Kumbh Mela – verdens største pilgrimsfærd

onsdag, d. 25. maj 2022 - kl. 19:00

Foredraget holdes af Karin Hansen, som er medlem af De Berejstes Klub. Foredraget byder på anekdoter, highlights og et væld af farverige og sanselige billeder, så man næsten selv føler man er med på turen.


En stor del af foredraget handler om oplevelser fra Kumbh Mela, som er den største pilgrimsbegivenhed i hinduismen samt på verdensplan og hvert tredje år afholdes den i Allahabad i Indien, og der var omkring 12 millioner mennesker samlet på et sted den dag, Karin var der.


Det vigtigste ritual, ved Kumbh Mela, er det rituelle bad i det hellige vand i floden Ganges. Hinduer tror nemlig, at badet vil fritage dem og deres forfædre for deres synder. Pilgrimmene og millioner af mennesker begynder allerede at stå i kø for at bade fra omkring kl. 03 og der startes et inferno af klokker, der ringer, og mennesker, der puffer og skubber for at komme tæt på floden.


Der står munke i farvestrålende tøj, der laver ritualerne synkront vendt mod Ganges, og det hele er et festfyrværkeri for synet. Det er helt spektakulært at overvære de mange forskellige ritualer, der udføres hele dagen, og en oplevelse, der for evigt efterlader et dybt indtryk.Efter sin oplevelse på Kumbh Mela fortsatte Karin sin tur i Indien. Anden del af foredraget handler således om hendes besøg i Indiens helligste by, Varanasi, hvor der er opsat tusindvis af levende lys på trapperne ned til Ganges og lig-afbrændingerne foretages døgnet rundt. Fortællingen slutter ved Taj Mahal, som er et af verdens 7 vidundere – en helt forståelig hæder, da det ifølge Karin er et magisk sted at besøge.