Det sydlige Brasilien

onsdag, d. 4. september 2019 - kl. 19:00

Søren Fodgaard

Sydbrasilien er et godt rejsemål i vores sommer. Jeg besøgte Rio som er en af de flotteste storbyer i verden med bjerge, skove og strande tæt på centrum og klassiske turistmål som Sukkertoppen og Kristus-statuen. Der bygges nyt overalt i byen, og det medfører næsten groteske sammenstød mellem klassiske bygninger fra 1800-tallet og moderne skyskrabere.

Brasilien 7-12 143 (1800x1196)Jeg boede på et hotel i en af byens favelaer – slumkvarterer – nogle af favelaerne er sikre at besøge i dag. Man skal generelt være opmærksom på sikkerhedsforhold i Rio, men ved at følge nogle simple retningslinjer kan man færdes nogenlunde frit.

Vest og nord for Rio foregik der en omfattende minedrift for et par hundrede år siden. Jeg besøgte Ouro Preto der var centrum for udvindingen af bl.a. guld og kørte langs den rute hvor man i sin tid rejste med æsler. Og jeg var i havnebyen Paratý hvorfra guldet blev udskibet. Begge byer er i dag meget velbevarede og et besøg værd.

Ovre ved den argentinske grænse ligger de flotte Iguazú vandfald som kan og bør besøges fra begge lande. Man kan Brasilien 7-12 473 (1800x1196)komme meget tæt på vandfaldet fra stier og gangbroer.

Der blev også tid til lidt badeliv fra to feriesteder. Ilha Grande som er en fredelig ø vest for Rio, fri for biler og med en afslappet stemning. Buzios ligger øst for Rio og er mere eksklusiv – den blev kendt da Brigitte Bardot boede der i en årrække. Til sidst gik det retur til Rio hvor det lykkedes mig at finde et lidt usædvanligt hotel til den sidste nat.