73 dages overlandsbustur fra Nigeria til Sydafrika

torsdag, d. 12. maj 2022 - kl. 19:00

Af DBK medlem Bo Loevschall:

Det vestlige Afrika er kendt for at være bøvlet og besværligt at rejse i, specielt med hensyn til logistik og visum, så jeg tænkte at en trans-African overlandsbustur måtte være sagen.
Jeg rejser ofte solo på egen hånd, men denne gang ønskede jeg det skulle være nemt, sjovt og sammen med andre ligesindede. Men der er intet nemt i Afrika, og slet ikke under corona.


De andre medrejsende viste sig også at have deres særheder, for hvem vælger da også den mest hardcore overlandsbustur under en pandemi. Så vi blev virkelig testet af det afrikanske bureaukrati og hinandens selskab, men heldigvis var der også store oplevelser i de fjerne afkroge af Afrika, som bussen bumpede igennem.
Bussen startede i Marokko i oktober 2021 og jeg slog følge fra Nigeria i januar 2022 til Sydafrika 73 dage senere. Min del af ruten gik gennem Nigeria, Cameroon, Gabon, Congo Brazzaville, Cabinda (Angola), Congo Kinshasa, Angola, Namibia og Sydafrika. I dag er bussen stadig på vej mod Ægypten.
Om foredragsholderen: Bo Løvschall er medlem af De Berejstes Klub og har været i 166 lande (og 30 territorier). Han rejser 3-4 måneder om året til både “nye” og “gamle” lande.