Cafe Globen er lukket indtil videre fra og med 1. januar 2022

Der er nu indført så mange restriktioner på mulighederne for at drive cafeen at vi må imødese et stort underskud på den daglige drift. Vi vil derfor lukke cafeen midlertidigt indtil det igen er økonomisk forsvarligt at holde cafeen åben. I lukkeperioden vil vi søge om kompensation for de faste udgifter gennem den nye støtteordning, og vi forventer at få hovedparten af de faste omkostninger dækket.

Vi kan tilføje at det seneste regnskab - der blev afsluttet 30. september 2021 - viste at Cafe Globen ApS har en stor likvid beholdning, bl.a. i kraft af den støtte vi har fået fra stamgæster der har købt anparter i cafeen. Vi kan derfor holde til en længere nedlukning og vil være klar til at åbne igen når betingelserne er til stede.

Bestyrelsen i Cafe Globen ApS

Bush pilot in Alaska

fredag, d. 24. januar 2020 - kl. 19:00

Kom ind og hør den legendariske Alaska pilot Don Lee fortælle om og vise billeder fra sit liv med flyvning i Alaska. Don Lee er kendt fra TV-serien “Bush Pilots” og fra bogen “Bush Pilot in Alaska: The Many Lives of Don Lee”.
Don Lee driver til dagligt sin flyveskole fra Christensen Lake ved Talkeetna, godt to timer i bil fra Anchorage og kun en halv time i bushflyver (f.eks. en Super Cub PA-18) fra Alaska Range med 6.190 meter høje Mt. Denali.
Don Lee har fløjet i det eventyrlige Alaska landskab siden 1970’erne, hvor hans karriere startede med at guide for jægere og fiskere. I mere end 40 år har han fløjet over hele Alaska, ekspeditioner i Argentina, Chile, Brasilien, Paraguay, Uruguay og ufremkommelige områder i Australien samt STOL missioner i Afghanistan. Han har fløjet i årtier som air support for bjergbestigere på Mt. McKinley, har over 6.000 gletcher landinger, mere end 8.000 timer på floats og totalt over 22.000 timer.

Don Lee er på et kort besøg i Danmark i forbindelse med et samarbejde med flyveskolen LenAir i Roskilde. LenAir arrangerer hvert år flere turer til Alaska, primært for piloter, hvor fokus er på flyvning i de smukke landskaber i små fly. Al flyvning foregår dog med instruktør, så certifikat til små fly er ikke et absolut krav.