The Hippie Trail – vejen til Paradis

tirsdag, d. 29. maj 2018 - kl. 19:00

Erik Pontoppidan

 I foråret 1969 rejste jeg til Nepal langs “The Hippie Trail” med offentlig transport gennem Europa, Tyrkiet, Iran, Afghanistan, Pakistan og Indien. Den første del af togrejsen til Istanbul startede på Københavns Hovedbanegård på en iskold, sen aften i februar 1969 med Østersø-ekspressen med kurs mod det daværende Østberlin over Gedser.


Turen ændrede mit liv og fik stor indflydelse på mange af mine senere holdninger, vaner og gøremål. Jeg var blandt de heldige, som oplevede Mellemøsten, Fjernøsten og Himalayas bjerge før den massive turistinvasion i slutningen af 1900-tallet.

I 1960-erne og i starten af 1970-erne var en rejse til Mellemøsten og Fjernøsten en yderst eksotisk og fremmedartet oplevelse, der virkelig rykkede og flyttede grænser. 60-ernes og 70-ernes backpackere havde ikke det sikkerhedsnet, vi har i dag. Email, kreditkort og mobiltelefoner fandtes ikke, flyrejser var forbeholdt de rige, og man ringede kun hjem, hvis der var alvorlige problemer. Til gengæld havde man dengang stadig følelsen af at være pioner og opdagelsesrejsende.

Læs mere på www.ponty.dk/hiptrail.htm
Aftenen fortsætter med et foredrag af Erik om togrejser
Tilmelding ikke nødvendig