AFLYST: Transnistrien – Welcome to the last of the USSR

torsdag, d. 13. september 2018 - kl. 19:00

Sådan skriver Tim, som er amerikaner, på sin hjemmeside. Han har boet 12 år i landet, som ikke anerkendes som et land af FN, selv om det erklærede sig uafhængigt i 1992 fra Moldova. Han driver et lille, nedslidt hostel, men er også guide og fixer for mange udenlandske forretningsfolk og delegationer, som han viser rundt i Tiraspol og andre dele af dette lille land.


Bortgemte sovjetiske landsbyer, forladte fabrikker, masser af buster af Lenin. Og fortæller dem at Transnistrien er et kapitalistisk land – glem alt om kommunisme. Her råder få, men magtfulde oligarker, som ejer 80% af landet bl.a. supermarkedkæden Sheriff. Her hvidvaskes i massevis af dollars, euro og rubler. Her er alle politikere bundkorrupte. Men størstedelen af befolkningen bor stadig i nedslidte etageejendomme fra Sovjettiden i små, overfyldte lejligheder med altaner, der hvert øjeblik truer med at falde ned. Valutaen er rubler, der kun kan bruges her. Lønnen er lav, men alt er ekstremt billigt og alle taler russisk.

 

Tim er meget underholdende og fuld af gode historier og det er lykkedes 3 af os fra DBK, som besøgte ham i maj, at få ham lokket til København for at holde foredrag i vores café. Det var ikke svært, for han elsker vores Travel Club, som han giver store rabatter.

Foredraget er på tydeligt og letforståeligt engelsk.

Tilmelding er ikke nødvendig.