Cafe Globen er lukket indtil videre fra og med 1. januar 2022

Der er nu indført så mange restriktioner på mulighederne for at drive cafeen at vi må imødese et stort underskud på den daglige drift. Vi vil derfor lukke cafeen midlertidigt indtil det igen er økonomisk forsvarligt at holde cafeen åben. I lukkeperioden vil vi søge om kompensation for de faste udgifter gennem den nye støtteordning, og vi forventer at få hovedparten af de faste omkostninger dækket.

Vi kan tilføje at det seneste regnskab - der blev afsluttet 30. september 2021 - viste at Cafe Globen ApS har en stor likvid beholdning, bl.a. i kraft af den støtte vi har fået fra stamgæster der har købt anparter i cafeen. Vi kan derfor holde til en længere nedlukning og vil være klar til at åbne igen når betingelserne er til stede.

Bestyrelsen i Cafe Globen ApS

Foredrag om Guyanas med Maria Sørensen og Hans Jayatissa

torsdag, d. 6. februar 2020 - kl. 19:00

Guyanas er en region i det nordøstlige Sydamerika, som ligger på Guyana-skjoldet, et af de ældste grundfjeldsskjolde på jorden. Skjoldet består bl.a. af taffelbjerge (tepuis) og flere spektakulære vandfald bla. Angel Falls og Kaiteur.

Højlandet er omfattet af et af de største uberørte regnskovsområder i verden.
Maria og Hans vil give highlights fra deres rejse hen over Guyana skjoldet i foråret 2018 bl.a hvorledes de kom ind til verdens højeste vandfald Angel Falls i et kriseramt Venezuela, samt rejsen langs kysten fra Georgetown i Guyana til Cayenne i Fransk Guyana. Foredraget vil give dig indblik i hvad man kan opleve i denne naturrige, tyndt befolkede og sjældent besøgte del af Sydamerika.