Silkevejen

tirsdag, d. 20. februar 2018 - kl. 17:30

Flyttet til Arsenalvej 6, Holmen, 1436 København K

Silkevejen er aktuel! Kineserne vækker den til live igen med en milliardinvestering i motorveje og jernbaner. Men langs den gamle Silkevej finder du stadig eventyret. Tag med på en foredrags-rejse fra Samarkand i Uzbekistan til Den kinesiske mur nær Beijing. På kamel-karavanernes tid varede rejsen 2 år, og rundede byer som Samarkand og Bukhara, der var nogle af Silkevejens mest levende centre for handel mellem Europa og Asien.

Foredraget kommer omkring Kirgisistan og den betagende natur ved Issyk-Kul søen, hvor en levende nomadekultur endnu ses. Vi hører om karavanebyen Kashgar i Kina, og om X´ian, hvor Silkevejens østlige udgangspunkt lå, og hvorfra karavanerne bragte kinesisk porcelæn, te, krydderier og andre specielle produkter til den vestlige verden.

Foredragsholder Nette Kornerups nysgerrighed har b.la. bragt hende til pyramiderne i Cairo, Sol og Måne pyramiderne i Mexico City, Tikal i Guatemala, Ankor Wat i Cambodja, Jerash og Petra i Jordan og Persepolis i Iran. Hun har besøgt girafkvinder i det nordlige Thailand og masaier i Kenya og er i det hele taget meget optaget af kunst, kultur og tradition. På hendes rejse-CV finder man også Kina, Indien, Marokko, Vietnam og Uzbekistan. Uzbekistan har gjort et uudsletteligt indtryk på Nette:

– De storslåede madrassaer med smukke mosaikker i turkis og blå farver. Moskeer og minareter, hvor mange har knyttet en hel særlig legende til sig. Befolkningen, der er imødekommende og den vidunderlige mad. De gode oplevelser står i kø!
Tilmelding her.