AFLYST – Covid-19 – Algeriet

torsdag, d. 19. marts 2020 - kl. 19:00

Ved dbk medlem Bo Løvschall:

Selv om Algeriet er Afrikas største land, så er der ikke mange som tager hertil – og slet som individuel rejsende.

Måske fordi Algeriet har et ry for at være farligt eller måske fordi rejseinformation simpelthen mangler (Lonely Planets nyeste guidebog er fra 2007).

Foredraget handler om min 3 ugers rundrejse alene gennem Algeriet i lejet bil. Ruten var et loop på ca. 4500 km, som hver dag bød på verdensklasse seværdigheder, mange på UNESCOs liste. Den bjergrige nordlige del af landet har forfaldne fransk bygninger fra kolonitiden og romerske ruiner, mens den sydlige del er præget af Sahara, som rummer alt fra sanddyner og oaser til ørkenfort og Berber landsbyer, hvor kvinderne kun kigger ud af et lille hul i klædet. Folk i Algeriet er måske verdens venligste og ingen tager røven på dig, men som enlig rejsende stødte jeg også på politiets mistro et par gange, for hvad laver en turist her.

Om foredragsholderen: Bo Løvschall er medlem af De Berejstes Klub og har været i 160 lande (og ca. 30 territorier). Han rejser 3-4 måneder om året til både “nye” og “gamle” lande. Seneste har han været i Saudi Arabien, Hawaii og så selvfølgelig Algeriet.