Velkommen til Saudi Arabien

torsdag, d. 8. februar 2018 - kl. 19:00

Lise Rasmussen

Der er ikke noget der hedder turist visa til Saudi og derfor er det svært at komme ind i landet. Og hvad har Saudi egentligt at byde på og hvorfor i det hele taget tage til Saudi? Der er overraskelser, højdepunkter og skuffelser for der er ikke så mange sights. Det er et stort land og afstanden imellem de forskellige steder er stor.


Lise har, efter ar have arbejdet på flere projekter vedr. Saudi, ønsket at komme dertil i over 20 år, og nu lykkedes det endelig med et tysk rejseselskab med de rette forbindelser. Vi skal høre om hvordan det lod sig gøre, om turen der startede i Jeddah, derefter indenrigs fly imod syd til Abha, fly videre fra Abha til Riyadh, og endelig fly imod nord til Al Jouf. Derfra 700 km kørsel til Madein Saleh, Saudi Arabiens Petra og til sidst en ca. 1.000 km køretur tilbage til Jeddah.

Ind imellem skal vi også høre lidt om hvordan det er at arbejde med folk fra Saudi, og hvordan de tænker. Nu er Saudi et land under modernisering, efter at kronprinsen har fået frie hænder af sin far Kongen.

I Saudi er der lovbefalet at kvinder skal gå klædt i abaya og hijab, så disse beklædningsgenstande samt en niqab vil naturligvis blive demonstreret