Bhutan – Fra øst til vest (nyt tidspunkt)

tirsdag, d. 20. november 2018 - kl. 19:30

Bhutan er et lille kongerige gemt godt i de utilgængelige østlige Himalayabjerge. Det er et land med gamle traditioner og en rig kultur. Befolkningen er buddhister, og de fleste lever meget traditionelt. Bhutan er et land som på mange måder ønsker at følge med udviklingen, men samtidig søger man at bevare de traditionelle værdier.

Aftenes foredrag starter i det østlige Bhutan, hvor der kun kommer meget få turister. Vi vandrer ud til Omba, som kun besøges af få håndfulde turister på et år, og vi besøger landsbyer der lever af væveri. Naturligvis ser vi også nogle af Bhutans pragtfulde bygningsværker, og guiden fortæller om kongerigets historie, religion og kultur. Læs mere om rejsen på Det ukendte Østbhutan.

Aftenens andet foredrag tager dig med til det centrale og vestlige Bhutan, hvor hovedstaden Thimphu med dens mange museer og andre seværdigheder findes. Vi flyver til Bumthang, som også kaldes Bhutans kulturelle hovedstad. Her besøges nogle af Bhutans mest betydningsfulde templer, inden vi i korte stræk kører mod vest og oplever kultur, folkeliv, natur og historieske bygninger. Læs mere om rejsen på Klassisk Bhutan.

Foredraget bringer tilskueren tæt på bhutanesisk kultur, historie og religion, som er tre uadskillelige faktorer i kongerigets samfundsliv. Vi besøger familier i nogle af de fjerneste landsbyer i Himalaya, og vi ser byernes imponerende templer og andre bygningsværker.
 
Don Quijote Rejser – Unikke oplevelser i Bhutan Ved Jan Mogensen, medlem af de Berejstes Klub