Hvorfor vælger mennesker at bo ved verdens farligste vulkaner

tirsdag, d. 12. november 2019 - kl. 19:00

Vulkan – Henning og medlem af De Berejstes Klub holder igen et foredrag om de største vulkanudbrud på jorden og beretter om, hvad de betyder for alt levende liv på jorden.
Hvad er et ”Superudbrud”? Hvad sker der, hvis ”Yellowstone” går af? Eller hvis ”Campi Flegrei” vest for Napoli går af? For 39.000 år siden var vores egne forfædre neandertalerne lige ved at blive udryddet og var det sket, havde vi ikke levet i dag. For 74.000 år siden eksploderede Toba – vulkanen på Sumatra og sendte så meget aske og gas ud, så vores tidligste forfædre Homo-Sapiens og Homo- Erectus var lige ved at blive udslettet også. Så hvis nogen tror vi bor i sikkerhed for et kraftigt vulkanudbrud i Danmark, kan vi godt tro om igen.
 
Hvorfor bor mennesker ved vulkanerne – og hvorfor bor der 4 millioner mennesker ved Vesuv, en af verdens mest forræderiske mordervulkaner i historisk tid. Dette foredrag giver svaret.
Når alt dette er sagt, så kan intet levende liv på jorden undvære vulkanerne, fordi vandet i verdenshavene og ilten i luften er dannet af vulkanske gasser igennem millioner af år. Vi mennesker skal nå alt det på de 100 år vi er her, men naturen har tid nok at tage af.
 
En sikker gammel geologisk læreregel hedder: ”Det der er sket før vil ske igen”…
 
Hennings 12. bog om vulkaner udkom i år og hedder: ”Vesuv en udødelig vulkan”….
 
Kom hør dette spændende foredrag den 12. november.