Sydindien, Sri Lanka og Maldiverne

torsdag, d. 12. maj 2016 - kl. 19:00

Per Allan Jensen

Min årlige flugt fra den danske jul bragte mig i år til den sydindiske delstat Kerala samt Sri Lanka og Maldiverne. Disse tre områder hænger godt sammen rent transportmæssigt og har det til fælles, at de byder på masser af lys, sol og varme samt anderledes kulturer, smukke landskaber, dejlig mad og overkommelige priser. Samtidig er der nogle markante forskelle derved, at Kerala er overvejende hinduistisk (dog med store mindretal af muslimer og kristne) og Sri Lanka er overvejende buddhistisk (med stort mindretal af muslimer), mens Maldiverne er 100% muslimsk.


I Kerala er det først og fremmest de maleriske backwaters, der er attraktionen, samt naturligvis en 01_24DEClang kyststrækning med masser af skønne strande. Kerala kan karakteriseres som ’India light’, idet man her slipper for de store forurenede byer med elendighed og fattigdom, som i langt højere grad præger landets nordlige del. Og maden er bare skøn (hvis man kan lide ris og karry).

Sri Lanka har det hele: Fantastiske strande, frodigt højland, historiske byer, imponerende templer og nogle skønne mennesker, der ikke er helt så uhæmmet nysgerrige som inderne.
09_13JANOg Maldiverne er jo bare det mest fantastiske bountyland, der nu er blevet til at besøge uden at man har vundet den store gevinst i lotteriet. Tidligere var den eneste mulighed at bo på de dyre resorts eller tage på krydstogt, men de sidste fem år har det været tilladt at bygge turisthoteller på de beboede øer, hvilket har startet et sandt byggeboom.