Tibetanske heste og nonner i 4000 meters højde

torsdag, d. 24. januar 2019 - kl. 19:00

Gerner Thomsen og Jytte Kristensen, medlemmer af De Berejstes Klub

Den store tibetanske hestefestival i Litang var i mange år et kæmpe tilløbsstykke, hvor tibetanerne fremviste deres fænomenale ridekundskaber og fantastiske klædedragter og smykker. Festivalen var dog ikke blevet afholdt siden 2008, da det år bød på seriøs tibetansk modstand mod kinesisk undertrykkelse. 2018 skulle dog blive året, hvor tibetanerne igen fik lov til at afholde den legendariske festival, og Gerner og Jytte var med, da festivalen løb af stablen i 4000 meters højde omgivet af tibetanere, heste og massivt opbud af kinesisk militær og politi.


Turen starter dog i Yunnan-provinsen i byen Shangri-la, som er blevet delvist genopbygget efter den brand, der hærgede den gamle bydel i 2013. Her byder opholdet også på en afstikker til Taschen i jagten på de udryddelsestruede stumpnæseaber, samt besøg på en af de mest betydningsfulde klostre uden for Tibet.

Efter hestefestivalen i Litang går turen over bjergene til  Yarchen Gar – verdens største buddhistiske klosterby – som ligger i en afsides dal i Sichuan-provinsen i 4.000 meters højde. Klosterbyen er hjemsted for mere end 10.000 nonner og munke (flest nonner), som lever de under primitive forhold i små træhuse og bruger tiden på at leve efter den buddhistiske lære med meditation og nøjsom livsstil. Klosterbyen er ofte lukket for udlændinge, men i august var der ingen problemer.

Turen slutter i Chengdu, hovedstaden i Sichuan-provinsen og en metropol med knap 15 millioner indbyggere med mulighed for at opleve den kendte Sichuan-opera og tehusene i Folkets Park.

Tilmelding ikke nødvendig.