Bogreception: Et motorcykeltræk gennem Sverige – ad Nils Holgerssons rute

søndag, d. 13. juni 2021 - kl. 14:00

Endnu en eventyrlig bog af eventyreren,
polarforskeren og forfatteren, John Andersen

John Andersen har endnu en gang sat sig på sin lille Honda motorcykel for at foretage en opsøgende rejse.
En fascination af både destinationen og af trækkende gæs driver ham afsted på en over 12.000 km lang rejse op gennem vort naboland Sverige.
Rejsen er inspireret af Selma Lagerlöfs berømte historie om drengen, Nils Holgersson, der flyver afsted på nakken af Morten Gase og på vejen lærer mere og mere om sit store fædreland. To somre har det taget John at tilbagelægge Nils Holgerssons rute helt fra Skåne i syd til Lapland i nord.
På turen besøger og beskriver han de omkring 200 destinationer, som Selma Lagerlöf beretter om i den gamle børnebog. John besøger slotte, kirker og klostre og vi hører om hvad der er foregået her igennem historien. John kommer til gamle mineområder og til imponerende slusesystemer, og han kører gennem uendelige granskove og langs landets smukke skærgårde. Han nyder den svenske højsommers lyse
nætter, og varme og sol, men han bliver også drivvåd og kold i perioder med voldsom regn. Men overalt på sin rute møder han gæstfrie mennesker og de får en snak om livet og om hans rejses formål – og John fotograferer dem og printer små polaroid-fotos ud til dem – til stor forundring og glæde – fotos, som også er vist i bogen.
Det er en forunderlig rejse, og en fortælling til god inspiration og lærdom for alle, ikke mindst de, der ønsker at besøge vores store nabo.
BOGRECEPTION
Mød John Andersen og køb et signeret eksemplar af bogen.
……………..
Et motorcykeltræk gennem Sverige af John Andersen, 288 sider rigt illustreret med fotos og kort. Indbundet i format 16 x 24 cm
Forlag: Topp of the World
Bogen kan købes via ovenstående hjemmeside: www.toppoftheworld.dk
Salgspris: 299,95 kr
ISBN 978-87-972185-1-8
Udgivelsesdato 8. juni 2021
Kontakt: Lene Topp på ltoppx2@gmail.com eller på mobil 26240405