Peru og de mystiske inkaer (ekstra)

tirsdag, d. 20. februar 2018 - kl. 17:30

Der er ikke flere ledige pladser kl, 19.30, men foredraget gentages kl. 17.30 i stedet for foredraget om Silkevejen. Foredraget om Silkevejen kl. 17.30 er flyttet til Arsenalvej 6, Holmen, 1436 København K

Det måske mest spændende rejseland i Sydamerika er et overflødighedshorn af highlights. Peru er forunderligt og fantastisk og man kan nemt miste pusten i den gamle inkahovedstad Cuzco. Både på grund af højden (3399 m.) og på grund af skønheden og historiens vingesus. Byen blev formet som en puma, hvor en kæmpe fæstning dannede hovedet. Man fornemmer inkaernes storhed og ser spaniolernes flotte bygningsværker fra kolonitiden.


Her findes også det velkendte Machu Picchu, inkabyen, som ikke blev ødelagt af de spanske conquistadorer. Man kan undre sig over inkaernes præcision med stenene, der er hugget så tæt, at man ikke kan presse et kreditkort ind mellem dem.

Forunderligt er også Nazcalinierne i det sydlige Peru, hvor man fra en lille flyver kan se gigantiske figurer i ørkensandet. Deres betydning strides videnskabsmænd stadig om.

Titicacasøen med urosfolket, der bor på flydende sivøer er et andet højdepunkt på rejser til Peru.

Et land, man aldrig bliver færdigt med og hvor arkæologerne stadig graver nye skatte op hvert år.

Foredragsholder Gudik Holm, Viktors onkel, har boet i Peru og rejst der som rejseleder flere gange. Han vil i aften tage jer med på en fortælling om maden, myterne og inkaerne i Peru. Han kommer omkring de forskellige rejser, som Viktors Farmor udbyder til landet hvert år. Både rene Peru-rejser og kombinationsrejser med andre latinamerikanske lande.
Tilmelding her.