Bestyrelse

Mission

Cafe Globens vision er at være et mangfoldigt samlingssted for mennesker med stor interesse for at rejse. Vores mission er at give vores gæster en god oplevelse i cafeen, gennem en hyggelig atmosfære med fokus på rejseforedrag, events og et bredt udvalgt af drikkevarer, der repræsenterer lande i hele verdenen.

Søren Fodgaard (Formand)

SoerenJeg er daglig leder af Café Globen og bestyrelsesformand, men helliger mig nu mest den daglige drift, foruden kvalitetskontrol af vores drikkevarer.

At rejse er en vigtig del af mit liv. At komme ud og opleve fremmede kulturer, og se hvordan samfund kan fungere på andre måder end herhjemme. Med min baggrund som forstkandidat lægger jeg også vægt på at opleve skove og andre naturområder. Jeg nyder at gå rundt i byer præget af gamle bygninger. Og jeg har en svaghed for at bo på hoteller indrettet i ældre ejendomme, eller hoteller der engang har været fine og fornemme, men i dag fremtræder noget nedslidte eller utidssvarende. Og efter alle disse oplevelser er det godt at komme hjem og opleve hvordan den danske hverdag bliver sat i et nyt perspektiv. Jeg rejser så meget som mit job tillader og opsøger som regel – men langt fra altid – nye lande. Når jeg er kommet til et nyt land lægger jeg vægt på at lære det grundigt at kende og bruge flere dage hvert sted frem for at tilbagelægge så lang distance som muligt. Mine rejser er hidtil gået til alle kontinenter – bortset fra Australien – og jeg har svært ved at udpege favoritter. Cafe Globen er også et omdrejningspunkt for mig – stedet hvor man møder andre berejste og har mulighed for at få rejsetips eller selv give gode råd videre til andre. Og høre nogle af de mange foredrag om rejser som man kunne have lyst til at tage med på. Eller høre beretninger om rejsemål som man ikke selv vil opsøge, men det er spændende at høre hvad andre har oplevet. Jeg sidder i Cafe Globens bestyrelse hvor jeg især har ansvaret for indkøb af varer, såvel drikkevarer til salg som de ting der er brug for til drift af cafeen.

Niels Vognsen (Kasserer)

Siden 2015, hvor Niels opsagde jobbet som revisor og lagde sit gamle liv bag sig, har han rejst jorden rundt og blandt andet deltaget i forskelligt frivilligt arbejde.

”At rejse, er at leve”, er ikke helt forkert, men for Niels er det, det at leve, der er rejsen. Han har altid været besat af tjeklister og mål, men de seneste år har han ændret opfattelse, og det er nu rejsen, fremfor destinationen, der er målet – mere fokus på mindfulness og ”Go with flow”.

Han har mange forskellige passioner og interesser, lige fra natur og dyreliv på Galapagos, det mystiske og uforklarlige som f.eks. Nazca-linjerne og Machu Pichu i Peru, samt de majestætiske Moai-statuer på Påskeøen. Udfordringer har også altid været en stor del af hans liv og har blandt andet deltaget i adskillige maratons rundt omkring i verden (f.eks. Nordkorea, Påskeøen, Den Kinesiske Mur, Pagoderne i Bagan mv.), så løbeskoene er også en fast bestanddel i rygsækken. Men også lange vandreture i de forskellige bjergregioner samt flere ture på Caminoen, er med til at give ham en enorm glæde og energi.

Derudover har han boet i USA, Argentina og Vietnam samt haft længere ophold i blandt andet Nepal, Peru, Guatemala og Bolivia og har som følge heraf et godt indblik i kulturelle forskelle.

Mere end 70 lande er besøgt, og qua sit medlemskab i De Berejstes Klub holder han også meget af at dele sine oplevelser i form af at skrive artikler til Rejsemagasinet Globen samt holde foredrag på Café Globen, hvor han i øvrigt også er frivillig bartender når han befinder sig i Danmark.

Livet må leves forfra, men skal forstås bagfra – Søren Kierkegaard.

Mette Ehlers Mikkelsen

“At rejse er at leve”, skrev H.C.Andersen. Det udtryk har altid betydet meget for mig, og jeg er altid i gang med at planlægge næste rejse. Når jeg rejser, har jeg alle sanser åbne og udvider min horisont. Jeg arbejder professionelt som bestyrelsesmedlem. Engang imellem skriver jeg artikler og holder foredrag. Mit faglige fokus er vækst og internationalisering. Det hænger fint sammen med at rejse meget, for rejserne bidrager netop til forståelsen af verden. Når jeg rejser fokuserer jeg på at forstå markederne, erhvervslivet, økonomien og samfundene som sådan. Den faglighed har jeg med fra 18 år i Udenrigsministeriet og Eksportrådet som diplomat og handelschef, og senere fra 5 år som erhvervsdirektør. Derfor skriver jeg også om FNs verdensmål for beskæftigelse, infrastruktur, teknologi, energi mm, for de er strategien for Verden A/S. Verden A/S har fået en strategi til at sætte mål og retning, samt prioritere, ligesom virksomheder har det. .

Derfor giver det mening for mig at være en del af café Globens bestyrelse. Her er skabt et rum for berejste og for alle dem, som har lyst til at blive inspireret til at rejse mere. Et sted for gode historier, gode råd og godt selskab, hvor verdens mangfoldighed og rigdom formidles til en bred gruppe af mennesker.

Jeg har valgt at vise mine børn verden. Mine tre børn er mellem 11 og 18 år gamle og ser sig selv som globetrottere. De har gået på international skole og ved derfor også, hvad de får ud af at kunne tale andre sprog. De ældste har valgt et gymnasium med et Global Citizen Programme. De er også medlemmer af De Berejstes Klub og har været i 68 til 75 lande hver især (pr. 1.9.19) og den ældste er bartender og anpartshaver på Café Globen.

Jørgen Retsbo

Jeg elsker at rejse og er mangeårig gæst i Globen p.g.a. den gode stemning og rejseforedragene (og ok, de gode fadøller!). Arbejder til daglig med undervisning.

Jeg er med i De Berejstes Klub og i Cafeens bestyrelse for at lære nye (rejsende) mennesker at kende og blive inspireret og det er også grunden til at jeg tager frivillige vagter som bartender.

Jeg rejser på mange måder men et fælles element er, at jeg gerne vil tæt på de lokale og/eller være aktiv i en flot natur (gerne bjerge) og at jeg skyr “turistfælder”. For at komme helt tæt på finder jeg ofte værter (og gæster) gennem internationale netværk som SERVAS, Couchsurfing, Warmshowers og senest HomeExchange og jeg rejser næsten altid billigt og med håndbagage/rygsæk.

Men kom og besøg mig i baren i Cafe Globen:-) og få en snak om hvordan DU rejser:-)

Kristian Madsen

 

 

 

Lise Rasmussen

 

 

 

 

Jytte Kristensen (Suppleant)

 

 

 

Claus Andersen (Suppleant)