Hjælp! Jeg skal til Afrika

torsdag, d. 8. marts 2018 - kl. 19:00

Kim Højgaard Rasmussen

Foredraget tager udgangspunkt i mine to bøger “Billedet hænger skævt” (2013) og “Hjælp! Jeg skal til Afrika” (2014), som begge er en samling af underholdende personlige anekdoter afsluttet med en række praktiske og nyttige anbefalinger for alle, der planlægger at bosætte sig i Afrika, begiver sig ud på en rejse syd for Sahara eller blot er interesserede i, hvordan tingene fungerer … eller ikke fungerer på kontinentet.

Jeg fortæller blandt andet om de mange særprægede, uventede og til tider også risikable situationer jeg har befundet mig i, når jeg rejste rundt i Afrika i forbindelse med mit arbejde, uanset om rejsen blev foretaget med fly, bil eller tog.
Foredraget indeholder ligeledes bemærkelsesværdige oplevelser fra min tid som udenlandsk chef i Afrika. Dette med henblik på at give tilhørerne indtryk af, hvordan det er at arbejde, lede virksomheder og omgås mennesker i Afrikas meget anderledes kultur.

Kim Højgaard Rasmussen er født 1957 og opvokset i Danmark. Han har boet og arbejdet i Afrika i 23 år (Elfenbenskysten, Tanzania, Nigeria og Ghana) fra 1991 til 2012 og igen i 2015-16. Han har rejst på kontinentet siden 1979.
I januar 2018 udkom hans første spændingsroman, Flammetræet, som foregår i Nigeria, hvor Kim selv har boet i 12 år. Bogen er den første i en trilogi, hvor den danske forretningsmand, Frank Grabowski, påtager sig særdeles vanskelige opgaver i Afrika, hvor korruption, svindel, væbnede røverier, bortførelser og militærkup er blandt de udfordringer, han løber ind i.

Tilmelding ikke nødvendig.