Kumbh Mela – på pilgrimsfærd med 120 millioner Indere

torsdag, d. 10. marts 2022 - kl. 19:00

Ved DBK medlem Karin Hansen:

Foredraget byder på anekdoter og highlights fra Ardha Kumbh Mela, der er et UNESCO sted og den største pilgrimsbegivenhed i hinduismen samt på verdensplan. Det foregår en gang om året i Allahabad i Indien, og der var omkring 12 millioner mennesker samlet på et sted den dag Karin var der.

Det vigtigste ritual, ved Ardha Kumbh Mela, er det rituelle bad i det hellige vand i floden Ganges. Hinduer tror nemlig, at badet vil fritage dem og deres forfædre for deres synder. Pilgrimmene og millioner af mennesker begynder allerede at stå i kø for at bade fra omkring kl. 03 og der startes et inferno af klokker der ringer og mennesker der puffer og skubber for at komme tæt på floden.

Der står munke i farvestrålende tøj der laver ritualerne synkront vent mod Ganges og det hele, er et festfyrværkeri for synet. Det er helt spektakulære at overvære de mange forskellige ritualer der udføres hele dagen, og en oplevelse der for evigt efterlader et dybt indtryk.

Ture går også forbi Indiens helligste by Varanasi hvor der er opsat 1000 vis af levende lys på trapperne ned til Ganges og lig afbrændingerne foretages døgnet rundt. Turen sluttes af, med at opleve Taj Mahal, som er et af verdens 7 vidundere og efter at have været det, er det fuldt forståeligt hvorfor, da der er et magisk sted at besøge.