Cafe Globen er lukket indtil videre fra og med 1. januar 2022

Der er nu indført så mange restriktioner på mulighederne for at drive cafeen at vi må imødese et stort underskud på den daglige drift. Vi vil derfor lukke cafeen midlertidigt indtil det igen er økonomisk forsvarligt at holde cafeen åben. I lukkeperioden vil vi søge om kompensation for de faste udgifter gennem den nye støtteordning, og vi forventer at få hovedparten af de faste omkostninger dækket.

Vi kan tilføje at det seneste regnskab - der blev afsluttet 30. september 2021 - viste at Cafe Globen ApS har en stor likvid beholdning, bl.a. i kraft af den støtte vi har fået fra stamgæster der har købt anparter i cafeen. Vi kan derfor holde til en længere nedlukning og vil være klar til at åbne igen når betingelserne er til stede.

Bestyrelsen i Cafe Globen ApS

Festival i Nepal kun for kvinder – alle klædt i rødt

fredag, d. 18. september 2020 - kl. 19:00

Tania Karpatschof brænder for Nepal som hun første gang besøgte under studierne i 1997. Fra 1999 – 2002 arbejdede og boede hun I Kathmandu hvor hun arbejdede med kvinders rettigheder for UNDP (FN). Hun har et stort kendskab til landet og har rejst fra Terai i det tropiske lavland på grænsen til Indien til den tibetanske højsletten dybt inde i Himalayabjergene.
Som medlem af De Berejstes Klub lever hun ikke bare for at rejse. Hun rejser i meget høj grad også for at leve. Lysten til eventyr blev formet tidligt i Tania: Som 5-årig var hun med sine forældre på 2 måneders campingtur i 2CV gennem Rusland. Som 10-årig tog hun ud på egen hånd: Hun var frivillig i Zimbabwe i 3 måneder. Som 19-årig rejste hun Sydamerika rundt med rygsæk, og så var det tid til uddannelse. Tania tog en kandidat i international udvikling. Hun har været udstationeret i Mocambique, hvor hun underviste flygtningebørn under borgerkrigen.

I dag arbejder Tania i Københavns kommune – når hun altså ikke rejser. De seneste år har hun blandt andet besøgt Laos, Cambodia, Vietnam, Tibet, Bhutan, Chile og Argentina, Malaysia, Borneo, Brunei og Indonesien.