationalprodukt. Bhutan er det eneste land i verden, hvor man har formuleret et Brutto Lykke Index. Det går så godt i landet, at DANIDA i 2014 lukkede sit kontor i landet.

  Læs mere...


  Kaukasus (Armenien, Georgien, Azerbaijan)

  onsdag 2 mar 2016 - 19:30

  Viktors Farmor

  Armenien var det første land, der indførte kristendommen som statsreligion. Naturen er varieret og skøn, med bjerge og højsletter, tætte skove og blødt formede dale med fjerne flokke af kvæg og får.

  Læs mere...


  Vinterferie i Finland

  tirsdag 1 mar 2016 - 19:00

  Lise Rasmussen

  Lise fortæller om vinterferie I Finland. At gå fra hytte til hytte på snesko, langrend, huskin slæde kørsel, bygning og overnatning i snehytte, isfiskeri, alt samme i op til 35 graders kulde. Vi skal også et smut forbi Grønland og høre om hundeslædekørsel der samt om vinterpåklædning.

  Læs mere...


  Forro

  fredag 26 feb 2016 - 20:00

  Cafe Globen kan hver anden fredag byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med at lære de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Quinoa – Verdens bedste fødevare

  torsdag 25 feb 2016 - 19:30

  I tusinder af år har indianerne i Bolivias højland – traditionelt de fattigste indbyggere i landet – dyrket quinoa på kollektivt ejede jorden på de allermest golde og tørre bjergplateauer. Men i dag har forbrugere over hele kloden opdaget quinoa’ens ekstraordinære næringsværdi. Det bolivianske korn har fundet vej til gourmet restauranter og til middelklassens komfurer. Efterspørgslen er så overvældende, at de indianske producenter slet ikke kan følge med.

  Læs mere...


  Kailash og Manasarovar i Vesttibet

  onsdag 24 feb 2016 - 19:30

  Kom og hør om en næsten urimeligt spændende kulturrejse for de virkelig eventyrlystne Himalaya- og Tibet-fans.

  Det er kort og godt en kulturekspedition (ikke trekking), med en chance for at opleve unikke områder af “Snelandet” – gennem tid og sted, i uvejsomme og afsidesliggende områder, hvor vi må være forberedt på det uforudsete. Alle tænkelige besværligheder må forventes (men garanteres ikke)!

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 23 feb 2016 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  How to Travel 60-90 Days a Year – Even if You Work Full Time

  tirsdag 23 feb 2016 - 18:00

  Mario Scian – only 29 – has traveled to 97 different countries while keeping jobs at companies such as Maersk and Carlsberg. In this presentation, you’ll hear the exact, step-by-step framework he has used to go to places such as Japan, Uzbekistan, Bolivia and Zimbabwe – all while he worked 9-5.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 19 feb 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Silkevejen på motorcykel

  torsdag 18 feb 2016 - 19:00

   John Andersen

  Silkevejen har en lang og kompliceret historie, hvor mange forskellige historiske perioder og kulturelle strømninger griber ind i hinanden og danner en stort spind. Eventyreren og arkitekten John Andersen besluttede at rive et halvt år ud af kalenderen og ene mand køre de 35.000 kilometer på en lille sej Honda 250cc motorcykel – turen gik fra Istanbul til Xian, og tilbage igen over Rusland.

  Læs mere...


  Peru og Inkariget

  onsdag 17 feb 2016 - 19:30

  Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed.

  Den kendte attraktion er et af emnerne for foredraget, men også andre spektakulære oplevelser er på agendaen. Den højtliggende Titicacasø og lavtliggende Amazonas er to andre juveler, der fortjener omtale. Kulturen i Peru er ganske fascinerende, og Inka-arven kommer man bestemt ikke udenom.

  Læs mere...


  Ecuador og Galapagos

  onsdag 17 feb 2016 - 17:30

  I Ecuador finder du to af verdens allerstørste naturoplevelser, med verdens nok mest kendte regnskov, nemlig den i Amazonas, og Galapagos med sit fascinerende dyreliv.

  Vi fortæller om alle de spændende muligheder i det sydamerikanske land og forsøger at inspirere dig til at finde en drømmerejse af rang.

  Læs mere...


  Colombia

  tirsdag 16 feb 2016 - 19:30

  Viktors Farmor

  “The only risk is wanting to stay”. Med dette slogan har Colombia i flere år forsøgt at sætte gang i turismen til deres latinamerikanske paradisland. De er godt klar over, at landet har haft et blakket ry på grund af narkobaroner og guerillaer. Men med et langt sejt træk har landet de sidste 10 år gennemgået en forvandling, og i dag tager colombianerne imod gæster med åbne arme.

  Læs mere...


  Forro

  fredag 12 feb 2016 - 20:00

  Cafe Globen kan hver anden fredag byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med at lære de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  To afrikanske mini-lande: Swaziland og Lesotho

  torsdag 11 feb 2016 - 19:00

  Claus Qvist Jessen

  To afrikanske mini-lande, begge to monarkier og begge to markant hyggeligere end det omgivende Sydafrika. Swaziland er et genialt sted, hvis man er til dyr, mens Lesotho er vild højlandsnatur, der får en til at tro, at man er i Tibet og ikke i Afrika.

  Læs mere...


  AFLYST Viljestyrke eller vanvid?

  torsdag 11 feb 2016 - 19:00

  Foredraget er flyttet til den 16. marts kl. 19.

  Læs mere...


  Algeriet

  onsdag 10 feb 2016 - 19:30

  Viktors Farmor

  Med en beliggenhed, der strækker sig fra det blå Middelhavs strande til den gule Saharas ørkenmidte, siger det sig selv, at Algeriet har meget at byde på. Føniker, romere, arabere, ottomaner og franskmænd har været her, med det resultat, at det moderne Algeriet hviler på en meget gammel berber-kultur, tilsat et stort stænk Arabien, Europa og Afrika.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 9 feb 2016 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Thumb up!

  tirsdag 9 feb 2016 - 18:30

  The guide through hitchhikers galaxy.

  Hitchhiking is very specific way of transport which has lot of prejudices around but also has mch to offer.
  Artur Ferfecki will talk about his experiences during his journeys by hitchhiking in different places all over the world. He will try to convince YOU that hitchhiking (or autostop) is the most super cool way of traveling and that you should definitely try it and stand next to the road with thumb up!

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 5 feb 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  På cykel fra Angkor Wat til Saigon

  torsdag 4 feb 2016 - 19:00

  Claus Andersen

  Et foredrag om en cykeltur gennem Cambodia og Vietnam, hvor jeg startede ved Angkor Wat og sluttede i Saigon. Det var en tur hvor jeg tog mig god tid til at stoppe undervejs, så det er også et foredrag hvor jeg kommer ind på de to lande lidt mere indgående. Efter foredraget er der også rigeligt med tid til spørgsmål, snak og lignende.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  onsdag 3 feb 2016 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse.

  Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire.

  Læs mere...


  Indien

  onsdag 3 feb 2016 - 17:30

  Indien er mangfoldigt, stort og uoverskueligt. Kipling Travel har kontor i New Delhi og er absolutte eksperter på rejser i Indien. Kom og hør om det mægtige subkontinent, hvor vi koncentrerer os om Rajasthan, Taj Mahal, Varanasi og Ganges-floden, Darjeeling, Ladakh samt i Sydindien Tamil Nadu med Trankebar og skønne Kerala med Backwaters, temarker og Kovalamstranden.

  Læs mere...


  Upper Mustang, Tiji festivalen i Lo Manthang

  tirsdag 2 feb 2016 - 19:30

  Kom med til foredrag om Mustang, eller Kongeriget Lo, som det også kaldes. Mustang blev kendt af omverden efter at nogle af de store Himalaya-nobiliteter såsom Professor David Snellgrove, Guiseppi Tucci og Michel Peissel besøgte Mustang i 1950’erne.

  Vi fortæller om vores helt speciele trek til foråret 2016. Hvor vi vandrer med Annapurna og Dhaulagiri i ryggen og går hele vejen til fablernes by Lo Manthang, hvor vi skal følge den tibetansk-buddhistiske Tiji Festival.

  Læs mere...


  Yemen, en tidsrejse tilbage i tiden

  torsdag 28 jan 2016 - 19:00

  Lise Rasmussen

  Kan man rejse til Yemen som turist? Ja det kunne man indtil 07.01.2015 og det var der forbløffende mange der gjorde. Lise Rasmussen fra De berejstes Klub var blandt de sidste der besøgte landet og det vil hun fortælle om.  Yemen er  med meget venlige mennesker og de informationer vi får om Yemen skal nok revideres lidt. Hovedstaden Sanaa er verdens ældste og smukkeste by. Arkitekturen er fantastisk og ingen foto kan yde det fuld retfærdighed, men vi kan prøve og supplere med at fortælle om oplevelserne.

  Læs mere...


  IKKE FLERE PLADSER Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  onsdag 27 jan 2016 - 19:30

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang.

  Foredraget gentages 3. februar og 12 april.

  Læs mere...


  Sicilien

  onsdag 27 jan 2016 - 17:30

  Italiens øer gemmer på oplevelser, vin og mad i verdensklasse. Vi tager udgangspunkt i små hyggelige agriturismoer og kommer på oplevelse i den klassiske histories vugge, men ikke mindst en natur i verdensklasse. Vi kommer på storbybesøg, ser nogle af Europas bedste strande, begiver os ud på vulkanvandring, tjekker vin og mad og vandreturene på Sicilien. Kort sagt – Italiens øer i verdensklasse.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 26 jan 2016 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 22 jan 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Hold kæft og rejs

  torsdag 21 jan 2016 - 19:00

  Drømmer du om at rejse i nogle måneder eller endnu længere tid? Har du udfordringer som job, økonomi, børn, familie og bolig som i øjeblikket forhindrer dig i at stige af ræset, kappe fortøjningerne og sætte kursen ud i verden?

  Thomas Veber, forfatter til “Hold kæft og rejs” og “Slusehåndbogen” kommer sammen med Benedicte Riis, forfatter til blandt andet “Slip drømmene fri” og “Med Tante Andante på de blå oceaner” med guldkorn til hvordan du rejser ud i verden i længere tid. Emner som planlægning, økonomi, arbejde undervejs, børn, at komme hjem igen og hvordan du aktivt bruger rejsen i jobsøgning er blandt det som berøres.

  Læs mere...


  Tibet og Bhutan

  onsdag 20 jan 2016 - 19:30

  Kom med på en uforglemmelig rejse, hvor vi begynder i Beijing for at tage Himmeltoget til Lhasa, inden vi fortsætter tværs gennem hele Tibet og Himalaya med Gyantse, Shigatse, Everest Base Camp og alle de små bygder undervejs. Efter Tibet tager vi til verdens sidste Shangri-La – Bhutan. Måske er Bhutan et af verdens mest oversete rejselande og hvilken skam – for det er formodentlig et af de bedste.

  Læs mere...


  Borneo

  onsdag 20 jan 2016 - 17:30

  Man kan næsten ikke sige Borneo uden at tænke på orangutang, havskildpadder, dværgelefanter og næseaber. Oplev Borneos fantastiske natur og dyreliv på nært hold. Vi møder de æglæggende havskildpadder på Selingan Island, orangutanger i Sepilok og et storslået dyreliv i regnskov og jungle ved Kinabatanganfloden og det unikke Tabin reservat. Og selvfølgelig nogle af de dejlige strande. Kom og hør om en forrygende destination i skøn natur.

  Læs mere...


  Silkevejens perler i Uzbekistan

  tirsdag 19 jan 2016 - 19:30

  Vi inviterer her til foredrag om en rejse, der genfinder den særlige stemning langs Silkevejen i dette relativt ukendte hjørne af verden. Alexander den Store, Djenghis Khan og Timur Lenks rige, der på sin storhedstid gik fra Persien til Indien. En rejse til Uzbekistan bør inkludere Khiva – og Kyzylkum-ørkenen til karavanebyerne Bukhara og Samarkand.

  Læs mere...


  Camino de Santiago

  tirsdag 19 jan 2016 - 17:30

  Gratis foredrag om Jakobsvejen med Vagabond Tours-

  I dag er det ikke kun fromme pilgrimme, som vandrer ad den traditionsrige og naturskønne rute til Santiago de Compostela. I den moderne verden føler mange, mere eller mindre troende mennesker en trang til at fatte vandrestaven og begive sig af sted. Kom og hør historien, legenderne, traditionerne, landskaberne, byerne og arkitekturen – krydret med personlige oplevelser, når en turleder fra Vagabond Tours fortæller om den legendariske pilgrimsrute og viser billeder. Vagabond Tours har gennem en årrække specialiseret sig i vandreture ad Caminoen i Spanien, som går fra Pyrenæerne 800 km gennem Nordspanien til Santiago de Compostela og videre til Finisterre – Verdens Ende ved Atlanterhavskysten.

  Tilmelding er påkrævet til: booking@vagabondtours.dk.

  Læs mere...


  Forro

  fredag 15 jan 2016 - 20:00

  Cafe Globen kan hver anden fredag byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med at lære de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Mine venner i Taiwan

  torsdag 14 jan 2016 - 19:00

  P1020488Karen Hammer

  På en rejse i Rwanda traf jeg Kai fra Taiwan. Han inviterede mig på besøg. Jeg ankom august 2015, hvor  han var syg af malaria. Kai svigtede ikke: Han lagde min profil ind på Facebook og opfordrede folk til at hoste mig. Derved kom jeg i kontakt med 6 forskellige familier , der alle var begejstrede over at have “fået” mig og viste mig rundt overalt til templer, små jordvulkaner og gode restauranter med seafood. Alle lagde de deres oplevelser og fotos ind på  Facebook.  Jeg blev genkendt overalt  og har nu prøvet at være  a star!

  Læs mere...


  Ekspeditioner og bjergbestigninger

  onsdag 13 jan 2016 - 19:30

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende. Kom og hør om mulighederne som førstegangsklatrer, eller hvis du er erfaren bjergbestiger og gerne vil nå et større mål.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 13 jan 2016 - 17:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn; Vi har rejst her i snart 30 år og har suppleret vores viden via tilknytning til Dansk-Nepalesisk Selskab. Vores ekspertise er derfor uomtvistelig. Vil du høre mere om, hvorfor vi har forelsket os i landet – og hvad der gør Nepal til et trekking-paradis, og som samtidig er et møde med et fantastisk rigt kulturliv, så tilmeld dig vores foredrag om Nepal.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 12 jan 2016 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  How I quit my job to go backpacking in South America

  fredag 8 jan 2016 - 19:00

  Anca Dudau

  ‘You’re so brave!’. That’s what most people said when Anca announced she’ll quit my job to go backpacking alone in South America for a year. The truth is that it takes some guts, but there are also a lot of steps one can take to get prepared to be able to take such a decision.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 8 jan 2016 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  AFLYST Free Salsa Meetup – with New Moves

  torsdag 7 jan 2016 - 20:00

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 6 jan 2016 - 19:30

  Få lande i verden byder på så store geografiske og kulturelle forskellige oplevelser som Nepal. Fra det tropiske lavland på grænsen til Indien -til verdens højeste bjerge. Mindst lige så fascinerende er de meget forskellige etniske grupper, der beboer de forskellige områder.

  Tilmelding her

  Læs mere...


  JuleSwing

  onsdag 30 dec 2015 - 18:45

  Groovy Swing dance for you who like to dance with new dancers to social danceable music for newcommers.

  See the trailer of the fun we had last time:
  https://www.facebook.com/cphswingdance/videos/vb.751459961588727/846802178721171/?type=2&theater

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 29 dec 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Free Salsa Meetup – with New Moves

  tirsdag 22 dec 2015 - 19:00

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Læs mere...


  Forro

  fredag 18 dec 2015 - 20:00

  Cafe Globen kan igen byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med at lære de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Vi fortjener alle at være lykkelige

  torsdag 17 dec 2015 - 19:00

  Bodil Johanne Jørgensen

  I Bhutan måler man bruttonationallykke og mener, det er mere værd end landets bruttonationalprodukt. Bhutan er det eneste land i verden, hvor man har formuleret et Brutto Lykke Index. Det går så godt i landet, at DANIDA i 2014 lukkede sit kontor i landet.

  Læs mere...


  Bogreception: Verden skal opleves – Som Berejst

  torsdag 17 dec 2015 - 17:30

  Bodil Johanne Jørgensen, medlem af de Berejstes Klub, præsenterer sin nye bog “Verden skal opleves – som Berejst” og serverer lidt vin og sørger for hygge. Kl. 19.00 holder Bodil foredrag m Bhutan.

  Læs mere...


  Backpackertur på ryggen af Andesbjergene

  onsdag 16 dec 2015 - 19:30

  Jørgen Assenholt

  Foretog i november 2012 en primitiv og fysisk meget hård backpackertur på ialt 23 dage med overvejende teltovernatning og med i alt 11 dages Bjergtrekking undervejs. På vej sydpå snoede vi os ud og ind mellem Chile og Argentina. De største landskabsperler var Perito Morena Glacier ved byen El Calafate i Argentina og senere den store Torres del Paine Nationalpark i Chile. På vej ned til endestationen Ushuaia passeres Magellan Strædet med færge ned til Ildlandet.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 15 dec 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Cafe Globen julefrokost – udsolgt

  lørdag 12 dec 2015 - 18:00

  Efter er forrygende jubilæumsår slutter Cafe Globen nu af med årets bedste julefrokost.

