Kulturnat på café Globen

fredag, d. 11. oktober 2019 - kl. 17:00

Foredrag på Kulturnatten

Medlemmer af De Berejstes Klub holder en serie foredrag i Cafe Globen, Turesensgade 2 B, 1368 København K, under temaet ”Rejseglæder”. Det foregår fredag den 11. oktober kl 18-24
Kl 18: Vibeke Frederiksen: Festivaler og lokale events
Festivaler eller lokale begivenheder har ofte dybe kulturelle rødder forankret i lokalområdet.
– Vi besøger Hamer folket i det sydlige Etiopien under mandomsprøven ‘Bulljumping’. Ritualet symboliserer overgang fra dreng i barndom til mand i voksenlivet. Efter at have bestået manddomsprøven er han klar til at kunne indgå ægteskab. For at komme igennem transformation må han udvise mod og springe over, eller måske snare løbe over en række af tyre, som er stillet op på række. Falder han ned, har han vanæret sin familie.

 

– Vi skal også til Mongoliet for at møde de nationale helte som under Naadam festivalen dyster om sejrens ære.

– Vi slutter dette foredrag i Bhutan under de religiøse festivaler.


 
Kl. 19: Jørgen Retsbo. Rusland på egen hånd Jørgen Retsbo er netop vendt hjem fra en rejse i Rusland, der undervejs tog flere overraskende vendinger. Vi skal bl.a. høre om det praktiske ved at rejse i det store land, flyve til Putins nyeste erobring, Krimhalvøen, og slutte med besøg hos en russisk familie i enklaven Kaliningrad ved Østersøen.

 
Kl. 20: Erik Pontoppidan: Rejs, oplev og vær glad! Aldrig har så mange rejst så meget, aldrig har der været så mange muligheder for at komme ud i verden, og aldrig har det været så billigt at flyve. At rejse er noget, vi har drømt om i århundreder, men det er først de sidste 50 år, at det har været muligt for menigmand.

Før starten af 1960-erne var flyrejser i bare Europa forbeholdt samfundets allerrigeste. Og da Osvald Helmuth i 1930-erne sang sin udødelige vise ”Havnen”, hvor han cykler ned til skibene om aftenen og drømmer om deres eksotiske mål, havde han næppe forestillet sig, at det i dag ikke er helt usædvanligt, at konfirmander har været jorden rundt.

Mit foredrag vil blandt andet handle om de mange fantastiske oplevelser, man kan få på en rejse, om de forskellige måder at rejse på, og om at rejse som ung og ældre. Og til sidst vil jeg prøve at inspirere publikum med et par af mine favorit-rejsemål!

 
KL 21: Claus Andersen: Glæden ved at rejse på cykel.

Claus Andersen rejser helst på cykel. På den måde bestemmer han selv tempo og rejsemål, og det er nemt at komme i kontakt med lokalbefolkningen. Claus vil i foredraget give en række gode råd til at rejse på egen hånd med cykel.

Kl. 22: Søren Fodgaard: Vælg et andet rejsemål end de andre
Når man taler om et bestemt land er der altid nogle rejsemål som er meget kendte, og det er her de fleste tager hen. Men man kan få lige så gode – måske bedre – oplevelser ved at gå lidt uden for de vante stier. Vi hører bl.a. om et kæmpe klitlandskab i Brasilien, en lille fredelig tropeø under Mauritius, de sneklædte bjerge i Kaukasus og det dramatiske landskab på Réunion.

Der er mulighed for endnu et spændende foredrag sidst på aftenen. Hold øje med hjemmesiden for opdateringer.