Kap Verde

tirsdag, d. 10. maj 2022 - kl. 19:00

Ved DBK-medlem Per Allan Jensen:


Kap Verde er en øgruppe og et land, der ligger ud for Senegal, et par timers flyvning syd for De Kanariske Øer. Landet har en række ligheder med De Kanariske Øer – og et par enkelte forskelle. På Kap Verde er det varmt hele året (23-28 grader), men i august – oktober er det regntid, så øerne er bedst egnede til vinterrejser. Begge øgrupper er af vulkansk oprindelse, men naturen på øerne er meget forskellig.


Sal og Boa Vista i Kap Verde er lette at komme til med charterrejser. Hvis man vil ud til de andre øer, må man selv sørge for transport videre med fly eller færge. De andre øer er mere interessante, med mindre man kun går efter strandferie. Kulturelt er der den væsentlige forskel på destinationerne, at De Kanariske Øer er Europa og Kap Verde er en blanding af Portugal og Afrika (om end ’Afrika light’) med alt, hvad deraf følger af fordele og ulemper.

Jeg vil fortælle om en 2½ uge lang rejse til Kap Verde i december 2014, hvor jeg – sammen med Erik Pontoppidan – besøgte fire af øerne, nemlig Santiago, Fogo, Sao Vicente og Santo Antao. Vi fløj med rutefly (TAP via Lissabon) og arrangerede selv lokal transport og overnatning.