Tibet og Labrang – med Himmelekspressen over verdens tag

onsdag, d. 4. april 2018 - kl. 19:30

Det tibetansk-etniske område er enormt og strækker sig fra Ladakh i vest til de kinesiske provinser Qinghai, Sichuan og Gansu i øst. Vores rejse begynder i det tidligere Østtibet i Qinghai og slutter i selve Tibet.


Efter vi har set terracottahæren i Xi’an, fortsætter vi til de flotte buddhistiske Bingling-grotter på vores vej til Labrang-klosteret i Xiahe i Amdo, det tidligere Østtibet. Vi rejser med Himmeltoget til Tibets hellige by Lhasa, hvor vi tilbringer nogle oplevelsesrige dage og har god tid – også på egen hånd. Vi ser bl.a. Potalapaladset og det helligste tempel i Tibet, Jokhang tempel. Derefter går turen til Gyantse, til Tibets største stupa, og til Tashilunpo-klosteret i Shigatse. Turen byder således på en perlerække af storslået arkitektur og et møde med det tibetanske folk i deres spektakulære oprindelige hjemegn. Undervejs stopper vi ved traditionelle landsbyer og unikke buddhistiske templer, og vi krydser vindblæste bjergpas, udstrakte stepper, smukke turkisfarvede bjergsøer og frodige dale.

Rejsen ledes af antropolog Ellen Bangsbo, som har beskæftiget sig med Tibet og tibetansk kultur i over 30 år og som har stor erfaring som rejseleder i Tibet.

Læs mere om turen på: http://panoramatravel.dk