  Gå ikke glip af denne storslåede begivenhed, hvor man kan møde alle de dejlige mennesker man har mødt på begge sider af baren i løbet af året plus en masse andre spændende mennesker. Desværre er der begrænset plads på en aften som denne, så hurtig tilmelding er nødvendig nederst på denne side.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 11 dec 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Come meet new, old and potential CS members, bring a friend, chat, share travel stories and CS tips, socialize, and of course strengthen our lovely CS network!

  Læs mere...


  Cuba

  torsdag 10 dec 2015 - 19:00

  Brian Rasmussen

  Cuba har i mere end 50 år frem for noget andet tredjeverdensland stået for sundhed og uddannelse. Men det er også et land, som gennem århundreder har haft resten af verdens bevågenhed. Dette gælder ikke mindst i disse år. Vi får et kort indblik i Cubas turbulente historie og hvor Cuba er på vej hen i disse år. Vi slutter med et oplæg om Asger Jorns tid i Cuba og ser dokumentarfilmen Jorn i Havana.

  Læs mere...


  Peru og Inkariget

  tirsdag 8 dec 2015 - 19:30

  Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed. Den kendte attraktion er et af emnerne for foredraget, men også andre spektakulære oplevelser er på agendaen. Den højtliggende Titicacasø og lavtliggende Amazonas er to andre juveler, der fortjener omtale. Kulturen i Peru er ganske fascinerende, og Inka-arven kommer man bestemt ikke udenom.

  Læs mere...


  Ecuador og Galapagos

  tirsdag 8 dec 2015 - 17:30

  I Ecuador finder du to af verdens allerstørste naturoplevelser, med verdens nok mest kendte regnskov, nemlig den i Amazonas, og Galapagos med sit fascinerende dyreliv. Vi fortæller om alle de spændende muligheder i det sydamerikanske land og forsøger at inspirere dig til at finde en drømmerejse af rang. 

  Læs mere...


  Free Salsa Meetup – with New Moves

  fredag 4 dec 2015 - 19:00

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Læs mere...


  På egen hånd rundt i Central Asien

  torsdag 3 dec 2015 - 19:00

  Line Hansen

  Central Asien eller nævnt i flæng som STAN-landene . Måske du har hørt om dem, men ikke aner hvor de befinder sig i verden. Hvad er det for nogle størrelser og hvorfor overhovedet rejse til dertil?

  I 2014/15 rejste jeg på egen hånd rundt i Central Asien, som en del af en 8 mdr. lang rejse ud i verden. Her besøgte jeg 4 af STAN-landene henholdsvis Kirgisistan, Kasakstan, Usbekistan og Turkmenistan, hvoraf de to sidste lande nærmer sig DIKTATURlignende tilstande.

  Læs mere...


  NETLA Seminario Permanente – Water not Gold! Struggles over natural resources in Central America

  onsdag 2 dec 2015 - 19:30

  Vladimir Pacheco Cueva, Ph.D., Associate professor at the Department of Culture and Society, Aarhus University

  The last two decades has seen an increase in the number of struggles over mining and petroleum development in Central America. This presentation will cover some of these struggles and interpret them in larger economic and political contexts. A special mention will be made of El Salvador’s case,  here the Water not Gold campaign has influenced the government’s decision to introduce and maintain a moratorium on mining projects since 2009.

  Foredraget foregår på engelsk

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 1 dec 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  OVERVEJER DU SABBATÅR ELLER PRAKTIK I UDLANDET

  tirsdag 1 dec 2015 - 17:30

  Impacts rejsecafé er en aften for dig, der godt kan lide at drømme dig ud i den store verden. Går du og overvejer et sabbatår, skal ud i praktik eller vil du gerne afsted i din sommerferie? Her drømmer vi både stort og småt – så kom forbi til en aften i selskab med volontører, der selv har været afsted og stil alle de spørgsmål, du vil.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 27 nov 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Come meet new, old and potential CS members, bring a friend, chat, share travel stories and CS tips, socialize, and of course strengthen our lovely CS network!

  Læs mere...


  Når vulkaner går amok

  torsdag 26 nov 2015 - 19:00

  Henning Andersen

  Foredraget handler om de vulkanudbrud på jorden, der har krævet de fleste menneskeliv i hostorisk tid og om de konsekvenser, som katastroferne har medført for livet på jorden. de såkaldte katastrofeudbrud er nok omtalt før, men Henning Andersen er i sin research ofte stødt på enkelte tilføjelser, der ikke er så kendte i forbindelse med begivenhederne.

  Læs mere...


  AFLYST Hvor mange sider har Afrika? – inspirerende rejseforedrag om Østafrika

  onsdag 25 nov 2015 - 19:30

  REJSEFOREDRAG AF EXPLORAMA

  Foredraget er flyttet til foråret 2016.

  Læs mere...


  Solovandring blandt bjergstammer på Papua

  tirsdag 24 nov 2015 - 19:00

  Mikie Breum holder et billedforedrag fra sin eventyrlige solovandretur gennem Papuas bjerge i Baliemdalen, som er en af de sidste egne i verden, hvor bjergstammerne lever tæt på deres oprindelige levevis i en næsten uberørt kultur, og det er derfor som at rejse tilbage i tiden. Området er befolket af tidligere kannibaler, som lå i stammekrig indtil for 25 år siden. Her går de ældre mænd med penisfutteraler, fjerprydninger på hovedet og med stødtænder gennem næseroden, mens kvinder ses med bastskørter og bare bryster. Mændene jager med bue og pil, og stammerne bor i traditionelle træhuse huse i pagt med naturen. Papua er beboet af 200 stammer med 280 stammesprog. Øen er verdens 2. største og er en af verdens mindst udviklede egne, så den eneste måde at komme omkring er med fly.

  Læs mere...


  DrikPortvinsbar

  fredag 20 nov 2015 - 18:00

  DrikPortvin inviterer til Portvinsbar for en aften

  Vi har lånt Café Globen i Købehavn for en enkelt aften. Det er for at give dig en hyggelig aften i byen, med mulighed for at smage en masse forskellig portvin til gode priser.

  Læs mere...


  Etiopien – mere end kirker

  torsdag 19 nov 2015 - 19:00

  Jørgen Retsbo

  Foredraget vil handle om de store natur- og kulturoplevelser man kan få ved en rejse i de mere utilgængelige dele af landet. Vi skal tæt på en af verdens fem boblende lavasøer i det gloende Danakil på grænsen til Eritrea og i syd besøge Mursierne (”tallerkennegrene”) og en bull-jumping ceremoni hos Hamerfolket. Det hele krydret med møder med lokale og nedslag i landet og dets kejser Haile Selassies fascinerende historie som inspirator for den sorte frihedskamp i Amerika og Afrika – og reggaebevægelsen.

  Læs mere...


  Reception i anledning af bogudgivelse

  torsdag 19 nov 2015 - 17:30

  Lene Kohlhoff Rasmussen byder på et glas vin, et stykke kransekage og en snak om min nye bog “Min rejse ad Silkevejen – fra Beijing til Istanbul”.

  Alle er velkommen.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  onsdag 18 nov 2015 - 19:30

  Kipling Travel

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire.

  Læs mere...


  Indien

  onsdag 18 nov 2015 - 17:30

  Kipling Travel

  Indien er et af verdens mest forunderlige rejselande. Indien er mangfoldigt, stort og uoverskueligt. Kipling Travel har kontor i New Delhi og er absolutte eksperter på rejser i Indien. Kom og hør om det mægtige subkontinent, hvor vi koncentrerer os om Rajasthan, Taj Mahal, Varanasi og Ganges-floden, Darjeeling, Ladakh samt i Sydindien Tamil Nadu med Trankebar og skønne Kerala med Backwaters, temarker og Kovalamstranden.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 17 nov 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 13 nov 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Come meet new, old and potential CS members, bring a friend, chat, share travel stories and CS tips, socialize, and of course strengthen our lovely CS network!

  Læs mere...


  Trips with amazing animals

  fredag 13 nov 2015 - 17:30

  Jacob Gowland Jørgensen

  Amazing animals – journeys around the world to meet whales, penguins, dragons and gorillas. Presenter: Jacob Gowland Jørgensen, member of The Travellers’ Club of Denmark, travel writer and dedicated penguin fan.

  Læs mere...


  Det sydlige Brasilien

  torsdag 12 nov 2015 - 19:00

  Søren Fodgaard

  Sydbrasilien er et godt rejsemål i vores sommer. Jeg besøgte Rio som er en af de flotteste storbyer i verden med bjerge, skove og strande tæt på centrum og klassiske turistmål som Sukkertoppen og Kristus-statuen. Der bygges nyt overalt i byen, og det medfører næsten groteske sammenstød mellem klassiske bygninger fra 1800-tallet og moderne skyskrabere.

  Læs mere...


  Istanbul

  onsdag 11 nov 2015 - 19:30

  Rejseleder Sofie Lopez Højsteen, Viktors Farmor

  Istanbul har været hovedstad i det romerske, det byzantinske og det osmanniske rige og er en fascinerende blanding af fortid og nutid, gammelt og nyt, traditionelt og moderne. Museer, paladser, moskeer og kirker er unikke. Ved siden af seværdighederne er der hele stemningen i byen. Pulsen er høj, der er et vibrerende handels- og udeliv.

  Og så spiser man godt i Istanbul. Beliggenheden på kanten mellem Vest og Øst har medført inspiration fra alle sider. Kebab, meze og friskfanget fisk er byens signatur-retter.

  Tilmelding her.

  Læs mere...


  Camino de Santiago IKKE FLERE PLADSER

  onsdag 11 nov 2015 - 17:30

  Af Vagabond Tours

  Gratis foredrag om Jakobsvejen. 

  I dag er det ikke kun fromme pilgrimme, som vandrer ad den traditionsrige og naturskønne rute til Santiago de Compostela. I den moderne verden føler mange, mere eller mindre troende mennesker en trang til at fatte vandrestaven og begive sig af sted. Kom og hør historien, legenderne, traditionerne, landskaberne, byerne og arkitekturen – krydret med personlige oplevelser, når en turleder fra Vagabond Tours fortæller om den legendariske pilgrimsrute og viser billeder. Vagabond Tours har gennem en årrække specialiseret sig i vandreture ad Caminoen i Spanien, som går fra Pyrenæerne 800 km gennem Nordspanien til Santiago de Compostela og videre til Finisterre – Verdens Ende ved Atlanterhavskysten.

  Tilmelding er påkrævet til: booking@vagabondtours.dk.

   

  Læs mere...


  IKKE FLERE PLADSER Ekspeditioner og bjergbestigninger

  tirsdag 10 nov 2015 - 19:30

  Kipling Travel

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende. Kom og hør om mulighederne som førstegangsklatrer, eller hvis du er erfaren bjergbestiger og gerne vil nå et større mål.

  Læs mere...


  Nepal

  tirsdag 10 nov 2015 - 17:30

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse – landet med nogle af verdens største natur og kulturkontraster! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn og en del af vores dna; og vi har rejst meget aktivt i Nepal i snart 30 år – faktisk i hele landet, ikke bare Annapurna og Everest.

  Læs mere...


  Groovy Swing dance

  fredag 6 nov 2015 - 18:45

  Groovy Swing dance for you who like to dance with new dancers to social danceable music for newcommers.

  Læs mere...


  Ølentusiasternes øj-dag

  torsdag 5 nov 2015 - 17:00

  Torsdag d. 5. november er det en af årets højtider, –ØJ dag Ølentusiasternes Julebrygdag. Dagen hvor vi ikke skal nøjes med Tuborgs Snebajer, men kan få et stort udvalg af spændende danske mikrobryg og udenlandske specialøl, brygget op til jul. Vi har bestilt et større antal forskellige, både på flaske og fad. Vi kan ikke have det hele på hanerne og i køleskabet – men det betyder jo at der er noget nyt hver gang du kommer i cafeen op til jul!

  Læs mere...


  NETLA Seminario Permanente – Ekstrem ulighed i Latinamerika

  onsdag 4 nov 2015 - 19:30

  Perspektiver fra IBIS’ arbejde med oprindelige folks rettigheder

  Foredraget den 4. november om mapuches i Chile er desværre blevet aflyst men erstattes af et oplæg af Misha Wolsgaard-Iversen fra IBIS

  Latinamerika har gennem de seneste år oplevet stor økonomisk vækst, og det er mange steder faktisk lykkedes at reducere den enorme sociale ulighed. Men i andre lande er afstanden mellem rig og fattig blevet større og den ekstreme ulighed tydeligere.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 3 nov 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Til Nicaragua med Seniorbrigaden

  tirsdag 3 nov 2015 - 17:30

  Vil du med til Nicaragua februar til april 2016? Er du efterlønner, pensionist, eller har du andre muligheder for at rejse i 3 måneder? Er du interesseret i at støtte folkelige bevægelser både på landsbyniveau og i Managua? Du behøver ikke kunne spansk, for der vil være mulighed for at starte med intensivt sprogskole i den lille bjergby Matagalpa. Så kom og hør mere om denne nye mulighed for at rejse i en lille gruppe til Nicaragua.

  Læs mere...


  Romsmagning 2 AFLYST

  lørdag 31 okt 2015 - 18:00

  Så er der igen et tilbud til de mere erfarne romdrikkere. ”Rom Thomsen” kommer og laver en smagning specielt for Cafe Globens rom-venner. Det er en smagning der henvender sig til kendere.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 30 okt 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Come meet new, old and potential CS members, bring a friend, chat, share travel stories and CS tips, socialize, and of course strengthen our lovely CS network!

  Læs mere...


  Etiopiens kirker

  torsdag 29 okt 2015 - 19:00

  Kom og hør om Etiopiens ældgamle kirke, som er grundlagt i 300-tallet. C. Ankerstjerne Rønneberg vil fortælle om sin tur til Etiopien, som navnlig stod i kirkernes og klostrenes tegn. Hør om de enestående klippekirker, om vanskelige klatreture til højt- og fjerntbeliggende bjergkirker, om Pagtens Ark i Aksum, om ældgamle ritualer, der blev fastlagt i 600-tallet på et for de fleste i dag uforståeligt kirkesprog og meget mere.

  Læs mere...


  Tibet og Bhutan

  tirsdag 27 okt 2015 - 19:30

  Kipling Travel

  Kom med på en uforglemmelig rejse, hvor vi begynder i Beijing for at tage Himmeltoget til Lhasa, inden vi fortsætter tværs gennem hele Tibet og Himalaya med Gyantse, Shigatse, Everest Base Camp og alle de små bygder undervejs. Efter Tibet tager vi til verdens sidste Shangri-La – Bhutan. Måske er Bhutan et af verdens mest oversete rejselande og hvilken skam – for det er formodentlig et af de bedste. 

  Læs mere...


  Forro

  fredag 23 okt 2015 - 20:00

  Cafe Globen kan igen byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med fællesspisning, inden vi lærer de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Brasilien: stormagt eller afmagt IKKE FLERE PLADSER

  torsdag 22 okt 2015 - 19:00

  Svend Roed Nielsen, Udenrigsministeriet  tidligere ambassadør i Brasilien

   Præsident Lulas regeringstid fra 2003 til 2011 blev Brasilien spået en fremtid der gik mod tinderne politisk og økonomisk. Nu under Præsident Dilma peger prognoserne mod afgrunden. Var man dengang for optimistiske og nu tilsvarende for pessimistiske? Hvad er de reelle muligheder for Brasilien internt og eksternt og hvad skal der til for at landet kommer på en bedre kurs? Hvad vil og kan Danmark gøre for at styrke vort samarbejde med Brasilien?

  Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. Foredraget er en gentagelse af foredraget den 9 sept.

  Læs mere...


  Peru og Inkariget

  onsdag 21 okt 2015 - 19:30

  Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed. Den kendte attraktion er et af emnerne for foredraget, men også andre spektakulære oplevelser er på agendaen. Den højtliggende Titicacasø og lavtliggende Amazonas er to andre juveler, der fortjener omtale. Kulturen i Peru er ganske fascinerende, og Inka-arven kommer man bestemt ikke udenom.

  Læs mere...


  Ecuador og Galapagos

  onsdag 21 okt 2015 - 17:30

  I Ecuador finder du to af verdens allerstørste naturoplevelser, med verdens nok mest kendte regnskov, nemlig den i Amazonas, og Galapagos med sit fascinerende dyreliv. Vi fortæller om alle de spændende muligheder i det sydamerikanske land og forsøger at inspirere dig til at finde en drømmerejse af rang. 

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 20 okt 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Overvejer du sabbatår eller praktik i udlandet

  tirsdag 20 okt 2015 - 17:30

  Impacts rejsecafé er en aften for dig, der godt kan lide at drømme dig ud i den store verden. Går du og overvejer et sabbatår, skal ud i praktik eller vil du gerne afsted i din sommerferie? Her drømmer vi både stort og småt – så kom forbi til en aften i selskab med volontører, der selv har været afsted og stil alle de spørgsmål, du vil.

