Somaliland er ikke Somalia

onsdag, d. 16. september 2015 - kl. 19:30

Lise Rasmussen

Efter at have besøgt 32 lande i Afrika vil jeg sige: ”If you haven’t been to Somaliland you haven’t been to Africa. For det er virkeligt Afrika.

”They have manages to keep some kind of stability” sagde en repræsentant fra den Belgiske regering til mig, og det må man sige. Somaliland er ikke Somalia, fastholder landet dog, da de har erklæret sig selvstændige i 1991. De afholder valg og har egen valuta. De er ikke anerkendt af FN, men FN er massivt repræsenteret i landet og desuden hjælper GNO organisationer fra mange lande med at opbygge landet og Danmark har også Danida projekter. Somaliland er stærkt muslimsk og der er ikke spiritus i landet, det eneste man kan få er alkoholfri øl.

Der er kun en ”sight” og det er hulemalerier. Men derfor er der andre gode oplevelser og ikke mindst er det meget interessant at se og høre om nomade kulturen som er meget dominerende. Det giver nogle begrænsninger, som man er i gang med at overvinde. I havnebyen Berbera blev hele gruppen beordret til at komme til Politistationen og tilbageholdt for der var nogle problemer.  Lise var først i Djibouty på egen hånd og derefter 7 dage på en tur med Undiscovered Destinations og 2 dage alene i S-land som de kalder sig. Når man rejser for sig selv behøver man ingen bevæbnet vagt, men det kræves af grupper, selvom det er helt overflødigt.