Cafe Globen er lukket indtil videre fra og med 1. januar 2022

Der er nu indført så mange restriktioner på mulighederne for at drive cafeen at vi må imødese et stort underskud på den daglige drift. Vi vil derfor lukke cafeen midlertidigt indtil det igen er økonomisk forsvarligt at holde cafeen åben. I lukkeperioden vil vi søge om kompensation for de faste udgifter gennem den nye støtteordning, og vi forventer at få hovedparten af de faste omkostninger dækket.

Vi kan tilføje at det seneste regnskab - der blev afsluttet 30. september 2021 - viste at Cafe Globen ApS har en stor likvid beholdning, bl.a. i kraft af den støtte vi har fået fra stamgæster der har købt anparter i cafeen. Vi kan derfor holde til en længere nedlukning og vil være klar til at åbne igen når betingelserne er til stede.

Bestyrelsen i Cafe Globen ApS

Madagascar

torsdag, d. 16. september 2021 - kl. 19:00

Af DBK medlem Claus Qvist Jessen:

Unik natur og legesyge lemurer på verdens fjerdestørste ø; et fotogent skramleramleland med nogle af klodens mest nuser dyrearter.

Madagaskar er ikke som noget andet sted på kloden. Alene den specielle natur med de endnu mere specielle halvaber, findes ikke andre steder på planeten, og krydrer man det så med et logistisk og menneskeligt kaos, får man et ualmindeligt fotogent land, som man ikke kan andet end at elske.

Hovedstaden Antananarivo viser højlandets kaotiske og fotogene rod. Hvert eneste gadehjørne er et marked, logistikken er håbløs, og både rickshaws og trækvogne får tempoet ned på et ualmindeligt afrikansk plan. Lidt af samme skuffe er Toamasina på den regnfulde østkyst – dog med den herlige omstændighed, at der i Ivoloina og Andisibe er et par herlige nationalparker med godt med fotogene lemurer. Især Andisibes sjældne indrier er værd at se.

Turen vestpå til den noget mere tørre vestkyst er en ualmindeligt fotogen oplevelse med stop i flere små, aldeles uturistede landsbyer, og ved Morondava kan man glædes over dels en fotogen fiskerby og dels den obskure “Baobab Avenue” – verdens efter sigende næststørste ansamling af proppede baobabtræer. Af de otte arter baobab, der findes på kloden, er fem endemiske til Madagaskar. Meget typisk for Madagaskar – ikke meget her er som andre steder. Selv befolkningen er anderledes. Ualmindeligt fotogen og slet ikke bange for turister med kamera – måske lige undtaget de mange 2-årige børn, der blev nærmest skrækslagne ved synet af en stor, hvid mand, mens deres “uvorne” mødre nærmest flækkede af grin.

Sidste “ben” på rejsen går nedad fra Tana til højlandsbyen Ambalavao. Udover at være en ualmindeligt fotogen og venlig højlandsby rummer Ambalavao et fantastisk kvægmarked (største i landet). Støvet og flot, og er det ikke nok, er Ambalavao udgangspunktet for en visit til Anja-Reservatet, et landsbydrevet stykke natur til beskyttelse af flere flokke af de meget legesyge “katta’er”, de ringhalede lemurer, vi alle har oplevet i forskellige zoos. De er godt nok sjov og ualmindeligt fotogene – når ellers de kan sidde stille nok til, at man kan få trykket på udløseren.