Indlæser Begivenheder

NETLA – Seminario Permanente – (foredrag) “Venezuela ved en skillevej!” IN ENGLISH

18 september 2024 19:00 - 21:00

MISHA WOLSGAARD-IVERSEN er sekretariatsleder i International Børnesolidaritet (in english: ejecutive director International Child Solidarity)

  • Venezuela ved en skillevej – mere autokrati eller demokrati? Hvad betyder det, om præsidenten hedder Maduro eller González?
    Den 28. juli gik venezuelanerne til valg. Oppositionen stod ifølge meningsmålinger til en jordskredssejr, men valgrådet udråbte den siddende præsident Maduro som sejrherre.

Trods internationalt pres har Maduro og valgrådet ikke offentliggjort stemmerne, og meget tyder på omfattende valgsvindel.

Oppositionen med Edmundo González og Maria Machado i spidsen har efter valget udråbt González som vinder og opfordrer til civile ikke-voldelige protester.

Det har ført til, at tusindvis venezuelanere går på gaden i Venezuela og rundt om i verden, hvor nogle af de 7,7 millioner venezuelanske migranter, fordrevne og politiske flygtninge har søgt til.

Situationen er tilspidset, og der er ikke udsigter til oppositionen giver op. Dét trods Maduro har udråbt demonstranter og opposition som terrorister og arresterer i hundredvis.

Hvad sker der lige nu i Venezuela, og hvad betyder det, om præsidenten hedder Maduro eller González?

Oplægget vil være på engelsk.

Share This Event

127277
DD
DAYS
HH
HOURS
MM
MIN
SS
SEC

Detaljer

Dato:
onsdag 18 september
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategorier:
,