Libanon? Er det ikke der, de kaster bomber efter hinanden?

tirsdag, d. 10. april 2018 - kl. 19:30

Allan Roneklint

“Er det ikke farligt at rejse sådan et sted?” og klassikeren “Hvad vil I dog der?” var nogle af de ting der mødte os da det blev kendt i omgangskredsen at vi ville tage 14 dage til Libanon.. Et af de helt store brandpunkter i Mellemøsten indenfor, ja endda indenfor min egen levetid.


Hvad gør man i sådan et land? Hvad ser man?

Er Beirut stadig ”Mellemøstens Paris”? Hvordan er klimaet for turister?

Vi valgte at tage dertil med et åbent sind i begyndelsen af 2014. En tid hvor medierne havde godt gang i møllen om hvor farligt det var at bevæge sig i den del af verden (tak til Jeppe Nybroe for den).

Det blev til et møde med et fantastisk land og et folk der var så forskelligt som de historier man hører om landet. Et møde med alt fra Islamister til ortodokse kristne. Et møde med fortid og et møde med nutid. Men også et møde med et indtrængende håb om fremtid.

På mange måder, er det et møde med en ny overbevisning om at forskellene i denne verden ikke er så store som de politiske systemer vil have os til at tro.

14 dages besøg blev til et livslangt kærlighedforhold til et land og et folk der har så utrolig meget at byde på udover en trist historie.

Foredraget har tidligere været holdt i 2017.

Tilmelding er ikke nødvendig