Iran indefra – Panorama Travel v/Søren Bonde

torsdag, d. 16. januar 2020 - kl. 19:00

Få lande får så negativ presse som Iran – det var atter tilfældet i 2019. Der er ofte konflikter i Iran, men landet rejser sig hurtigt igen. Panorama Travel har sendt mange gæster til Iran – både i gruppe med Søren Bonde som rejseleder men også mange individuelle – og de har alle været begejstrede.
En rejse i Iran er en invitation til at skrælle lagene af et land, som stadig har et blakket ry. Fordommene og billederne er mange: Ayatollah Khomeini, kvinder i chador, revolution og studenteroprør, muslimske fundamentalister og atomprogram.
De skaber et forvredet og negativt indtryk af Iran og dets meget venlige og nysgerrige befolkning, der står i skærende kontrast til det konservative præstestyre. Som rejsende vil man med garanti opleve Iran som en positiv overraskelse. Det gamle, eventyrlige Persien er nemlig en sand skatkiste af historiske vidundere og imødekommende mennesker.
 
Fra poeternes by Shiraz med det spektakulære historiske vidunder, Persepolis, rejser vi ind i ørkenen til zoroasternes højborg, Yazd, med dens labyrint af mudderhuse. Herfra går turen videre til orientens perle, Isfahan, med de smukke broer, romantiske tehuse og blåkaklede moskeer. Vi kommer tæt på iranerne og hører om deres drømme og håb, og vores rejse ender i hovedstaden Teheran med al dens kaos, fine paladser og udsøgte museer.
Velkommen på en betagende rejse gennem et fortryllende land!
 
Om foredragsholderen: Søren Bonde har rejst i Iran på kryds af tværs siden 2004. Han har familie i Iran og underviser i iransk kulturhistorie og om Silkevejen på Folkeuniversiteterne i Kolding, Odense og København.
 
Tilmelding er påkrævet til: kontakt@panoramatravel.dk