Togrejser – den ultimative rejseform

tirsdag, d. 29. maj 2018 - kl. 20:00

Erik Pontoppidan

Som syvårig var det min store drøm at blive lokomotivfører. Det blev dog ved tanken, men jeg har fået udlevet lidt af min fascination af jernbaner på utallige, lange togrejser. Når man kører med tog, får man sjælen med. Og i modsætning til bus- eller flyrejser kan man bevæge sig rundt, som man har lyst, snakke med sine medpassagerer, kigge ud af vinduet eller læse. Og når man bor og sover i en togkupé på en længere rejse, føler man sig isoleret fra resten af verden på en eventyrlig måde.


Jeg vil starte med at fortælle lidt om, hvorfor jeg er vild med jernbaner, og resten af foredraget vil især handle om tre meget lange togrejser:

I efteråret 2006 rejste jeg sammen med nogle venner fra De Berejstes Klub med den transsibiriske og transmongolske jernbane fra Moskva til Beijing. Tre år år senere, i efteråret 2009, besluttede vi at forlænge togrejsen med ”Himmeltoget” fra Beijing til Tibets hovedstad Lhasa. Og i december 2015 krydsede jeg Australien på den lange led fra Perth til Sydney med ”The Great Indian-Pacific Railway”. Denne gang på en luksustur til en pris, som med god grund kan forsvares med, at det er en ”once in a lifetime” – oplevelse!

Læs mere på www.ponty.dk/togture.htm
Tilmelding ikke nødvendig