Cafe Globen er lukket indtil videre fra og med 1. januar 2022

Der er nu indført så mange restriktioner på mulighederne for at drive cafeen at vi må imødese et stort underskud på den daglige drift. Vi vil derfor lukke cafeen midlertidigt indtil det igen er økonomisk forsvarligt at holde cafeen åben. I lukkeperioden vil vi søge om kompensation for de faste udgifter gennem den nye støtteordning, og vi forventer at få hovedparten af de faste omkostninger dækket.

Vi kan tilføje at det seneste regnskab - der blev afsluttet 30. september 2021 - viste at Cafe Globen ApS har en stor likvid beholdning, bl.a. i kraft af den støtte vi har fået fra stamgæster der har købt anparter i cafeen. Vi kan derfor holde til en længere nedlukning og vil være klar til at åbne igen når betingelserne er til stede.

Bestyrelsen i Cafe Globen ApS

AFLYST – Covid-19 – Algeriet

torsdag, d. 19. marts 2020 - kl. 19:00

Ved dbk medlem Bo Løvschall:

Selv om Algeriet er Afrikas største land, så er der ikke mange som tager hertil – og slet som individuel rejsende.

Måske fordi Algeriet har et ry for at være farligt eller måske fordi rejseinformation simpelthen mangler (Lonely Planets nyeste guidebog er fra 2007).

Foredraget handler om min 3 ugers rundrejse alene gennem Algeriet i lejet bil. Ruten var et loop på ca. 4500 km, som hver dag bød på verdensklasse seværdigheder, mange på UNESCOs liste. Den bjergrige nordlige del af landet har forfaldne fransk bygninger fra kolonitiden og romerske ruiner, mens den sydlige del er præget af Sahara, som rummer alt fra sanddyner og oaser til ørkenfort og Berber landsbyer, hvor kvinderne kun kigger ud af et lille hul i klædet. Folk i Algeriet er måske verdens venligste og ingen tager røven på dig, men som enlig rejsende stødte jeg også på politiets mistro et par gange, for hvad laver en turist her.

Om foredragsholderen: Bo Løvschall er medlem af De Berejstes Klub og har været i 160 lande (og ca. 30 territorier). Han rejser 3-4 måneder om året til både “nye” og “gamle” lande. Seneste har han været i Saudi Arabien, Hawaii og så selvfølgelig Algeriet.