Cafe Globen er lukket indtil videre fra og med 1. januar 2022

Der er nu indført så mange restriktioner på mulighederne for at drive cafeen at vi må imødese et stort underskud på den daglige drift. Vi vil derfor lukke cafeen midlertidigt indtil det igen er økonomisk forsvarligt at holde cafeen åben. I lukkeperioden vil vi søge om kompensation for de faste udgifter gennem den nye støtteordning, og vi forventer at få hovedparten af de faste omkostninger dækket.

Vi kan tilføje at det seneste regnskab - der blev afsluttet 30. september 2021 - viste at Cafe Globen ApS har en stor likvid beholdning, bl.a. i kraft af den støtte vi har fået fra stamgæster der har købt anparter i cafeen. Vi kan derfor holde til en længere nedlukning og vil være klar til at åbne igen når betingelserne er til stede.

Bestyrelsen i Cafe Globen ApS

Nilen – fra udspring til delta

torsdag, d. 18. oktober 2018 - kl. 19:00

Foredrag med Lene Kohlhoff Rasmussen, medlem af De Berejstes Klub

Verdens længste flod emmer af eventyr og historier om vilde afrikanske dyr, oprindelige stammefolk, golde ørkner, faroer og pyramider. Det sydligste udspring ligger i Burundi. Der er der bygget en lille pyramide, som skal symbolisere Nilen, og på dette sted starter ekspeditionen. Nilen har tiltrukket eventyrer og opdagelsesrejsende siden tidernes morgen, og der emmer stadig af eventyr.


Lene bestiger bl.a. en aktiv vulkan i Congo. Hun ser gorillaer og chimpanser i Afrikas skove og kommer ud på savannen, hvor flere af de vilde dyr lever. Undervejs bor hun hos stammefolk i de sydlige Etiopien. Hun rejser videre nordpå  gennem den nubiske ørken i Sudan og Egypten. Her findes oldtids templer, pyramider og minder om de gamle faraoer. Hun kommer også til Egyptens pulserende hovedstad Kairo. Hinsides Kairo forgrener Nilen sig i et stort delta, hvis flodarme udmunder i Middelhavet, hvor ekspeditionen slutter.

Tilmelding ikke nødvendig