  Læs mere...


  Nordøst-Brasilien – fodbold VM, klitter, kolonibyer og røverbander

  torsdag 15 okt 2015 - 19:00

  Søren Fodgaard

  Rejsen foregik i det nordøstlige Brasilien fra Recife til Sao Luis. Det meste af denne del af Brasilien er fattigt og besøges stort set aldrig af udenlandske turister. Men der er mange spændende ting at se: Enorme klitlandskaber med vandreklitter, gamle byer fra kolonitiden i delvist forfald, store brede strande næsten uden turister, en turistby der kun kan nås ad sandede veje og floder med mangrover. Indlandet har været meget fattigt, og i begyndelsen af 1900-tallet opstod der lokale bander som bekæmpede de rige godsejere – en kamp der blev ført med stor brutalitet fra begge sider.

  Læs mere...


  Skræddersy drømmerejsen til USA

  onsdag 14 okt 2015 - 19:30

  USATOURS.dk er specialister i at skræddersy drømmerejsen til USA. De mest populære områder i USA er Florida og Californien. Kom og hør om de mange spændene måder man kan sammensætte en kør-selv-ferie i USA og få hjælp til at sammensætte din drømmerejse til USA.

  Læs mere...


  Det farverige Vestafrika

  tirsdag 13 okt 2015 - 19:30

  Per Danielsen

  På trods af ebola og et mislykket militærkup i Gambia, så gik vinterens rejse til Senegal, Gambia og Guinea-Bissau. I Bissau besøgte jeg Bandim Health Project, som er et stort sundhedsprojekt ledet af Statens Serum Institut. Her har man gennem 30 år undersøgt børnedødeligheden og fundet, at fattige børn ikke har større risiko for at dø af mæslinger end børn af mere velstående forældre.Sidste del af turen gik til Gambia og Senegal, hvor især Saint Louis var et besøg værd.

  Læs mere...


  Forro

  lørdag 10 okt 2015 - 20:00

  Cafe Globen kan igen byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med fællesspisning, inden vi lærer de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Kulturnatten om sjældne rejsemål

  fredag 9 okt 2015 - 18:00

  Medlemmer af De Berejstes Klub vil holde foredrag om sjældne rejsemål. der vil i løbet af aftenen blive holdt fem rejseforedrag om Yemen, Turkmenistan & Afghanistan, Tristan da Cunha, Sydsudan og Mauretanien

  Læs mere...


  Maldiverne og Jamaica

  torsdag 8 okt 2015 - 19:00

  Claus Qvist Jessen

  To meget forskellige øriger – det ene et hypet og lækkert resort-paradis i Det Indiske Ocean, det andet en rastafaribefolket, caribisk ø med stor produktion af “ganja” og dertil et noget blakket ry. I begge tilfælde er der en lidt anden sandhed under overfladen.

  Læs mere...


  NETLA Seminario Permanente – Muligheder og udfordringer for dansk erhvervsliv

  onsdag 7 okt 2015 - 19:30

  Niels Evendt, IFU (Investeringsfonden for Udviklingslande)

  Investeringsfonden for Udviklingslande har gennem mere end 45 år investeret med danske virksomheder i Latinamerika. Investment Director, Niels Evendt vil fortælle om konkrete erfaringer fra IFU’s mere end 100 investeringer i regionen og muligheder fremadrettet med IFU’s nye udvidede mandat, samt fokus på både klima- og landbrugsprojekter.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 6 okt 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Oktoberfest

  lørdag 3 okt 2015 - 18:00

  Café Globen holder Oktoberfest lørdag den 3. oktober kl. 18. Hvis du endnu ikke har været til Oktoberfest i München eller ønsker at genopleve den fantastiske stemning, så har du chancen lørdag den 3. oktober, når Cafe Globen for tiende gang holder Oktoberfest.

   Vi sørger naturligvis for, at der er ægte Oktoberfest bier på hanerne sammen med andre spændende tyske øl – foruden vores normale brede sortiment af øl og spiritus. For at skærpe tørsten vil der være en stor buffet, som naturligvis indeholder masser af pølser og skinke, foruden en masse andre sydtyske lækkerier, som skaber en naturlig tørst. Fra højttalerne vil der lyde glad musik, som vil gøre det lettere at få øl og vin til at glide ned og stemningen op.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 2 okt 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Come meet new, old and potential CS members, bring a friend, chat, share travel stories and CS tips, socialize, and of course strengthen our lovely CS network!

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 2 okt 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Come meet new, old and potential CS members, bring a friend, chat, share travel stories and CS tips, socialize, and of course strengthen our lovely CS network!

  Læs mere...


  Costa Rica

  torsdag 1 okt 2015 - 19:30

  Rejseleder Hanne Christensen, Viktors Farmor

  Viktors Farmor har haft Costa Rica på programmet i mange år, og har i dag flere forskellige rejser til ”Den rige kyst”.

  Hanne Christensen har fokus på flora og fauna, når hun i aften tager os med i regnskovene, de skovklædte bjerge, rygende vulkaner og Stillehavskysten, hvor regnskoven breder sig helt ned til stranden.

  Tilmelding her.

  Læs mere...


  Borneo

  onsdag 30 sep 2015 - 19:30

  Man kan næsten ikke sige Borneo uden at tænke på orangutang, havskildpadder, dværgelefanter og næseaber. Oplev Borneos fantastiske natur og dyreliv på nært hold. Vi møder de æglæggende havskildpadder på Selingan Island, orangutanger i Sepilok og et storslået dyreliv i regnskov og jungle ved Kinabatanganfloden og det unikke Tabin reservat. Og selvfølgelig nogle af de dejlige strande. Kom og hør om en forrygende destination i skøn natur.

  Læs mere...


  Burma

  onsdag 30 sep 2015 - 17:30

  Kipling Travel

  Burma er et relativt nyt turisme-land, idet det i mange år har været mere eller mindre lukket land for turister. Det giver en helt speciel stemning, når man rejser rundt, at turisme ikke er så udbredt, og vi vil fortælle om vores oplevelser i Burma blandt de gyldne pagoder og vil give et indblik i, hvad Burma som en slags uberørt rejseland har at tilbyde. Hos os er det absolut en af yndlingsdestinationerne!

  Læs mere...


  Vinsmagning af økologiske og biodynamiske vine fra Bordeaux

  tirsdag 29 sep 2015 - 19:00

  David Wagner, færdiguddannet fødevareingeniør, er født og opvokset et lille spring syd for Bordeaux i det sydvestlige Frankrig og driver virksomheden La Barrique Vert’, som sælger udvalgt økologisk og biodynamisk vin fra netop Bordeaux egnen. Han byder på en hyggelig aften med baguettes, ost, charcuterie og selvfølgelig en god håndfuld vine at smage på. David vil i løbet af aftenen fortælle om de vinbønder, han samarbejder med, og som han alle kender personligt.

  Skulle historierne og vinene være i din smag, vil der naturligvis være mulighed for at købe en flaske, en kasse ja sågar en hel palle vin med hjem!

  Det koster 150 kr. at deltage. Beløbet indsættes på reg 5017, konto 1200954.

  Maks. 20 deltagere.

  Læs mere...


  BRASILIANSK FOLKEDANS FORRO

  fredag 25 sep 2015 - 21:00

  Cafe Globen kan igen byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med fællesspisning, inden vi lærer de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Jorden rundt i kørestol

  torsdag 24 sep 2015 - 19:00

  Anna le Dous

  Rigtig meget kan lade sig gøre, hvis man er stædig og holder ved ens drømme – og hvis man er klar til at tage forhindringer som udfordringer. Selv om man sidder i elektrisk kørestol, aldrig har følt jorden under sine fødder, og ikke kan vende sig selv i sengen om natten, kan man godt rejse ud og opleve verden.

  Foredraget har tidligere været holdt i 2013.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari, Tanzania og Zanzibar

  onsdag 23 sep 2015 - 19:30

  Kipling Travel

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire. Vi runder også Masai Mara, Samburu og andre af Østafrikas parker, og vi skal selvfølgelig også til Zanzibars vidunderlige strande. Foredraget rummer det hele, så tag med og lad dig inspirere hos Kipling Travel.

  Læs mere...


  Indien

  onsdag 23 sep 2015 - 17:30

  Kipling Travel

  Indien er et af verdens mest forunderlige rejselande. Indien er mangfoldigt, stort og uoverskueligt. Kipling Travel har kontor i New Delhi og er absolutte eksperter på rejser i Indien. Kom og hør om det mægtige subkontinent, hvor vi koncentrerer os om Rajasthan, Taj Mahal, Varanasi og Ganges-floden, Darjeeling, Ladakh samt i Sydindien Tamil Nadu med Trankebar og skønne Kerala med Backwaters, temarker og Kovalamstranden.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 22 sep 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Kan gadekunst skabe forandringer i Nepal?

  tirsdag 22 sep 2015 - 17:30

  Kan gadekunst ændre samfund, kulturer og tankesæt? Og hvordan ser gadekunst ud på nepalesiske husmure?

  Tirsdag d.22 september kl.17:30-19:00 byder Globen indenfor til en aften med fokus på nepalesisk gadekunst. Her vil  Romel Bhattarai, Kiran Maharjan og Shreezan Shrestha fra den nepalesiske kunstnergruppe Artlab  fortælle om gadekunstens rolle i Nepal.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 18 sep 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Come meet new, old and potential CS members, bring a friend, chat, share travel stories and CS tips, socialize, and of course strengthen our lovely CS network!

  Læs mere...


  USA og Canada pr. roadtrip

  torsdag 17 sep 2015 - 19:00

  Claus Qvist Jessen

  Et fotogen oplevelse af et fire ugers, 6.700 km langt roadtrip gennem det sydøstlige Canada og det nordvestlige USA. Fra Vancouver Islands tilgængelige natur, lakse-hovedstaden Campbell River, og OL-byen i Whistler gennem de verdensberømte nationalparker i Banff og Jasper til dinosaur-mekkaet i Drumheller og Yellowstones fantastiske natur. Alt sammen proppet med flotte bjerge, spruttende gejsere og kulørte, varme kilder tilsat et ualmindeligt tilgængeligt dyreliv.

  Læs mere...


  Somaliland er ikke Somalia

  onsdag 16 sep 2015 - 19:30

  Lise Rasmussen

  Efter at have besøgt 32 lande i Afrika vil jeg sige: ”If you haven’t been to Somaliland you haven’t been to Africa. For det er virkeligt Afrika.

  ”They have manages to keep some kind of stability” sagde en repræsentant fra den Belgiske regering til mig, og det må man sige. Somaliland er ikke Somalia, fastholder landet dog, da de har erklæret sig selvstændige i 1991. De afholder valg og har egen valuta. De er ikke anerkendt af FN, men FN er massivt repræsenteret i landet og desuden hjælper GNO organisationer fra mange lande med at opbygge landet og Danmark har også Danida projekter. Somaliland er stærkt muslimsk og der er ikke spiritus i landet, det eneste man kan få er alkoholfri øl.

  Læs mere...


  Salsaaften med Newmoves

  tirsdag 15 sep 2015 - 19:00

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Læs mere...


  Romsmagning 1 – stadig ledige pladser

  lørdag 12 sep 2015 - 18:00

  Når nu mange har ferieminderne friske kan det være en god ide at holde dem ved lige med lidt god rom. Vi har endnu en gang overtalt ”Rom Thomsen til at være vores romguide på denne smagning.

  Han vil planlægge turen så ”nye romdrikkere” kan være med. Der vil blive gennemgået hvordan man laver rom og vi kommer gennem de 4 stilarter i rom:

  • Den Cubansk stil
  • Demerara stilen
  • Den franske Rhum Agricole
  • Den stærke Pott still også kaldet Sømandsrom.

  Læs mere...


  BRASILIANSK FOLKEDANS FORRO

  fredag 11 sep 2015 - 19:00

  Cafe Globen kan igen byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med fællesspisning, inden vi lærer de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Madagaskar & Comorerne

  torsdag 10 sep 2015 - 19:00

  Lene Kohlhoff Rasmussen

  Her kan du få en spændende og levende beretning om et rejseeventyr til verdens fjerde største ø, Madagaskar. Øen har i mere end 160 millioner år været afskåret fra det afrikanske fastland, hvilket har resulteret i et så stort antal endemiske planter og dyr. Øen bliver ofte refereret til som “verdens ottende kontinent.” Naturen er i særklasse med spændende nationalparker, hvor bla. lemuren holder til. Menneskene på Madagaskar er ligeså unikke som dyrene og Lene Kohlhoff Rasmussen beretter om sit møde med en smilende lokalbefolkning i de små uberørte landsbyer.

  Læs mere...


  NETLA Seminario Permanente – Brasilien: Stormagt eller afmagt

  onsdag 9 sep 2015 - 19:30

  Svend Roed Nielsen, Udenrigsministeriet & tidligere ambassadør i Brasilien

  I Præsident Lulas regeringstid fra 2003 til 2011 blev Brasilien spået en fremtid der gik mod tinderne politisk og økonomisk. Nu under Præsident Dilma peger prognoserne mod afgrunden. Var man dengang for optimistiske og nu tilsvarende for pessimistiske? Hvad er de reelle muligheder for Brasilien internt og eksternt og hvad skal der til for at landet kommer på en bedre kurs? Hvad vil og kan Danmark gøre for at styrke vort samarbejde med Brasilien?

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 8 sep 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 4 sep 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Come meet new, old and potential CS members, bring a friend, chat, share travel stories and CS tips, socialize, and of course strengthen our lovely CS network!

  Læs mere...


  Hvor tæt kan man komme på en bjerggorilla?

  torsdag 3 sep 2015 - 19:00

  Erik Hermansen

  Faktisk utrolig tæt! Rundtur i diverse nationalparker i Uganda, hvor specielt oplevelserne tæt på bjerggorillaer og træklatrende løver topper listen.

  Læs mere...


  Hvor mange sider har Afrika? – inspirerende rejseforedrag om Østafrika

  tirsdag 1 sep 2015 - 19:30

  Rejseforedrag af Explorama

   I aftenens foredrag tager vi dig med på en rejse, hvor vi vil give dig et indblik i nogle af de sider af verdens næststørste kontinent, som man kun sjældent ser i rejsebureauernes kataloger.

   Vi vil præsentere dig for det Afrika, som vi selv er blevet forelsket i og som vi betegner som vores andet hjem. Du vil høre mere om eventyrlige safarirejser, mødet med vores nærmeste slægtninge, enestående kulturoplevelser blandt lokale og muligheden for at gøre en forskel.

  Foredraget gentages den 25. nov.

  Læs mere...


  BRASILIANSK FOLKEDANS FORRO

  fredag 28 aug 2015 - 19:00

  Cafe Globen kan igen byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med fællesspisning, inden vi lærer de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Livet langs Indiens landeveje

  torsdag 27 aug 2015 - 19:00

  AF VILLADS KOK MORTENSEN

  – 5000 km motorcykelrejse gennem Indiens Himalaya.

  Villads Kok Mortensen fortæller om et 11 måneders ophold i Indien ved helt alene at køre 5000 km gennem Indiens Himalayabjerge på en gammel engelsk motorcykel. Det blev til et begivenhedsrigt møde med et fascinerende folkeliv og måske nogle af verdens mest gæstfri mennesker.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 25 aug 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 21 aug 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Come meet new, old and potential CS members, bring a friend, chat, share travel stories and CS tips, socialize, and of course strengthen our lovely CS network!

  Læs mere...


  Nepal – et land i forandring og efter jordskælvene

  torsdag 20 aug 2015 - 19:00

  Nepal: Den politiske, økonomiske og sociale udvikling – ikke mindst i lyset af jordskælvene i 2015

  Jan Møller Hansen – medlem af De Berejstes Klub – holder et spændende og aktuelt foredrag om Nepal. Jan er souschef på den danske ambassade i Nepal og samtidig en passioneret socialdokumentarisk fotograf. Han har et indgående kendskab til Nepal og dets befolkning og taler nepalesisk.

  Læs mere...


  Hør om Globale Seniorer og studieturen til Østafrika

  tirsdag 18 aug 2015 - 16:00

  Globale Seniorer er et ret nyt netværk for seniorer der er interesserede i internationalt samarbejde. Vi bruger vores samlede erfaringer og engagement til at skabe aktivitet og opmærksomhed omkring internationale spørgsmål og vi støtter seniorers muligheder og vilkår globalt.

  Læs mere...


  Salsaaften med Newmoves

  fredag 14 aug 2015 - 19:00

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Læs mere...


  Etiopien med fokus på natur og mennesker (Ny dato)

  torsdag 13 aug 2015 - 19:00

  Per Allan Jensen

  Jeg tilbragte to uger i marts-april 2015 i Etiopien, hvor fokus først og fremmest var på natur og mennesker, men jeg fik da også snust lidt til nogle af de historiske steder (primært Gondar og Lalibela). Etiopien er et fantastisk rejseland med spændende og afvekslende natur, lang historie, stolte og venlige mennesker, dejlig mad (måske det bedste i Afrika – hvilket i øvrigt ikke nødvendigvis siger så meget), få andre turister, lave priser og et herligt klima (i hvert fald hvis man holder sig oppe i højlandet og undgår regntiden om sommeren).

