AFLYST – Bhutan og Himalaya, V/Jysk Rejsebureau

onsdag, d. 13. maj 2020 – kl. 19:00

Dette foredrag giver dig et godt indblik i mulighederne i Himalaya, der har så meget at byde på. Vi skal primært høre om det lille kongerige, Bhutan. Et land, hvor velstanden måles i lykke, og hvor befolkningen holder fast i at udvikle sig mod et moderne samfund i deres eget tempo. Samtidigt skal vi også høre om de omkringliggende muligheder i Himalaya-regionen. Vi skal forbi Nepal, som er oplagt at kombinere med en tur til Bhutan – men jeg vil også fortælle om Himalayaregionens mere utraditionelle perler, som Sikkim og Ladakh.
Vi starter rejsen i Nepal – fra Kathmandus kaotiske charme til Pokharas og Annapurnas mægtige tinder. I Nepals lavland skal vi på udkig efter bjørne, javanæsehorn og den sky tiger samt på flodsafari mellem krokodiller og lokale der vasker tøj i det mudrede vand og bare opleve en helt anden side af Nepal.

Jeg kommer med forslag til kortere trekkingture i Himalayas forbjerge, hvor alle kan være med. Jeg fortæller også om de længere og mere udfordrende trek, som Everest Base Camp og Annapurna. I Nepal er der tilmed mange muligheder for adrenalinpumpene oplevelser, som rafting på de brusende floder.

På flyveturen mod Bhutan starter vi med udsigt til imponerende Mt. Everest. Ved ankomsten i Paro er det som at lande i en helt anden verden og tidsalder. Smukke mennesker og en helt speciel hjertelighed præger helhedsindtrykket af dette forunderlige lille land.

Vi besøger flere af kongerigets historiske Dzonger, som er en kombination af buddhistiske templer og landets administrationsbygninger. Vi bor hos de lokale, hvor vi på fornemste vis lærer om deres utraditionelle lykkebegreb og spiser chili med ost både morgen, middag og aften.

Slutteligt vender vi de mange muligheder og kombinationer, der findes i hele området.

Jeg glæder mig til at se jer til en aften fuld af eventyr, kultur og storslået natur.

De bedste hilsner,

Mathias Kræpping Mouritsen