Cafe Globen er lukket indtil videre fra og med 1. januar 2022

Der er nu indført så mange restriktioner på mulighederne for at drive cafeen at vi må imødese et stort underskud på den daglige drift. Vi vil derfor lukke cafeen midlertidigt indtil det igen er økonomisk forsvarligt at holde cafeen åben. I lukkeperioden vil vi søge om kompensation for de faste udgifter gennem den nye støtteordning, og vi forventer at få hovedparten af de faste omkostninger dækket.

Vi kan tilføje at det seneste regnskab - der blev afsluttet 30. september 2021 - viste at Cafe Globen ApS har en stor likvid beholdning, bl.a. i kraft af den støtte vi har fået fra stamgæster der har købt anparter i cafeen. Vi kan derfor holde til en længere nedlukning og vil være klar til at åbne igen når betingelserne er til stede.

Bestyrelsen i Cafe Globen ApS

Tre storvægge: Klatring i Grønland, Norge og USA

onsdag, d. 16. maj 2018 - kl. 19:30

Aftenens foredragsholder er Michael Hjorth, en af Danmarks mest erfarne klatrere. Michael begyndte at klatre i 1980, og han blev hurtigt en af landets stærkeste og mest succesfulde klatrere, både på korte klipperuter og på lange – og særligt på de helt store klippevægge, såkaldte bigwalls. Bigwalls eller storvægge er klatresportens etapeløb, hvor dag afløser dag, og hvor nætterne tilbringes i hængekøjer i et lodret landskab af kompakt granit.

Under foredraget beretter Michael om de specielle krav, som storvægsklatring stiller, og han viser billeder fra tre storvægge, der alle er tusinde meter eller højere: Ketilfjeld i Sydgrønland, Trollveggen i Norge (og den eneste danske bestigning) og El Capitan i bigwall-mekka’et  Yosemite i Californien. Her brugte han og hans makker syv dage for at klatre ruten Mescalito.

Tilmelding er ikke nødvendig