  Læs mere...


  Yemen, en tidsrejse tilbage i tiden

  onsdag 12 aug 2015 - 19:00

  Lise Rasmussen

  Kan man rejse til Yemen som turist? Ja det kunne man indtil 07.01.2015 og det var der forbløffende mange der gjorde. Lise Rasmussen fra De berejstes Klub var blandt de sidste der besøgte landet og det vil hun fortælle om.  Yemen er  med meget venlige mennesker og de informationer vi får om Yemen skal nok revideres lidt. Hovedstaden Sanaa er verdens ældste og smukkeste by. Arkitekturen er fantastisk og ingen foto kan yde det fuld retfærdighed, men vi kan prøve og supplere med at fortælle om oplevelserne.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 11 aug 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 7 aug 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Come meet new, old and potential CS members, bring a friend, chat, share travel stories and CS tips, socialize, and of course strengthen our lovely CS network!

  Læs mere...


  Fjordsejlads i Sydgrønland

  torsdag 6 aug 2015 - 19:00

  Sydgrønland er et sted, hvor man er sikker på at undgå masseturisme, da her er meget plads overalt og relativt få turister.

  Carl Winther Petersen

  Læs mere...


  Koncert with Adélaïde and Justin

  onsdag 5 aug 2015 - 19:00

  A & J, a charming duo sure to please the ears at all times …

  A Voice, « Adélaïde » and a Guitar « Justin », two musicians from Paris, France, a large repertoire of French Song, Jazz Standards, and International Variety, for your pleasure.

  Læs mere...


  BRASILIANSK FOLKEDANS FORRO

  fredag 31 jul 2015 - 19:00

  Cafe Globen kan igen byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med fællesspisning, inden vi lærer de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 28 jul 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 24 jul 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Come meet new, old and potential CS members, bring a friend, chat, share travel stories and CS tips, socialize, and of course strengthen our lovely CS network!

  Læs mere...


  BRASILIANSK FOLKEDANS FORRO

  fredag 17 jul 2015 - 19:00

  Cafe Globen kan igen byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med fællesspisning, inden vi lærer de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Couchsurfing Tuesday

  tirsdag 14 jul 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night!

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 10 jul 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Come meet new, old and potential CS members, bring a friend, chat, share travel stories and CS tips, socialize, and of course strengthen our lovely CS network!

  Læs mere...


  Oplev jordskælvet i Nepal gennem familien Andreassen

  tirsdag 7 jul 2015 - 19:30

  Da det første jordskælv ramte Nepal og gjorde millioner hjemløse, befandt Ivalo, Ole og deres tre små børn sig midt i det hele. Hør om familien Andreassens oplevelser og mangeårige betagelse af Nepal under foredraget den 7. juli på Cafe Globen.

  Kom og hør foredraget hvor der vil på dagen også være en indsamling som går til genopbygning af skolen i byen Samari. Hver en krone tæller.  Som der siges i Nepal “you give me 1 rupee I’m happy – you give 1000 rupee I’m happy”

  Læs mere...


  BRASILIANSK FOLKEDANS FORRO

  torsdag 2 jul 2015 - 19:00

  Cafe Globen kan igen byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med fællesspisning, inden vi lærer de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  COUCHSURFING MEETING

  tirsdag 30 jun 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! ;)

  Læs mere...


  Salsa aften med NEWMOVES

  tirsdag 30 jun 2015 - 19:00

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Læs mere...


  Couchsurfing Friday

  fredag 26 jun 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Come meet new, old and potential CS members, bring a friend, chat, share travel stories and CS tips, socialize, and of course strengthen our lovely CS network!

  Læs mere...


  Rejse med Servas

  torsdag 25 jun 2015 - 19:00

  Gunilla Heick

  Kunne du tænke dig at bo hjemme hos lokale folk i din ferie, og tage del af deres dagligdag? Så er den internationale rejseorganisation Servas måske noget for dig. Du kan også åbne din dør og lade rejsende fra hele verden komme indenfor. Servas er noget af en forgænger til couchsurfing. Kom og hør forskellige medlemmer fra Servas Danmark fortælle om egne rejseoplevelser, dels som rejsende, dels som værter. Servas blev grundlagt på Askov Højskole i 1949 og er sidenhen blevet verdensomspændende.

  Læs mere...


  Inspirationsaften om Motorcykelrejser i Asien

  onsdag 24 jun 2015 - 19:00

  Denne aften er der inpirationsaften på Cafe Globen, hvor det skal handle om motorcykelrejser til følgende destinationer: Indien, Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Bhutan, Laos, Cambodia og Madagaskar.

  Foredraget holdes af Villads Kok Mortensen fra MC ASIEN, der fortæller om sine mange tusinde kilometer på landeveje i fjerne afkroge af verden, møder med forskellige folkeslag, storslåede naturoplevelser og ægte dybfølt rejse og køreglæde. Der fortælles også om MC ASIENs kommende motorcykelrejser.

  Læs mere...


  Sankt Hans aften: LUKKET

  tirsdag 23 jun 2015 - 00:00

  Læs mere...


  BRASILIANSK FOLKEDANS FORRO

  fredag 19 jun 2015 - 19:00

  Cafe Globen kan igen byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med fællesspisning, inden vi lærer de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  LUKKET valgaften

  torsdag 18 jun 2015 - 00:00

  Café Globen har valgt at holde lukket på valgaftenen.Håber alle får en god valgaften.

  Læs mere...


  Tortur i Marokko

  onsdag 17 jun 2015 - 19:00

  Simone Hald

  Amnesty International sætter fokus på brugen af tortur i Marokko ved at lave Danmarks største postkort! Vi har delt postkortet op i 48 stykker og er lige nu i gang med at samle hilsner fra hele landet. Det endelige postkort bliver 16 x 30 meter.

  Kom og hør et spændende oplæg om brugen af tortur i Marokko d. 17. kl. 19, på Cafe Globen, hvor det vil være muligt at skrive en hilsen på postkortet. Jo flere vi er, jo stærkere er vores stemme!

  Læs mere...


  COUCHSURFING MEETING

  tirsdag 16 jun 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! ;)

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 12 jun 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Hekla – Islands dronning

  torsdag 11 jun 2015 - 19:00

  Henning Andersen

  Æresfrygten glemmer man sommetider i disse travle, teknologifikserede dage. Men den er værd at huske på. Især naturen fortjener den. Og måske intet fænomen mere end vulkanen med sine kolossale urkræfter.

  Selv blandt vulkaner skiller Hekla sig ud, og gennem hele den vestlige verdens skrifthistorie har mennesket været fascineret af den. Det ved Henning Andersen så godt som nogen – han har selv været forgabt i dette skønne monster, siden han for mange år siden lærte om den eksistens.

  Læs mere...


  Vinsmagning med vine fra mange lande, UDSOLGT

  onsdag 10 jun 2015 - 19:00

  Få en særlig oplevelse og smag kvalitets vine fra mange lande. Jens Peter Lund fra Explorewines.dk holder smagningen
  Ost og pølse snacks er inklusiv. Pris kr. 100. Tilmelding er nødvendig.

  Læs mere...


  Vend din verden på hovedet

  tirsdag 9 jun 2015 - 19:00

  Et foredrag om at trække stikket ud af hverdagens hamsterhjul og rejse et år med familien.

   Af Nicoline Christophersen

  Et friår med familien på rejse verden rundt er en drøm for mange. Og en helt almindelig familie på 2 voksne & 3 børn fra Frederiksberg valgte at forfølge drømmen. Men er det altid lige så fantastisk, som det umiddelbart lyder, eller følger hverdagens udfordringer nogen gange med i kufferten?

  Læs mere...


  BRASILIANSK FOLKEDANS FORRO

  fredag 5 jun 2015 - 19:00

  Cafe Globen kan igen byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med fællesspisning, inden vi lærer de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Krydderiøerne

  torsdag 4 jun 2015 - 19:00

  Ib Larsen, medlem af de Berejstes Klub

  Den betydning jagten på krydderier har haft for verdenskortet som vi ser det idag, kan ikke overvurderes. De nationer, der historisk kontrollerede  krydderihandlen fra Østen til Europa, blev tilført umåelige rigdomme. Priserne var astronomiske, men Europa havde brug for krydderierne til at konservere fødevarer og fjerne lugten fra dårlige og gamle fødevarer.

  Læs mere...


  Digital nomade, hvordan man kan arbejde og rejse på samme tid

  onsdag 3 jun 2015 - 19:30

  Nikolaj Astrup Madsen, stifter af Workaway, fortæller om hvordan man kan drive sin forretning remote og finde mulighederne rundt omkring i verden. Nikolaj er med i en del netværk som har samme interesse.

  Læs mere...


  COUCHSURFING MEETING

  tirsdag 2 jun 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! ;)

  Læs mere...


  Salsa aften med NEWMOVES

  tirsdag 2 jun 2015 - 19:00

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 29 maj 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Brasiliansk folkedans Forro

  fredag 29 maj 2015 - 19:00

  Cafe Globen kan igen byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med fællesspisning, inden vi lærer de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Solovandring blandt bjergstammer på Papua og besøg hos prinser og prinsesser på Timor

  torsdag 28 maj 2015 - 19:00

  Mikie Breum fortæller om sit eventyrlige solovandretur gennem Papuas bjerge i Baliemdalen, som er en af de sidste egne i verden, hvor bjergstammerne lever tæt på deres oprindelige levevis, og det er derfor som at rejse tilbage i tiden. Området er befolket af tidligere kannibaler, som lå i stammekrig indtil for 25 år siden. Her går de ældre mænd med penisfutteraler, fjerprydninger på hovedet og med stødtænder gennem næseroden, mens kvinder ses i korte bastskørter og med bare bryster.

  Læs mere...


  Salsa aften med NEWMOVES

  tirsdag 26 maj 2015 - 19:00

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Læs mere...


  Billige flybilletter

  torsdag 21 maj 2015 - 19:00

  Per Danielsen

  Hvordan kan man være heldig at komme til Sydafrika eller Columbia for 2600 kr? Foredragsholderen vil afsløre nogle af genvejene til billige oversøiske flybilletter.

  Læs mere...


  AFLYST NETLA: Water not Gold! Struggles over natural resources in Central America

  onsdag 20 maj 2015 - 19:00

  Foredraget er desværre aflyst med meget kort varsel. Vi beklager, men Netla kommer tilbage til efteråret.

  V. Vladimir Pacheco Cueva, Ph.D., Associate professor at the Department of Culture and Society, Aarhus University
  The last two decades has seen an increase in the number of struggles over mining and petroleum development in Central America.This presentation will cover some of these struggles and interpret them in larger economic and political contexts. A special mention will be made of El Salvador’s case, where the Water not Gold campaign has influenced the government’s decision to introduce and maintain a moratorium on mining projects since 2009.

  Foredraget foregår på engelsk

  Læs mere...


  COUCHSURFING MEETING

  tirsdag 19 maj 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! ;)

  Læs mere...


  Making a living from traveling

  tirsdag 19 maj 2015 - 19:00

  Claus Andersen

  I have been traveling the world for over 20 years and is making a living from traveling the world today.
  I will talk a bit about how I do it and how i travel when I am not working and you are very welcome to ask questions during the talk.

  The talk will be in English.

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 15 maj 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Kr. Himmelfartsdag LUKKET

  torsdag 14 maj 2015 - 00:00

  Læs mere...


  Salsa aften med NEWMOVES

  tirsdag 12 maj 2015 - 19:00

  Vi lærer de grundlæggende salsatrin og danser cubansk salsadans. Alle kan være med i workshoppen og øvede salsadansere får det også sjovt. Vi danse også latinos. Her kan alle være med – både dem der har styr på trinene og folk der ikke har bevæget sig ud på dansegulvet før.

  Læs mere...


  Whiskysmagning

  lørdag 9 maj 2015 - 18:00

  Vi starter foråret med endnu et besøg af sprutekspert Ingvar ”Rom Thomsen” Denne gang har han taget whisky med i tasken Vi har blandet posen med lidt godter” til en god pris.

  Hver whisky serveres i 2 cl. Smagningen vil vare ca. 3 timer og der vil blive vist billeder til at illustrere hele processen og de enkelte destillerier.

  Læs mere...


  Brasiliansk folkedans Forro

  fredag 8 maj 2015 - 19:00

  Cafe Globen kan igen byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med fællesspisning, inden vi lærer de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  One more time we will be hosting a forró party at Café Globen where you can dance forró all night to the Forró DJ of the house.

  Free entrance, but we accept donations at aprox. 30 kr. All donations will be used to organize workshops with international teachers and other things related to forró.

  Læs mere...


  COUCHSURFING MEETING

  tirsdag 5 maj 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! ;)

  Læs mere...


  Brasiliansk folkedans Forro

  lørdag 2 maj 2015 - 18:00

  For anden gang kan Cafe Globen byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med fællesspisning, inden vi lærer de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Hello Forrózeiros de Copenhague

  One more time we will be hosting a forró party at Café Globen where you can dance forró all night to the Forró DJ of the house.

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 1 maj 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Ungdomscykelakademi i Rwanda

  torsdag 30 apr 2015 - 19:00

  Ida Meldgaard viser sin film fra Rwanda

  I den lille flække Rwamagana ligger Rwandas eneste ungdomscykelakademi. De femten drenge fra landsbyen med størst cykeltalent mødes her hver morgen kl. syv for at træne. Udenfor akademiets porte sidder fem drenge i cykeltøj og venter med deres helt almindelige, gamle cykler. De har en kæmpestor drøm om at få en racercykel og blive en del af teamet. De ved, at kun de mest talentfulde og viljestærke af rytterne bliver optaget på akademiet.

  Læs mere...


  AFLYST Nepal

  tirsdag 28 apr 2015 - 19:30

  FOREDRAG AF KIPLING TRAVEL

  Foredraget er aflyst pga. situationen i Nepal. I stedet opfordrer vi til at støtte Nepal her.

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende. Kom og hør om mulighederne som førstegangsklatrer, eller hvis du er erfaren bjergbestiger og gerne vil nå et større mål.

  Læs mere...


  AFLYST Borneo

  tirsdag 28 apr 2015 - 17:30

  Kipling Travel

  Kipling Travel har aflyst sine foredrag pga. situationen i Nepal. I stedet opfordrer vi til at støtte Nepal her.

  Man kan næsten ikke sige Borneo uden at tænke på orangutang, havskildpadder, dværgelefanter og næseaber. Oplev Borneos fantastiske natur og dyreliv på nært hold. Vi møder de æglæggende havskildpadder på Selingan Island, orangutanger i Sepilok og et storslået dyreliv i regnskov og jungle ved Kinabatanganfloden og det unikke Tabin reservat. Og selvfølgelig nogle af de dejlige strande. Kom og hør om en forrygende destination i skøn natur.

   

  Læs mere...


  Jorden rundt på cykel

  torsdag 23 apr 2015 - 19:00

  Rick Gunn

  Den amerikanske fotograf, journalist og eventyrer Rick Gunn har rejst kloden rundt på cykel. Mød ham i Café Globen og hør den fascinerende historie om hans 42.000 km lange cykelrejse gennem 33 lande.

  Foredraget holdes på engelsk.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, Tanzania og Zanzibar

  onsdag 22 apr 2015 - 19:30

  FOREDRAG AF KIPLING TRAVEL

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire. Vi runder også Masai Mara, Samburu og andre af Østafrikas parker, og vi skal selvfølgelig også til Zanzibars vidunderlige strande. Foredraget rummer det hele, så tag med og lad dig inspirere hos Kipling Travel.

  Læs mere...


  Sicilien

  onsdag 22 apr 2015 - 17:30

  Foredrag af Kipling Travel

  Italiens øer gemmer på oplevelser, vin og mad i verdensklasse. Vi tager udgangspunkt i små hyggelige agriturismoer og kommer på oplevelse i den klassiske histories vugge, men ikke mindst en natur i verdensklasse. Vi kommer på stobybesøg, ser nogle af Europas bedste strande, begiver os ud på vulkanvandring, tjekker vin og mad og vandreturene på Sicilien. Kort sagt – Italiens øer i verdensklasse.

  Læs mere...


  COUCHSURFING MEETING

  tirsdag 21 apr 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! ;)

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 17 apr 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Brasiliansk folkedans Forro

  fredag 17 apr 2015 - 19:00

  For første gang kan Cafe Globen byde på den brasilianske folkedans Forró. Vi starter med fællesspisning, inden vi lærer de basale trin. Resten af aftenen er dansegulvet åbent for alle.

  Læs mere...


  Kap Verde Øerne – Paradisøerne i Atlanterhavet

  torsdag 16 apr 2015 - 19:00

  Kap Verde, Vestafrika light

  Per Allan Jensen – medlem af De Berejstes Klub – holder et spændende foredrag om Cap Verde øerne.

