Cuba er som en vidunderlig og velsmagende ”salsa”

onsdag, d. 28. september 2016 - kl. 19:30

Dina Overgaard , Viktors Farmor

Salsa betyder både sauce og dans, og det er på alle måde hvad Cuba er; En velsmagende sauce, fyldt med lækre ingredienser og smagsnuancer samt en lidenskabelig dans som giver sved på panden, varme i kroppen og ømme fødder.


Få lande i verden har som Cuba formået at skabe internationale overskrifter, vi går bagom historien som starter ved Christoffer Columbus, hvor vi slutter vil tiden vise, for sådan er det med Cuba, man ved aldrig helt hvor historien ender.  Vi befinder os i en tidslomme og forandringer sker i et tempo og af en størrelse, som vi ikke har set siden revolutionen i 1959.

Geografisk rejser vi fra Santiago i øst til Viñales i vest, gennem frodige landskaber hvor hes DSCN0231tekære, gamle Cadillacs og cykler med hele familier køre slalom mellem gigantiske huller på motorvejen. Sukkerrør i øst og tobak i vest. Undervejs passere vi fabriksruiner og faldefærdige bygninger, som giver os stikord til nogle af de udfordringer som fremtidens Cuba står overfor.

Cuba er eksotisk på alle måder, musik, rom, cigarer, farvestrålende biler og charmerende livsglade cubaner, alt sammen ingredienser som afspejles i det kulturelle landskab. Vi dykker ned i den cubanske folkesjæl og forsøger at begribe hvordan et liv med rationeringskort, varemangel og kaotisk infrastruktur går hånd i hånd med kultur på vidensniveau, uddannelse og sundhed for alle.

Foredragsholder Dina Overgaard er kommet på Cuba siden 1998, har været der af flere omgange og kender landet på kryds og tværs. Dina har boet 3 år i Venezuela og har igennem mere end 20 år rejst i Latinamerika et kendskab som giver dybde og refleksioner over regionens forskelligheder og nuancer.
Tilmelding her.