Cafe Globen er lukket indtil videre fra og med 1. januar 2022

Der er nu indført så mange restriktioner på mulighederne for at drive cafeen at vi må imødese et stort underskud på den daglige drift. Vi vil derfor lukke cafeen midlertidigt indtil det igen er økonomisk forsvarligt at holde cafeen åben. I lukkeperioden vil vi søge om kompensation for de faste udgifter gennem den nye støtteordning, og vi forventer at få hovedparten af de faste omkostninger dækket.

Vi kan tilføje at det seneste regnskab - der blev afsluttet 30. september 2021 - viste at Cafe Globen ApS har en stor likvid beholdning, bl.a. i kraft af den støtte vi har fået fra stamgæster der har købt anparter i cafeen. Vi kan derfor holde til en længere nedlukning og vil være klar til at åbne igen når betingelserne er til stede.

Bestyrelsen i Cafe Globen ApS

Kafferejsen til Colombia

onsdag, d. 12. september 2018 - kl. 19:00

Finn Neesgaard og Vibeke Rieneck, Coffee Hub

Som en fugl Fønix er Colombia under forvandling, og i Colombias kaffedistrikter er landets voldsomme historie langt væk. Langs Andesbjergene er klima, højdeforhold og den vulkanske jord ideel, og her dyrkes noget af den bedste kaffe i verden. De økologiske kaffefarmere har stærke holdninger til biodiversitet, terroir og hvilken sort der giver den mest komplekse smag.


To timers jeepkørsel fra Salento mødte vi den idealistiske kaffefarmer Pedro, der vendte op og ned på vores billede af bæredygtig kaffe.

Vi fortæller om, alt det vi lærte om den ideelle økologiske kaffedyrkning: Om terroir, plukning, proces og om hvorfor, der helst skal være mindst 20 fuglearter på en kaffefarm.

-Og så har vi selvfølgelig kaffe med. Både fra de økologiske mikrofarme vi besøgte i Colombia – og de sorter vi importerer i Coffee Hub.

Efter oplægget slow-brygger vi kaffen efter japansk forbillede og byder på smagsprøver fra i alt fem lande.

Tilmelding ikke nødvendig