  Det lille ørige Kap Verde ligger ude i Atlanterhavet, 500-1.000 km vest for Senegal, og har et vinterklima med temperaturer mellem 20 og 25 grader og så at sige aldrig en dråbe regn.

  Foredraget er en gentagelse af det velbesøgte foredrag den 12. februar.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og bjergbestigninger

  onsdag 15 apr 2015 - 19:30

  Kipling Travel

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende. Kom og hør om mulighederne som førstegangsklatrer, eller hvis du er erfaren bjergbestiger og gerne vil nå et større mål.

  Læs mere...


  Netla: Araona masculinities (a gender study in the Bolivian Amazons)

  tirsdag 14 apr 2015 - 19:00

  V. Ivanna Arizcurinaga, Anthropologist (BA), Master in International Development and Management (M.Sc.), Lund University

  This study describes the construction of masculinitie(s) among the Araona ethnic group from the Bolivian Amazons. It draws on a historical perspective from the “enemy’s point of view”, taking into consideration the bias involved in the use of written sources and the data obtained on the field.
  Foredraget foregår på engelsk

  Læs mere...


  Tibet og Himmeltoget

  torsdag 9 apr 2015 - 19:00

  Tibet og Himmeltoget

  En rejse gennem verdens højeste højland – foredrag af Rasmus Krath

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 8 apr 2015 - 19:30

  FOREDRAG AF KIPLING TRAVEL

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende. Kom og hør om mulighederne som førstegangsklatrer, eller hvis du er erfaren bjergbestiger og gerne vil nå et større mål.

  Læs mere...


  Bhutan og Tibet

  onsdag 8 apr 2015 - 17:30

  FOREDRAG AF KIPLING TRAVEL

  Kom med på en uforglemmelig rejse, hvor vi begynder i Beijing for at tage Himmeltoget til Lhasa, inden vi fortsætter tværs gennem hele Tibet og Himalaya med Gyantse, Shigatse, Everest Base Camp og alle de små bygder undervejs. Efter Tibet tager vi til verdens sidste Shangri-La – Bhutan. Måske er Bhutan et af verdens mest oversete rejselande og hvilken skam – for det er formodentlig et af de bedste. 

  Læs mere...


  COUCHSURFING MEETING

  tirsdag 7 apr 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! ;)

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 3 apr 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Peru og Inkariget

  tirsdag 31 mar 2015 - 19:30

  FOREDRAG AF KIPLING TRAVEL

  Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed. Den kendte attraktion er et af emnerne for foredraget, men også andre spektakulære oplevelser er på agendaen. Den højtliggende Titicacasø og lavtliggende Amazonas er to andre juveler, der fortjener omtale. Kulturen i Peru er ganske fascinerende, og Inka-arven kommer man bestemt ikke udenom.

  Læs mere...


  Ecuador og Galapagos

  tirsdag 31 mar 2015 - 17:30

  FOREDRAG AF KIPLING TRAVEL

  I Ecuador finder du to af verdens allerstørste naturoplevelser, med verdens nok mest kendte regnskov, nemlig den i Amazonas, og Galapagos med sit fascinerende dyreliv. Vi fortæller om alle de spændende muligheder i det sydamerikanske land og forsøger at inspirere dig til at finde en drømmerejse af rang. 

  Læs mere...


  Eritrea

  torsdag 26 mar 2015 - 19:00

  Lise Rasmussen

  Der har været en del i medierne om Eritrea, og de kalder endda Eritrea et diktatur land ligesom Nord Korea. Det stemmer slet ikke overens men det Lise har oplevet på en ti dages rundtur. Hovedstaden Asmara, som ligger i 2.500 m højde, er en af de rareste byer i Afrika med en interessant italiensk arkitektur hvor man frit og roligt kan gå rundt. På en lille dags kørsel kommer man igennem ”highland, lowland, rainforrest and dessert”, men der er mange spor efter krig over det hele. Man skal naturligvis have ”permit” til hvert område man besøger, ligesom adskillige andre lande i området også kræver.

  Læs mere...


  Netla: The institutionalization of sustainable honey production in Argentina

  onsdag 25 mar 2015 - 19:00

  NETLA: The institutionalization of sustainable honey production in Argentina
  – A discussion of multi-stakeholder initiatives in global production networks

  Læs mere...


  COUCHSURFING MEETING

  tirsdag 24 mar 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! ;)

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 20 mar 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Fra København til Tahiti – i en Polynesisk dobbelt kano.

  torsdag 19 mar 2015 - 19:00

  Esben Jessen

  Fra København til Tahiti – i en traditionel Polynesisk dobbelt kano. Historien om hvordan man sejler halvvejs rundt om jorden i et forhistorisk fartøj, i storm og i stille, mens man undervejs skal lære at sejle det, gå fallit et par gange og alligevel kommer frem til målet til sidst fordi der var hjælpsomme folk overalt.

  Læs mere...


  Camino de Santiago

  onsdag 18 mar 2015 - 19:30

  Af Vagabond Tours

  Gratis foredrag om Jakobsvejen. UDSOLGT – ikke flere pladser

  I dag er det ikke kun fromme pilgrimme, som vandrer ad den traditionsrige og naturskønne rute til Santiago de Compostela. I den moderne verden føler mange, mere eller mindre troende mennesker en trang til at fatte vandrestaven og begive sig af sted. Kom og hør historien, legenderne, traditionerne, landskaberne, byerne og arkitekturen – krydret med personlige oplevelser, når en turleder fra Vagabond Tours fortæller om den legendariske pilgrimsrute og viser billeder. Vagabond Tours har gennem en årrække specialiseret sig i vandreture ad Caminoen i Spanien, som går fra Pyrenæerne 800 km gennem Nordspanien til Santiago de Compostela og videre til Finisterre – Verdens Ende ved Atlanterhavskysten.

  Læs mere...


  Vietnam fra syd til nord – til fods og på cykel

  onsdag 18 mar 2015 - 18:00

  Turleder Lone Hougaard viser fotos fra sine mange år i Vietnam og fortæller om Vagabond Tours’ nye fællestur dertil i oktober 2015.

  Foredraget viser højdepunkter fra den oplevelsesrige tur fra Mekong i syd til Sapa i nord. Rejsen foregår langt væk fra masseturismen. Vi kommer til at møde vietnamesiske familier, fornemme deres gæstfrihed og få indblik i landets spændende kultur, ligesom vi tager på markeder og smager på de mange gadekøkkeners udbud af retter.

  Tilmelding er påkrævet til: booking@vagabondtours.dk.

  Læs mere...


  Uganda og Rwanda

  tirsdag 17 mar 2015 - 19:30

  Rejseleder ved Viktors Farmor Carsten Willersted fortæller om rejser til Uganda og Rwanda. Oplev bl.a. gorillaer og chimpanser

  Tilmelding nødvendig til gh@viktorsfarmor.dk

  Læs mere...


  Livsstilsrejser i Spanien

  tirsdag 17 mar 2015 - 17:30

  Kom til spændene informationsmøde om gigtskolens livsstilsrejser i Spanien, hvor ferien kombineres med holdtræning i udendørs pool, indkøb af lækre lokale grøntsager på byens marked, fysioterapeutiske behandlinger og kostvejledning. Arrangementet er åbent for alle interesserede.

  Læs mere...


  Etiopien – en helt særlig fortælling

  torsdag 12 mar 2015 - 19:00

  Lissi Heiberg og Gunvor Vestergaard fra Foreningen Etiopiens Børn.

  Fascinerende historie, kultur, natur. En anderledes afrikansk fortælling. Men også en fortælling om børn, der har brug for hjælp og ildsjæle, der gør en forskel. Vi giver et indblik i begge fortællinger, når vi torsdag d. 12. marts kl.19.00 kommer forbi på Café Globen

  Læs mere...


  Borneo

  onsdag 11 mar 2015 - 19:30

  Kom og hør om rejser til Borneo – ved forsker og rejseleder Hanne Christensen.

  Rejse til Borneo med orangutanger, Iban folket som var hovedjægere, langhuse og regnskov.

  Tilmelding nødvendig til gh@viktorsfarmor.dk

  Læs mere...


  COUCHSURFING MEETING

  tirsdag 10 mar 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! ;)

  Læs mere...


  Drik Portvin

  lørdag 7 mar 2015 - 15:00

  Så står den på gudevinen Portvin på Café Globen.

  Smagningen vil tage os med på en rejse igennem portvinens univers, en rejse der vil give os mulighed for at smage på de mange forskellige typer af portvin, såvel som at få en ide om hvad der forgår i Doro dalen og Porto. Vores rejse vil med al tydelighed afspejle at portvin ikke er en døende nicevin, men en vin i kolossal udvikling og vinindustrien i Doro dalen er en moderne vinindustri, der med udgangspunkt og respekt for deres historie producer nogle fantastiske vine der kan anvendes til alle dele af et måltid, såvel som til en dejlig eftermiddags og aften/nat drink.

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 6 mar 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Rejser til forladte steder

  torsdag 5 mar 2015 - 19:00

  Morten Kirckhoff fortæller om sine rejser til forladte steder.

  Foredraget blev desværre aflyst i januar, men gennemføres nu.

  Læs mere...


  Uzbekistan

  onsdag 4 mar 2015 - 19:30

  Onsdags foredrag om Uzbekistan

  Kom og hør rejselder Nette Kornerup fortælle om det spændende Uzbekistan.

  Tilmelding nødvendig til gh@viktorsfarmor.dk

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  tirsdag 3 mar 2015 - 19:30

  FOREDRAG AF KIPLING TRAVEL

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende. Kom og hør om mulighederne som førstegangsklatrer, eller hvis du er erfaren bjergbestiger og gerne vil nå et større mål.

   

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, Safari i Tanzania og Zanzibar

  tirsdag 3 mar 2015 - 17:30

  KIPLING TRAVEL

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire. Vi runder også Masai Mara, Samburu og andre af Østafrikas parker, og vi skal selvfølgelig også til Zanzibars vidunderlige strande. Foredraget rummer det hele, så tag med og lad dig inspirere hos Kipling Travel.

  Læs mere...


  Alai Ensemble – AFLYST PGA. SYGDOM

  fredag 27 feb 2015 - 20:00

  Alai Ensemble spiller live

  Cafe Globen har fornøjelsen med Ali Ensemle spiller populær live musik aften.

  Kom gerne tidlig og køb mad fra en take away og nyd det i cafeen.

  Læs mere...


  Gør gadebørn i Nepal til glade børn

  torsdag 26 feb 2015 - 19:00

  Hvad får nogen til at starte et projekt, i et land de aldrig har været i eller har noget kendskab til – nysgerrig? Tommy Legène Jørgensen, formand for Nepal 2010 fortæller om sin oplevelse af Nepal, om starten på projektet og om hvad det vil sige at skulle starte fra bunden i håb om at gøre en forskel, ud fra devisen om; mange bække små…… Foredraget er en fortælling om de visioner, der har udviklet projektet de sidste 5 år.

  Læs mere...


  En aften om deleøkonomi og rejser

  onsdag 25 feb 2015 - 19:30

  Skal vi dele? En aften om deleøkonomi og rejser


  Læs mere...


  COUCHSURFING MEETING

  tirsdag 24 feb 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! ;)

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 20 feb 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Netla: An Economic + Political Outlook for Cuba in 2015

  torsdag 19 feb 2015 - 19:00

  NETLA foredrag
  ¿Nuevos horizontes? An Economic + Political Outlook for Cuba in 2015

  Læs mere...


  Fjordsejlads i Sydgrønland

  onsdag 18 feb 2015 - 19:30

  Sydgrønland er et sted, hvor man er sikker på at undgå masseturisme, da her er meget plads overalt og relativt få turister.

  Carl Winther Petersen

  Læs mere...


  Oprør i haremmerne

  tirsdag 17 feb 2015 - 19:30

  Jesper Petersen

  I sommeren 1923 trådte Huda Sharawi ud af toget på banegården i Kairo – hun fjernede ansigtssløret i fuld offentlighed og de mange haremskvinder, der var mødt op for at modtage Den Egyptiske Feministunions formand, jublede, mens flere af dem i trods mod haremskulturen rev sløret af og smed det på jorden. Kvindekampen var skudt i gang i Egypten, og de næste år blev et dramatisk opgør med samfundets patriarkalske normer. Vi hører om kvindekampen fra 1800-tallet, hvor kvinderne sad i haremmerne og stille diskuterede kvindelitteratur til det åbne oprør, der brød ud i 1919. Foredraget slutter ved shariadomstolenes nedlæggelse i 1955.

  Læs mere...


  Salsa aften på Cafe Globen

  fredag 13 feb 2015 - 19:00

  Salsa på Cafe Globen
  Kom til en hyggelig aften med salsa intro og derefter fri dans.

  Læs mere...


  Cap Verde øerne – paradisøerne i Atlanterhavet

  torsdag 12 feb 2015 - 19:00

  Kap Verde, Vestafrika light

  Per Allan Jensen – medlem af De Berejstes Klub – holder et spændende foredrag om Cap Verde øerne.

  Læs mere...


  Seniorer uden grænser (udsolgt)

  torsdag 12 feb 2015 - 15:00

  Seniorer uden Grænser indbyder til debatmøde

  Arrangementet er desværre udsolgt – ikke flere deltagere

  Læs mere...


  Kulturrejser – Spanien, Portugal, Marokko og Mexico

  onsdag 11 feb 2015 - 19:30

  Granada Kulturrejser

  Velkommen til en aften, hvor bureauindehavere Pia Köllner og Henrik Kidmose fra Granada Kulturrejser fortæller om det nye års rejser. Granada Kulturrejser har gennem mere end 10 år arrangeret både grupperejser og rejser for individuelle. Udbuddet spænder bredt fra højskoleophold til vandreture og traditionelle kulturrejser. Kom og bliv inspireret!! Foredraget er gratis, men vi beder om tilmelding på kulturrejser@granada.dk

  Læs mere...


  COUCHSURFING MEETING

  tirsdag 10 feb 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! ;)

  Læs mere...


  Ekspedition gennem Centralafrika

  tirsdag 10 feb 2015 - 17:30

  Rejseforedrag om en unik ekspedition til det østlige Centralafrika.

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 6 feb 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Cykeltur gennem Indonesien

  torsdag 5 feb 2015 - 19:00

  Cykeltur gennem Indonesien

  Medlem af De Berejstes Klub “Cykel Claus” tramper i pedalerne i alle verdensdele.

  I december og januar har Claus Andersen cyklet gennem Indonesien bl.a. Java og Bali.

  Kom til et spændende foredrag med flotte billeder.

  Læs mere...


  GORILLAER, DRAGER, PINGVINER OG HVALER – TOUR DE FANTASTISKE DYR

  onsdag 4 feb 2015 - 19:30

  Jacob Gowland Jørgensen

  Nogle af de største rejseoplevelser kommer i selskab med dyrene. Imponerende, fjollede, skræmmende og dybt fascinerende dyr, der i deres egne omgivelser byder dig ind til at dele deres verden. Jacob giver dig tips og tricks til hvordan – og hvor – du bedst møder bjerggorillaen, magellan-pingvinen, komodo-varanen (også kendt som Komodo-dragen) og ikke mindst selve blåhvalen i deres naturlige omgivelser. Han tager dig med til nationalparker og mindre kendte hjørner af store rejselande.

  Læs mere...


  Kipling Travel

  tirsdag 3 feb 2015 - 19:30

  Kom og hør et unikt foredrag om Fotoeventyr i Indens nationalparker. Vær med på udkig efter næsehorn, vilde elefanter, sjældne gibbonaber og den bengalske tiger. Fotograferne Helle og Uri holder workshops undervejs omkring både foto og dyreliv.

  Læs mere...


  Levanten foredrag – aflyst

  tirsdag 3 feb 2015 - 17:30

  Levanten (Mellemøsten) – rejseforedrag er desværre AFLYST

  Læs mere...


  Mand – mast – mirakel

  torsdag 29 jan 2015 - 19:00

  Torsdags foredrag

  Kom og hør beretningen om hvordan Søren Dahl fik ideen og styrken til, som den første dansker med besætning og hans sejlbåd ”Taranga”, at sejle til ittoqqortoormiit (Scoresbysund) i sommeren 2014.

  En sejlads fra Christians Havn via Island til et af de mest isolerede samfund i Nordøstgrønland, hvor fangerkulturen stadig er dagligdag. Foredraget krydres med billeder og video fra livet i det lille samfund med slædehunde kørsel og isbjørnejagt.

  Det er en beretning, som kan inspirere andre til også at udleve deres vildeste drømme. Til slut vil Søren
  fortælle om sit næste projekt : Next stop Tahiti. En livsdrøm om at sejle ud til stillehavsøerne i egen båd sammen med andre eventyrlystne gaster. Afsejling 15. juli 2015 kl 15.
  Se Søren Dahls hjemmeside

  Læs mere...


