Oplev jordskælvet i Nepal gennem familien Andreassen

tirsdag, d. 7. juli 2015 - kl. 19:30

Da det første jordskælv ramte Nepal og gjorde millioner hjemløse, befandt Ivalo, Ole og deres tre små børn sig midt i det hele. Hør om familien Andreassens oplevelser og mangeårige betagelse af Nepal under foredraget den 7. juli på Cafe Globen.

Kom og hør foredraget hvor der vil på dagen også være en indsamling som går til genopbygning af skolen i byen Samari. Hver en krone tæller.  Som der siges i Nepal “you give me 1 rupee I’m happy – you give 1000 rupee I’m happy”


”Vi nåede det meste af vores rejse, før jordskælvet ramte. Men steder, vi lige havde besøgt, og de mennesker vi lige havde mødt, blev hårdt ramt at jordskælvet.  Mange mistede deres huse, og børnenes skoler faldt sammen. Nu vil vi gerne give lidt tilbage for deres åbenhjertede gæstfrihed,” fortæller Ivalo Andreassen.
IMG_8283
Sammen med hendes mand, Ole Andreassen, der har været rejseleder i Nepal gennem 10 år, holder hun foredrag om familiens rejse til Nepal, der blev ramt af et voldsomt jordskælv, mens de var der. Foredraget kan opleves d. 7. juli på Cafe Globen. Alle billetindtægterne går ubeskåret til bjerglandsbyen Samari Nepal, så de kan begynde at genopbygge skolen, lægehuset og husene.

”Vi viser billeder og fortæller om flere forskellige måder at rejse på i Nepal og håber, at vi ud over at samle penge til genopbygning også inspirer folk til at rejse til Nepal, for det er den bedste hjælp til landet,” fortæller Ole Andreassen.

”Vores børn havde leget med de lokale børn og vi havde været oppe og besøge deres skole og mødt deres forældre. Næsten alle deres huse er ødelagt, skolen ligger i ruiner og deres lille lægehus er også brast sammen,” fortæller Ivalo Andreassen. ”Vi vil gerne hjælpe, og det, de mangler mest lige nu, er penge, så vi glæder os til at se så mange hjælpsomme folk til foredraget.”

 
Fakta
Jordskævet ramte Nepal den 25. april

Jordskælvet målte 7,8 på richterskalaen

Den 12. maj ramte et andet jordskælv på 7,3 igen Nepal

Over 700.000 private hjem er skadet