Solovandring blandt bjergstammer på Papua

tirsdag, d. 24. november 2015 - kl. 19:00

Debat og foredrag med Gigtskolen

Mikie Breum holder et billedforedrag fra sin eventyrlige solovandretur gennem Papuas bjerge i Baliemdalen, som er en af de sidste egne i verden, hvor bjergstammerne lever tæt på deres oprindelige levevis i en næsten uberørt kultur, og det er derfor som at rejse tilbage i tiden. Området er befolket af tidligere kannibaler, som lå i stammekrig indtil for 25 år siden. Her går de ældre mænd med penisfutteraler, fjerprydninger på hovedet og med stødtænder gennem næseroden, mens kvinder ses med bastskørter og bare bryster. Mændene jager med bue og pil, og stammerne bor i traditionelle træhuse huse i pagt med naturen. Papua er beboet af 200 stammer med 280 stammesprog. Øen er verdens 2. største og er en af verdens mindst udviklede egne, så den eneste måde at komme omkring er med fly.

Under foredraget fortæller Mikie Breum, om hvad det giver hende at drage på langvarige rejser og om den personlige udvikling, der ligger i at opleve tredje verdens lande ved selvsyn i stedet for at nøjes med mediernes overfladiske formidling. Hun forklarer, hvordan hun har lagt sin økonomi om, så hun har råd til rejselivet og argumenterer for, hvorfor flere kunne have glæde af at drage på længerevarende rejser og kommer ind på, hvordan man kan få råd til turene.
mikie1Mikie Breum er cand.scient.adm., forfatter, foredragsholder samt økonomikonsulent og er medlem af De Berejstes Klub. Mikie har rejst, siden hun var 16 år, og den samlede rejsetid er 10 år gennem 80 lande fordelt på alle jordens kontinenter. Foredraget er et udpluk fra bogen: Lynkinesere og søde asier – en rejse tværs gennem Asien, som hun netop er aktuel med.

Tilmelding via tilmelding@cafegloben.dk