  ”Det glemte kongedømme” – Mustang

  onsdag 28 jan 2015 - 19:30

  Foredrag af Kipling Travel

  En rejse ad den gamle saltkaravanerute fra Tibet gennem verdens dybeste dal. Vi møder en gammel adelsmand, er til te hos kongen og dronningen. Undervejs oplever vi, hvordan livet på verdens tag leves som for 300 år siden i Danmark. Først i 1994 blev området åbnet for udlændinge. Vores mål er hovedstaden Lo Manthang og den årlige buddhistiske Tiji festival. Mustang er stadig et af de områder, hvor den gamle tibetanske kultur lever, og indpakningen er et fantastisk landskab med udsigt til Himalayas bjerge.

  Foredraget holdes af Vinni Smed og Hans Hjordt Hansen som tre gange har rejst i dette område.

  Læs mere...


  COUCHSURFING MEETING

  tirsdag 27 jan 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! ;)

  Læs mere...


  Cuba – gentagelse af tidligere foredrag

  tirsdag 27 jan 2015 - 17:30

  CUBA. Gentagelse af tidligere foredrag hvor mange gik forgæves.
  Brian Rasmussen fortæller meget levende om rejse til Cuba.  

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 23 jan 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  På cykel fra Danmark til Iran

  torsdag 22 jan 2015 - 19:00

  Simon Jakobsen

  Om en lille cykelrejse fra Danmark til Iran der tog mig igennem lande som Sverige, Finland, Rusland, Ukraine, Georgien og Armenien. Jeg vil berette lidt om mine oplevelser på turen og om hvad der gjorde indtryk på mig. Hvordan man oplever disse spændende land på cykel, hvor man møder en masse spændende menneske helt nede på jorden. Medbragt har jeg en masse billeder der viser en tur igennem noget af verdens skønneste natur! Og hvordan kan man opleve det bedre end en tur på cykel!

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  onsdag 21 jan 2015 - 19:30

  Foredrag af Kipling Travel

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende. Kom og hør om mulighederne som førstegangsklatrer, eller hvis du er erfaren bjergbestiger og gerne vil nå et større mål.

  Læs mere...


  Kilimanjaro, Tanzania og Zanzibar

  onsdag 21 jan 2015 - 17:30

  Foredrag af Kipling Travel

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire. Vi runder også Masai Mara, Samburu og andre af Østafrikas parker, og vi skal selvfølgelig også til Zanzibars vidunderlige strande. Foredraget rummer det hele, så tag med og lad dig inspirere hos Kipling Travel.

  Læs mere...


  Frivilligt arbejde i Indien

  torsdag 15 jan 2015 - 19:00

  Rejseforedrag “Rejse til forladte steder” er desværre aflyst.

  Nyt foredrag; Frivilligt arbejde i Indien. Eventyrer Erik Pontoppidan holder foredrag om frivilligt arbejde i Indien.

  Læs mere...


  CAMINO DE SANTIAGO Lukket for tilmeldinger

  onsdag 14 jan 2015 - 19:30

  Af Vagabond Tours

  Gratis foredrag om Jakobsvejen

  I dag er det ikke kun fromme pilgrimme, som vandrer ad den traditionsrige og naturskønne rute til Santiago de Compostela. I den moderne verden føler mange, mere eller mindre troende mennesker en trang til at fatte vandrestaven og begive sig af sted. Kom og hør historien, legenderne, traditionerne, landskaberne, byerne og arkitekturen – krydret med personlige oplevelser, når en turleder fra Vagabond Tours fortæller om den legendariske pilgrimsrute og viser billeder. Vagabond Tours har gennem en årrække specialiseret sig i vandreture ad Caminoen i Spanien, som går fra Pyrenæerne 800 km gennem Nordspanien til Santiago de Compostela og videre til Finisterre – Verdens Ende ved Atlanterhavskysten.

  Foredrag gentages den 18/3. Foredraget er en gentagelse af foredraget den 2. dec 2014..

  Læs mere...


  COUCHSURFING MEETING

  tirsdag 13 jan 2015 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! ;)

  Læs mere...


  Info-aften – med chai og indisk musik

  tirsdag 13 jan 2015 - 17:30

  Spirit of India

  Kom og hør nærmere om vores rundrejse i den indiske stat Gujarat.

  Vi har en Skype forbindelse igennem til vores indiske ekspert Abhishek, der er født og opvokset i Gujarat. Han vil være behjælpelig med var på de spørgsmål, der må være, eksempelvis omkring Holi festival og andre kulturelle skikke.

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 9 jan 2015 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Nordøst-Brasilien – klitter, kolonibyer og røverbander

  torsdag 8 jan 2015 - 19:00

  Søren Fodgaard

  Rejsen foregik i det nordøstlige Brasilien fra Recife til Sao Luis. Det meste af denne del af Brasilien er fattigt og besøges stort set aldrig af udenlandske turister. Men der er mange spændende ting at se: Enorme klitlandskaber med vandreklitter, gamle byer fra kolonitiden i delvist forfald, store brede strande næsten uden turister, en turistby der kun kan nås ad sandede veje og floder med mangrover. Indlandet har været meget fattigt, og i begyndelsen af 1900-tallet opstod der lokale bander som bekæmpede de rige godsejere – en kamp der blev ført med stor brutalitet fra begge sider.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 7 jan 2015 - 19:30

  Foredrag af Kipling Travel

  Kom og bliv inspireret til en forrygende Nepalrejse! Landet med Himalaya-bjergene er og bliver vores hjertebarn; Vi har rejst her i snart 30 år og har suppleret vores viden via tilknytning til Dansk-Nepalesisk Selskab. Vores ekspertise er derfor uomtvistelig. Vil du høre mere om, hvorfor vi har forelsket os i landet – og hvad der gør Nepal til et trekking-paradis, og som samtidig er et møde med et fantastisk rigt kulturliv, så tilmeld dig vores foredrag om Nepal.

  Læs mere...


  Indien

  onsdag 7 jan 2015 - 17:30

  Foredrag af Kipling Travel

  Indien er et af verdens mest forunderlige rejselande. Indien er mangfoldigt, stort og uoverskueligt. Kipling Travel har kontor i New Delhi og er absolutte eksperter på rejser i Indien. Kom og hør om det mægtige subkontinent, hvor vi koncentrerer os om Rajasthan, Taj Mahal, Varanasi og Ganges-floden, Darjeeling, Ladakh samt i Sydindien Tamil Nadu med Trankebar og skønne Kerala med Backwaters, temarker og Kovalamstranden.

  Læs mere...


  Cuba

  tirsdag 6 jan 2015 - 19:30

  Brian Rasmussen

  Cuba har i mere end 50 år frem for noget andet tredjeverdensland stået for sundhed og uddannelse. Men det er også et land, som gennem århundreder har haft resten af verdens bevågenhed. Dette gælder ikke mindst i disse år. Vi får et kort indblik i Cubas turbulente historie og hvor Cuba er på vej hen i disse år. Vi slutter med et oplæg om Asger Jorns tid i Cuba og ser dokumentarfilmen Jorn i Havana.

  Læs mere...


  COUCHSURFING MEETING

  tirsdag 30 dec 2014 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! ;)

  Læs mere...


  Lindyhop intro

  tirsdag 30 dec 2014 - 19:00

  Kom og swing på årets næstsidste dag.
  Vi starter med en lille Lindyhop intro Kl 19:00-ca 1930 og fortsætter med Lindy/Swingmusik til Kl 22:00

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 26 dec 2014 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Jule Salsa på Café Globen

  fredag 19 dec 2014 - 18:00

  Kun plads til 50 gæster, folk med nissehue har førsteret, kl 18.00-19.00 gratis salsaintro, gratis entre, meget fin ølbar.

  Salsa4Water CPH is a non-profit organization that teaches salsa in exchange for water. It started up in Copenhagen in 2014 with the aim of raising money for WaterAid, a charity organization which brings clean water and sanitation to the poorest communities around the world. Each lesson, you can help make a difference for someones life!

  Læs mere...


  CouchSurfing Meeting

  tirsdag 16 dec 2014 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! 😉

  Læs mere...


  Julefrokost – ikke flere pladser

  lørdag 13 dec 2014 - 18:00

  Efter er forrygende år slutter Cafe Globen nu af med årets bedste julefrokost.

  Gå ikke glip af denne storslåede begivenhed, hvor man kan møde alle de dejlige mennesker man har mødt på begge sider af baren i løbet af året plus en masse andre spændende mennesker.

  Alle er velkommen efter 21.00

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 12 dec 2014 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  RÉUNION, MAURITIUS OG RODRIGUES

  torsdag 11 dec 2014 - 19:00

  Søren Fodgaard

  Om en rejse i sommers til tre små øer i Det Indiske Ocean. Réunion er den store oplevelse: Et dramatisk landskab med lodrette bjergsider, dybe kløfter, en dal helt isoleret fra omverdenen og en vulkan der er aktiv hvert 3. år og har skabt et øde landskab klædt i sort. Vulkanen er igen begyndt at røre på sig – i foredraget får man en opdatering på det seneste udbrud i juni og ny aktivitet, der startede i sidste uge.

  Læs mere...


  Vandfald, Vulkaner og Varme bade

  onsdag 10 dec 2014 - 19:30

  B&P Travel

  Bare tre timers flyvning fra Danmark venter store og anderledes oplevelser. Islands natur er præget af lavamarker, vandfald, vulkaner og varme kilder, og kan opleves på mange måder – fra et bussæde, på hesteryg, ved vandreture eller fra en firhjulstrækker! Kom og hør om Islands mange muligheder, samt fortællinger om vikinger, sagaer, land og by fra en af B&P Travels passionerede rejseledere. B&P Travel har mange års erfaring med Islandsrejser og i dette oplæg kan du se en smule af det eventyr, deltagerne i de specialsyede rejser tilbydes.

  Foredraget er gratis, men tilmelding ønskes via info@bptravel.dk

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  tirsdag 9 dec 2014 - 19:30

  Foredrag af Kipling Travel

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende. Kom og hør om mulighederne som førstegangsklatrer, eller hvis du er erfaren bjergbestiger og gerne vil nå et større mål.

   

  www.kiplingtravel.dk/

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  tirsdag 9 dec 2014 - 17:30

  Foredrag af Kipling Travel

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire. Vi runder også Masai Mara, Samburu og andre af Østafrikas parker, og vi skal selvfølgelig også til Zanzibars vidunderlige strande. Foredraget rummer det hele, så tag med og lad dig inspirere hos Kipling Travel.

  Læs mere...


  Tikkende bombe i USA:

  torsdag 4 dec 2014 - 19:00

  Af Henning Andersen (Vulkan Henning)

  En af de kendte supervulkaner ligger i den amerikanske nationalpark Yellowstone. Og den er en tikkende bombe. I februar 2000 trådte det geologiske selskab Geological Society frem og advarede britiske politikere om den lurende katastrofe, som den skjulte supervulkan under Yellowstone Park udgør. Selskabet anbefaler, at verdens regeringer tager advarslen alvorligt. Supervulkanen kan nemlig eksplodere når som helst nu.

  Læs mere...


  Vietnam

  onsdag 3 dec 2014 - 19:30

  Rejseleder Tuyen ngoc Nguyen

  Et døgn i romantisk junke på Ha Long bugten. Sejlads og flydende markeder i Mekong-deltaet. De myldrende byer Hanoi og Ho Chi Minh City (Saigon). Den gamle kejserby Hué. Landsbyer, rismarker og ikke mindst det vietnamesiske køkken. Det er højdepunkterne i Vietnam! Tilmelding nødvendig til gh@viktorsfarmor.dk.

  Læs mere...


  CouchSurfing Meeting

  tirsdag 2 dec 2014 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! 😉

  Læs mere...


  CAMINO DE SANTIAGO – ikke flere pladser

  tirsdag 2 dec 2014 - 17:30

  Af Vagabond Tours

  Gratis foredrag om Jakobsvejen

  I dag er det ikke kun fromme pilgrimme, som vandrer ad den traditionsrige og naturskønne rute til Santiago de Compostela. I den moderne verden føler mange, mere eller mindre troende mennesker en trang til at fatte vandrestaven og begive sig af sted. Kom og hør historien, legenderne, traditionerne, landskaberne, byerne og arkitekturen – krydret med personlige oplevelser, når en turleder fra Vagabond Tours fortæller om den legendariske pilgrimsrute og viser billeder. Vagabond Tours har gennem en årrække specialiseret sig i vandreture ad Caminoen i Spanien, som går fra Pyrenæerne 800 km gennem Nordspanien til Santiago de Compostela og videre til Finisterre – Verdens Ende ved Atlanterhavskysten.

  Foredraget gentages den 7. jan 2014, se her.

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 28 nov 2014 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Projekt Zambia – en idrætsefterskole ved bredden af Lake Tanganyika

  torsdag 27 nov 2014 - 19:00

  Glenn Mott og Aske Kornum Andersen vil fortælle om Projekt Zambia – en idrætsefterskole ved bredden af verdens længste sø, Lake Tanganyika.På skolen tilbydes 50 unge zambianere et års gratis ophold i et lærerigt miljø.

  Læs mere...


  Peru og Inkariget

  onsdag 26 nov 2014 - 19:30

  Foredrag af Kipling Travel

  Peru er formentlig mest kendt for Machu Picchu – inkaruinen med den helt utrolige beliggenhed. Den kendte attraktion er et af emnerne for foredraget, men også andre spektakulære oplevelser er på agendaen. Den højtliggende Titicacasø og lavtliggende Amazonas er to andre juveler, der fortjener omtale. Kulturen i Peru er ganske fascinerende, og Inka-arven kommer man bestemt ikke udenom.

  Læs mere...


  Ecuador og Galapagos

  onsdag 26 nov 2014 - 17:30

  Foredrag af Kipling Travel

  I Ecuador finder du to af verdens allerstørste naturoplevelser, med verdens nok mest kendte regnskov, nemlig den i Amazonas, og Galapagos med sit fascinerende dyreliv. Vi fortæller om alle de spændende muligheder i det sydamerikanske land og forsøger at inspirere dig til at finde en drømmerejse af rang. 

  Læs mere...


  Bhutan og Tibet

  tirsdag 25 nov 2014 - 19:30

  Foredrag af Kipling Travel

  Kom med på en uforglemmelig rejse, hvor vi begynder i Beijing for at tage Himmeltoget til Lhasa, inden vi fortsætter tværs gennem hele Tibet og Himalaya med Gyantse, Shigatse, Everest Base Camp og alle de små bygder undervejs. Efter Tibet tager vi til verdens sidste Shangri-La – Bhutan. Måske er Bhutan et af verdens mest oversete rejselande og hvilken skam – for det er formodentlig et af de bedste. 

  Læs mere...


  Indien

  tirsdag 25 nov 2014 - 17:30

  Foredrag af Kipling Travel

  Indien er et af verdens mest forunderlige rejselande. Indien er mangfoldigt, stort og uoverskueligt. Kipling Travel har kontor i New Delhi og er absolutte eksperter på rejser i Indien. Kom og hør om det mægtige subkontinent, hvor vi koncentrerer os om Rajasthan, Taj Mahal, Varanasi og Ganges-floden, Darjeeling, Ladakh samt i Sydindien Tamil Nadu med Trankebar og skønne Kerala med Backwaters, temarker og Kovalamstranden.

  Læs mere...


  CONCERT WITH DERTI BAND

  fredag 21 nov 2014 - 20:30

  Derti Band is a Greek folklore band, mainly dealing with the “Rebetiko” song culture that rose in Greece in the beginning of the 20th century.

  Læs mere...


  Tidevand

  torsdag 20 nov 2014 - 19:00

  Af Jens Buss

  Tides are observed along the coasts of oceans and in bays and estuaries. Prediction of the changing water level can be very important for navigation and for flood defence, in particular in regions where there are strong tides. It has been known for centuries that tides are related to the position of the Moon, and that periodic variations in the strength of tides occur (e.g. spring and neap tides). Before the advent of electronic computers special purpose computers were constructed for tide prediction.

  Foredraget holdes på dansk

  Læs mere...


  Etiopien

  onsdag 19 nov 2014 - 19:30

  Forfatter og journalist Gert Lynge Sørensen

  Urgammel kristendom og de fantastiske klippekirker har gjort Etiopien til et helt særligt land i Afrika. Alle minder om tidligere hungersnød forsvinder ved synet af de frodige og imponerende grønne bjerge i det nordlige Etiopien. Derudover byder det sydlige Etiopien på møder med ægte afrikanske stammefolk i Omo-dalen. Tilmelding nødvendig til gh@viktorsfarmor.dk.

  Læs mere...


  CouchSurfing Meeting

  tirsdag 18 nov 2014 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! 😉

  Læs mere...


  Romsmagning 2 – Ledige pladser

  lørdag 15 nov 2014 - 18:00

  Så er der igen et tilbud til de mere erfarne romdrikkere. ”Rom Thomsen” kommer og laver en smagning specielt for Cafe Globens rom-venner. Den er en smagning der henvender sig til kendere.

  Der vil således ikke blive gået i detaljer med hvordan man laver rom, men blive koncentreret fokus på de 8 ”top-rom” der er udvalgt.

  Der er enkelte ledige pladser. Hvis der er overtegnet, så send en mail til info@cafegloben.dk og spørg om der er afbud.

