Langturssejlads i Indonesien

torsdag, d. 3. december 2020 - kl. 19:00

Af DBK medlem Sabrina Lykkegaard Svidt:
Mit foredrag om langturssejlads i Indonesien er en fortælling om de mange aspekter af eventyret til søs. Fra de tanker, der fik mig til at opsige job og lejlighed og rejse ud på eventyr til de refleksioner, jeg har gjort mig efter jeg er kommet hjem. Og selvfølgelig om alle oplevelserne derimellem. Om de fantastiske naturoplevelser over og under overfladen. Om de kulturelle møder med lokalbefolkningen og indblikket i samfundene på de isolerede øer. Om fællesskabet ombord på båden. Om at blive klogere på sig selv. Om at være langt fra civilisation, ubekymret og upåvirket af, hvad der sker i Wuhan for langsomt at opleve corona-krisen komme snigende og gøre en ende på eventyret. Rejsen startede i Raja Ampat i den indonesiske provins Papua, gik via Halmahera/Molukkerne og Lembeh/Sulewesi og sluttede i Cebu i Filippinerne.

Om mig:
Jeg er 34 år og kandidat i statskundskab. Min store passion for at rejse tog for alvor fart i forbindelse med et studieophold i Australien i 2011, hvor jeg bl.a. blev introduceret til dykning – som mildt sagt har forandret mit liv. Rejsen hjem fra Australien gik med rygsæk via Asien.

Siden er det blevet til mange længere udlandsophold og fantastiske rejser rundt omkring i verden. Jeg har arbejdet med internationalisering i uddannelsessektoren i mange år, og derigennem også rejst en del. Derudover har dykning ofte været min undskyldning for at blive nødt til at besøge fjerne egne af verden. I 2018 uddannede jeg mig til dykkerinstruktør, som har åbnet helt nye døre og muligheder for oplevelser over og under overfladen. Jeg interesserer mig meget for politiske, samfundsmæssige og historiske forhold, og jeg forsøger at lære mest muligt om det, når jeg besøger nye steder. Jeg har besøgt 58 lande på 6 kontinenter.