Cafe Globen er lukket indtil videre fra og med 1. januar 2022

Der er nu indført så mange restriktioner på mulighederne for at drive cafeen at vi må imødese et stort underskud på den daglige drift. Vi vil derfor lukke cafeen midlertidigt indtil det igen er økonomisk forsvarligt at holde cafeen åben. I lukkeperioden vil vi søge om kompensation for de faste udgifter gennem den nye støtteordning, og vi forventer at få hovedparten af de faste omkostninger dækket.

Vi kan tilføje at det seneste regnskab - der blev afsluttet 30. september 2021 - viste at Cafe Globen ApS har en stor likvid beholdning, bl.a. i kraft af den støtte vi har fået fra stamgæster der har købt anparter i cafeen. Vi kan derfor holde til en længere nedlukning og vil være klar til at åbne igen når betingelserne er til stede.

Bestyrelsen i Cafe Globen ApS

Debat om fredsprocessen i Colombia

onsdag, d. 22. maj 2019 - kl. 19:30

v. dansk ambassadør i Colombia

Den 22. maj afholder vi debatarrangement med den danske ambassadør i Colombia Mogens Pedersen om fredsprocessen i Colombia

I november 2016 underskrev guerillagruppen FARC og regeringen en fredsaftale efter mere end 50 års væbnet konflikt. Det skete efter næsten fem års forhandlinger i Habana.


Implementeringen af fredsaftalen har lang fra været lige ud af landevejen. Regeringen, der kom til magten i midten af sidste år, og har stillet spørgsmålstegn ved nogle af nøgleelementerne i aftalen. Samtidig har der fortsat væbnede kampe rundt omkring i landet, bl.a. af stadig eksisterende guerillagrupper og narkokarteller. Og mange sociale ledere, bl.a. ledere af menneskerettighedsorganisationer og indianerledere, er blevet myrdet i det sidste års tid.

Hvad er mulighederne for varig fred i Colombia? Og hvor er de største udfordringer? Hvilke interesser er på spil? Og hvad er det internationale samfund rolle?

Det er nogle af de temaer, der vil blive bragt på banen og debateret på mødet den 22. maj på Café Globen.

Foredraget er arrangeret af NETLA – Netværk for Latinamerikastudier