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 14 nov 2014 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Forandringer i Myanmar?

  torsdag 13 nov 2014 - 19:00

  Camilla Jane Standhart & Sara Ellegaard Nielsen.

  De seneste år er der blevet talt og skrevet meget om forandringer i Myanmar, men hvad siger den almene befolkning selv? Hvordan oplever de forandringerne? Vi er to specialestuderende på Institut for Antropologi, Københavns Universitet, der har tilbragt fire måneder i Myanmar. Her har vi fået et gennemgående kendskab til samfundsstrukturen og de forhold som størstedelen af landets befolkning lever under.

  Læs mere...


  Camino de Santiago – LUKKET FOR TILMELDING

  onsdag 12 nov 2014 - 19:30

  Af Vagabond Tours

  Gratis foredrag om Jakobsvejen

  I dag er det ikke kun fromme pilgrimme, som vandrer ad den traditionsrige og naturskønne rute til Santiago de Compostela. I den moderne verden føler mange, mere eller mindre troende mennesker en trang til at fatte vandrestaven og begive sig af sted. Kom og hør historien, legenderne, traditionerne, landskaberne, byerne og arkitekturen – krydret med personlige oplevelser, når en turleder fra Vagabond Tours fortæller om den legendariske pilgrimsrute og viser billeder. Vagabond Tours har gennem en årrække specialiseret sig i vandreture ad Caminoen i Spanien, som går fra Pyrenæerne 800 km gennem Nordspanien til Santiago de Compostela og videre til Finisterre – Verdens Ende ved Atlanterhavskysten.

  Foredrag gentages den 2. dec. kl. 17.30.

  Læs mere...


  Jordan

  tirsdag 11 nov 2014 - 19:30

  Forfatter og islamolog Jesper Petersen

  Sig Jordan og navnet på den skjulte by Petra, der nu er et verdensvidunder, dukker op. Men det lille kongedømme Jordan har også meget andet at byde på. På trods af nærheden til Syrien er landet stadig sikkert at rejse i med mange gode oplevelser i vente. Tilmelding nødvendig til gh@viktorsfarmor.dk.

  Læs mere...


  ØLENTUSIASTERNES ØJ-DAG

  torsdag 6 nov 2014 - 17:00

  Torsdag d. 6. november er det en af årets højtider, –ØJ dag Ølentusiasternes Julebrygdag. Dagen hvor vi ikke skal nøjes med Tuborgs Snebajer, men kan få et stort udvalg af spændende danske mikrobryg og udenlandske specialøl, brygget op til jul. Vi har bestilt et større antal forskellige, både på flaske og fad. Vi kan ikke have det hele på hanerne og i køleskabet – men det betyder jo at der er noget nyt hver gang du kommer i cafeen op til jul!

  Læs mere...


  IKKE FLERE PLADSER: Marokko

  onsdag 5 nov 2014 - 19:30

  Forfatter og islamolog Jesper Petersen

  Berbernes land i den vestligste ende af Nordafrika og Mellemøsten byder på gamle kongebyer, farvestrålende og velduftende bazarer. Marokko er et sandt overflødighedshorn af rejsemuligheder. Berømte byer som Marrakesh, Fez og Casablanca kombineres med ture til Atlasbjergene i udkanten af Sahara. Tilmelding nødvendig til gh@viktorsfarmor.dk.

  Læs mere...


  CouchSurfing Meeting

  tirsdag 4 nov 2014 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! 😉

  Læs mere...


  AFLYST AHR Vin – Vin fra Ahr Dalen

  lørdag 1 nov 2014 - 15:00

  Der vil være tale om en helt særlig smagning, hvor vi kommer med på en rejse igennem vinuniverset omkring Ahr floden. Under smagningen vil vi komme til at smage vine der normalt ikke sælges i Danmark. Smagningen vil udover gode vine også byde på røverhistorier af mere eller mindre Von Münchhausensk tilsnit OG vi lover, at der bliver ingen, som kommer til at gå tørstige hjem. Dette er kort sagt et arrangementet du under ingen omstændigheder vil gå glip af.

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 31 okt 2014 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  På cykel gennem Nordøst Brasilien

  torsdag 30 okt 2014 - 19:00

  Af Claus Andersen

  Sidste sommer kørte jeg 2 måneder rundt på cykel i det nordøstlige Brasilien og var både ude ved kysten og inde i det indre Brasilien i nogle områder der ser meget meget få turister.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  onsdag 29 okt 2014 - 19:30

  Foredrag af Kipling Travel

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende. Kom og hør om mulighederne som førstegangsklatrer, eller hvis du er erfaren bjergbestiger og gerne vil nå et større mål.

  Læs mere...


  Nepal

  onsdag 29 okt 2014 - 17:30

  Foredrag af Kipling Travel

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende. Kom og hør om mulighederne som førstegangsklatrer, eller hvis du er erfaren bjergbestiger og gerne vil nå et større mål.

  Læs mere...


  Valgobservation i Bosnien-Herzegovina

  tirsdag 28 okt 2014 - 19:30

  Efter det netop overståede valg i Bosnien-Herzegovina fortæller to hjemvendte valgobservatører, Magnus Mernild og Stine Iskov, om den nuværende politiske situation i det smukke europæiske land med den dramatiske historie.

  Læs mere...


  Argentina

  torsdag 23 okt 2014 - 19:30

  Cand negot og Latinamerikaspecialist Katrine Anderson

  Tangoens hjemland i den mest ”europæiske” og kosmopolitiske del af Sydamerika. Og med de imponerende Iguazu-vandfald, pampas’en og andre flotte naturoplevelser i vente er Argentina blevet et populært rejsemål for danskere i de senere år. Kom og hør om hvorfor. Tilmelding nødvendig til gh@viktorsfarmor.dk.

   

  Læs mere...


  Den pragtfulde ø Sri Lanka

  onsdag 22 okt 2014 - 19:30

  Af Jørgen Retsbo

  Jørgen Retsbo fortæller om hvad man kan få ud af tre uger på Sri Lanka, “Den pragtfulde ø” ved Indiens sydspids, der før hed Ceylon. Og hvordan man kan bruge netværk på internettet til at møde de lokale og få hjælp på rejsen.

  Læs mere...


  CouchSurfing Meeting

  tirsdag 21 okt 2014 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! 😉

  Læs mere...


  Kenya, Tanzania og Uganda

  tirsdag 21 okt 2014 - 17:30

  Africa Tours

  Safari og rundrejser i Afrika

  Verdens næststørste kontinent, Afrika, har mange ansigter. I Det østlige Afrika, Kenya og Tanzania, er der mulighed for unikke oplevelser for livet. I landene tilbydes såvel eventyrlige safarier, heldet for at møde The Big Five, masaikulturen, en helt enestående natur og også indbydende sandstrande i verdensklasse.

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 17 okt 2014 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  På rejse gennem Langtbortistan ad Silkevejene. Del 2

  torsdag 16 okt 2014 - 19:00

  Lene Kohlhoff Rasmussen

  Jeg startede i foråret 2013 ud på en otte måneders rejse med rygsæk og kamera fra Beijing til Istanbul. Silkevejene lyder næsten poetisk, men når man kigger nærmere på landkortet og ser at Silkevejene går gennem tidligere Sovjetrepublikker, Irans præststyre og endda det krigshærgede Afghanistan, forsvinder lidt af poesien og erstattes af nogle barske og brutale realiteter. Det krævede stort vovemod, at rejse på egen hånd gennem bla. det krigshærgede og kaotiske Afghanistan og det uro plagede Irak. Rejsen foregik over land med moderne højhastighedstog, gamle ramponerede busser, dele taxaer, til fods og til hest.

  Læs mere...


  Hjælp! Jeg skal til Afrika

  onsdag 15 okt 2014 - 19:30

  Kim Højgaard Rasmussen, som har boet og arbejdet i Afrika i 21 år (Elfenbenskysten, Tanzania, Nigeria og Ghana) og har rejst på kontinentet siden 1979, holder foredrag i Café Globen.

  Læs mere...


  På rejse gennem Langtbortistan ad Silkevejene. Del 1

  tirsdag 14 okt 2014 - 19:30

  Lene Kohlhoff Rasmussen

  Jeg startede i foråret 2013 ud på en otte måneders rejse med rygsæk og kamera fra Beijing til Istanbul. Silkevejene lyder næsten poetisk, men når man kigger nærmere på landkortet og ser at Silkevejene går gennem tidligere Sovjetrepublikker, Irans præststyre og endda det krigshærgede Afghanistan, forsvinder lidt af poesien og erstattes af nogle barske og brutale realiteter. Det krævede stort vovemod, at rejse på egen hånd gennem bla. det krigshærgede og kaotiske Afghanistan og det uro plagede Irak. Rejsen foregik over land med moderne højhastighedstog, gamle ramponerede busser, dele taxaer, til fods og til hest.

  Læs mere...


  Kulturnatten 2014: Besøg hos oprindelige folkeslag

  fredag 10 okt 2014 - 18:00

  Medlemmer af De Berejstes Klub vil i løbet af aftenen fortælle om besøg hos oprindelige folkeslag. Man kan både høre om bjergstammer på Papua, de berømte “tallerkennegre”, buskmænd og himaber i Namibia og Poro-ceromoni i Elfenbenskysten.

  Læs mere...


  Irakisk Kurdistan 14 dage før IS!

  torsdag 9 okt 2014 - 19:00

  Af Claus Qvist Jessen

  I lyset af Islamisk Stats invasion af Nordirak er Irakisk Kurdistan sørgeligt aktuelt. Samtidig er Kurdistan et af verdens venligste og mest gæstfri steder, og der er endda herligt meget at se på. Ingen ringe kombination.

  Irakisk Kurdistan er en gemt og glemt perle! Kurderne er det største folk i verden, som aldrig har haft deres eget hjemland, men efter Saddam Husseins delvise fald i 1991 og siden den nye forfatning i 2005 har Irakisk Kurdistan i praksis fungeret som en kurdisk stat med egen regering, eget visumsystem og eget sprog. Kun pengene er irakiske, men det er også det eneste spor fra Baghdad. Kurderne kalder selv Kurdistan for ”The Other Iraq”, og det er præcis det, det er.

  Læs mere...


  Iran – IKKE FLERE PLADSER

  onsdag 8 okt 2014 - 19:30

  Bjarke Vestesen, journalist og rejseleder

  Det gamle Persien har storslåede moskeer, flot natur og spændende historiske steder. Men ikke mindst er iranerne et venligt folk, man kan møde under trygge former. Se flotte billeder fra den smukke by Isfahan, fra de imponerende ruiner af Persepolis og hør om de mange muligheder for at besøge Iran. Tilmelding nødvendig til gh@viktorsfarmor.dk.

  Læs mere...


  Fotosafari til Indiens Big 5 og kamelkaravane i Marokkos Sahara

  onsdag 8 okt 2014 - 17:30

  Kipling Travel v/ Naturfotograferne Helle Olsen og Uri Golman

  Naturfotograferne Helle Olsen og Uri Golman fortæller om natur- og fotosafari i farverige Indien og landets store pattedyr. Indien byder på safari og store oplevelser med den elegante tiger og junglekatte til syngende gibbonaber og majestætiske næsehorn og elefanter. De vil også fortælle om deres helt nye pioner-fotorejse til Marokkos Sahara, hvor vi med kamelkaravane vil vandre og fotografere de smukke sandklitter. På begge ture vil de undervise i fotografi mm. Læs mere om Helle og Uri på www.80-north.dk og www.urigolman.dk.

  Læs mere...


  CouchSurfing Meeting

  tirsdag 7 okt 2014 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! 😉

  Læs mere...


  Oktoberfest 2014

  lørdag 4 okt 2014 - 18:00

  Café Globen holder Oktoberfest lørdag den 4. oktober kl. 18. Hvis du endnu ikke har været til Oktoberfest i München eller ønsker at genopleve den fantastiske stemning, så har du chancen lørdag den 4. oktober, når Cafe Globen for niende gang holder Oktoberfest.

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 3 okt 2014 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Fra Nordborneos hovedjægere til New Guineas menneskeædere

  torsdag 2 okt 2014 - 19:00

  Jørgen Oulund

  Tag med på en rejse gennem verdens næststørste og trediestørste øer: Borneo og New Guinea.

  Vi rejser op ad Nordborneos største flod for at finde orangutang og træskonæb, som er øens hovedattraktioner og møder dér efterkommere af øens hovedjægere.

  Læs mere...


  Viktors Farmor Release Party IKKE FLERE PLADSER

  onsdag 1 okt 2014 - 19:30

  Vagn Olsen og Gudik Holm fortæller om en vifte af de nye destinationer, som Viktors Farmor har på paletten i 2015, heriblandt Sao Tome & Principe, Algeriet og Moldova. Tilmelding nødvendig til gh@viktorsfarmor.dk. IKKE FLERE PLADSER.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  tirsdag 30 sep 2014 - 19:30

  Foredrag af Kipling Travel

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire. Vi runder også Masai Mara, Samburu og andre af Østafrikas parker, og vi skal selvfølgelig også til Zanzibars vidunderlige strande. Foredraget rummer det hele, så tag med og lad dig inspirere hos Kipling Travel.

  Læs mere...


  Burma

  tirsdag 30 sep 2014 - 17:30

  Foredrag af Kipling Travel

  Burma er et relativt nyt turisme-land, idet det i mange år har været mere eller mindre lukket land for turister. Det giver en helt speciel stemning, når man rejser rundt, at turisme ikke er så udbredt, og vi vil fortælle om vores oplevelser i Burma blandt de gyldne pagoder og vil give et indblik i, hvad Burma som en slags uberørt rejseland har at tilbyde. Hos os er det absolut en af yndlingsdestinationerne!

  Læs mere...


  Motorcyklen er pakket og forude venter 8490 km – Nordkap tur/retur

  torsdag 25 sep 2014 - 19:00

  Tina Thrysøe

  Det tog ikke mange sving på vejen før mit hjerte var tabt til dette fuldstændige eventyrlige land. Jeg har tidligere rejst en del som backpacker. Smidt rygsækken på ryggen og taget ud i det blå. Men for to år siden valgte jeg at skifte rygsækken ud med 2 hjul og et par aluminiums-kasser.

  Min første lange motorcykeltur blev Nordkap tur/retur. En tur som jeg valgte at køre alene.Blot mig, min motorcykel, mit telt og mit gasblus.

  Læs mere...


  Ekspeditioner og Bjergbestigning

  onsdag 24 sep 2014 - 19:30

  Foredrag af Kipling Travel

  Bjergbestigning er den ultimative drøm for de aktive, der søger spændende udfordringer. Og at være på ekspedition skuffer ingen. Men jo, det er hårdt og anstrengende, og det kræver en del omtanke angående sikkerhed og højdetilvænning. Vi viser billeder og fortæller om alskens forskellige ekspeditioner, hvor der er god tid til at stille spørgsmål efterfølgende. Kom og hør om mulighederne som førstegangsklatrer, eller hvis du er erfaren bjergbestiger og gerne vil nå et større mål.

  Læs mere...


  Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

  onsdag 24 sep 2014 - 17:30

  Foredrag af Kipling Travel

  At stå på toppen af Afrikas højeste bjerg er noget ganske særligt, vandringen er superb, og de efterfølgende muligheder er i særklasse. Vi fortæller om de lette og hårdere ruter samt individuelle rejser med daglig afgang. Vi fortæller desuden om fantastisk safari i Tanzania med daglig afgang – du vil opleve Ngorongoro krateret, Serengetis fortryllende savanne samt Lake Manyara og Tarangire. Vi runder også Masai Mara, Samburu og andre af Østafrikas parker, og vi skal selvfølgelig også til Zanzibars vidunderlige strande. Foredraget rummer det hele, så tag med og lad dig inspirere hos Kipling Travel.

  Læs mere...


  CouchSurfing Meeting

  tirsdag 23 sep 2014 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! 😉

  Læs mere...


  Quiz-eftermiddag

  søndag 21 sep 2014 - 14:00

  Er du klar til at dyste på lette og svære spørgsmål inden for geografi, rejser, kultur og historie, så mød op til en hyggelig Quiz-eftermiddag.

  Læs mere...


  Romsmagning 1

  lørdag 20 sep 2014 - 18:00

  Når nu sensommeren er i gang, kan vi ikke forstille os noget bedre end at sidde på Cafe Globen og smage os gennem Caribien. Vi har endnu en gang overtalt ”Rom Thomsen til at være vores guide på denne tur.

  Han vil planlægge turen så ”nye romdrikkere” kan være med.

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 19 sep 2014 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Filmmager mellem Tanzania/Kenya og Europa.

  torsdag 18 sep 2014 - 19:00

  Af  Emil Mølgaard Morell

  Filmforedraget er om at gebærde sig og producere dokumentarfilm i Østafrika.
  Siden 2007 har jeg to til tre gange årligt været i Tanzania/Kenya som ung rejsende, rejsearrangør og kursusleder, filmdokumentarist og antropolog for Novo Nordisk.

  Læs mere...


