Jordan på langs

onsdag, d. 23. maj 2018 - kl. 20:00

Af Asger og Pernille.

Kom og se billeder og hør fortællinger om vores vandretur : Jordan på langs – 650 km ad Jordan Trail.

Vi gik fra Grænsen til Syrien i nord til det Røde hav i syd. Alene. Gennem ørken, wadier, floder, Saladins borge, bjerge, Petra, romerske landeveje, varmekilder, Jesus hule og landsbyer hvor beboerne aldrig har set turister før.

Vi oplevede at blive jagtet af en slange, at vores telt var ved at blæse væk under en sandstorm, at gå 90 km gennem en steghed tør ørken uden landsbyer eller vand (så vi måtte stole vi kunne finde depoterne vi selv havde lagt ud), kulturforskelle og at en mand skød op i vejret fordi han ville vide hvem vi var.

Men vi oplevede også: en enorm gæstfrihed og næstekærlighed. Nysgerrige og varme blikke, at være gæst hos et beduinbryllup, folk der løb efter os med vand og mad, at muslimer og kristne bad for os, at folk vil stå på hoved for at forstå os, drikke spandevis af the med alle mulige mennesker, sove hos familier, at føle mestring i en meget varieret og barsk natur og at turde bede om hjælp.
Vi overnattede også hos nogle beduiner, hvor vi lærte at gynge et lammeskind med mælk i så det blev til yoghurt-til stor morskab for alle. Det så jo meget nemt ud når moderen med sine kæmpe overarme og smøg i munden svingede lammeskindet.

En anden gang kom vi gående op af et bjerg, og så stod der en ældre bonde klar med en vandflaske som han rakte ud til os. Ingen af os sagde noget, men vi kunne se hans øjnene strålede af glæde. Undervejs interviewede vi folk vi mødte på vores vej om 1)hvad gør dig glad, 2)hvad er dine drømme, 3) hvad får dig til føle dig velkommen i et fællesskab, 4)hvad betyder natur for dig. En af dem der svarede på vores spørgsmål var en officer som havde været diplomat i Washington DC. Vi blev inviteret indenfor og spise med ham og hans general, fordi de sagde “fred kommer ikke gennem et gevær, men gennem vandring, nysgerrighed og det mellemfolkelige”.