  Et grønt Uganda

  onsdag 17 sep 2014 - 15:00

  Seniorer uden Grænser fortæller om samarbejdet med en lokal organisation og ildsjæle i Uganda. Thomas Kantos fra JEEP (Joint Energy and Environmental Projects) er vores gæst.

  About JEEP

  “We are a non-governmental organization working for a green Uganda with an environmentally safe and clean habitat for the present and future generations. Located in the pearl of Africa, where biomass accounts for 93% of the entire energy used, our mission is to combat environmental destruction and conserve natural resources”

  Læs mere...


  ØL FRA NÆSTVED BRYGHUS – ØLSMAGNING & RØVERHISTORIER

  fredag 12 sep 2014 - 17:30

  Café Globen har den store fornøjelse at invitere til øl-smagning med brygmester Per fra Næstved Bryghus samt Carsten fra Maltbazaren. Smagningen bliver en tour de force igennem Næstved Bryghus’ øl-univers krydret med skæve fortællinger og røverhistorier fra Næstved og omegn. Der vil komme halve og hele sandheder fra 7.000 års øl-brygger historie samt erfaringer og historier om mikro-bryg i det sydsjællandske samt det halve kongerige.

  Læs mere...


  Etiopien er både Afrika og Mellemøsten

  torsdag 11 sep 2014 - 19:00

  Af Søren Fodgaard

  Etiopien er på mange måder en blanding af Afrika og Mellemøsten, både historisk, kulturelt og etnisk. Dertil er det ret nemt og sikkert at rejse rundt i landet, især sammenlignet med mange andre lande i Afrika.

  Læs mere...


  Boost dine fremtidsmuligheder – tag på 17 dages powerkursus i Thailand

  onsdag 10 sep 2014 - 19:30

  -. og kom hjem som LifeNavigator.

  På en Bounty ø i Thailand vil en af landets bedste erhvervscoaches, en vaskeægte eventyrer og jægersoldat,  en talentudvikler og performancecoach, der har arbejdet med verdenskendte folk indenfor sport og showbusiness, inspirere dig til at finde dit specielle talent, samt øge dit selvværd og din gennemslagskraft.

  Læs mere...


  AFLYST: Kenya, Tanzania og Uganda

  onsdag 10 sep 2014 - 17:30

  Africa Tours

  Safari og rundrejser i Afrika

  Verdens næststørste kontinent, Afrika, har mange ansigter. I Det østlige Afrika, Kenya og Tanzania, er der mulighed for unikke oplevelser for livet. I landene tilbydes såvel eventyrlige safarier, heldet for at møde The Big Five, masaikulturen, en helt enestående natur og også indbydende sandstrande i verdensklasse.

  Læs mere...


  CouchSurfing Meeting

  tirsdag 9 sep 2014 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! 😉

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 5 sep 2014 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Argentina – store oplevelser og hemmelige nationalparker (Ny dato)

  tirsdag 2 sep 2014 - 19:30

  Af Jacob Gowland Jørgensen

  Argentina er stemt ind som favoritland i Sydamerika af medlemmerne af De Berejstes Klub, og Jacob giver dig et engageret indblik i dette formidable rejselands største oplevelser og de mere ukendte, fascinerende sider og steder. Gentagelse af foredrag afholdt i 2013.

  Læs mere...


  Om at overleve afrikanske fængsler

  tirsdag 2 sep 2014 - 17:30

  Af Anne Egelund

  Hvordan er det egentlig at være i fængsel i Afrika? Og hvordan kan det være, at der er småbørn i fængslerne, og hvordan har de det? Og hvordan redder man liv i fængslerne under forhold, som kan betegnes som en humanitær katastrofe? Hvordan er det egentlig at være hvide kvinder i Zambias fængsler?

  Læs mere...


  Fest i gaden

  lørdag 30 aug 2014 - 14:00

  Turesensgade er afspærret hele lørdagen, så der er ingen biler på gaden. Til gengæld er der levende musik og god stemning. Så kig forbi og nyd et glas øl eller vin sammen med glade mennesker.

  “Humlescenen” v/Ørsted Ølbar parkeringsplads:

  17:00 Søren E
  17:45 Surferdrengene
  19:00 Rolling Stones (cover)

  Læs mere...


  Følg dit hjerte og bo det sted, du drømmer om

  torsdag 28 aug 2014 - 19:00

  Af Heidi Korsgaard

  Måske kender du følelsen af at ville væk fra den danske vinter, måske drømmer du om at slå dig permanent ned et sted, hvor temperaturen aldrig når frysepunktet, og hvor palmerne gror i din baghave, og swimmingpoolen frister året rundt? Heidi Korsgaard har ad flere omgange udlevet drømmen og haft postadresse og bopæl i udlandet, senest har hun boet i 2,5 år i Singapore med sin 6-årige datter. Hvad skal der til, hvis du vil bosætte dig udenlands? Hvad gør du med dit arbejde eller børnenes skole? Og hvad sker der, når det bliver hverdag under fjerne himmelstrøg? Det og meget mere fortæller Heidi Korsgaard om den 28. august kl. 19 i Cafe Globen.

  Læs mere...


  Boost dine fremtidsmuligheder – tag på 17 dages powerkursus i Thailand

  onsdag 27 aug 2014 - 19:30

  Boost dine fremtidsmuligheder – tag på 17 dages powerkursus i Thailand -. og kom hjem som LifeNavigator.

  På en Bounty ø i Thailand vil en af landets bedste erhvervscoaches, en vaskeægte eventyrer og jægersoldat,  en talentudvikler og performancecoach, der har arbejdet med verdenskendte folk indenfor sport og showbusiness, inspirere dig til at finde dit specielle talent, samt øge dit selvværd og din gennemslagskraft.

  Læs mere...


  Senegal, Gambia og Mauritanien på egen hånd.

  onsdag 27 aug 2014 - 17:30

  Lise Rasmussen

  Senegal og Gambia er lande som er lette at besøge på egen hånd, for man kan få visa ved ankomst, og visa til Mauritanien kan man få i Dakar på et døgn.

  Læs mere...


  CouchSurfing Meeting

  tirsdag 26 aug 2014 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! 😉

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 22 aug 2014 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Mongoliet: Oplevelser og indtryk fra valgobservation

  torsdag 21 aug 2014 - 19:00

  Centralasiatisk Selskab

  Bente Rasmussen var udsendt i 7 uger som OSCE valgobservatør til præsidentvalget i Mongoliet i 2013. Sammen med sin kollega, lokal tolk og – chauffør havde Bente ansvaret for Orhkon og Bulgan regionerne i den nordlige del af landet. Et område tre gange så stort som Danmark.

  Læs mere...


  Follow the Women infomøde

  tirsdag 19 aug 2014 - 19:30

  Vil du med til Mellemøsten og cykle for fred og kvinderettigheder?

  Vi cykler igen den 11.-19. november og 20 danske kvinder kan komme med.

   

  Læs mere...


  Livet langs Indiens landeveje

  torsdag 14 aug 2014 - 19:00

   Af Villads Kok Mortensen

  – 5000 km motorcykelrejse gennem Indiens Himalaya.

  Villads Kok Mortensen fortæller om et 11 måneders ophold i Indien ved helt alene at køre 5000 km gennem Indiens Himalayabjerge på en gammel engelsk motorcykel. Det blev til et begivenhedsrigt møde med et fascinerende folkeliv og måske nogle af verdens mest gæstfri mennesker.

  Læs mere...


  Sport og udvikling i Uganda

  onsdag 13 aug 2014 - 19:30

  Af: Paul Okongo

  Kom og få indblik i livet i Uganda – Afrikas Perle – hvor latter, glæde, fattigdom og korruption er en del af hverdagen og hør mere om hvordan sport kan bruges til at forebygge at fattige børn og unge i Uganda bliver gadebørn.

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 8 aug 2014 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  CouchSurfing Evening

  fredag 8 aug 2014 - 19:00

  Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.

  Læs mere...


  Sygeplejerske i Camp Bastion, Afghanistan

  torsdag 7 aug 2014 - 19:00

  Af Anita Schlippe Rasmussen

  To gange har jeg været udstationeret som operationssygeplejerske med et kirurgteam til Felthospitalet i Camp Bastion, Afghanistan. I 2011 og 2013. Verdens bedste traumecenter, med den højeste overlevelsesprocent i verden. Snart er hospitalet rømmet og måske er en epoke slut, med opførelsen af meget store Felthospitaler midt i krigszonen.

  Læs mere...


  CouchSurfing Meeting

  tirsdag 5 aug 2014 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! 😉

  Læs mere...


  CouchSurfing Meeting

  tirsdag 29 jul 2014 - 19:30

  Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! 😉

  Læs mere...


  Kailash og Manasarovar i Vesttibet

  mandag 30 nov -0001 - 19:30

  Kom og hør om en næsten urimeligt spændende kulturrejse for de virkelig eventyrlystne Himalaya- og Tibet-fans.

  Det er kort og godt en kulturekspedition (ikke trekking), med en chance for at opleve unikke områder af “Snelandet” – gennem tid og sted, i uvejsomme og afsidesliggende områder, hvor vi må være forberedt på det uforudsete. Alle tænkelige besværligheder må forventes (men garanteres ikke)!

  Læs mere...


 

Marquesas Øerne og Verdens største Tuamotu Atoller

Torsdag d. 26. Juni – 2014 – 19.00
 
En meget usædvanlig og spændende rejse til Marquesas Øerne og Verdens største Tuamotu Atoller i Stillehavet -Fransk Polynesien.
 
Læs mere
 

 

Lion Lights

Torsdag d. 19. Juni – 2014 – 19.00
 
Filmen “Lion Lights” handler om meget mere end en lille drengs kamp for at redde sin fars kvæg. Den handler om noget helt fundamentalt for det kenyanske og de afrikanske samfund. At bruge moderne teknikker til at løse og ændre ældgamle konflikter og traditioner.
 
Læs mere
 

 

En måned i Bolivia og Peru

Torsdag d. 12. Juni – 2014 – 19.00
 
Kravl i støvede smalle minegange i en sølvmine, der har været i drift siden 1500-tallet, hvor de lokale minearbejdere lever af kokablade og finsprit. Slap af i en lagune omgivet af alverdens farver med bjergene som lærred. Oplev flamingoer på spejlblanke bjergsøer, med rød- og brunfarvede landskaber i baggrunden. Se gejsere skyde damp op i morgensolen og bad i de varme kilder i det betagende bjerglandskab mens hyrder leder deres lamaer forbi. Tag på jeep-tur gennem en saltørken på størrelse med Sjælland. Udforsk den kendte Inka-trail på en 4-dages vandretur i de Peruvianske bjerge omkring Cusco og Machu Picchu.
 
Læs mere
 

 

Gorillaer, drager, pingviner og hvaler – tour de fantastiske dyr

Onsdag d. 11. Juni – 2014 – 19.00
 
Nogle af de største rejseoplevelser kommer i selskab med dyrene. Imponerende, fjollede, skræmmende og dybt fascinerende dyr, der i deres egne omgivelser byder dig ind til at dele deres verden. Jacob giver dig tips og tricks til hvordan – og hvor – du bedst møder bjerggorillaen, magellan-pingvinen, komodo-varanen (også kendt som Komodo-dragen) og ikke mindst selve blåhvalen i deres naturlige omgivelser. Han tager dig med til nationalparker og mindre kendte hjørner af store rejselande.
 
Læs mere
 

 

Kenya, Tanzania og Uganda

Tirsdag d. 10. Juni – 2014 – 17.30
 
Safari og rundrejser i Afrika
 
Læs mere
 

 

Concert with Derti Band

Fredag d. 6. Juni – 2014 – 20.00
 
Derti Band is a Greek folklore band, mainly dealing with the “Rebetiko” song culture that rose in Greece in the beginning of the 20th century.
 
Læs mere
 

 

Kan man meditere i storbyen?

Onsdag d. 4. Juni – 2014 – 19.00
 
Lalitah og Utsav er et dansk tyrkisk par som nu bor i Istanbul. Utsav har levet 16 år i Canada og Lalitah har boet det meste af sit liv i Danmark, når hun ikke lige har rejst.
 
Læs mere
 

 

CouchSurfing Evening

Fredag d. 30. Maj – 2014 – 19.00
 
Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.
 
Læs mere
 

 

Pamir Highway og Afghanistan

Onsdag d. 28. Maj – 2014 – 19.00
 
I Tadsjikistan snoer en af verdens flottest veje sig, Pamir Highway. Men der er nu ikke meget motorvej over den ofte grusbelagte vej, til gengæld ligger den højt oppe, klemt inde af snedækkede tinder. Den smyger sig langs den afghanske grænse, forbi turkise bjergsøer og isolerede bosættelser. Undervejs tager vi en afstikker over grænsen ind i Afghanistans glemte hjørne, Wakhan Korridoren. Et fredeligt og næsten ufremkommeligt bjergområde kun bosat af yak-ridende nomader. Det bliver mødet med pistolviftende grænsevagter, reserverede nomader og ikke mindst diskussionslystende afghanere.
 
Læs mere
 

 

Rejser til forladte steder

Torsdag d. 22. Maj – 2014 – 19.00
 
Morten Kirckhoff har gennem de sidste 6 år, sammen med sin makker Jan Elhoej, besøgt hundredvis af forladte steder rundt omkring i verden. Kun bærende på deres kameraer og soveposer, drager de ud, og trænger ind i disse forladte steder, som står tilbage som de er blevet forladt. Nogle steder har kun stået 1 år, andre i 20. Fælles for alle disse steder er at de hver især har opfyldt et formål for en masse mennesker og deres liv. Nu står de tilbage – og menneskene er forsvundet. Alt fra huse, fabrikker, kirker, børnehjem, hospitaler, bryggerier og slotte.
 
Læs mere
 

 

Oman

Onsdag d. 21. Maj – 2014 – 19.30
 
I århundreder har Oman handlet langs det Indiske Oceans kyster, og handelshusene i Muscat har bugnet med østens krydderier og farverige tekstiler. Herfra blev varerne lastet på kameler sammen med røgelse og sendt mod nord på slavekaravaner. Oman har altid været et handelscentrum, vi skal høre den spændende historie om hvordan en gruppe flygtninge fra borgerkrigen, der fulgte efter Muhammeds død, etablerede landet, som i dag er en af verdens rigeste oliestater.
 
Læs mere
 

 

CouchSurfing Meeting

Tirsdag d. 20. Maj – 2014 – 19.30
 
Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! 😉
 
Læs mere
 

 

CouchSurfing Evening

Fredag d. 16. Maj – 2014 – 19.00
 
Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.
 
Læs mere
 

 

Verdens dejligste højskole ligger i Dominikanske Republik

Torsdag d. 15. Maj – 2014 – 19.00
 
Du bor på en tropisk ø med strande og palmer, hvor vandet er 26 grader. Du møder åbne og afslappede mennesker – og en kultur med masser af plads til bare at nyde livet, danse og være.
 
Læs mere
 

 

Med tante Andante på de blå oceaner

Tirsdag d. 13. Maj – 2014 – 19.00
 
Er titlen på Benedicte Riis´ helt nye bog og CD, hvor hun sammen med sine børnebørn fortæller om den lille sejlbåd Tante Andante, som har ført hende ud på vilde eventyr. Over Atlanten, gennem Caribien og over Stillehavet har hun sejlet og lavet koncerter, bl.a. i Cape Town og Rio de Janeiro med danske musikere og billedkunstnere.
 
Læs mere
 

 

Eurovision contest warmup – of course with Karaoke

Fredag d. 9. Maj – 2014 – 19.00
 
The evening before the Eurovision Song Contest in Copenhagen you will have a chance to exercise your singing performace. Come and join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections,
 
Læs mere
 

 

Hele vejen – til toppen

Torsdag d. 8. Maj – 2014 – 19.00
 
Den 14. december 2005 nåede den danske bjergbestiger Søren Gudmann, toppen af bjerget Vinson på Antarktis. Det var 193 dage efter at han havde stået på toppen af Mount Everest i Himalaya. På godt seks måneder havde han, som den første dansker, besteget det højeste bjerg på hvert af jordens syv kontinenter, The Seven summits.
 
Læs mere
 

 

Disneyland på Balkan: Makedonien + valg i Ukraine, Serbien & Sverige!

Onsdag d. 7. Maj – 2014 – 19.30
 
Det mærkværdige land Makedonien har haft valg. SILBA, den danske organisation, har sendt valgobservatører ud. Dette er Balkan, og der kan ske hvadsomhelst. Vi starter med byvandring i den bizarre hovedstad Skopje. Og kulørte flashbacks om dette ejendommelige land med 2 millioner indbyggere og 7 officielle sprog.
 
Læs mere
 

 

CouchSurfing Meeting

Tirsdag d. 6. Maj – 2014 – 19.30
 
Please join us for a very fun, cosy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots new connections on a Tuesday night! 😉
 
Læs mere
 

 

CouchSurfing Evening

Fredag d. 2. Maj – 2014 – 19.00
 
Please join us for a very fun, cozy evening where you will be able to enjoy some good company, good drinks and of course lots of new connections on a Friday night.
 
Læs mere
 

 
viser 1 – 20 ud af 1046 arrangementer
 

 

Gå til næste side Gå til sidste side »